|
|
#2671 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
Wydaje mi się, ze to zależy od tego czy dobrze Ci orto przykleiła zamek, ale również od tego w jaki sposób myjesz ząbki i aparat, bo zby mocno szorować się nie powinno![]() ![]() Moja orto w razie takiej awarii na szczęście nic bierze Mogę w każdej chwili do niej przyjść jak nie będzie miała pacjentów![]() Co do ósemek to mi orto również zaleciła usunięcie tych dolnych, ale chirurg powiedział, że nie ma takiej potrzeby
Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-07-08 o 12:30 |
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
wstałam. urlop to jest jednak piękna sprawa
![]() mniej piękne jest to, że wylazł mi drut z pierścienia. nie mam 6, pierścień na 7 i w tą przerwę władowałam sobie jedzonko - no i wylazł mojej orto nie ma, jak będzie, to nie ma mnie, a do wizyty prawie 2 tygodnie. No dobra, mogę się poświęcić i żuć jedną stroną, ale czy to nie ma wpływu na osłabienie siły działania aparatu? że drut sobie siedzi w zamkach a w pierścieniu to się trzyma tylko tak na słowo honoru? czy jakikolwiek inny orto mi to przymocuje?a druga sprawa to to, że spędziłam wczoraj pół dnia na dzwonieniu po nadmorskich kwaterach i nigdzie nie ma miejsc w 1-osobowych pokojach czy ktoś z was jest znad morza? mogę jechać tak z czuba i bez rezerwacji i coś na miejscu znajdę? w końcu nie wszyscy muszą się ogłaszać na necie nie? ja to jestem boska, nie ma to jak szukać miejsca na 2 dni przed wyjazdem
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może być tak, że nic Cię nie będzie boleć Jak będziesz po wizycie to koniecznie wstaw fotki przed i po założeniu drutexa
|
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja orto moiw ze nie ma potrzeby wyrwania górnych, ale ja i tak wyrwe tak dla siebie, dla spokoju
|
|
|
#2675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy czytałaś, ale wcześniej pisałam co powiedział dokładnie chirurg na temat moich ósemek... #2380
Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-07-08 o 12:54 |
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
no to może w twoim przypadku nie jest to konieczne na razie, trza poczekać aż się obudzą
![]() u mnie była takowa potrzeba
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
karolink4 to wybiorę jasnoróżowe jeżeli polecasz
![]() smiechotka chyba też zapytam orto,czy nie można ich odkleić... noż kurde ciągle się odklejają ![]() Już masz koniec? Jaaa,ale fajnie gratuluje ![]() Miło,że mnie pamiętacie dziewczyny!
|
|
#2678 |
|
Rozeznanie
|
Też nosiłam stały aparat, jeszcze rok temu, ale tylko na górze. Męczyłam się z 18 m-cy. Ale ani razu mi się z nim nic nie stało. Wybrałam dobra ortodontkę w Poznaniu i byłam zadowolona. Ale zęby się i tak niszczą po aparacie, mimo tego że je szorowałam po każdym posiłku. Teraz na noc nosze taką wyjmowana płytkę i co wieczór po całym dniu "bycia bez aparatu" ciężko się zakłada na ząbki ale tak po paru minutach jest wszystko ok. Moje zęby mają tendencję do przesuwania się więc nie mogę sobie pozwolić chociażby na 1 noc bez wyjmowanej płytki. |
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
a nie wiecie ile trzeba odczekać po zdjęciu aparatu, żeby wycielić Białą Perłą albo czymś takim? bo różne wersje słyszałam..
|
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Umówiłam się na jutro na pierwszą wizytę u orto <jupi>
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
Super.! Zobaczysz, będziesz zadowolona...
|
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam! Juz nie mam nawet kaca
Umylam zęby 3 razy przed wizytą, żeby nie bylo czuc %![]() Ale sie cieeeeeeeeeeesze z aparatu! I szczerze zeby w ten sposob - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam aparat do siodemek wlacznie. Niestety moj orto nawet nie zapytal jakie chce gumeczki i dal mi białe no ale trudno, moze niedlugo zrobia sie zółte Dał mi cement jakiś na szóstki zebym tam cos nie przygryzała, ten cement mam nosić min, 2 miechy... a juz mnie denerwuje!!! Nic mnie nie boli, tylko tak hmmmm 'nudzi' w buzi :PAle fajniutko mmmmm jupi! Ide jesc parówki
|
|
|
|
|
#2684 | ||||
|
Rozeznanie
|
Całe 2 cm ma to bydle
![]() ![]() . Ale ma piękny prosty korzeń. Póki co nie napuchłam, no może troszkę, bo mam bardzo wystające kości szczęki, a teraz słabiej je czuć z lewej strony ![]() ![]() . Ale od frontu nic nie widać!Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() .Ja jasnoróżowych gumek nie polecam, bo po miesiącu wyglądają jak mamałyga, ni to szare, ni to różowe.. Ale blado malinowe to już inna broszka ![]() Cytat:
![]() ![]()
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-07-08 o 16:26 |
||||
|
|
|
|
#2685 |
|
Zadomowienie
|
Wyluzuj - o Tobie nie da się zapomnieć...
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem czy ja mocno szoruję, ale szorują bo chcę wyczyścić zęby jak najlepiej... Ojj, ale tu chyba nie chodzi o to, że klej się rozpuści? Bo ja jakoś nie zahaczam, ni nic żeby miał zamek odpaść.. no może ze dwa razy mi się zahaczyło, ale to nie było nic poważnego^^![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale już widze, że mi się przebarwiają chociaż ciągle myję i płuczę
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
ja swój metal noszę już ponad 22 m-ce i jedynym problemem jaki z nim miałam to pęknięty dolny łuk (i to w tamtym m-cu mi się zrobiło). nigdy mi się na szczeście zaden zamek nie odkleił. a jak zadzwoniłam do orto żeby zapytac co z tym łukiem bo mnie wcale nie uwierał a do wizyty było ok 2 tyg to powiedział że absolutnia mam przyjechac bo on to musi zobaczyc i powiedział mi nawet że jeśli trzeba będzie to przyjedzie specjanie dla mnie
a w sprawie ósemek - jak pojechałam do kliniki na rwanie to babka jak tylko zobaczyła skierowanie i aparat to zapytała - będzie zdejmowany tak? a ja że tak i tyle. i mojego nie było szans dostac całego na pamiatkę bo był odwiercany po kawałku od kości ale co tam mam jeszcze 3 podejścia |
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że tym razem będę
- idę do tej samej orto, ktora kiedys mi wyrwała dwie dwójki na żywca.... ;P może tym razem będzie lepiej? no i juz myślę nad kolorowymi gumeczkami
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
Morfina - "wyrwała mi dwie dwójki na żywca" - to brzmi naprawdę rzeźnicko xD I nie wiem, cóż takiego te gumki mają w sobie, że ciągle się o nich myśli
Ja mam jeszcze trochę do wizyty, ale oczywiście już siedzę w gumkowych painterach i próbuje wymyśleć jakiś ciekawy myx
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Przyczajenie
|
20 lipca będzie już rok i jeden miesiąc jak noszę te cholerne druty ;D
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Ja swój aparat mam już ponad 2 lata i pod koniec wakacji już będę miała zdejmowany...trochę mi go szkoda..polubiłam go
![]() ![]() Nie chcę się z nim rozstawać!! :P uśmiech bez aparatu wydaje się smutniejszy niż z tym żelastwem zawsze ciekawiej jest "w buzi" xDD
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to - już??? ale pewnie potem sie będę cieszyła z tego nie-mania tak jak kiedyś z mania |
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może się kiedyś przypadkiem spotkamy w poczekalni gabinetu Piskorskiego. ![]() Mam jeszcze pytanie do forumowiczek, czy Wasi orto, jak jesteście na fotelu w gabinecie to rozkładają go w ten sposób że leży się jak w szpitalu podczas operacji, czy normalnie siedzicie jak u dentysty? Ciekawi mnie to czy jest to standart u ortodontów czy tylko mój lekarz musi sprowadzic mnie do poziomu ![]()
|
|
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestes moze z malopolski czy spoza wojewodztwa?Kuuuurczaki, ale mnie jedynki zaczynaja bolec i zapomnialam po parowkach zebow umyc! ( wlasnie ide umyc ) I ten cement tak mnie denerwuuuje że normalnie zaraz go odlupie sonie jakims narzedziem! ![]() Toro10, nasz orto tez dzis mnie do poziomu sprowadzil:P Bardzo go denerwowało, że u pacjentki jego żony ciagle dzwonil telefon :P |
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam wizyty na leżąco. myślę że to taki standard
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie lepiej mu tak patrzeć do środka
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez mam prste korzonki ![]() najlepsze jest to że są bialutkie takie ![]() no włąsnie ja u góry na foto mam już zęba i na foto wygląda na 1 cm ale jeszcze sie nie przebił ani nic a z drugiej strony nie ma nic ![]() jak zaczną sie przebijać to odrazu umawiam sie na oddział chirurgi szczękowej i na oddziele beda mi wyrywać ![]() byłam zaplombować dziureczkę ![]() myk myk i po sprawie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

mam czas do września więc musze sobie to dokładnie przemyśleć. A nie miałyście problemu z odklejającymi są zamkami ? Bo kurde później stówka za wymianę ;/

mojej orto nie ma, jak będzie, to nie ma mnie, a do wizyty prawie 2 tygodnie. No dobra, mogę się poświęcić i żuć jedną stroną, ale czy to nie ma wpływu na osłabienie siły działania aparatu? że drut sobie siedzi w zamkach a w pierścieniu to się trzyma tylko tak na słowo honoru? czy jakikolwiek inny orto mi to przymocuje?
w końcu nie wszyscy muszą się ogłaszać na necie nie? ja to jestem boska, nie ma to jak szukać miejsca na 2 dni przed wyjazdem

Nic mnie nie boli, tylko tak hmmmm 'nudzi' w buzi :P

ale pewnie potem sie będę cieszyła z tego nie-mania tak jak kiedyś z mania