|
|
#451 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???
spróbój sama i napisz nam , nie chcemy być królikami doświadczalnymi
|
|
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Uf, przeczytałam uważnie wszystkie posty i szczerze powiem, że nie wiem gdzie mam się teraz udać.
Byłam kiedyś w MiM u Dżanetty- całkiem przyzwoicie pomijając, że nie wysuszyła do końca włosów, a była zima :/ Ale efekt końcowy był dobry- może nie skakałam z radości, ale też nie płakałam. Zapuszczałam włosy, ale coś mnie podkusiło żeby podciąć końcówki i po drodze weszłam... na Mickiewicza do tego śmiesznego salonu z promocjami. MASAKRA! Fryzjerka (taka malutka) machała nożyczkami jak chciała. Efekt: włosy masakrycznie wycieniowane- dosłownie zostały mi frędzle na głowie. Koleżanka próbowała ratować sytuację i obcięła mi z tyłu włosy do karku (a były za łopatki). W skrócie wyglądam tak, że wstyd mi nawet w domu siedzieć. Czegoś takiego na głowie nie miałam nigdy!!! Pogodziłam się z faktem, że zostaje mi teraz jakaś krótka fryzura do wyboru, ale jestem tak zdesperowana, że tak naprawdę mogłoby być nawet na łyso o ile by to wyglądało. Chodzi o to żeby zrobił to ktoś porządnie. Po przeczytaniu forum prawie się zdecydowałam na któregoś z Marcinów z Marcelo lub z Wizardu. Nie wiem. Zawsze wolałam dentystę od fryzjera
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
ana1974 jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć w Twoje słowa...
nawet tu na forum chyba nikt nie był zachwycony Kleopatrą. oto co znalazłam na jednej ze stron: Cytat:
nie zaryzykuje, chociaż mam huż niewiele włosów do stracenia ![]() jutro idę zapisać się do Marcina na Chełmińską. Trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
|
|
|
#455 |
|
Przyczajenie
|
no to po co się pytasz ? skoro sama wiesz gdzie pójdziesz i masz " wyrobione zdanie "
wszystkie wiemy że tam są drogie kosmetyki i nie każdą z nas na nie stać - powiedzmy sobie otwarcie Edytowane przez ana1974 Czas edycji: 2009-05-26 o 11:10 |
|
|
|
|
#456 | ||
|
Zadomowienie
|
ana1974 nie mam wyrobionego zdania, gdyż nigdy tam nie byłam.
po prostu podjęłam decyzję na podstawie opinii innych, bo jak wiadomo najlepszą reklamą jest klient. mam tylko nadzieję, ze nie będę żałować ![]() Cytat:
Cytat:
i nie wiem, czy Ci płacą za reklamę czy jak, ale ja podziękuję. niemniej pozdrawiam serdecznie
|
||
|
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, spotkałam się z opiniami o p. Sławku z salonu Alicja na Kościuszki. Teraz w tym miejscu jest coś, co nazywa się 'Chili Creative Hairdressing - Salon Fryzjerski', i nie wiem, czy to jest ten sam salon, tylko teraz w systemie patronackim, czy coś zupełnie nowego.
Mam półdługie (do ramion) naturalnie ciemne i gęste włosy, które chce dobrze, ciekawie obciąć i zmienić kolor na jaśniejszy (może być z drobniuteńkimi pasemkami), ale będzie to pierwsza taka moja akcja - nigdy nie farbowałam. Bardziej potrzebny będzie mi psycholog chyba, niż fryzjer, stąd wielka prośba o pomoc. WIELKA. Edytowane przez sis87 Czas edycji: 2009-05-26 o 13:37 |
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
gdzieś w którymś poście pojawiło się, że obecnie Sławek pracuje właśnie w "Chili" (dawna "Alicja") na ul. Kościuszki.
koniecznie zdaj później relację ![]() życzę powodzenia! Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2009-05-26 o 13:52 |
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
aha, chciałabym coś takiego, jak na zdjęciu.
no to zobaczymy
|
|
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Zadzwoniłam do starej Alicji - owszem, nadal pracuje tam Sławek, ale najbliższy termin ma na 8. czerwca... dla mnie to niestety za późno. Zapisałam się do galerii do Violi - czytałam o niej kilka opinii, zobaczymy, jak to będzie. Najbardziej boję się o kolor. Nigdy go nie zmieniałam i to krok wiekopomny. Zdam relację
|
|
|
|
|
#461 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam. Zachwycona! P. Viola jest cudowna, po prostu. Świetnie zna się na tym, co robi, jest sympatyczna, kompetentna, delikatna, i po prostu miła, co akurat dla mnie było wyjątkowo ważne. Wiedziała, że to moje pierwsze w życiu farbowanie, kazała się nie martwić, bo zrobimy ładny, naturalny kolor, w którym na pewno świetnie będę się czuła. Nie skłamała w ani jednym momencie - kolor jest cudowny, naturalny, świeży - kiedy suszyła mi włosy, aż sama stwierdziła, że wyszedł po prostu piękny
opowiedziała, że są to delikatne środki, które nie niszczą włosów i później bez problemu wrócę do dawnego koloru. Cięcie - nie radykalne, pocieniowane, łącznie z grzywką na bok, jestem bardzo zadowolona, bo o coś takiego mi chodziło. To zaskakujące, że przyszłam tam praktycznie bez wizji, a wyszłam tak zadowolona. P. Viola proponowała mi różne pomysły na bieżąco, i dzięki temu mam teraz na głowie fryzurę, która bardzo, bardzo mi się podoba. Spędziłam w salonie ok. 1 godz. 45 min, za wszystko (farbowanie, cięcie, modelowanie) zapłaciłam 140 zł. WARTO. Jedyna wada: salon znajduje się w galerii, więc sporo ludzi się kręci, patrzy, zagląda - niektórych może krępować, ja się czasami czułam trochę obserwowana. A to przecież środek tygodnia, w weekendy w takich miejscach jest istna masakra. Edytowane przez sis87 Czas edycji: 2009-05-26 o 21:48 |
|
|
|
|
#462 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam koleżankę . ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Poza wszystkim - ja tam chodzę od wielu lat , sporo moich koleżanek i znajomych jest bardzo zadowolone. Chodzą tam " bardzo znane nazwiska"... Czytają pewnie twoje wypowiedzi i cytaty podobnie jak ja ,ze zdziwieniem. Chodź gdzie chcesz ,ale nie opluwaj naszego ulubionego miejsca. Edytowane przez ana1974 Czas edycji: 2009-05-27 o 15:32 |
|
|
|
|
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa...skąd jako TYLKO KLIENTKA masz aż tak dokładne dane statystyczne na temat pokazów Kleopatry oraz ilości przedłużanych przez nią włosów ... baardzo dziwne, że tak zaciekle bronisz swojego ukochanego salonu fryzjerskiego (co wywiera odwrotny skutek). Ja swój salon wybrałam i jakoś życia nie oddaję za to, że komuś się tam coś nie podobało. Moja dobra koleżanka do kleopatry chodziła i chodzi i jakoś tego w niej nie neguję. po za tym bezsensownie kasujesz forumowiczki tekstem Cytat:
Co do "kasowania" za każdą wsówkę ...to mogę ci podać datę, godzinę oraz fryzjerkę, która mnie wówczas czesała. Było to kilka lat temu w czerwcu - data pamiętna bo czesałam sie wówczas na ślub przyjaciół ! Poza tym dodam, że jestem zdrową na umyśle matką dwojga dzieci o bogatym życiu prywatnym i nie w głowie mi głupie wymyślanie bajek na temat obsługi w w/w salonie...
|
|
|
#464 |
|
Przyczajenie
|
Informacje mam ze źródła - znam właściciela i często z nim rozmawiam , stąd tak dużo wiem. Nie znam z autopsjii kasowania za wsówki , a też czesałam się tam na wlasny ślub.Skąd wiesz czy ktoś zrobił taki numer poza jego wiedzą ? Wiem że wymieniał recepcjonistki nie z powodu nienagannej pracy.
Gdziekolwiek chodzisz do fryzjera lub innej firmy i czujesz ,że ktoś cię naciąga w sposób niezgodny z cennikiem lub Twoim oczekiwaniem idź prosto do właściciela- sama byłam świadkiem w pewnej firmie której nazwy nie wymienię ,że personel robił właściciela podczas jego nieobecności mówiąc krótko w konia.Pozdrawiam ana ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- A co do fryzjerki to jestem okrutnie ciekawa , która to ? ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Uważam, że należy wymienic jej imię bo zasłużyła sobie na tą chwile prawdy ! Chyba że maczała w tym procederze bez jej wiedzy była recepcjonistka , bo od roku są dwie nowe ??? |
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Ana - przy kasowaniu mnie przez recepcjonistkę również za wsówki był obecny również właściciel... To nawet on się niecierpliwił, ze fryzjerce nie wychodzi fryzura, ze źle dobrała wałki, że musi dokręcać na lokówce, ze 3 godziny na czesanie to dużo za długo...Jednak nie zaproponował z tego tytułu żadnego upustu choć fryzura była z tego powodu totalnie inna niż wyjściowa koncepcja...
Mój fryzjer tez nie jest alfą i omegą. Świetnie tnie moje włosy. Balayage tez jest fajny. Wadą jest to, że nie czesze "na okazje"...ale nie robię tego tak często więc przeboleję...
|
|
#466 |
|
Przyczajenie
|
Zwykłe wsówki ? kupuje hurtem od producenta w paczkach po 0,5 kg
Wiem , że bardzo by się zdziwił ,apropos tego procederu ,bo tam nikt wsówek nie liczy, a znając go, i tak winę przyjąłby na siebie i Cie przeprosił. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- pospieszyłam się... przed Tobą - chyba tam zadzwonię bo coraz bardziej mnie to męczy.. |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym proponuję skończyć dyskusję nt. Kleopatry, bo po prostu nie ma sensu- robi sie nudna i męcząca. |
|
|
|
|
|
#468 |
|
Przyczajenie
|
No dobra to poleć mi fryzjera , który zrobi mi trwałą na włosy do pasa , ale tak żeby był bardzo silny skręt.
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Czyżbyś chciała zdradzić Kleopatrę?
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam w Mossie (Podmurna). Farbowałam włosy, lekko je podcinałam. Chłopak (Marcin) był trochę nieporadny (bardzo długo siedziałam na tym fotelu) ale trzeba przyznać, że kolor wyszedł świetny, dobrze mi doradził... A moją koleżankę bardzo fajnie obciął Marcin z Wizard. Mówiła tylko, że miała duze problemy ze znalezieniem tego salonu wśród bloków.. |
|
|
|
|
|
#471 |
|
Przyczajenie
|
Od razu takie wielkie słowo ZDRADA ?
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
dziwi mnie Twoje pytanie, ana1974.
przecież masz już swój genialny salon. kończę tę nieporadną dyskusję. |
|
|
|
|
#473 |
|
Przyczajenie
|
Chyba naszym celem , mimo wszystko jest znalezienie tego najlepszego fryzjera, fryzjerki - nie koniecznie salonu w którym pracuje.
|
|
|
|
|
#474 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
Jeżeli wiecie gdzie przyjmuje pani Karolina ze studia Chili koło Herbowej na Kościuszki bardzo proszę o informację. Karolina odeszła z Chili jakiś miesiąc temu i nie mogę jej nigdzie znaleźć, a nie chce zmieniać fryzjerki. Moje GG: 878756 Agusia |
|
|
|
|
#475 |
|
Przyczajenie
|
zna ktoś ceny strzyżenia u Marcina z Marcello albo z Sun Flowera ??? bede wdzieczna
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
gandzinka...wystarczy poczytać trochę na tym wątku - dziewczyny podawały ile płaciły w Marcello....
|
|
#477 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki za info z Sun flowera dostałam odpowiedź 49-69 zł Aranka czytałam ale ceny niektóre są stare albo za baleyage jakbym widziała to bym nie pytała, nie sądzisz ???
|
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
inda83 czy mogłabyś wstawić jakieś zdjęcia?
swoją drogą próbuję sie tam dodzwonić od 2 tygodni.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.