![]() |
#2521 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Dziękuję bardzo.!
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
ja mam aparat już 2,5 tygodnia i nie wydaje mi sie ze zżółkły :P
moim zdaniem powinny zżółknieć te na dole, bo o nie mniej dbam ze względu na to, że na dole nie mam aparatu ;P jednak zauważyłam tylko, że między 2 a 3 jest niewyczyszczone, tak jakby cos osadziło się :P.. P.S. a ja nadal boje sie gryzc normalnie :P bo nadal pobolewają no... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natknęłam się co prawda na paski wybielające dla osób wyposażonych w aparat, ale jakoś się nie palę do zakupu. Wolę wybielić po zdjęciu całe zęby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
rudo-zielona - pytałaś kiedyś o ciemniejsze linie na moich górnych jedynkach od wewnętrznej strony, podobno masz coś podobnego. Rozmawiałam ostatnio o tym z moją orto, pytałam ją o to i ona powiedziała, że to jest po prostu osad - piaskowanie i po sprawie...
![]() Pozdrawiam.! ![]()
![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
usuwanie osadu/kamienia podobno jest bolesne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Zadomowienie
|
Piaskowania jeszcze nigdy nie miałam robionego, ale zabieg usuwania kamienia, z tego co pamiętam, to rzeczywiście nie należy do przyjemnych.
Mimo wszystko warto.! ![]()
![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
karolink4 tak szukam i szukam Twoich zdjęć z postępu leczenia i znaleźć nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
hej, ja miałam piaskowanie już chyba ze 4 razy i musze przyznac że to nie boli. tylko póżniej wyglada się jak mumia bo cała twarz, rzęsy i brwi pokryte sa piaskiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Raczkowanie
|
Kurczę, chciałabym zrobić u siebie to piaskowanie, dolne i górne jedynki wymagałyby tego. Nawet jeśli poboli, to przecież przestanie
![]() z przygód: przed chwilą oderwałam zamek z Piątki Prawej, nitką! ;o tak to jest jak się je biszkopty a potem czepia nitką w zamki. Wizyta dziewiątego chyba. obcierają mnie druty między trójkami a piątkami, w policzku mam wyżłobione jakby 'tory' w które wskakuje mi ten drut xD smaruję je mucositem, taką ziołową maścią. gumeczki już lekko pożółkły ![]() ![]() znalazłam stronę, na której piszą o 'osłonkach na wolny odcinek łuku' : http://www.ortodonta.info/aparaty.html (dół strony) wiecie coś o nich, zakładałyście? nie wiem czy każdy orto ma na składzie takie osłonki, czy trzeba dopiero zamówić ![]()
![]() |
#2530 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale na mnie zabiegi na fotelu dentystycznym w ogóle nie robią wrażenia, mogę sobie nawet drzemkę uciąć podczas borowania ![]() Wiem, że skaling i piaskowanie nie są zbyt przyjemne dla kogoś kto ma problemy z dziąsłami. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- dwie pierwsze przed założeniem - dwie kolejne zaraz po założeniu - dwie kolejne nie wiem z jakiego okresu leczenia, jakoś mniej więcej w połowie - ostatnia fotka - obecna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli twoja wypowiedz ma byc w takiej zlosliwej formie to lepiej sie wogole nie wypowiadaj i siedz cicho ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
Raczkowanie
|
kar0link4 piękne masz ząbki!! Efekt powalający
![]() ![]() ciekawe czy ja się kiedyś takiego doczekam...
![]() |
#2534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty na pewno się takiego efektu doczekasz - spokojnie, na każdego przychodzi czas... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
karolink4, Twoje zęby są cuuuuudowne, normalnie jak z jakiejś reklamy.. albo zrobione w photoshopie
![]() próbowałam sobie zrobić zdjęcie (aparatu) ale moja szczęka jest niefotogeniczna hehe ![]() nie no postaram się, ale nie mam zdjęć przed założeniem i po.. ![]() Edytowane przez gabryssiaa Czas edycji: 2009-07-04 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aparat na górze nie przeszkadza w leczeniu zębów na dole, ale nie zdziwiłabym się gdyby orto nie chciał założyć aparatu dopóki wszystkie ubytki nie będą wyleczone. Zapytaj się swojego lekarza, będziesz miała jasność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za pamięć ![]() edit: Nie mogę się napatrzeć na te Twoje jedynki przed leczeniem.... Teraz faktycznie łuk jest fajny, ale tych jedynek trochę szkoda ![]() Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-07-04 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie było tak,że ostatnie zęby wyleczyłam po około 9 miesiącach góry i około 1-2 tyg przed założeniem dołu
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-07-04 o 22:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2540 |
Konto usunięte
|
Dziewczęta i chłopcy
![]() mam pewien problem... W miejscu gdzie kiedyś były moje górne czwórki mam założoną przezroczystą osłonkę na drut, żeby mi nie ranił policzków. Zęby ładnie się prostują, widzę to nie tylko po ułożeniu drutu ale nawet i w ustawieniu zębów. Problem polega na tym, że z jednej strony osłonka to spowalnia... Po samym założeniu aparatu mogłam nią swobodnie poruszać w lewo i w prawo a teraz jest zablokowana między trójką a piątką. Wizytę kontrolną mam dopiero 30 lipca... Nie chcę tyle czekać ale nie chcę też jechać do orto wcześniej bo wiem, że mnie za to skasują. Jak myślicie, jak sprytnie uciąć kawałek osłonki? Myślę o cążkach do skórek ale boję się czy nie uszkodzę drutu jak mi się ręka omsknie... Jak myślicie? ![]() Swoją drogą to założyłam samodzielnie ligaturę na jedynce ![]() I strasznie mi zżółkły zęby chociaż myję je nawet po każdej herbacie... Teraz zaopatrzyłam się w Blanxa anty osad, może to coś pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I mnie to przeraża, bo sie boje ze pojde do orto a ona mi powie, ze nie dbam o aparacik ![]()
- Człowiek może zawrócić, jeśli się boi. - Nie w połowie wędrówki. Aparatka! 13.06.2009 Edytowane przez bastylianka Czas edycji: 2009-07-05 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2544 |
Raczkowanie
|
karolink4 jej ! jakie śliczne masz te ząbki !
![]()
![]() |
#2545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jedynki mam białe, dwójki już nieco mniej, a trójki - no cóż - przyprawiają mnie niemal o palpitacje. A może obsesję jakąś mam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Helouu :P
Witam po długiej przerwie hehe ![]() Mój aparacik ma się całkiem dobrze, dalej seplenię przez tego druta (łuk) ale trudno. Szukałam, ale nie bardzo udało mi się coś zalesić. No więc czy nurkował ktoś z Was w drutach (z butlą)? Chodzi mi konkretnie o ustnik czy nie koliduje jakoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Raczkowanie
|
karolink4
super ci się to poprostowało! to mi daje nadzieję, bo mam podobny układ zębów jaki ty miałaś, jak tak patrzę na te fotki ![]() ale, ale, właśnie. mam dwójkę schowaną nieco za jedynką, no podobnie jak karolink4. i w zasadzie działania aparatu póki co bym nie widziała (3 tygodnie ![]() ![]() no i co ja biedna teraz zrobię? póki co wyłazi sobie ta część zęba zza jedynki, wizytę mam 27.07., poczekam. ale ten ubytek jest tak umiejscowiony, że ja nie wiem czy da się tam dotrzeć.. da się drut na czas borowania zdjąć? choroba no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2548 |
Raczkowanie
|
sincare a może to nie jest wcale ubytek tylko kamień ci się tam zebrał? przy słoczonych krzywych ząbkach ciężko jest tam dotrzeć szczoteczką i kamień się zbiera momentalnie. ja tam miałam przed założeniem aparatu i wystarczyło piaskowanie lub skalling i ząbki bialutkie były.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2549 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2550 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do editu - ![]() ![]() Dziękuję bardzo.! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.