Dobry Fryzjer - Toruń - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-23, 20:11   #331
Patrilla
Zakorzenienie

Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???

wzruszyłam sie normalnie super że jestes zadowolona
a któraś z Was pisała o salonie na prostej chodzi o "świat fryzur" ??
Stary 2008-11-23, 20:21   #332
agushia90
Przyczajenie

ja pisalam o ,,swiecie fryzur'' a mam takie pytanie wiecie gdzie robia dobry i w miare TANI baleyaz??? bo mi troche zal kasy a musze odrosty pokryc... ale chyba pojde na prosta bo tam wiem ze mi dobrze zrobia tylko ze tanio to nie jest u nich
agushia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 22:13   #333
Aranka
Zakorzenienie

Ja za włosy do łopatek 1 kolor w Wizardzie + cięcie zapłaciłam jedynie 100zł. mam nadzieję, ze teraz jak pójdę cena będzie podobna - w sumie on sie zawsze mnie pyta ile płaciłam ostatnio.

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 22:50   #334
ElizaGPA2
Przyczajenie

chcialabym sie podzielic z wami moja opinia.
polecam Marcina z Marcielo z Długiej.. swietny koles, jeszcze nigdy nie wyszlam od niego niezadowolona minus - trzeba czekac czasami i 3 tygodnie na wizyte ;] oraz ceny - ja place 55zl za swoje troche dluzsze wlosy;
polecam rowniez p.Jacka z Kwiatowej, aczkolwiek odkad mial problemy z prawem (jakies 2 lata temu) nie bywam juz u niego i nawet nie wiem czy nadal jest 'w branzy'. Wg mnie byl to najlepszy torunski fryzjer;
trzecim fryzjerem, ktorego polecam to Roman z Atelier na Chelminskiej. krotki czas oczekiwania - czasami z dnia na dzien. bierze 40zl za sciecie;
czy ktos zweryfikuje moje opinie?
ps. moje wlosy sa bardzo geste i nie ukrywam, ze czasami fryzjerzy maja problemy z szybkim ich scieciem
ElizaGPA2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 23:09   #335
Aranka
Zakorzenienie

Do Marcina z Marcello chodzi moja koleżanka kopę lat. Mnie ani jej balayage ani jakość cięcia nie powala, może dlatego, że obcina sie tradycyjnie, bez zbędnego cieniowania...Wiem natomiast, że jej mąż choć był bardzo zadowolony z cięcia u niego wybulił aż 35zł za meskie cięcię..i podziękował!

Wychodzi więc, że faceci są lepszymi fryzjerami

Stary 2008-11-24, 08:31   #336
Patrilla
Zakorzenienie

co do mężczyzn to faktycznie w miarę fryzjerzy w Toruniu to faceci cóż począć trzeba tylko szukać dobrych ...
Stary 2008-11-24, 10:25   #337
lookbook
Raczkowanie

mnie p. Sylwia zawsze dobrze ścinała, ale chodzę tam z moim Kumplem i raz mu wiadro z głowy zrobiła. On już 2 czy nawet 3 razy się na Niej "przejechał". Zmienił fryzjera na "ALICJĘ" idzie w sobotę, zda mi relację to tu opiszę o Alicji ;-)

ja daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaawno temu byłam u ALICJI, ścinała mnie p. Aneta, świetnie ścinała, nie wiem czy Ona tam dalej tnie, ale polecam.
lookbook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 13:18   #338
annain
Raczkowanie

w Marcello byłam dwa razy. Po pierwszym wyszłam zadowolona, ale po drugim wściekła. Dla usprawiedliwienia dodam, że Marcin był sam, bez pomocy (kłopoty kadrowe), no i sam biegał po salonie. Efekt ścięcia był taki, że mi "chlasnął" prosto grzywkę na poziomie koncówki nosa (reszta cieniowana do ramion) - Miałam więc subtelną fryzurkę ze sztywnym rogalem z boku twarzy. Sama w domu cieniowałam ją na ukos zwykłymi nożyczkami. Mam więc mieszane uczucia. Nie odradzam i nie polecam.
annain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 19:24   #339
agushia90
Przyczajenie

Ja za włosy do łopatek 1 kolor w Wizardzie + cięcie zapłaciłam jedynie 100zł. mam nadzieję, ze teraz jak pójdę cena będzie podobna - w sumie on sie zawsze mnie pyta ile płaciłam ostatnio.

a mam pytanie gdzie znajduje sie ten Wizard?? i czy yrzeba sie wczesniej zapisywac? bo mi bardzo zalezy na czasie
agushia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 19:44   #340
Aranka
Zakorzenienie

Pisałam gdzieś niżej dokładną lokalizację. To ul. Konstytucji 3 Maja tuż przed przychodnią wśród małych butkików ze skośnymi dachami do ziemi. Umawiać sie trzeba wcześniej, czasem jest szybszy termin czasem nie...

Stary 2008-11-25, 12:29   #341
Patrilla
Zakorzenienie

najczęściej do Marcina trzeba sie umawiać wcześniej ja szukam kogoś kto radzi sobie z grubymi włosami - Marcin sie nie sprawdził - ale chyba pojadę tylko wyrównać bo znów chcę zapuścić - ech - daleko ma do niego ...Muszę tez scia grzywę latorosli
Stary 2008-11-25, 12:52   #342
Aranka
Zakorzenienie

Patrilla - będa pierwsze postrzyżyny czy to już kolejne ? Ja mojej obcięłam sama tak skutecznie, ze dopiero po 4 miesiącach wygląda jak człowiek (ot mały offtopik)

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2008-11-25 o 20:30
Stary 2008-11-25, 19:51   #343
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Patrilla - będa pierwsze postrzyżyna czy to już kolejne ? Ja moje obciełam sama tak skutecznie, ze dopiero po 4 miesiacach wygląda jak człowiek (ot mały offtopik)
oj kolejne grzywa to juz chyba 3-4 raz Pola ma rok i 2 mieszki i juz od urodzenia całkiem pokaźną czuprynkę
Stary 2008-11-25, 20:31   #344
Aranka
Zakorzenienie

Z opisów twoich włosów wnioskuję, że po mamusi

Stary 2008-11-25, 20:32   #345
Patrilla
Zakorzenienie

oj tak
Stary 2008-11-28, 10:38   #346
div58
Raczkowanie

GG do div58

ja juz z alicja na kosciuszki sie pozegnalam. chodizlam dluuugo do Slawka, ale zniechecily mnie terminy, a konkretnie- problemy z zapisem na wczesniej za za 2 meisiace. bylam raz na probe u Anety, w alicji na rubinkowie, razem z kolezanka, ktora byla strzyzona jakos pierwsza, i kiedy przyszla moja kolej, po tym co zobaczylam na glowie kumpeli, balam sie powiedziec cos wiecej niz, ze prosze o odswiezenie....podciecie koncowek. ale mam inna kumpele, ktora chodzi tam regularnie i ma fajnie obciete wlosy.

jakis czas temu poszlam z polecenia kolezanki do p. Kasi, ktora przyjmuje w pawilonie na ul. lelewela (sorki, nie znam nazwiska ani nr tele, bo to naprzeciw bloku mojej mamy, wiec zapisuje sie "przy okazji") to jest przy skrzyzowaniu lelewela i legionow (straz pozarna, przedszkole obok).
uwaga. w tym pawilonie sa 2 fryzjerki. jedna....yhyhy...grzywki bym nie dala obciac...moj tata tam chodzi (to w "glownej" uliczce pawilonu, ta "moja" jest w bocznej).
p. Kasia 2 razy mnie strzygla juz i raz farbowala (blond pasemka), i jestem zadowolona. znam tez kilka innych zadowolonych klientek, moge polecic. zapisac sie trzeba wczesniej, jesli interesuja was popularne, popoludniowe godziny, tzw. "po pracy". wtedy na wizyte czeka sie tydzien lub dwa (tak bylo w moim przypadku). co mi sie spodobalo u tej fryzjerki- na slabe wlosy zamiast drogich kosmetykow itd itp poleca tabletki ze skrzypem polnym
ogolnie fajna babka, ktora potrafi sama cos zaproponowac, i ma niezle wyczucie. to tyle z moich najswiezszych spostrzezen.
div58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 11:23   #347
zabkania
Zadomowienie

witam szukam fryzjerki pani marzeny ktora strzygla na kosciuszki w keune bo niestety wlasciciel sie zmienil i nie wiem gdzie jej szukac . A co do alicji na kosciuszki to pani sylwia bardzo fajnie mnie obciela po poprzedniej nie udanej wizycie u fryzjera.
Stary 2008-11-29, 14:10   #348
Patrilla
Zakorzenienie

masz śliczna krótką fryzurkę ja jednak chyba znów pojadę do Marcina tylko wyrównać włosy i zapuszczę ostatni raz ...
Stary 2008-11-29, 14:16   #349
Aranka
Zakorzenienie

A ja muszę popatrzeć w kalendarz kiedy mogę iść do Marcina i umówię się chyba za 2 tygodnie. Niby to co mam mi się podoba ale chciałabym jakąś malutką zmianę - choć w grzywce....Pojadę do niego to pogadamy . poza tym ostatnio robiłam pasemka samym blondem, może teraz dorzucimy jakiś inny kolorek (wcześniej dorzucaliśmy ciemne brązy a na lato rozjaśnialiśmy tylko blondem).

Stary 2008-12-04, 20:49   #350
marguerite83
Przyczajenie

Hej!
"Dzięki" temu forum, po wielu pochlebstwach, wybrałam się do p. Marcina z Wizardu. Owszem-obciął mnie bardzo dokładnie, co nie jest proste przy tak sztywnych i cienkich włosach jak moje - to muszę mu oddać. Natomiast kolor, który "wyczarował" na mojej głowie spowodował lawinę łez już w samym salonie. Z pięknego blondu (choć z odrostami) powstała ciemna czekolada z nielicznymi blond pasmami, choć sam p. Marcin zarzekał się, że zrobi zaledwie kilka, cieniutkich brąz pasemek, bo w kolorze, w którym byłam dotychczas jest mi bardzo do twarzy. Nie wspomnę juz o plamach i tzw "zeberce" oraz wciąż nie zlikwidowanym odroście. Koszmar!! Czym prędzej szukałam nowego salonu, bo gotowa byłam wziąć urlop w pracy, byle nie pokazywac się ludziom na oczy. Ostatecznie wybralam salon "Świat fryzur" na Prostej. Pani Kamila nie obiecywała mi cudów, ale to, co zrobiła z moimi włosami, to prawdziwe mistrzostwo i dzieło sztuki!! Moje włosy są znowu blond, z NIELICZNYMI brązowymi pasemkami. Świetnie zregenerowała włosy tak, że po tych "przejściach" są w naprawdę dobrej kondycji. Nie wspomnę już o świetnie urządzonym salonie i przemiłej atmosferze. Wizyta w tym salonie była naprawdę relaksująca No i w pracy mogę się swobodnie poruszać nie chodząc po ścianach
marguerite83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 21:47   #351
Patrilla
Zakorzenienie

marguerite83 współczuję ja o koloryzacjach u Marcina nie wiem dokładnie nic tylko strzyżenie i byłam wczoraj jestem zadowolona bardzo dokładnie i tak jak chciałam
Stary 2008-12-05, 13:39   #352
dziobas17
Przyczajenie

potrzebuje rady, moje wlosy to swoiste wyzwanie dla fryzjera. Szukam takiego, który by dal rade. Opisze wam co nosze na glowie.
Są kręcone, długie, gęste i bardzo grube. Gdyby były krótkie to by się skręcały w spirale <takie są przy uszach i przy karku> ale że są bardzo grube i przy tym dlugie, to sa ciężkie i się prostują <tzn. nie ma spiralek, ale za to robi się MEGA szopa> Są tak gęste, że, żeby wyjść w rozpuszczonych to pod spodem <pod włosami> robie warkocza.
POMOCY
dziobas17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 11:30   #353
Engelchen
Raczkowanie

dziobas moze pomysl o kosmetykach do wlosow kreconych
znam duzo osob, ktore bez specjalnego szamponu i odzywki nie chca sie ludziom na oczy pokazywac
te piekne skrety czesto nie sa dzielem Boga ale ludzkiej cierpliwosci i kosmetykow.
Engelchen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 15:34   #354
Patrilla
Zakorzenienie

kosmetyki to podstawa faktycznie kręcone włosy trzeba umieć obciąć Marcin jest dobry w przerzedzaniu mój maż ma fale i dobrze sobie Marcin z nimi radzi ... nikogo innego chyba nie polecę ...
Stary 2008-12-08, 18:46   #355
Kiara76
Raczkowanie

Hej!
Mnie strzyże od dobrych 5-6 lat ten sam fryzjer z Sukienniczej 6 (Wojtek). Właściwie z jednym małym wyjątkiem (3 lata temu za długo "trzymał" mi farbę na włosach bo przyjął chyba za duzo zleceń i nie mógł rozdwoić się między dwiema klientkami) jestem bardzo zadowolona. Od ręki nie uda się raczej do niego zapisać, ale cena o dziwo jest bardzo niska (20 zł za strzyżenie bez mycia, 45 zł za 2 kolory baleyage - przy mojej długości włosów), a efekty jak dla mnie zadowalające. Dodam, że moje włosy są bardzo grube i ciężkie, każda bardziej "puszysta" fryzura nie wytrwa nigdy do wieczora.

Poniżej moje zdjęcia z okresu 2-3 lat, te z baleyage z dzisiejszego ranka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz1.jpg (40,2 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (41,2 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz3.jpg (39,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz4.jpg (13,5 KB, 40 załadowań)
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 19:53   #356
india83
Zakorzenienie

Dziewczyny a słyszałyście coś więcej o salonie Marcelo na sz.chełminskiej (róg Długiej) . Chodzi mi o fryzjera który ładnie robi balejaż i to na ciemnych farbowanych włosach, bo o takiego bardzo trudno ;((
india83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 20:19   #357
Kiara76
Raczkowanie

O salonie Marcelo nie słyszałam, ale ja mam farbowane na ciemny brąz i mój baleyage wyszedł dość jasny (na zdjęciu nad wodą wyszedł prawidłowy kolor brązu, a baleyage to jasny rudy i bardzo jasny beż, co niestety przejaskrawiła lampa błyskowa), nie wiem czy to Ciebie by satysfakcjonowało?
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 21:11   #358
india83
Zakorzenienie

Jak dla mnie jest za duzo rudości - do mnie to nie pasuje ;/ chciałabym coś bardziej naturalnego,a balejaz może bardziej w kolorze "karmelowym". nie chciałabym też uzyskać zbyt dużego kontrastu( zbyt jasne za bardzo rzucają się w oczy) marzą mi się jakies naturalne refleksy ach... wymagająca ze mnie klientka i obawiam się, ze trudno będzie kogoś znaleźć. często chodziłam do małego saloniku w Olimpie na ul. Rydygiera (Izmar) do p. Wiesi. zawsze byłam zadowolona z ciecia(bardzo dokładne i takie jak powiedziałam), balejaż też mi się podobał, ale wychodził jasny i jak teraz sobie przypominam z dosc grubymi pasemkami( mimo ciemnych włosów) wtedy mi sie podobal ale teraz sobie wymyśliłam coś bardziej naturalnego, ( idealne efekty widziałam tylko na zdjeciu) i obawiam się , że i p. Wiesia sobie z tym nie poradzi ;( dlatego jestem na etapie poszukiwan mistrza nożyczek, który podoła moim wymaganiom jakas kolejna zmiana na pewno sie przyda
Stary 2008-12-09, 17:19   #359
india83
Zakorzenienie

a może ktoś ma jakieś informacje nt. salonu Michelle z ul. Sukienniczej? czas na wybór fryzjera coraz krótszy a zmiana jest potrzebna do swiąt ;/
Stary 2008-12-09, 17:32   #360
Razza
Przyczajenie

Cześć dziewczyny !

Możecie polecić mi fryzjera, który dobrze wykonuje wieczorowe fryzury ?
Dokładnie chodzi mi o fryzurę studniówkową
Byłam dzisiaj w Salonie Urody "Magia", następnie weszłam na ich stronę internetową i szczerze mówiąc pokazane tam zdjęcia fryzur nie przypadły mi zbytnio do gustu.

Przeczytałam dużo opinii na temat Pana Marcina z salonu Wizard ( mam nadzieję, że nic nie przekręciłam )
Czy któraś z Was czesała się u niego np. na ślub, studniówkę itd. ?

Moja fryzjerka do której chodzę należy raczej do tych średnich. Powiem, że nie jest źle, ale fryzury szału nie robią.

W dzień studniówki raczej wolałabym wyglądać może trochę bardziej wyjątkowo
Jak możecie to coś mi podpowiedzcie
Razza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości