Dobry Fryzjer - Toruń - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 12:05   #691
ewelinatorun
Przyczajenie

Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???

Mieszkam w Toruniu od miesiąca i szukam dobrego salonu, zastanawiam się nad Swiat Fryzur na Prostej lub Kleopatrą na Szerokiej. Czy któraś z Was tam była? Bardzo proszę o odpowiedz... dziękuję.
ewelinatorun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 13:28   #692
Aranka
Zakorzenienie

ewelinatorun...jakbyś poczytałam wątek to byś sobie wybór Kleopatry odpuściła....

Ja proponuję zróbmy listę lepszych wg. nas toruńskich fryzjerów i antylistę i ją powiększajmy. Niech każda skopiuje poprzedniego posta z listą i zmodyfikuje o własne doświadczenia.

POLECANI FRYZJERZ
1. Wizard - szef Marcin
2. Matrix - Nowy Rynek

ANTY FRYZJERZY
1. Kleopatra
2.Loreal Expert Szosa Chełminska p.Karolina

EDIT

Widziałyście na stronce Studia Sunflower jakie fajne awangardowo-rockowe fryzurki robią?

http://www.studiosunflower.pl/

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2010-04-27 o 13:31
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 14:10   #693
bekii
Rozeznanie

POLECANI FRYZJERZY
1. Wizard - szef Marcin
2. Matrix - Nowy Rynek
3. Marcelo- róg Szosy Chełmińskiej i Długiej (naprzeciw Molusa)-szef Marcin
4. Krystal -Broniewskiego 5a/21-szefowa Krystyna

ANTY FRYZJERZY
1. Kleopatra
2.Loreal Expert Szosa Chełmińska p.Karolina

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 14:37   #694
Aranka
Zakorzenienie

bekii - świetnie załapałaś o co mi chodzi

Myślę, że dzięki temu każda nowa osoba na forum nie będzie musiała przeglądać wszystkich poprzednich postów

Stary 2010-04-27, 17:40   #695
fly_with_me
Przyczajenie

Chcialabym przestrzec Wszystkie wizazanki przed salonem Feminarium, do ktorego wybralam sie zreszta po przeczytaniu pozytywnnych komentarzy w tym watku.
Nt uslug kosmeytcnych sie nie wypowiadam, ale z ilosci klientek i trudnosci z zapisami do p.Marii podejrzewam ze jest ok
jezeli chodzi o fryzjerstwo...masakra!
mialam robiony odrost po balejazu...fryzjerka spedzila przy mnie niecale 2 godziny ( mam grube, geste, za lopatki wlosy, zazwyczaj na balejazu spedzalam ok.4 nawet 5 godzin, a samo nakladanie rozjasniacza trwalo ponad 1,5 godziny...). Fryzjerka bardzo sie spieszyla, nie starala sie tego nawet ukryc, wychodzila do sowjego pomieszczenia i wracala z buzia pelna jedzenia...
Co rowniez jest dla mnie bardzo zagadkowe, wszystko co znajduje sie w tym salonie posiada logo WELLA, natomiast okazuje sie, ze nie uzywaja farb welli a subrina ( rozjasniacz duzo tanszy niz wella ). Pomine fakt, ze w trakcie nakladania rozjasniacza, zeby rozpoczac "rozmowe" chcialam utwierdzic sie w przekonaniu ze to co mam na glowie to wella, a okazalo sie ze jednak nie tak wiec, gdybym nie spytala - w zyciu bym sie nie dowiedziala, a cennik z tego co widzialam od otwarcia nie zmienil sie ( ceny takie same jak za welle, ja za odrost i przeciagniecie delikatnie niektorych pasemek 130 zł - w salonie l'oreal expert taka sama usluga kosztuje 180 zł.. ).
po wyjsciu z "salonu" bylam nawet zadowolona... poki nie umylam wlosow ... fryzjerka byla bardzo niedokladna, mialam wrazenie ze wlosy byly przekladane grubymi warstwami, niedofarbowane, na skroniach przeswitywaly ciemne odrosty, nie mowiac juz w ogole o mozliwosci zwiazania w kucyk :| w ogole nawet na czubku glowy przeswitywaly z dołu stare, ciemne odrosty... a co najsmieszniejsze, po odgarnieciu ich na bok odrost biegł pod ukosem :| tak wiec, minely 3 tyg, ja wygladam jakbym u fryzjera nie byla 3 miesiace, wlosy mam spalone i jutro wybieram sie do Beauty Zone w Filmarze - mam nadzieje ze z tego zzolknietego "blondu", da sie wrocic do platyny i zdrowych blyszczacych wlosow
tak więc - zdecydowanie ostrzegam! być może fryzjerka miala zly dzien, spieszyla sie itp., ale nie zycze nikomu bycia testerem kiepskiego samopoczucia fryzjerki .. ;/

POLECANI FRYZJERZY
chwilowo brak

ANTY FRYZJERZY
1. Feminarium !!!
fly_with_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 21:37   #696
karll
Przyczajenie

Hej, wiecie czy drogo jest w tym salonie Krystral? Chodzi mi o farbowanie i strzyzenie.

Polecam
Salon Alicja na Rydygiera - szefową p. Alicję
karll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 22:24   #697
ElettroVoce
Raczkowanie

Dziewczyny, dostałam taki karnet promocyjny na wizytę w salonie Angel na ul. Lubickiej. promocja polega na tym, że jeżeli dwie osoby robią to samo (np. kolor i cięcie) to płacą tylko raz. sprawa wydaje się kusząca, ale nie chcę iść w ciemno. czy któraś z Was kojarzy ten salon i może coś na jego temat powiedzieć ?
ElettroVoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 10:52   #698
isska25
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to isska25

A po co miałam iść do tej wiedzmy - ona jest szefową- także lipton. Po za tym w obyciu jest taka gburowato - kpiąca, że łatwo przewidzieć jej reakcję ,

No z tego wszystkiego( ze strachu ,że znowu trafię na drugą pseudo fryzjerkę jak ta z chełmińskiej p. Karoline) ostatnio sama wziełam się za farbowanie pasemek no i oczywiście spaprałam - poszłam na poprawkę do michelle na sw. Katarzyny i poprawek dokonywał niejaki P. Marcin - bardzo sympatyczny człowiek - cały czas mówił co robi, z taką starannością wybierał te jasne pasemka by pofarbować odrost ,że szok - no i żaden spalony włos! pomimo że nie ukrywam niczym poszłam do niego z 3 razy chciałam zniwelować sama żółtko, dzisiaj idę jeszcze do niego ,żeby położył kilka pasemek ciemnego brązu bo jednak za jasno mi na głowie. Jak się sprawi napiszę popołudniu. Poza tym michelle to chyba ta sama firma co Matrix -nie jestem pewna ale gdzieś moi się obiło o uszy - a MAtrix chwalą
isska25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 18:30   #699
isska25
Raczkowanie

Tak jak sądziłam jestem zadowolona, polecam salon Michelle na Katarzyny4 i P. Marcina - Jest dobrze , dokładnie włoski nie spalone pasemka równo i symetrycznie - Już mam swój salon. Pozdrawiam i możecie wnieść go na listę polecanych salonów. Pozdrawiam
Stary 2010-05-01, 23:36   #700
dorotka644
Przyczajenie

W salonie Michelle dodają różnych innych "końcówek" farb do jednej miseczki aby zwiękrzyc objętośc produktu - widziałam na własne oczy, z różnym efektem, więc nie ma się tak co zachwycac. Wg mnie ten pseudo salon to porażka...

POLECANI FRYZJERZY

1. Magia - Żeglarska 24

ANTY FRYZJERZY

1. Michelle- Katarzyny 4
2. Wizard - Konstytucji 3 maja
3. Matrix - Nowy Rynek
4. Marcelo- róg Szosy Chełmińskiej i Długiej

Pozdrawiam

Edytowane przez dorotka644
Czas edycji: 2010-05-02 o 00:17
dorotka644 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 20:39   #701
Noiruisukii
Przyczajenie

Pan Sławek z salonu Chili na Kościuszki. Niesamowity fryzjer. Co prawda na zapisy czeka sie strasznie długo,ale warto. Nigdy w życiu nie pojde do innego. W pełni mozna mu zaufac bez obaw ze wyjdzie sie z tragedią na głowie. Ceny również nie są wygórowane.
Noiruisukii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 20:52   #702
bekii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karll Pokaż wiadomość
Hej, wiecie czy drogo jest w tym salonie Krystral? Chodzi mi o farbowanie i strzyzenie.

Polecam
Salon Alicja na Rydygiera - szefową p. Alicję
Ja płaciłam w Krystal-u za dekolaryzację z czarnych włosów ,farbowanie,strzyżenie i modelowanie 90 zł,takze fryzjer nie jest drogi i byłam bardzo zadowolona z fryzurki i z koloru

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 11:06   #703
isska25
Raczkowanie

Jakiego fryzjera polecacie aby uczesał mnie do ślubu, i aby nie był drogi bo przecież muszę iść na próbną fryzurę
Stary 2010-05-04, 15:16   #704
kalinkii
SPAMER
Nieopłacona reklama

POLECANI FRYZJERZY
1. Wizard - szef Marcin
2. Matrix - Nowy Rynek
3. Marcelo- róg Szosy Chełmińskiej i Długiej (naprzeciw Molusa)-szef Marcin
4. Krystal -Broniewskiego 5a/21-szefowa Krystyna
5. Magia - Żeglarska 24

ANTY FRYZJERZY
1. Kleopatra
2. Loreal Expert Szosa Chełmińska p.Karolina
Michelle- Katarzyny 4
3. Feminarium
kalinkii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 21:45   #705
Mimikal
Przyczajenie

Agnieszka K83 pisała o Asi z salonu Górnego. Ja tez szukalam jej - także przez nasze forum. Przyłączam się do Agnieszki K83 i ponawiam własną prośbę - Dziewczyny dajcie znać, jeśli wiecie gdzie przeniosła się pani Asia. Ja szukam fryzjera, który z zapuszczanych przez rok włosów będzie w stanie zrobić mi coś, co nie będzie typowym bobem albo asymetrią - to niestety najczęstsze propozycję...
Nosiłam bardzo krótka fryzurkę przez ostatnie 2 lata i trochę mi się znudziła, więc zapuściłam i myślę, że można by już cos z tego wykombinować. Problemw tym, że nie wiem co i potrzebuję fryzjera, ktory też doradzi. Interesują mnie "luźne" fryzurki "do dżinsów". Co radzicie? Czy któraś z Was wie może coś o Cezarym Springerze - słyszałam pochlebne opinie.
Mimikal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 22:22   #706
zabkania
Zadomowienie

ja przez ostatnie pol roku chodzilam do pana Andrzeja z salonu MIM na Podgornej, jestem zadowolona mialam u niego 2 dekoloryzacje wlosy nie byly zniszczone, ceny uslug tez sa ok, ale najwazniejsze ze jestem w trakcie zapuszczania wlosow i nie obcial mnie krotko posluchal a zadko sie zdaza bo kazdy fryzjer ma swoja koncepcje pozdrawiam
Stary 2010-05-04, 23:50   #707
Aranka
Zakorzenienie

No właśnie...nie wiem o co chodzi że fryzjerzy maja to do siebie, że często chcą ciąć więcej niż my chcemy....I nie chodzi tu nawet o zniszczone końcówki...

Stary 2010-05-05, 08:04   #708
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isska25 Pokaż wiadomość
Jakiego fryzjera polecacie aby uczesał mnie do ślubu, i aby nie był drogi bo przecież muszę iść na próbną fryzurę
Isska mogę podać Ci namiary na Agnieszkę przyjmuje indywidualnie, a czesze cudnie
Stary 2010-05-05, 10:11   #709
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Dziewczyny a u mnie było ostatnio odwrotnie. Chciałam delikatnie zeby mi podcięła fryzjerka a ona połowe włosów mi nie tkneła ( bo mam pocieniowane) Zapłąciłam kase a końcówki i tak porozdwajane

Orientujecie się ile tak się w toruniu płąci za farbowanie długich włosów na =jednolity kolorek?

Wszystkie dobre duszyczki prosze o głosowanie na mnie klikając w banerek raz dziennie w moim podpisie Z GÓRY DZIĘKUJĘ!
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 12:18   #710
zabkania
Zadomowienie

ja ok 1,5 roku temu bylam w salonie nefretete i dziewczyna spalila mi konce widac bylo golym okiem biale koncowki poprosilam zeby mi je sciela bo to i tak nie ma sensu w odp uslyszlalam " niech pani w domu uzyje czegos na koncowki powinny sie skleic" czym predzej poszlam do drugiego salonu tym razem do chill i fryzjerka przyznala mi racje ze mam spalone wlosy no wiec obciela mnie bardzo bardzo krotko (krotka fryzura rihhany) i od tamtego czasu zapuszczam. teraz chodze do pana andrzeja z MIM i nie zamierzam go zmienic bo jest fryzjerem ktory slucha ale sie rozpisalam Pozdrawiam
Stary 2010-05-07, 21:50   #711
Mimikal
Przyczajenie

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie. Czy w Sunflower na Lubickiej jest jakaś fryzjerka, która dobrze strzyże? Nie myślę na razie o koloryzacji - chodzi tylko o fajne strzyżenie??? Jeśli wiecie coś o tym salonie - dajcie znać. "Przekopuję" salony, do których mam blisko . Po lekturze Waszych opinii odpadł Doriano, chociaż jedna znajoma była baaardzo zadowolona, ale wkrótce po jej wizycie, poszły kolejne trzy i każda niestety wyszła "skwaszona". Chodziałm do "Alicji" na Konstytucji. Nieźle, ale tylko kiedy mialam bardzo krótką fryzurkę. Przy dłuższych włosach brak pomysłu (tylko bob!!!).
Może więc Sunflower byłoby OK? Napiszcie co wiecie. Z góry dziekuję!
Mimikal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 23:25   #712
isska25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Isska mogę podać Ci namiary na Agnieszkę przyjmuje indywidualnie, a czesze cudnie
Poproszę namiary na priv - jeśli można
Stary 2010-05-08, 23:12   #713
lonka67
Przyczajenie

Ja niepolecam salonu Studio Exspert w Toruniu i pani Karoliny która w nim pracuje.W kwietniu tego roku byłam u niej zrobić odrosty i powiem wam ze makabra.Pani sie farba wylała na skórę głowy,bardzo niedokładnie ,więcej tam nie pójdę .Oczywiście poszłam do pani Karoliny z reklamacją to jedynie co może dlamnie zrobić to poprawka.Ja dziękuje za taką poprawkę.
lonka67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 15:47   #714
JakKazdaInna
Zadomowienie

u mnie chyba znów Wizard.
mam ochotę na radykalną zmianę. zobaczymy

umówiłam się
o efektach poinformuję niezwłocznie.

ps. może ktoś wie na jakich farbach pracuje WIZARD?

Edytowane przez JakKazdaInna
Czas edycji: 2010-05-11 o 18:12 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania.
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 17:04   #715
jusjas3
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???

Hej mam pytanie, czy znacie jakiegoś dobrego fryzjera w Toruniu tylko, że dość taniego, muszę pocieniować włosy i grzywkę poprawić, bo sama chciałam zrobić, a wiecie jak to czasem wyjdzie hehe

Proszę o szybką odpowiedź, bo zależy mi na czasie
jusjas3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 14:57   #716
mariam84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Equita Pokaż wiadomość
div58: ja co prawda mialam robione pasemka na odroscie, do tego obcinanie i plukanka, ale zaplacilam duzo mniej (wlosy mam do ramion). Chyba wszystko zalezy co dokladnie bedziesz robila i na jakich wlosach...
To znaczy ile zapłaciłas za całość?
mariam84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 15:24   #717
Aranka
Zakorzenienie

Idąc za rozsądkiem znów poszłam do Wizard - zarówno fryzurka jak i kolor balayage wyszedł super! Cenowo też jak zwykle więc znów jestem zadowolona!!!!

Stary 2010-05-11, 19:26   #718
Aranka
Zakorzenienie

krystyna212- moja dobra koleżanka chodzi do Damiano odkąd istnieje i sama potwierdza, że Marcin nie zawsze robi włosy sam... Jednak ponieważ zna się z szefem kopę lat więc zawsze na niego huknie, że do niego przyszła i chce aby to on jej włosy robił. Więc to co piszesz nie zawsze jest prawdą...

Stary 2010-05-11, 22:41   #719
india83
Zakorzenienie

:
Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
Idąc za rozsądkiem znów poszłam do Wizard - zarówno fryzurka jak i kolor balayage wyszedł super! Cenowo też jak zwykle więc znów jestem zadowolona!!!!
a może jakieś foto??

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
krystyna212- moja dobra koleżanka chodzi do Damiano odkąd istnieje i sama potwierdza, że Marcin nie zawsze robi włosy sam... Jednak ponieważ zna się z szefem kopę lat więc zawsze na niego huknie, że do niego przyszła i chce aby to on jej włosy robił. Więc to co piszesz nie zawsze jest prawdą...
To Marcin pracuje w Damiano pierwsze słysze no chyba, ze cos tam się zminiło od mojej ostatniej wizyty. W Damiano zawsze zajmowal się mna Damian i nikt inny nie dotykał moich wlosów,wiec wiem co pisze. A co do Marcina to byłam przekonana, ze nadal pracuje w Marcelo
Stary 2010-05-12, 12:15   #720
Aranka
Zakorzenienie

Sorry - zwracam honor...pisałam o Marcello na Długiej

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości