Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 20:58   #2401
smiechotka
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

A no do przodu!
Jam ambitna bestia, więc oczywiście mi nie pasują .
Ale myślę, że będzie ok, pogadamy po 14 hehehe Jak będę miała rozeznanie jak w 'terenie' poszło i jak wypadłam na tle innych w rekrutacji , a rekrutuję się do trzech różnych uczelni, więc będzie co porównywać.

Btw. A propos Listerinu, o którym tu zawsze mowa, to oświadczam iż pomarańczowy jest fu fu fu!

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 21:14   #2402
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

Cytat:
Napisane przez Madlen123 Pokaż wiadomość

mam blisko do swojej orto, jak tam jutro pójdę to spytam jak to będzie z zakładaniem Skoro u Ciebie były 2 tygodnie, a u mnie 2-3 dni? Nie chcę dziurska rozruszać. Kurczę, tylko jeśli termin będzie miała bardzo odległy... Orto wie o terminach wyrywania, sama zaprosiła mnie 2 dni po usunięciu drugiej 4ki. Nie wspominała nic o separacji, może teraz chciała tylko powkładaćte gumki między zęby? Głupieję.
Ja miałam wyrywane dwie górne czwórki za jednym razem w czwartek a już w poniedziałek zakładałam aparat.
Nie ma co się rozwodzić, Twoja Orto pewnie wie co robi

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 21:17   #2403
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
A no do przodu!
Jam ambitna bestia, więc oczywiście mi nie pasują .
Ale myślę, że będzie ok, pogadamy po 14 hehehe Jak będę miała rozeznanie jak w 'terenie' poszło i jak wypadłam na tle innych w rekrutacji , a rekrutuję się do trzech różnych uczelni, więc będzie co porównywać.

Btw. A propos Listerinu, o którym tu zawsze mowa, to oświadczam iż pomarańczowy jest fu fu fu!
Ok A gdzie jeszcze składasz oprócz watu?
Tak się dopytuję, bo z tego co kojarzę Twoje przedmioty, za rok zdaję podobny zestaw

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 21:20   #2404
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ok A gdzie jeszcze składasz oprócz watu?
Tak się dopytuję, bo z tego co kojarzę Twoje przedmioty, za rok zdaję podobny zestaw
Taki standard, WAT, PW i PB

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-06-30, 21:29   #2405
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Taki standard, WAT, PW i PB
A kierunki tak mniej więcej? Powiesz jakie wyniki matur?

Stary 2009-06-30, 22:49   #2406
paula1980
Raczkowanie

a u mnie to zamiast tak jak u was widac jakies efekty to moje zeby co niektore mi sie zdaje ze sa w gorszym stanie, jeden na ktorym mam najwiekszy kompleks co jest z tylu luku to wogole cos mi do przodu wejsc nie chce, gorny nie chce sie obnizac a jedynka co mi ciagnie tylniego zeba bidna tak sie wykrzywila ze szok. nie no masakra meksyk pierdzielnik taki ze szok. mam juz aparat miesiac i 3 tydzien i lipa .
paula1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 23:27   #2407
hotgirl
Raczkowanie

alicyju69 , kochana ja już jestem po założeniu separacji dawno dawno i już mam aparat separacje wspominam miło nic mnie nie bolało, nie uwierało nie dokuczało itd. aparat zresztą też tak samo nie sprawia mi od samego początku najmniejszego problemu ... jednak te wyrywanie nieszczęsnych 4 strasznie mnie przeraża :P a czułaś coś podczas wyrywania tej 4?
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 07:52   #2408
milutek
Wtajemniczenie

hotgirl - przestań się nakręcać, będzie ok!
Stary 2009-07-01, 10:28   #2409
Madlen123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krostka Pokaż wiadomość
A ja rwałam dwie górne szóstki... No i? Jedna w zeszly poniedziałek, a druga równy tydzień temu. mam suchy zębodół w jednej dziurze, ale poszłam do dentysty, mam antybiotyk i? I od dziś góra kosmetyczna na moich krzywulcach aż nie mogę się napatrzeć Myślę, że dziury nie powinny przeszkadzać w zakładaniu aparatu jeśli nie ma bólu.
Uu, suchy zębodół. To szybciutko Ci założyła, jeśli to zależy od stopnia bólu to spokojnie mogę iść
Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
Ja miałam wyrywane dwie górne czwórki za jednym razem w czwartek a już w poniedziałek zakładałam aparat.
Nie ma co się rozwodzić, Twoja Orto pewnie wie co robi
Już nie mam wątpliwości ^^ Co do orto... chyba też nie
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
hotgirl - przestań się nakręcać, będzie ok!

Madlen123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 11:54   #2410
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

heja kobitki
po wizycie ...nosiłam wyciągi 24 na dobę teraz tylko lewą stronę non stop od dolnej6 do górnej 2 a prawą stronę tylko na noc mam teraz fajną szparkę na obydwu dwójkach heeh miałam po prawej teraz mam też po lewej ale to fajnie bo może w końcu jedynki się przesuną w lewo bo troszke nie symetrycznie miałam szczękę wszystkie ząbki były jakby kopnięte w prawo hehe foty dodam niebawem a teraz czekam na Karolinki fotki bo niedługo wizyta

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 12:58   #2411
sidorcia
Rozeznanie

.

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2009-07-04 o 14:33
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 13:40   #2412
maniocek
Raczkowanie

GG do maniocek

Siemka Pamiętacie mnie jeszcze?
Za miesiąc będzie pół roku jak aparat noszę.

Wszystko idzie świetnie,ząbki ładnie się prostują i jest jeszcze jeden plus, z aparatem udało mi się w naturalny sposób,bez skutków ubocznych i głodzenia się zrzucić 15kg. Odstawiłem większość słodyczy którymi się zajadałem bo nie chce mi się myć zębów co chwilę i codzienne bieganie. Teraz jest dużo lepiej^^
Idę dalej się pakować bo uciekam na miesiąc do Szwecji.

Pozdrawiam.
maniocek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 13:42   #2413
elinka20
Raczkowanie

Witam wszystkich
troszkę nie zaglądałam a tu proszę....rozpisaliście się nooo ja jestem po wizycie u orto. góra nic nie zmieniane, wyrwana dolna 4-ka prawa, chodziłam trzy dni w separacji i w końcu założony dół narazie wygląda to koszmarnie....ale mam nadzieje że będzie również sprawnie szło jak z górą. A mam mianowicie tak: zamki standardowe, metalowe, po lewej stronie dwa pierścienie (ma ktoś z was?) po prawej pierścień na 6-ce i rurkę na 7-ce, łuk 14. Potfornie bolą mnie zęby I to było by na tyle z relacji z dzisiejszej wizyty
A wygląda to mianowicie tak....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.07.-założenie dołu.jpg (21,0 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01.07.-założenie dołu (2).jpg (21,8 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01.07.-założenie dołu (3).jpg (51,2 KB, 87 załadowań)

Edytowane przez elinka20
Czas edycji: 2009-07-01 o 13:54
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 13:58   #2414
smv
Zakorzenienie

hello, no ja po wizycie jestem..
mialam sie dowiedziec kiedy mi zdejma gore i wiecie co? Kiszka!!!!!!!!!!;[;[;[
mam we wrzesniu kolejna wizyte..chyba sie złoma nie pozbede;/ kolor mam jakis taki fioletowo niebieski na górze zlancuszkiem a dol zolty bo slonce tak praży ;]
ogolnie to juz mnie morda zaczyna bolec o i zla jestem bo juz chcialam sie pozbyc drutaaa!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 lipiec 2009.jpg (54,4 KB, 87 załadowań)
Stary 2009-07-01, 14:23   #2415
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
A kierunki tak mniej więcej? Powiesz jakie wyniki matur?
Ja strzelam głównie w mechatronikę lub informatykę, zobaczymy co z tego wyjdzie. Mało kobiecie kierunki, więc jeżeli Cięt o tak naprawdę nie interesuje, to nie ryzykuj . A matura.. najmniej było 70% z polaka..

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
troszkę nie zaglądałam a tu proszę....rozpisaliście się nooo ja jestem po wizycie u orto. góra nic nie zmieniane, wyrwana dolna 4-ka prawa, chodziłam trzy dni w separacji i w końcu założony dół narazie wygląda to koszmarnie....ale mam nadzieje że będzie również sprawnie szło jak z górą. A mam mianowicie tak: zamki standardowe, metalowe, po lewej stronie dwa pierścienie (ma ktoś z was?) po prawej pierścień na 6-ce i rurkę na 7-ce, łuk 14. Potfornie bolą mnie zęby I to było by na tyle z relacji z dzisiejszej wizyty
Ałaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Tyle Ci powiem, ale to już wiesz.
I chyba znowu się powtórzę, żeby Cię znów podbudować, że im większy meksyk, tym większe efekty, radość i satysfakcja! Także cierp, bo wyjdzie Ci to na zdrowie

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-07-01, 16:22   #2416
Krostka
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkich
Co do pierścieni to mam dwa na siódemkach, bo szóstek już nie posiadam... zęby też mnie bolą, bo zakładanie miałam wczoraj...Nic nie mogę jeść, ale to tam nie szkodzi zauważyłam maciupkie posuniecie jedynki...A mianowicie jedna nachodziła na drugą, a widzę, że zrobiła się już maleńka jakby szparka...Czyli jest ok ale zęby bolą...i czy długo jeszcze będą?
21.10.2009-dół kosmetyczny (szafir)

Oddaj swoje życie temu, który odda Ci swoje serce...
Krostka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 16:28   #2417
alicyju69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
alicyju69 , kochana ja już jestem po założeniu separacji dawno dawno i już mam aparat separacje wspominam miło nic mnie nie bolało, nie uwierało nie dokuczało itd. aparat zresztą też tak samo nie sprawia mi od samego początku najmniejszego problemu ... jednak te wyrywanie nieszczęsnych 4 strasznie mnie przeraża :P a czułaś coś podczas wyrywania tej 4?
nic nie czułam, jak będziesz coś czuła to powiedz dentystce żeby Ci dołożyła znieczulenia. Znieczulanie też nie boli, igła wydaje się straszna, ale to tylko lekkie ukłucie. Na prawdę nie masz się co martwić, to nic strasznego. Ja osobiście lepiej wspominam wyrywanie zębów niż tą separacje, co mnie uwierała dobre 4 dni! A z aparatem jakoś dobrze, nic nie boli, a szykowałam się na najgorsze

Edytowane przez alicyju69
Czas edycji: 2009-07-01 o 16:29
alicyju69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 17:30   #2418
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja strzelam głównie w mechatronikę lub informatykę, zobaczymy co z tego wyjdzie. Mało kobiecie kierunki, więc jeżeli Cięt o tak naprawdę nie interesuje, to nie ryzykuj . A matura.. najmniej było 70% z polaka..
Ja wstępnie planuję mechanikę i budowę maszyn, więc wiesz... pojęcie "kobiece kierunki" dla mnie nie istnieje
To bardzo ładne wyniki W lipcu się dopytam jak rekrutacja

A tak aparatkowo: koniec łańcuszka, który mam od 3 do 3 mi się odgiął i ranił język To ja zdolniacha go podgięłam pęsetą i jest ok

Stary 2009-07-01, 18:29   #2419
milutek
Wtajemniczenie

sidorcia, rzeczywiście dwójki teraz prezentują się lepiej

elinka20, ojej no jest na dole niezłe zamieszanie, ale na pewno wszystko wyprostuje się tak szybko jak na dole. już nie mogę się doczekać jak zamieścisz fotkę za jakieś 2 miesiące, pewnie będzie kolosalna zmiana!

Krostka - mnie zęby bolały dosyć mocno 8 dni, a teraz jest luuuz i nawet tak jakoś głupio bo wydaje się wtedy jak by aparat nie działał i nie chce się wierzyć że działa...

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-07-01 o 18:30
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 18:33   #2420
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Ałaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Tyle Ci powiem, ale to już wiesz.
I chyba znowu się powtórzę, żeby Cię znów podbudować, że im większy meksyk, tym większe efekty, radość i satysfakcja! Także cierp, bo wyjdzie Ci to na zdrowie
Tak wiem i wielkie dzięki za dodanie otuchy jak patrze na efekty górnych ząbków to nie myślę o bolącej dolnej szczęce

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Krostka Pokaż wiadomość
Co do pierścieni to mam dwa na siódemkach, bo szóstek już nie posiadam... zęby też mnie bolą, bo zakładanie miałam wczoraj...Nic nie mogę jeść, ale to tam nie szkodzi zauważyłam maciupkie posuniecie jedynki...A mianowicie jedna nachodziła na drugą, a widzę, że zrobiła się już maleńka jakby szparka...Czyli jest ok ale zęby bolą...i czy długo jeszcze będą?
Mnie boli cała szczęka ale się nie dziwie bo orto. strasznie się męczyła z założeniem łuku normalnie szok myślałam że nie wytrzymam na fotelu....
Stary 2009-07-01, 18:35   #2421
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Witam wszystkich
No to teraz już będziesz miała z górki Sama widzisz jakie super efekty masz na górze po 2 miesiącach Na pewno też tak będzie z dołem Bolećniestety muszą trochę poboleć, żeby była poprawa... Ale im dłuzej będziesz nosić tym ból będzie mniejszy

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 18:35   #2422
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
elinka20, ojej no jest na dole niezłe zamieszanie, ale na pewno wszystko wyprostuje się tak szybko jak na dole. już nie mogę się doczekać jak zamieścisz fotkę za jakieś 2 miesiące, pewnie będzie kolosalna zmiana!
Kilka stron wcześniej (a dokładnie na 74str.) zamieściłam zdjęcia górnych ząbków dokładnie po 2miesiącach noszenia aparatu

Edytowane przez elinka20
Czas edycji: 2009-07-01 o 18:40
Stary 2009-07-01, 18:36   #2423
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maniocek Pokaż wiadomość
z aparatem udało mi się w naturalny sposób,bez skutków ubocznych i głodzenia się zrzucić 15kg. Odstawiłem większość słodyczy którymi się zajadałem bo nie chce mi się myć zębów co chwilę
ahahahaa!!! to ja mam tak samo dziś obracałam w dłoni wafelka w pracy, ale jak sobie pomyślałam o tym myciu to go odłożyłam... po zrzuceniu 15 kg zostałby ze mnie szkielet i cień, ale jak z 5 spadnie to już w ogóle będę boska

ale za to notorycznie zżeram wosk, no zapominam o nim ciągle! mam nadzieję, że nie tuczy
sincarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 18:43   #2424
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
No to teraz już będziesz miała z górki Sama widzisz jakie super efekty masz na górze po 2 miesiącach Na pewno też tak będzie z dołem Bolećniestety muszą trochę poboleć, żeby była poprawa... Ale im dłuzej będziesz nosić tym ból będzie mniejszy
No z dołem może być trudniej jest strasznie pokrzywiony to raz, a dwa to orto. wytłumaczyła mi że szczęka jest twardsza i w ogóle będzie troszkę ciężej...ale wytrzymam w końcu muszę dociągnąć do końca
Stary 2009-07-01, 18:46   #2425
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
No z dołem może być trudniej jest strasznie pokrzywiony to raz, a dwa to orto. wytłumaczyła mi że szczęka jest twardsza i w ogóle będzie troszkę ciężej...ale wytrzymam w końcu muszę dociągnąć do końca
Warto troszkę pocierpieć, żeby mieć później piękne ząbki
Pamiętasz co pisałam tutaj na forum o moich ósemkach? Jednak nie musiałam ich mieć usuwanych Tak chirurg stwierdził

Stary 2009-07-01, 18:57   #2426
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Warto troszkę pocierpieć, żeby mieć później piękne ząbki
Pamiętasz co pisałam tutaj na forum o moich ósemkach? Jednak nie musiałam ich mieć usuwanych Tak chirurg stwierdził
Tak pamiętam i czytałam twoje streszczenie po wizycie u niego, to masz szczęście a mi orto usunęła zdrową 4-kę dostałam ją na pamiątkę
Stary 2009-07-01, 19:01   #2427
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Tak pamiętam i czytałam twoje streszczenie po wizycie u niego, to masz szczęście a mi orto usunęła zdrową 4-kę dostałam ją na pamiątkę
No strasznie się ciesze
Też kiedyś kolekcjonowałam swoje ząbki Jeden nawet miałam z korzenie hehe
Powiedz mi, też Ci się ruszają ząbki jak Ci się prostują? Ja już tak mam ponad tydzień z prawą dwójką Trochę to zaczyna być już denerwujące, bo za bardzo nie mogę gryźć po tej stronie szczęki. Muszę uważać na tą prawą stronę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 19:10   #2428
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
No strasznie się ciesze
Też kiedyś kolekcjonowałam swoje ząbki Jeden nawet miałam z korzenie hehe
Powiedz mi, też Ci się ruszają ząbki jak Ci się prostują? Ja już tak mam ponad tydzień z prawą dwójką Trochę to zaczyna być już denerwujące, bo za bardzo nie mogę gryźć po tej stronie szczęki. Muszę uważać na tą prawą stronę...
Swoją 4-kę również dostałam z korzeniem mi przez dłuższy czas machały się ząbki na górze a teraz przestałam zwracać na to uwagę i gryzę normalnie.
Stary 2009-07-01, 19:15   #2429
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Swoją 4-kę również dostałam z korzeniem mi przez dłuższy czas machały się ząbki na górze a teraz przestałam zwracać na to uwagę i gryzę normalnie.
Tylko, że ja nieraz mam tak, że po prostu nie mogę gryźć np skórki od chleba tą dwójką przez to, że nie jest stabilna.... Hmm ciekawe kiedy się ustabilizuje

Stary 2009-07-01, 19:33   #2430
bastylianka
Raczkowanie

Powiedzmy, ze przebrnęłam przez te 10 stron od ostatniego mojego postu ;d Ale kobietki produkujecie!

Z przyjemnością informuje, że juz jem wszystkimi ząbkami i nie boli Tylko zbiera mi sie jakiś dziwny osad na obrzezach kleju, to normalne? :conf used:

Do wizyty jeszcze mam prawie 3 tygodnie i marzą mi sie szare gumki, mógłby ktoś zaprezentowac? I kuzynka mi powiedziała, ze boleć to dopiero mnie zacznie jak popodręca orto druty
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości