Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-07, 11:20   #2611
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość
Witam,
Jestem tu pierwszy raz i prosze o wsparcie psychicznie... Nie mialam jeszcze czasu przeczytac nawet 1 milioneowej postow, wiec moze stad ten problem.
Mianowicie w sobote bede miala zalozony staly aparat i zaczynam sie obawiac reakcji innych ludzi. W koncu to 2 lata w drutach - gora i dol. Blagam o pocieszenie!
Z gory dziekuje,
Marten
Marten, nie przejmuj się, niektorzy ludzie nawet podziwiają aparat, to oznaka ze dbasz o siebie, o swoj wyglad i ząbki
Ja juz nie moge sie doczekac az bede miec aparacik! Az mnie zaskakuje moj optymizm i entuzjazm mimo ze bede 2 tygodnie skuczeć z bólu i będę opuchnieta
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 11:35   #2612
martenwolfen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Marten, nie przejmuj się, niektorzy ludzie nawet podziwiają aparat, to oznaka ze dbasz o siebie, o swoj wyglad i ząbki
Ja juz nie moge sie doczekac az bede miec aparacik! Az mnie zaskakuje moj optymizm i entuzjazm mimo ze bede 2 tygodnie skuczeć z bólu i będę opuchnieta
Cathy kochanie,
O puchnieciu i mega bolu to jeszcze nie slyszalam... A wiec wyglada na to, ze najblizsze 2 tyg. bede miala wyjete z zyciorysu!
Dziekuje bardzo za mile slowa pocieszenia i wsparcie. Dobrze, ze wplacilam juz kase za aparat i nie moge zrezygnowac! Uwierzcie mi, bardzo sie waham.....
Buziaki
martenwolfen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 11:49   #2613
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Cathy kochanie,
O puchnieciu i mega bolu to jeszcze nie slyszalam... A wiec wyglada na to, ze najblizsze 2 tyg. bede miala wyjete z zyciorysu!
Dziekuje bardzo za mile slowa pocieszenia i wsparcie. Dobrze, ze wplacilam juz kase za aparat i nie moge zrezygnowac! Uwierzcie mi, bardzo sie waham.....
Buziaki

Marten, niekoniecznie będziesz mieć wyjete 2 tygodnie, mówiłam bardziej o sobie, bo będę mieć operacje jeszcze
Ale i bez tego czytając posty dziewczyn, dowiedziałam się że przez kilka dni bolą ząbki i należy pić jogurty bo gryźć jest trudno

Pomyśl o tym, że za rok może dwa będziesz mieć pięęękne ząbki!
Stary 2009-07-07, 12:03   #2614
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Cathy kochanie,
Buziaki
jak sie wahasz i nie chcesz miec aparatu to nie musisz zakładać. trzeba sie z tym liczyc, że bedzie boleć, że bedzie zacczać i obcierać, z tym wiąże sie noszenie aparatu bo przecież bez bólu zęby sie nie naprostują:P

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 12:03   #2615
soltera n
Raczkowanie

Jak ktoś się będzie śmial to powiesz, że Ty przynajmniej bedziesz miała proste zęby w przeciewieństwie do niektórych Ja na poczatku też się bałam, teraz nosze już miesiąc, bardzo lubię mój metalowy aparat i mam satysfakcje, że będę miała proste ząbki. Pooglądaj zdjęcia Dziewczyn
Stary 2009-07-07, 12:26   #2616
martenwolfen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
jak sie wahasz i nie chcesz miec aparatu to nie musisz zakładać. trzeba sie z tym liczyc, że bedzie boleć, że bedzie zacczać i obcierać, z tym wiąże sie noszenie aparatu bo przecież bez bólu zęby sie nie naprostują:P
Ja sobie zdaje sprawe z bolu itd! Zreszta widze ile mnie zdrowia separacja kosztuje. A podobno po zalozeniu aparatu jest jeszcze gorzej. Ja chce miec proste zabki, ale po prostu widzac reakcje ludzi kiedy im o tym mowie zaczynam nabierac watpliwosci. Nie ukrywam, ze usmiech to moj najwiekszy atut, a teraz beda tylko druty... I to przez 2 lata
Stary 2009-07-07, 12:46   #2617
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie zdaje sprawe z bolu itd! Zreszta widze ile mnie zdrowia separacja kosztuje. A podobno po zalozeniu aparatu jest jeszcze gorzej. Ja chce miec proste zabki, ale po prostu widzac reakcje ludzi kiedy im o tym mowie zaczynam nabierac watpliwosci. Nie ukrywam, ze usmiech to moj najwiekszy atut, a teraz beda tylko druty... I to przez 2 lata
ja nosiłam 3 teraz drugi raz nosze juz ponad rok matko drut
rzeczywiśce tragedia

a ja jutro na plombowanie
widok dentysty prubującego cos zdzialac u mnie w paszczy- bezcenne

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 12:51   #2618
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze no to faktycznie może sie zastanów jeszcze... Powiedz mi, dlaczego zakladasz aparat? Kwestie zdrowotne? Bo piszesz ze usmiech to Twoj najwiekszy atut więc dlaczego zdecydowałas sie na aparat jesli jestes zadowolona ze swoich zebow teraz?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
ja nosiłam 3 teraz drugi raz nosze juz ponad rok matko drut
rzeczywiśce tragedia
4 lata aparat?!
Dlaczego tak długo? Powazna wada czy zły ortodonta narobił szkód?
Stary 2009-07-07, 12:54   #2619
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze no to faktycznie może sie zastanów jeszcze... Powiedz mi, dlaczego zakladasz aparat? Kwestie zdrowotne? Bo piszesz ze usmiech to Twoj najwiekszy atut więc dlaczego zdecydowałas sie na aparat jesli jestes zadowolona ze swoich zebow teraz?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

4 lata aparat?!
Dlaczego tak długo? Powazna wada czy zły ortodonta narobił szkód?
tak wyszło
juz kilka razy tutaj opisywałam, więc wystarczy poszukac moich wpisów
i jakos zyję, więc jak ktoś zakłada aparat to musi wiedziec z czym to sie wiąże, a ja miałam bardzo wąską szczękę i dopiero moge powiedziec ze gdy sie usmiechnęłam to były tylko druty, bo miejsca na nic nie było. ale od tego sie nie umiera

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-07, 12:57   #2620
soltera n
Raczkowanie

Cytat:
Mi orto powiedziała, że separacje to najgorsze, potem jest tylko lepiej i faktycznie tak było, jak mi założyła aparat to praktycznie mnie nie bolało, no moze troche A serio mi się podoba aparat na zebach wyglada fajnie i oryginalnie
Stary 2009-07-07, 13:04   #2621
martenwolfen
Raczkowanie

[QUOTE=CatchyKathy;1313132 7]Kurcze no to faktycznie może sie zastanów jeszcze... Powiedz mi, dlaczego zakladasz aparat? Kwestie zdrowotne? Bo piszesz ze usmiech to Twoj najwiekszy atut więc dlaczego zdecydowałas sie na aparat jesli jestes zadowolona ze swoich zebow teraz

Jejku, ja to naprawde na jakiegos mieczaka tutaj wychodze. Zakladam aparat poniewaz zawsze chcialam miec tzw. "hollywoodzki usmiech", bo generalnie mam krzywe zeby. Teoretycznie patrzac nie ma tragedii, ale jest ciasnawo na gorze i 3 sie wysunely przed szereg no i zamiast w podkowe mam szczene w kwadrat. Myslalam, ze tylko leczenie gory wystarczy, ale jak sie okazalo byly to zludne nadzieje, bo dol musze rowniez wyprostowac. Mam 25 lat i sama sie zastanawiam czy w tym wieku to nie bedzie "kiepsko" /nie chce tu nikogo obrazic/ wygladalo... itd. Nie czytalam wczeasnie zadnych postow bo nie chcialam sie nakrecac tym, ze boli, ze jest nieprzyjemnie, ze nic nie mozna jesc itd. Na aspekty zw. z wygladem w ogole nie zwracalam uwagi do momentu w ktorym facet za ktorym sikam nie zrobil oczu jak arbuzy, kiedy mu powiedzialam, ze od soboty to bede "niunia z zelaznymi szczenkami".. Wiec albo z nim jest cos nie tak, albo ja powinnam sie mocno w glowe walnac... Co proponujecie
PS: juz Was kocham i dzieki za wsparcie a jezeli chodzi o usmiech jako atut to mialam na mysli fakt, ze czesto sie usmiecham i susze te zeby, nawet takie krzywe, ale biale! A teraz to tylko ogumienie i rusztowanie bedzie widac.... Ale sadze, ze da sie do tego przywyknac!
Buziaki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 13:12   #2622
88Ekaterina88
Zakorzenienie

[QUOTE=martenwolfen;131316 75]
Cytat:
Kurcze no to faktycznie może sie zastanów jeszcze... Powiedz mi, dlaczego zakladasz aparat? Kwestie zdrowotne? Bo piszesz ze usmiech to Twoj najwiekszy atut więc dlaczego zdecydowałas sie na aparat jesli jestes zadowolona ze swoich zebow teraz

Jejku, ja to naprawde na jakiegos mieczaka tutaj wychodze. Zakladam aparat poniewaz zawsze chcialam miec tzw. "hollywoodzki usmiech", bo generalnie mam krzywe zeby. Teoretycznie patrzac nie ma tragedii, ale jest ciasnawo na gorze i 3 sie wysunely przed szereg no i zamiast w podkowe mam szczene w kwadrat. Myslalam, ze tylko leczenie gory wystarczy, ale jak sie okazalo byly to zludne nadzieje, bo dol musze rowniez wyprostowac. Mam 25 lat i sama sie zastanawiam czy w tym wieku to nie bedzie "kiepsko" /nie chce tu nikogo obrazic/ wygladalo... itd. Nie czytalam wczeasnie zadnych postow bo nie chcialam sie nakrecac tym, ze boli, ze jest nieprzyjemnie, ze nic nie mozna jesc itd. Na aspekty zw. z wygladem w ogole nie zwracalam uwagi do momentu w ktorym facet za ktorym sikam nie zrobil oczu jak arbuzy, kiedy mu powiedzialam, ze od soboty to bede "niunia z zelaznymi szczenkami".. Wiec albo z nim jest cos nie tak, albo ja powinnam sie mocno w glowe walnac... Co proponujecie
PS: juz Was kocham i dzieki za wsparcie a jezeli chodzi o usmiech jako atut to mialam na mysli fakt, ze czesto sie usmiecham i susze te zeby, nawet takie krzywe, ale biale! A teraz to tylko ogumienie i rusztowanie bedzie widac.... Ale sadze, ze da sie do tego przywyknac!
Buziaki
z nim jest coś nie tak
walnij nim o ścine
a aparatem tez bedziesz suszyć zeby i złomex hehe
a on niech dorośnie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-07, 13:14   #2623
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam 25 lat i sama sie zastanawiam czy w tym wieku to nie bedzie "kiepsko" /nie chce tu nikogo obrazic/ wygladalo... itd. Nie czytalam wczeasnie zadnych postow bo nie chcialam sie nakrecac tym, ze boli, ze jest nieprzyjemnie, ze nic nie mozna jesc itd. Na aspekty zw. z wygladem w ogole nie zwracalam uwagi do momentu w ktorym facet za ktorym sikam nie zrobil oczu jak arbuzy, kiedy mu powiedzialam, ze od soboty to bede "niunia z zelaznymi szczenkami".. Wiec albo z nim jest cos nie tak, albo ja powinnam sie mocno w glowe walnac... Co proponujecie
Proponuję walnąć nim w jakąś deskę czy coś Przeciez aparat nie zmieni Cię jako osoby, tylko na 1-2 latka bedziesz miec kawałek drutu i tyle! W aparacie można sie calować i różne fajne inne rzeczy robić przecie!

ps. denerwują mnie już te krewetki!

Edytowane przez CatchyKathy
Czas edycji: 2009-07-07 o 13:15 Powód: z przyczyny krewetek!
Stary 2009-07-07, 13:16   #2624
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ooo mnie też jak podskakuje

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-07, 13:18   #2625
soltera n
Raczkowanie

[QUOTE=88Ekaterina88;13131 837]
Cytat:
z nim jest coś nie tak
walnij nim o ścine
a aparatem tez bedziesz suszyć zeby i złomex hehe
a on niech dorośnie
Dokładnie!! jesli facetowi ma to przeszkadzać to sory, ale nie sądze, że jest Ciebie warty Aparat oznacza, że dbasz o siebie więc nie wiem o co mu chodzi, zachowuje się jak dzieciak z przedszkola, ktory widzi coś dziwnego

A co do bólu? Nie jest wcale taki straszny! Na początku dyskomfort, ale nie ma co przeżywac Nie ma tragedii Poza tym teraz wiele osób nosi aparat Ja mam 20 lat i jeszcze nikt nie śmiał się ze mnie, ewentualnie absolutnie przyjaźnie Aparat jest super Uwielbiam swój:P i szczerze zeby kiedy mogę:P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 13:19   #2626
simpatica
Zakorzenienie

Martenwolfen zapewnic Cie mogę : Jak już miną 2 lata NIE POŻAŁUJESZ że aparat nosiłaś a po drugie - jeśli ten kolo robi wielkie gały na wieśc o aparacie to on chyba jest jakiś zacofany wybacz ale dziwią mnie mocno takie reakcje w dzisiejszych czasach

a wiecie co, ja ostatnio się tak długo zastanawiałam jaki kolor gumek sobie wybrac (bo to już jedna z moich ostatnich wizyt u orto) a on do mnie później że dziś mi wyboru nie daje bo musi mi bezbarwne założyc ( i teraz są wakacje a ja taka bezkolorowa

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2009-07-07 o 13:23
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 13:21   #2627
soltera n
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Martenwolfen zapewnic Cie mogę : Jak już miną 2 lata NIE POŻAŁUJESZ że aparat nosiłaś a po drugie - jeśli ten kolo robi wielkie gały na wieśc o aparacie to on chyba jest jakiś zacofany wybacz ale dziwią mnie mocno takie reakcje w dzisiejszych czasach
Bo on ma kompleksy pewnie
Stary 2009-07-07, 13:25   #2628
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

a wiecie co, ja ostatnio się tak długo zastanawiałam jaki kolor gumek sobie wybrac (bo to już jedna z moich ostatnich wizyt u orto) a on do mnie później że dziś mi wyboru nie daje bo musi mi bezbarwne założyc ( i teraz są wakacje a ja taka bezkolorowa
za 2 tygodnie bedziesz mieć żółtawe, a za 4 tygodnie żółte jak słoneczko jakie bezbarwne hehe

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-07, 13:26   #2629
martenwolfen
Raczkowanie

Super jestescie dziewczynki!!! Stanowicie moja osobista grupe wsparcia, za co serdecznie Wam dziekuje. Juz zaczynam nabierac ochoty na ten aparat, nawet za cene bolu, bo cel uswieca srodki, a za 2 lata jak sie usmiechne to kapcie wszystkim pospadaja.... narody bede klekac z wrazenia ))) taaa, zobacze jak ten palantunio sie zachowa jak mnie z aparatem ujrzy, jak cos to faktycznie zdziele go decha i powiem zeby sie bujal! jak rozkminie lepiej to forum to powklejam jakies foty itd. i jeszcze raz wielkie dzieki **
Stary 2009-07-07, 13:30   #2630
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
za 2 tygodnie bedziesz mieć żółtawe, a za 4 tygodnie żółte jak słoneczko jakie bezbarwne hehe
masz rację - bezbarwna gumka jak kobieta - zmienną jest
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 13:40   #2631
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację - bezbarwna gumka jak kobieta - zmienną jest
no ja już mam słoneczko na zebach a były przeźroczyste

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-07, 15:06   #2632
milutek
Wtajemniczenie

martenwolfen - mogę dodać jeszcze jedno do wypowiedzi moich zacnych poprzedniczek nie każdego zęby bolą tak mocno! np. mnie bolały 8 dni po założeniu aparatu, ale nie jakoś kosmicznie, jadłam miękkie rzeczy i było ok. teraz prawie wcale nie boli, tylko czasami jakieś ząbki są bardziej wrażliwe. dodam jeszcze że mam 23 lata i bardzo krzywe zęby, chyba najbardziej krzywe ze wszystkich na tym forum.
i oczywiście potwierdzam - APARAT NAPRAWDĘ DODAJE UROKU!!! a chłopaka sobie odpuść....

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-07-07 o 15:07
milutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 15:33   #2633
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Dziekuje za odp. Zakladam metalowy, antyalergiczny. Troche mnie to przeraza. Nie myslalam takimi kategoriami wczesniej, ale odkad zobaczylam reakcje mojego kolegi (ktory notabene mi sie podoba) , to odechcialo mi sie aparatow i prostowania zebow. Nie wspomnie juz o separacji, ktora odbiera mi checi do zycia (((
Hmm powiedz mi ile masz lat? Pytam sie dlatego, ze jezeli jestes jeszcze nastolatka to niestety moga sie zdarzyc takie osoby, ktore beda sie smiac, bo sa po prostu niedojarzali... Patrza tylko na to, ze ktos jest zadrutowany, a nie pomysla nawet dlaczego to robi, a zalozyl aparat dlatego zeby w przyszlosci miec hoolywodzki usmiech (i wtedy im szczena opadnie) 3maj sie bedzie dobrze!

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 15:35   #2634
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Hmm powiedz mi ile masz lat? Pytam sie dlatego, ze jezeli jestes jeszcze nastolatka to niestety moga sie zdarzyc takie osoby, ktore beda sie smiac, bo sa po prostu niedojarzali... Patrza tylko na to, ze ktos jest zadrutowany, a nie pomysla nawet dlaczego to robi, a zalozyl aparat dlatego zeby w przyszlosci miec hoolywodzki usmiech (i wtedy im szczena opadnie) 3maj sie bedzie dobrze!
napisałą wyżej ze ma 25 wiec to juz poważny wiek i ludzie tez powinni tacy byc

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-07, 15:39   #2635
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
O dzieki, nie zauwazylam tego postu W takim razie wspolczuje Twojemu koledze, martenwolfen No tak. W końcu faceci później dojrzewają od dziewczyn

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 15:42   #2636
88Ekaterina88
Zakorzenienie

3 lata to jednak dużo jest

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-07, 16:03   #2637
martenwolfen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
O dzieki, nie zauwazylam tego postu W takim razie wspolczuje Twojemu koledze, martenwolfen No tak. W końcu faceci później dojrzewają od dziewczyn
Tak kochanie, masz racje.. Ogolnie to mam gdzies co sobie ludzie pomysla, bo nie naleze do osob ktore uzalezniaja swoje zycie od opinii innych... Ale przyznam szczerze, ze troche mnie chlopaczyna zdziwil... Ale coz, najwazniejsze, ze nie jestem sama... A zeby i tak bede suszyc, nawet zadrutowane

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:

To jakas aluzja do mnie, ze niby niepowazna jestem?
Stary 2009-07-07, 16:10   #2638
Morfina
Rozeznanie

Mam zamiar wybrać sobie aparat metalowy (chyba ze względu na cenę) bo mam krzywe sąbki na górze i na dole więc potrzebne dwa łuki. No i te koloroooowe gumki ;D nie mogę się doczekać. A jeśli chodzi o opinię innych to wcale się nie przejmuję bo wszystko będzie lepsze od aktualnego stanu moich zębów. Nawet nie śmieje się z otwartymi ustami

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 16:11   #2639
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak kochanie, masz racje.. Ogolnie to mam gdzies co sobie ludzie pomysla, bo nie naleze do osob ktore uzalezniaja swoje zycie od opinii innych... Ale przyznam szczerze, ze troche mnie chlopaczyna zdziwil... Ale coz, najwazniejsze, ze nie jestem sama... A zeby i tak bede suszyc, nawet zadrutowane

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

To jakas aluzja do mnie, ze niby niepowazna jestem?
nie o ciebie chodziło tylko ogólnie, ze w tym wieku ludzie powinni rozróżnia ze noszenie aparatu jest czescia dbania o zdrowie i wygląd a nie przezywac, wyzywac, czy przedrzeźniac że ty masz złoma na zębach, czyli nie powinni zachowywac sie jak dzieci

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-07-07, 16:30   #2640
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
nie o ciebie chodziło tylko ogólnie, ze w tym wieku ludzie powinni rozróżnia ze noszenie aparatu jest czescia dbania o zdrowie i wygląd a nie przezywac, wyzywac, czy przedrzeźniac że ty masz złoma na zębach, czyli nie powinni zachowywac sie jak dzieci
Zgadzam się... małolaty często śmieją się, ze jest się "aparatką", starsi jednak postrzegają to jako przejaw dbania o siebie, o swoje zdrowie

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości