Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 14:32   #2341
niebieskazalotka
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
hehe czasem podpatruję co piszecie jutro mam wizytę może wstawię fotki po wizycie ,nosząc wyciągi zrobiła mi sie szparka malenia między jedynką a dwójką mam nadzieję że orto mi ją jutro dociśnie hehe
moje zęby przed wizytą

Milunia27 masz jakieś zdjęcia przed założeniem aparatu ?

Edytowane przez niebieskazalotka
Czas edycji: 2009-06-29 o 14:42
niebieskazalotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 14:43   #2342
milutek
Wtajemniczenie

milunia27 - ząbki urocze, również czekam na fotkę przed.

wyciągi... hmmm dziwna sprawa! zastanawia mnie jak taka zwykła gumka recepturka może coś zdziałać? pisałyście, że służą do dopasowania góry do dołu, ale w jaki sposób... tajemnice działania aparatów mnie fascynują np. jak te zameczki i drut przeciągnięty przez nie powodują prostowanie się zębów... ehh
Stary 2009-06-29, 15:02   #2343
hotgirl
Raczkowanie

ariva super te twoje ząbki
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 15:38   #2344
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
hehe czasem podpatruję co piszecie jutro mam wizytę może wstawię fotki po wizycie ,nosząc wyciągi zrobiła mi sie szparka malenia między jedynką a dwójką mam nadzieję że orto mi ją jutro dociśnie hehe
moje zęby przed wizytą
Hej
Ja przez ostatni miesiąc wyciągów na razie nie nosiłam, ale też zrobiła mi się niewielka przerwa między lewą jedynką a dwójką Wizytę mam w piątek, już nie mogę się doczekać - tylko nie wiem jakie gumki wziąć.

A ząbki oczywiście rewelacja

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 16:10   #2345
Madlen123
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z wyrywania drugiej czwórki, i... bolało! pierwszym razem ostrzykiwała mi ząb z 4 razy; niżej, wyżej. teraz strzyknęła tą samą dawkę ale 2 razy okazało się że boli dopiero kiedy pani zaczęła chwiać zębem. i jak tu jej powiedzieć że ja CZUJĘ jak rwie? wybełkotałam tylko że oooii (boli). usłyszałam że ta warga to chwilkę tylko tak
ehh teraz siedzę z lodem na policzku, może coś pomoże, nie wiem jak mam połknąć coś przeciwbolowego z gaza w buzi ?
boli!

Madlen123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 16:24   #2346
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez niebieskazalotka Pokaż wiadomość
Milunia27 masz jakieś zdjęcia przed założeniem aparatu ?
proszę bardzo przed założeniem i zaraz po założeniu słaqba jakość bo telefonem robione i dla porównania po 7 miesiącach dodam to ta ostatnia miałam gdzieś po miesiącu ale nie chce mi się szukać
Karolka weź jakiś ładny kolorek czekam na fotki Twoich perełek śliczne masz je
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15-05-08_1152.jpg (15,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30-05-08_1607.jpg (16,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01-12-08_0924.jpg (11,7 KB, 57 załadowań)

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.

Edytowane przez milunia27
Czas edycji: 2009-06-29 o 16:26
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 17:49   #2347
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
wiolafrytka, fajnie właśnie abyś wstawiła fotki ja mam wizyte na wyrwanie pierwszej górnej 4 już na za tydzień 7 lipca na 13.30 ale szczerze mówiąc nie wiem czy się zdecyduje na to i czy wogle się wybiore na to wyrywanie
pokaże jak będę mieć aparat jak wyglądały moje zęby przed założeniem aparatu bo na razie się wstydzę :P
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 18:27   #2348
milutek
Wtajemniczenie

milunia27 - no no no, ślicznie Ci się ząbki wyprostowały. jejku nie mogę się doczekać, kiedy ja będę miała proste... już bym chciała!
Stary 2009-06-29, 18:29   #2349
aaneetaa
Przyczajenie

Mam duży problem i nie wiem co mam zrobić... Mam 17 lat a moja dwójka to nadal mleczak mój dentysta kazał mi zrobić prześwietlenie i okazało się że w dziąśle znajduje się ząb który po prostu nie wyszedł:/ i teraz mam 2 możliwości albo założyć stały aparat na górną szczękę i w ten sposób ściągać zęba na swoje miejsce z tym że ten aparat będę nosić ok 3 lat i po jakiś kilku miesiącach od założenia aparatu wyrwą mi tą 2 mleczaka i zanim ten stały ząb mi wyjdzie z dziąsła będę bez zęba;(

Lub 2 możliwość to porostu wydobyć tego zatrzymanego zęba wyrwać mleczka i w jego miejsce włożyć implant...

Nie mam pojęcia co mam zrobić bo wraz z aparatem od razu mogłabym skorygować inne moje wady w zębach które co prawda nie są poważne i nie widać ich... Jej pomóżcie może ktoś z was miał podobny przypadek...
aaneetaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 18:45   #2350
BlondynaXx16xX
Raczkowanie

GG do BlondynaXx16xX

Cytat:
Napisane przez aaneetaa Pokaż wiadomość
Mam duży problem i nie wiem co mam zrobić... Mam 17 lat a moja dwójka to nadal mleczak mój dentysta kazał mi zrobić prześwietlenie i okazało się że w dziąśle znajduje się ząb który po prostu nie wyszedł:/ i teraz mam 2 możliwości albo założyć stały aparat na górną szczękę i w ten sposób ściągać zęba na swoje miejsce z tym że ten aparat będę nosić ok 3 lat i po jakiś kilku miesiącach od założenia aparatu wyrwą mi tą 2 mleczaka i zanim ten stały ząb mi wyjdzie z dziąsła będę bez zęba;(

Lub 2 możliwość to porostu wydobyć tego zatrzymanego zęba wyrwać mleczka i w jego miejsce włożyć implant...

Nie mam pojęcia co mam zrobić bo wraz z aparatem od razu mogłabym skorygować inne moje wady w zębach które co prawda nie są poważne i nie widać ich... Jej pomóżcie może ktoś z was miał podobny przypadek...
No ja na Twoim miejscu bym wybrała jednak aparat....lepiej miec swojego zeba niż jakiegoś implanta

20.06.09 r.- góra metal
gumeczki: różowe, błękitne,
BlondynaXx16xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 18:58   #2351
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:

też wołałabym aparat. niż implant a reszta krzywa :P a jak założysz aparat będziesz mieć swoje wszystkie ładne ząbki.
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 19:19   #2352
kortinka
Raczkowanie

aaneetaa ja radziłabym aparat, jednak co swoje to swoje. Czas leczenia dlugi, ale warto się pomęczyć dla ładnego uśmiechu.

Tak wogóle to Witam wszystkie aparatki. Jestem nowa i niedawno zaczęlam przygodę z aparatem. nie idzie łatwo ale się nie poddaje.

Edytowane przez kortinka
Czas edycji: 2009-06-29 o 19:31
kortinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 19:30   #2353
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez qarinczu Pokaż wiadomość
Ha! ha! ha! Jak przeczytałam twój post to jakby on mój był Ja też się ostatnio nie udzielam, bo za bardzo nie mam o czym tu napisać... nic się nie dzieje, nic nie boli, zęby się nie ruszyły, zamek miałam odklejony również (ale na czwórce i orto mi już dokleił) i wizytę też mam 8 lipca
To się dobrałyśmy heh
Nima co pisać,bo nic się nie dzieje!

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 19:56   #2354
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Jak to orto zbędzie Cię jakimiś słówkami? Nie rozumiem
Łuk krawężnikowy o przekroju kwadratowym służy do przesuwania korzeni Z tego co wiem, po nim jest jeszcze stalowy, już dla końcowego efektu.
bedzie powtarzac to, co juz slyszalam: "no, jeszcze troche (i usmiech)" / "tylko tutaj zostalo (+ usmiech)" / "wolno wszystko sie przesuwa (+usmiech)" itp. jej sie generalnie nie spieszy..

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
jak masz kwadraciaka to masz luzy już ja juz dawno po kwadraciaku i teraz już ostatni gruby druciak ale juz okrągły i w sierpniu koniec
ja kwadraciaka nosilam do stabilizacji górnych przednich zabków nosiłam go z 4 miechy hehe
czemu akurat do stabilizacji gornych zabkow? jaka wade mialas?

no to widze, ze jak 4miesiace tego kwadratowego + okragly.. to jeszcze min. 5miesiecy mnie czeka .

od niedawna mam jakies bole glowy na jej tyle. moze to byc od aparatu? w dodatku, bylam dzisiaj u dermatolog.. bo mam male problemy ze skora, a ze wakacje - postanowilam cos porobic w dobrym kierunku dla siebie. zapytala sie ile nosze aparat .. i mowi do mnie, ze aparat zmienia pH (nie wiem ) i ze mozliwe, ze przez niego zaczelam miec jakies krostki na czole. taki odlegly OT .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 20:05   #2355
alicyju69
Raczkowanie

hej aparatki, od kilku godzin jestem zadrutowana. na razie mam aparat tylko na górę (metalowy) ale za kilka miesięcy zakładam na dół. Mam stłoczenie na dole i dwójkę poza łukiem, która znajduje się z tyłu. Teraz mam wyciąg na prawej stronie, aby zmniejszyć dziury po wyrywanych czwórkach. (tak i się wydaje )
I teraz moje największe utrapienie! Klej na zębach ... czy on się zmyje? mam go gdzieniegdzie za dużo, a szóstki z zamkami mam całe zalepione! Proszę Was, pomóżcie !
alicyju69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 20:39   #2356
niebieskazalotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alicyju69 Pokaż wiadomość
hej aparatki, od kilku godzin jestem zadrutowana. na razie mam aparat tylko na górę (metalowy) ale za kilka miesięcy zakładam na dół. Mam stłoczenie na dole i dwójkę poza łukiem, która znajduje się z tyłu. Teraz mam wyciąg na prawej stronie, aby zmniejszyć dziury po wyrywanych czwórkach. (tak i się wydaje )
I teraz moje największe utrapienie! Klej na zębach ... czy on się zmyje? mam go gdzieniegdzie za dużo, a szóstki z zamkami mam całe zalepione! Proszę Was, pomóżcie !

klej się nie zmyje. tez mam go w niektorych miejscach za dużo.
niebieskazalotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 20:47   #2357
alicyju69
Raczkowanie

Uf. Wielkie dzięki za odpowiedź, bo bardzo mnie to martwiło ;*
Stary 2009-06-29, 22:18   #2358
Gladys del Carmen
Raczkowanie

Człowiekowi to się jednak nie dogodzi... Przeżywam teraz fazę tęsknoty za bólem zębów Przynajmniej wiedziałabym, że coś się dzieje i rusza
Gladys del Carmen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 23:25   #2359
hotgirl
Raczkowanie

wiolafrytka, pokaż nie wstydź się ja też pokazałam swoje krzywulce nie ma się czego wstydzić kochana bo tu sami swoi naparwdę uwierz mi popatrz jak moje zęby wyglądały a jakie sa efekty
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 01:45   #2360
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicyju69 Pokaż wiadomość
Co to jest ten wyciąg?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 07:12   #2361
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:

JA JA JA miałam prawie identyczny przypadek!!! miałam problem z lewą trójką, mleczaka nosiłam aż 19 lat i nawet nie miałam o tym pojęcia, do czasu kiedy zaczął się chwiać. wtedy wybrałam się do dentysty, było to przed studniówką i dokleił mi na sztukę, żebym jakoś wyglądała na zdjęciach i nastraszył, że ten stały ząb może urosnąć cały, może w cale, a może w jakiejś tam części. żaden dentysta wcześniej mi nie powiedział, że 3 to mleczak. no i zaraz po studniówce 3 wyleciała i chodziłam tak z taką szparą, ale się wstydziłam... nowy ząb rósł, ale bardzo powoli. w końcu wyrósł cały, ale był wyżej niż wszystkie zęby. po 4 latach sytuacja finansowa pozwoliła mi na założenie aparatu. już po 6 tygodniach trójka zeszła na dół. zamieszczam fotki: zaraz po założeniu i po 6 tyg noszenia.
podsumowując - dziewczyno, nawet się nie zastanawiaj - aparat to najlepsze wyjście!!! pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (91,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ostatnie.jpg (56,8 KB, 50 załadowań)
Stary 2009-06-30, 07:32   #2362
88Ekaterina88
Zakorzenienie

a ja pamiętam była tutaj dziewczyna, która miała zeba na podniebieniu i miała na nim taki zaczepek i sciagała go do łuku - mozecie przypomnieć mi nicka i tą dziewczynę? bo chiała byms ie dowiedziec jak tam sytuacja

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 07:36   #2363
Toxi
Raczkowanie

hej dziewczyny
ja dopiero zaczynam swoja przygode ortodontyczna ...
wyciski, zdjecie itd porobione..wizyta nastepna na "konkrety" juz zaklepana tylko mam jeden ból...u mojej orto ( gdansk) za jeden luk mam zaplacic 2600 + 130 -150 zł kazda wizyta..
wszyscy mowia ze bardzo drogo ale ze za to lekarka bardzo dobra , zna sie wysmienicie na tym fachu i niejedne zeby wyprowadzila perfekcyjnie.. hmm
chcialam szukac jakiejs alternatywy (cenowej) ale teraz sama nie wiem czy warto biorac pod uwage fakt ze moja wada jest bardzo duza i skomplikowana a te zebiska jakby nie patrzec ma sie tylko jedne
nie wiem co robic..mial ktos tez taki dylemat?
79->78->77->76->75->74->73->72->71->70->
69->68->67->66

Toxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 07:40   #2364
soltera n
Raczkowanie

Ja za kazde dokrecanie i wymiane gumek w obu łukach będę opłaciła chyba 250 zł. Tylko, że do tej orto mam najbliżej...
Stary 2009-06-30, 07:41   #2365
milutek
Wtajemniczenie

Toxi - jeżeli sytuacja finansowa pozwala Ci na tak drogą orto, a wiesz, że jest dobra to wszystko w porządku, ale pamiętaj, że aparat nosi się minimum 1,5 roku, także dobrze to przemyśl. ja chodzę do curodentalu w gda - za aparat płaciłam 2200 - jest to dosyć niska cena, ale za to kontrole 70 zł, przeważnie wszędzie kosztują 50 zł.
Soltera n - jejku 250 zł - to wydaje się aż niemożliwe, zważywszy na fakt że te kontrole trwają tak krótko, że człowiek nawet nie zdąży się zastanowić...

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-06-30 o 07:43
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 07:43   #2366
soltera n
Raczkowanie

Cytat:
proszę bardzo przed założeniem i zaraz po założeniu słaqba jakość bo telefonem robione i dla porównania po 7 miesiącach dodam to ta ostatnia miałam gdzieś po miesiącu ale nie chce mi się szukać
Karolka weź jakiś ładny kolorek czekam na fotki Twoich perełek śliczne masz je
Świetnie Ci się wyprostowały mimo wszystko wart fakt, jest ból na początku, dyskomform w czasie jedzienia, ale za taki uśmiech mozna oddać wiele
Stary 2009-06-30, 07:56   #2367
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
milunia27 - no no no, ślicznie Ci się ząbki wyprostowały. jejku nie mogę się doczekać, kiedy ja będę miała proste... już bym chciała!
Cytat:
Napisane przez soltera n Pokaż wiadomość
Świetnie Ci się wyprostowały mimo wszystko wart fakt, jest ból na początku, dyskomform w czasie jedzienia, ale za taki uśmiech mozna oddać wiele
dzięki dziewczynki zgadzam się wart!!! na szczęście okropnych bóli nie przechodziłam jest nawet spoko

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 09:10   #2368
alicyju69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Co to jest ten wyciąg?
wstawie później fotkę
Stary 2009-06-30, 09:21   #2369
soltera n
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Toxi - jeżeli sytuacja finansowa pozwala Ci na tak drogą orto, a wiesz, że jest dobra to wszystko w porządku, ale pamiętaj, że aparat nosi się minimum 1,5 roku, także dobrze to przemyśl. ja chodzę do curodentalu w gda - za aparat płaciłam 2200 - jest to dosyć niska cena, ale za to kontrole 70 zł, przeważnie wszędzie kosztują 50 zł.
Soltera n - jejku 250 zł - to wydaje się aż niemożliwe, zważywszy na fakt że te kontrole trwają tak krótko, że człowiek nawet nie zdąży się zastanowić...
Już od jakiegoś czasu śledze wizażowe forum dot. aparatów i chyba jak dotad to mi przypadła najwyższa cena za wizytę ale łudzę się, że się przesłyszałam bo faktycznie straszne zdzierstwo:/
Stary 2009-06-30, 09:25   #2370
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Co to jest ten wyciąg?
23.Co to są wyciągi?

Wyciągi to gumki do korygowania wad zgryzu. W zależności od wady różnie się je mocuje między górnymi i dolnymi zamkami. Lekarz daje je nam w późniejszej fazie leczenia.

zapraszam tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości