Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-26, 17:07   #2191
kedziora
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
ja płacę za wymianę tylko gumek 20 zł u orto a za wizytę przy 1 łuku 80.

u mnie niestety musiałabym płacić jak za normalną wizytę;/
Już postanowione- zamawiam na allegro zielone gumki za 15 zł będe miała na trzykrotną wymiane
kedziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 17:13   #2192
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że cie nie obrażę, ale mam wrażenie że masz szczękę przesunięta bardziej w lewo, że jedynki nie są na środku, ale to może przez aparat, zdjęcie itp.
Do do mnie?
Jak tak to owszem mam przesunięta ale w prao.
U mnie początek leczenia więc się tym tak bardzo nie przejmuję, orto mówi że wszystko przesunie sie w swoim czasie

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

wiolafrytka;piotrkowaloli tka

Witamy!
Pochwalcie się kiedy, co i jak!
zdjęcia mile widziane

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez cayoka Pokaż wiadomość
chciałam Wam pokazać moje efekty w leczeniu
Śliczne już są
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-06-26 o 17:17
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 17:25   #2193
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
O rany jak dawno mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia....zacznę chyba częściej zaglądać hm...moja awaria z wyciągiem przyczyniła się do nieplanowanej wizyty u orto. a ta stwierdziła że jak w takim tempie będzie prostował się dół to szybciutko pozbędę się druciaka i w drastycznym tempie przyspieszyła nałożenie dołu (znaczy się w poniedziałek idę po separacje i wyrwanie ząbka, a w środę zakłada mi aparatka ) I tak w ogóle to góra już dwa miesiące a ząbki jak jeden w szeregu stoją SUPER
No widzisz jak ladnie Pokaz nam swoje zabki

Boję się tego usuwania dolnych ósemek Mam nadzieję, że nie będzie musiał mi ich usuwać przy pierwszej wizycie a najlepiej to wcale

Hmm jezeli jednego zeba mi brakuje po jednej stronie (bodajze 3 lub 4 po prawej) to czy nie bede miala przerwy? Czy ladnie sie to zniweluje?

Kar0link4
w poscie #2163 na poprzedniej stronie zostawilam Ci wiadomosc...

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 17:30   #2194
cayoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Jak na dzień dzisiejszy, to ząbki masz już naprawdę ładne. Szkoda tylko, że nie dodało się zdjęcie sprzed założenia druciaka
A dół kiedy zakładasz? Metal?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

A te czarne punkty na Twoich górnych dwójkach? Co to takiego?
Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość

Śliczne już są
dziękuje
oj nie zauwazyłam że się przed założeniem druciaka nie dodało zdjęcie. postaram sie dodać jeszcze. dół zakładam 16 lipca.
a te czarne punkty na dwójkach to plomby-amalgamat (czy jak to sie mówi :P, ale wiecie o co chodzi ;]) bo moje kochane dwójeczki miały oczy od zewnątrz i dlatego od wewnątrz tez mam tako o coś

Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. !

14.07.2012

Edytowane przez cayoka
Czas edycji: 2009-06-26 o 17:32
cayoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 17:50   #2195
gabryssiaa
Zakorzenienie

byłam dzisiaj w gabinecie ale ortodontek nie było. Była tylko asystentka chyba. No i powiedziała mi, że NIC nie mogę odgryzać dotąd, aż mi zdejmą aparat.. No ale jak to Miałam nadzieję, że chociaż kanapkę będe mogła zjeść. Inni to kebaby i zapiekanki jedzą przecież!

Przestrzegła mnie przed tym mówiąc, że wtedy mogę uszkodzić zamki i puszczę mame z torbami..

Edytowane przez gabryssiaa
Czas edycji: 2009-06-26 o 17:51
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 17:56   #2196
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj w gabinecie ale ortodontek nie było. Była tylko asystentka chyba. No i powiedziała mi, że NIC nie mogę odgryzać dotąd, aż mi zdejmą aparat.. No ale jak to Miałam nadzieję, że chociaż kanapkę będe mogła zjeść. Inni to kebaby i zapiekanki jedzą przecież!

Przestrzegła mnie przed tym mówiąc, że wtedy mogę uszkodzić zamki i puszczę mame z torbami..
Owszem. Ma ona rację. Jeżeli się nie uważa to można uszkodzić sobie zamki w aparacie itp. Trzeba po prostu być ostrożnym.

Stary 2009-06-26, 17:59   #2197
asieenka
Raczkowanie

Cytat:

gdyby tak było to wszyscy aparaciarze poumierali by z głodu

nie panikuj to po pierwsze. po drugie-czas czas czas czas. Jedni mogą gryźć od razu,inni po jakimś czasie.

Ależ długo sie nie odzywałam,wiztyte miałam 16czerwca,a nastepną mam dopiero 24 sierpnia czyli ponad 2 msc. Mam nadzieje,że żaden zameczek mi nie odpadnie bo jestem za granicą,wracam w sierpniu,a nie widziałam tu żadnego ortodonty w razie czego.

Góra się prostuje,dwójka wchodzi już do łuku ładnie. Dół chyba nic się nie rusza,ale w sumie nie ma sie co tam za dużo ruszać więc w porządku. Zdjęcia wstawie niebawem. Wyciągi nosze,od święta bo cały czas o nich zapominam . I gumeczki mam czerwone,piękne .

Pozdrowienia dla starych () i nowych aparatek

Matura 2011
polski PP
matematyka PP+PR
angielski PP+PR
geografia PR

asieenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 18:07   #2198
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asieenka Pokaż wiadomość
gdyby tak było to wszyscy aparaciarze poumierali by z głodu

nie panikuj to po pierwsze. po drugie-czas czas czas czas. Jedni mogą gryźć od razu,inni po jakimś czasie.
ale ja gryźć mogę te arbuzy całe itp, ale chodzi o odgryzanie np bułki jedynkami
Stary 2009-06-26, 18:17   #2199
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
ale ja gryźć mogę te arbuzy całe itp, ale chodzi o odgryzanie np bułki jedynkami
Spokojnie z czasem nauczysz się też umiejętnie odgryzać
A dlaczego miałabyś mamę puścić z torbami
Przecież odklejony zamek traktuje się jak reklamacje i nic za to nie płacisz, nawet jak go zgubisz, bo tak czy tak, orto powinien przykleić nowy zamek - podobno powtórnie przyklejany zameczek będzie już miał tendencje do odklejania się!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 18:18   #2200
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:

Gabrysia, Ty się tak nie zamartwiaj! Widzę, że baaaaaaaardzo się przejmujesz swoim aparatem, to z jednej strony dobrze, ale z drugiej nie dajmy się zwariować! ja jem kanapki, pizze, zapiekanki, gyrosa, jabłka, nektarynki itp. tylko po prostu się nie wgryzam, ale kroję nożem na małe kawałki i już. polecam ten sposób.

no ale się dziś popisałam. zjadłam sos z curry i mam obrzydliwe żółte gumeczki (były mleczne). a jutro idę na ślub i wesele, ale jestem mądra!
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 18:26   #2201
dots77
Przyczajenie

Hej wszystkim

Dziś byłam u ortodontki ... ta wzięła ode mnie zdjęcie i od razu zapisała na zakładanie aparatu (nadmienię, że przy ostatniej wizycie zrobiła wyciski i w międzyczasie usunęłam dwie ósemeczki). Zatem zakładam aparacik 1-go lipca już! Za parę dni dosłownie!
Zdziwił mnie tylko fakt, że nie założyla mi separatorów na ząbki ... a mam duże stłoczenie w szczęce. Dziś nawet mnie na fotel nie zaprosiła żeby obejrzeć co się w mojej buzi dzieje! Od razu szast prast i na zakładanie aparatu - nie wiem co o tym mysleć, tym bardziej, że moja Pani stomatolog, u której byłam dziś później wyczyścić zęby powiedziała, że dziwi się, iż nie musiałam usuwać innych ząbków poza ósemkami ...
Czy w związku z tym, że nie mam separatorów, zakładanie aparatu może okazać się bardziej problematyczne a co za tym idzie - bolesne?

Edytowane przez dots77
Czas edycji: 2009-06-26 o 18:28
dots77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 18:30   #2202
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Gabrysia, Ty się tak nie zamartwiaj! Widzę, że baaaaaaaardzo się przejmujesz swoim aparatem, to z jednej strony dobrze, ale z drugiej nie dajmy się zwariować! ja jem kanapki, pizze, zapiekanki, gyrosa, jabłka, nektarynki itp. tylko po prostu się nie wgryzam, ale kroję nożem na małe kawałki i już. polecam ten sposób.

no ale się dziś popisałam. zjadłam sos z curry i mam obrzydliwe żółte gumeczki (były mleczne). a jutro idę na ślub i wesele, ale jestem mądra!
wiem wiem Moja mama też ma już dość tego mojego ciągłego narzekania i zamartwiania się :P No cóż.. Czyli zostaje mi krojenie wszystkiego na kawaleczki XD Tylko jak to zrobię z kebabem na mieściue lub zapiekanką nad jeziorem hm :P Albo nie będę jeść, albo na mieście wezmę kebaba w daniu..
Stary 2009-06-26, 18:35   #2203
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dots77 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Dziś byłam u ortodontki ... ta wzięła ode mnie zdjęcie i od razu zapisała na zakładanie aparatu (nadmienię, że przy ostatniej wizycie zrobiła wyciski i w międzyczasie usunęłam dwie ósemeczki). Zatem zakładam aparacik 1-go lipca już! Za parę dni dosłownie!
Zdziwił mnie tylko fakt, że nie założyla mi separatorów na ząbki ... a mam duże stłoczenie w szczęce. Dziś nawet mnie na fotel nie zaprosiła żeby obejrzeć co się w mojej buzi dzieje! Od razu szast prast i na zakładanie aparatu - nie wiem co o tym mysleć, tym bardziej, że moja Pani stomatolog, u której byłam dziś później wyczyścić zęby powiedziała, że dziwi się, iż nie musiałam usuwać innych ząbków poza ósemkami ...
Czy w związku z tym, że nie mam separatorów, zakładanie aparatu może okazać się bardziej problematyczne a co za tym idzie - bolesne?
Witaj,
nie martw się, może będziesz miała rurki tak jak ja? Rurki nic a nic nie bolą, są przyklejane do zębów jak zameczki, nie potrzeba żadnej separacji itp. daj znać.
Stary 2009-06-26, 18:38   #2204
cayoka
Raczkowanie

hmm. nie wiem czy teraz dodało. bo coś mi nie chce sie dodac zdjęcie z przed założenia druciaka.

Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. !

14.07.2012

Edytowane przez cayoka
Czas edycji: 2009-06-26 o 18:41
cayoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 18:41   #2205
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
No widzisz jak ladnie Pokaz nam swoje zabki
Z chęcią pokaże tylko nie gwarantuje jakości zdjęć (robione fonkiem )
1. przed założeniem
2. w dniu założenia
3. po pierwszej wizycie u orto. i miesiącu noszenia
4. po 2 miesiącach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krzywulce.jpg (8,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27.04-założony.jpg (10,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01.06.09r.-pierwsza wizyta.jpg (15,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27.06-2miesiące z aparatem.jpg (17,0 KB, 64 załadowań)
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 18:41   #2206
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Kar0link4 wolałabym na razie nie zakładać aparatu na dół. I tak wydaje mi się, że w tej chwili nie jest to zbyt konieczne. Orto powiedziała mi, że się nad tym zastanowi jak będzie widać poprawę " na gorze". Jednak założenie jeszcze jednego łuku jest dość kosztowne. Gdybym się zdecydowała to raczej na metalowy, choć zastanawiam się jak bardzo byłoby go widać. Na estetyczny to mnie jak na razie nie stać...
Rozumiem. Aparat na dole jest naprawdę mało widoczny, więc spokojnie mogłabyś założyć zwykły metal (przynajmniej mogłabyś pobawić się trochę kolorkami) Więc jeżeli miałabyś okazję, szansę (finansową), to od razu zakładaj, bo leczenie będzie przebiegało znacznie szybciej, lepiej i zakończy się niesamowitym efektem, sukcesem

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Orto twierdzi, że jeszcze ze dwie wizyty i ściągamy, ale cos nie wierzę Bo mam szparę taką między 4 a 6 (piątka usunięta), że trochę minie zanim ona się zejdzie. Chociaż scenariusz września bez aparatu jest całkiem dobrze nastawiający Fotki ostatnio dawałam, nie mam nowszej niż z końca maja - dodam jeszcze raz aby zmotywować cierpiącycj
Świetne ząbki, tylko pozazdrościć W takim razie życzę powodzenia i oby ta szpara po wyrwanej piątce jak najszybciej się zeszła

Cytat:
Napisane przez cayoka Pokaż wiadomość
dziękuje
oj nie zauwazyłam że się przed założeniem druciaka nie dodało zdjęcie. postaram sie dodać jeszcze. dół zakładam 16 lipca.
a te czarne punkty na dwójkach to plomby-amalgamat (czy jak to sie mówi :P, ale wiecie o co chodzi ;]) bo moje kochane dwójeczki miały oczy od zewnątrz i dlatego od wewnątrz tez mam tako o coś
Już teraz wszystko rozumiem Dzięki za wyjaśnienia, czekam jeszcze w takim razie na zdjęcie sprzed założenia aparatu

elinka20 - Wow!!! Kolosalna różnica, super efekty i to w tak krótkim czasie!
Gratuluję

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!

Edytowane przez kar0link4
Czas edycji: 2009-06-26 o 18:47
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 18:53   #2207
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
elinka20 - Wow!!! Kolosalna różnica, super efekty i to w tak krótkim czasie!
Gratuluję
Dzięki sama jestem zaskoczona i jestem ciekawe jak to będzie szło z dołem, bo tam dopiero jest zamieszanie.
Stary 2009-06-26, 19:00   #2208
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Z chęcią pokaże tylko nie gwarantuje jakości zdjęć (robione fonkiem )
1. przed założeniem
2. w dniu założenia
3. po pierwszej wizycie u orto. i miesiącu noszenia
4. po 2 miesiącach
Ładnie Ci się prostują trójeczki i lewa dwójka

Stary 2009-06-26, 19:01   #2209
milutek
Wtajemniczenie

DŻIZUUUUU ale hotgirl i elinka20 mają speeda! no po prostu tylko wam pozazdrościć dziewczyny, super!
Stary 2009-06-26, 19:07   #2210
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Rozumiem. Aparat na dole jest naprawdę mało widoczny, więc spokojnie mogłabyś założyć zwykły metal (przynajmniej mogłabyś pobawić się trochę kolorkami) Więc jeżeli miałabyś okazję, szansę (finansową), to od razu zakładaj, bo leczenie będzie przebiegało znacznie szybciej, lepiej i zakończy się niesamowitym efektem, sukcesem
No właśnie zobaczymy czy bedzie taka koniecznosc. Mam nadzieje ze nie Ze wszystko sie ladnie wyprostuje bez zakladania aparatu na dole Na dole mam jedynie troche krzywa prawą dwójkę i trójkę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu2.jpg (17,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1914.jpg (47,2 KB, 30 załadowań)

Stary 2009-06-26, 19:13   #2211
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Ładnie Ci się prostują trójeczki i lewa dwójka
Ooo... fajnie że ktoś dostrzega różnice w tak koszmarnie zrobionych zdjęciach

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
DŻIZUUUUU ale hotgirl i elinka20 mają speeda! no po prostu tylko wam pozazdrościć dziewczyny, super!
nie ma czego zazdrościć, a kurat u mnie zęby prawie codziennie mnie bolą nie wiem dlaczego
Stary 2009-06-26, 19:22   #2212
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Ooo... fajnie że ktoś dostrzega różnice w tak koszmarnie zrobionych zdjęciach

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

nie ma czego zazdrościć, a kurat u mnie zęby prawie codziennie mnie bolą nie wiem dlaczego
Oj biedactwo Pytałaś się może orto czemu cały czas Cię bolą?

A co byś powiedziala w kwestii wyrywania tych dolnych ósemek? Mam je osadzone pod dziąsłem Chciałabym, że jednak ich usunięcie nie było konieczne..

Stary 2009-06-26, 19:28   #2213
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ale ja nic nie napisałam , że płace Bo nie płace
Łaski mi nie robi, a jak chce srebrne a ich nie ma i kładzie mi przeżroczyste to jej mówie, że przyjdę za jakiś czas wymienic bo w tym chodzić nie będę i już po sprawie
gdybym ja tak umiala jej powiedziec . ale nie, nie umiem swego bronic - co racja, to racja - place = wymagam.
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 19:54   #2214
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
gdybym ja tak umiala jej powiedziec . ale nie, nie umiem swego bronic - co racja, to racja - place = wymagam.
moja orto wie, że ja tylko srebrne noszę a że ich nie ma to już jej sprawa hehe a chodz sobie 2 miechy w przeżroczystych to pod koniec drugiego miecha masz już szare ale ja mam często tak, że jak przychodzę na wizytę i okazuje się że jeszcze jakiś czas musze chodzic w tym łuku co mam założony to orto mi tylko go podkręca z tyłu i wychodzę- bez płacenia

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 20:31   #2215
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem Moja mama też ma już dość tego mojego ciągłego narzekania i zamartwiania się :P No cóż.. Czyli zostaje mi krojenie wszystkiego na kawaleczki XD Tylko jak to zrobię z kebabem na mieściue lub zapiekanką nad jeziorem hm :P Albo nie będę jeść, albo na mieście wezmę kebaba w daniu..
jeżeli nie odpisujecie, to prawdą jest, że WSZYSTKO będę musiała kroić.. no cóż, szkoda....
sorrki dziewczyny, że was męczę tak, ale czy można pić coca-colę ew. napoje gazowane (np. hoop fruti pomarańczowy)??? Ja bez coli nie wyżyję tak samo jak bez truskawek
Stary 2009-06-26, 20:33   #2216
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
No właśnie zobaczymy czy bedzie taka koniecznosc. Mam nadzieje ze nie Ze wszystko sie ladnie wyprostuje bez zakladania aparatu na dole Na dole mam jedynie troche krzywa prawą dwójkę i trójkę...
Rzeczywiście, Twoje dolne ząbki nie są w najgorszym stanie, jednak fajnie by było, gdyby były na maxa wyprostowane, a wtedy i zgryz możnaby ustawić tak, żeby był dopasowany (góra z dołem), tak jak ustawiony być powinien.

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-06-26, 20:38   #2217
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli nie odpisujecie, to prawdą jest, że WSZYSTKO będę musiała kroić.. no cóż, szkoda....
sorrki dziewczyny, że was męczę tak, ale czy można pić coca-colę ew. napoje gazowane (np. hoop fruti pomarańczowy)??? Ja bez coli nie wyżyję tak samo jak bez truskawek
nie powiem, że twoje pytania są już troszku denerwujące, dlatego odpowiem krótko i zwięźle: możesz jeść i pić wszytsko

to ty czujesz i wiesz, czy jesteś w stanie zjeść pizze tak , żeby ci w zamki nie powchodziło, to ty wiesz czy będziesz myć zęby zaraz po zjedzeniu jagód czy wypiciu czerwonego barszczu. Ale tak jak wyżej możesz wszuysko

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-06-26, 20:38   #2218
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Rzeczywiście, Twoje dolne ząbki nie są w najgorszym stanie, jednak fajnie by było, gdyby były na maxa wyprostowane, a wtedy i zgryz możnaby ustawić tak, żeby był dopasowany (góra z dołem), tak jak ustawiony być powinien.
Do jakiego czasu (jeżeli już) powinnam zalożyć aparat na dole? Tak, żeby nie było zbyt późno, ale też za wcześnie, bo teraz brak kaski na kolejny łuk..

Stary 2009-06-26, 20:39   #2219
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Do jakiego czasu (jeżeli już) powinnam zalożyć aparat na dole? Tak, żeby nie było zbyt późno, ale też za wcześnie, bo teraz brak kaski na kolejny dół..
ja zakłądałam po roku czasu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-06-26, 20:42   #2220
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Do jakiego czasu (jeżeli już) powinnam zalożyć aparat na dole? Tak, żeby nie było zbyt późno, ale też za wcześnie, bo teraz brak kaski na kolejny łuk..
Nie ma określonego czasu, w jakim należy zakładać drugi łuk. Ja np. dół zakładałam po trzech miesiącach od założenia góry, niektórzy zakałdają jednocześnie obydwa łuki, a jeszcze inni drugi łuk zakładają po roku przerwy.

Nieustanna marzycielka.!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości