Dobry Fryzjer - Toruń - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 17:07   #751
Y a s m i n e
Rozeznanie

Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???

Dziewczyny, a czy któraś była w salonie Hair Studio w Copernicusie, tam naprzeciwko Reala??? Fajnie strzygą? Jak z obsługą?

Mam długie włosy i chcę je trochę wymodelować. Podciąć końcówki i może postrzępić trochę... Czy mogę się oddać w ich ręce, żeby nie wyglądać potem jak baba- jaga, albo nie paść ofiarą boskiej awangardy na głowie?
Y a s m i n e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 17:29   #752
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś była w salonie Hair Studio w Copernicusie, tam naprzeciwko Reala??? Fajnie strzygą? Jak z obsługą?

Mam długie włosy i chcę je trochę wymodelować. Podciąć końcówki i może postrzępić trochę... Czy mogę się oddać w ich ręce, żeby nie wyglądać potem jak baba- jaga, albo nie paść ofiarą boskiej awangardy na głowie?
ja tam chodze do Violetty
ale nie mam długich włosów - strzyże mnie mniej więcej tak
http://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...92_500x640.jpg

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 17:34   #753
Y a s m i n e
Rozeznanie

Bardzo ładnie
No, z tym, że ja mam baaardzo długie i przyda im się ujarzmienie.. A nie chciałabym wyjść z salonu jak postrzępiony kurczak z powyrzynanymi włosami od pasa do szyi;/. Słyszałam niejednokrotnie, że ktoś poszedł do fryzjera, poprosił o podcięcie lekkie, a wyszedł półłysy.. Wolałabym tego uniknąć
Y a s m i n e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 17:51   #754
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie
No, z tym, że ja mam baaardzo długie i przyda im się ujarzmienie.. A nie chciałabym wyjść z salonu jak postrzępiony kurczak z powyrzynanymi włosami od pasa do szyi;/. Słyszałam niejednokrotnie, że ktoś poszedł do fryzjera, poprosił o podcięcie lekkie, a wyszedł półłysy.. Wolałabym tego uniknąć
no fakt - miłe to by nie było

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny

Edytowane przez Kinaa1
Czas edycji: 2010-06-14 o 18:23
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 19:01   #755
basia123456
Przyczajenie

Hej, mam pyt. dotyczące wczesniej juz wspomnianego p. Marcina z Wizarda - czy dalej tam strzyże? i jaka moglaby byc cena farbowania na 2 kolory? tj jeden podstawowy i pasemka na tym dokladnie
basia123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 11:51   #756
Katrin242
Raczkowanie

GG do Katrin242

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
ja tam chodze do Violetty
ale nie mam długich włosów - strzyże mnie mniej więcej tak
http://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...92_500x640.jpg

A jak ta fryzura wygląda "z tyłu" ?
Katrin242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 17:21   #757
abcprzyrody15
Przyczajenie

Zauważyłam, że wiele osób poleca salon fryzjerski "HAIR" w Domu Towarowym PDT. Otóż ja byłam tam z 7 razy w życiu i tylko jeden, jedniutki raz wyszłam zadowolona. Fryzjerki nie są zbyt uprzejme, nie słuchają co się do nich mówi i o co się je prosi, tylko przytakują głowami i udają, że rozumieją,a potem robią po swojemu i niedokładnie. Za każdym razem po kilku dniach po wizycie włosy układały się W MIARĘ normalnie a i tak musiałam je sama poprawiać żeby móc pokazać się ludziom. Ostatnio zaryzykowałam i poszłam tam raz jeszcze i to, co zrobiono mi na głowie, to jakaś tragedia. Krzywo, z każdej strony inaczej, włosy w ogóle nie chcą się układać, sterczą na wszystkie strony, wyglądam jak wokalistka Abby, pomieszana z Modern Talking, psem, grzybem i jeszcze kopnięta prądem. I nie da się z tym nic zrobić. Poważnie, nie chodźcie tam.
abcprzyrody15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 14:57   #758
ElettroVoce
Raczkowanie

byłam kilka dni temu w Wizardzie, ale to była chyba moja ostatnia wizyta. p. Marcin postrzępił mi włosy chociaż prosiłam, żeby tego nie robił... do tego nawalił mi na nie jakiejś pasty do układania tyle, że wyszłam z salonu ze smalcem na głowie i pierwsze co zrobiłam w domu to szorowanie głowy. nigdy mi tam dobrze nie ułożyli włosów - zawsze kilka machnięć ręką i po sprawie... nie mogę nie skomentować też tych panienek, które się tam kręcą. czy oni mają jakąś politykę oszczędzania szamponu ?! ta, która mi ostatnio głowę myła nałożyła odrobinkę na grzywkę tak jakbym z tyłu głowy była łysa, bo tam tylko trochę polała wodą- z każdą wizytą mycie trwało krócej, ale wtedy to dosłownie parę sekund.

najgorsze, że obaj fryzjerzy nie słuchają. proszę o fryzurę i sto razy muszę powtarzać, a oni i tak swoje wizje uprawiają. każda fryzura musi być u nich wystrzępiona jak miotła?! to była moja ostatnia wizyta tam, szukam kogoś nowego, niech mi tylko odrośnie to co mi ostatnio wyciachał Marcin.
ElettroVoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 21:20   #759
marguerite83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ElettroVoce Pokaż wiadomość
byłam kilka dni temu w Wizardzie, ale to była chyba moja ostatnia wizyta
Ja też nie najlepiej wspominam wizytę w Wizardzie. W związku z urlopami m.in. pani Karoliny z Feminarium i pana Marcina z Marcelo za radą przyjaciółki wybieram się w tym tygodniu do Sunflower na Konfekcyjnej. Była ostatnio bardzo zadowolona, więc może i na mnie skapnie trochę tego szczęścia
marguerite83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 10:45   #760
anulkam1
Przyczajenie

Polecam p. Marcina w Wizardzie i p. Sylwię w Sunflower (Szosa Lubicka), za to szczerze nie polecam p. Moniki Olejnik, która też ma salon na Rubinkowie-bardzo niesympatyczna i brak jej profesjonalizmu w podejściu do klientów...
anulkam1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 14:35   #761
Kirima
Lifthrasir

Hej
Czy któraś z Was wie może do kiedy urlop ma p. Karolina z Feminarium? Ile biorą za zwykłe ścięcie, robią to wg cennika? + prostowanie może? Bardzo dziękuję za odpowiedź, może być na priv. Muszę w końcu znaleźć fryzjera, który będzie potrafił doradzić mi fryzurę...
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 09:59   #762
bekii
Rozeznanie

Dzisiaj dzwoniłam i pani Karolina narazie nie ma urlopu
Pytałam się o koszt ścięcia z farbowaniem włosów półdługich(lekko za ramiona), koszt to 180zł, na moje to trochę drogo, jak myślicie?

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 20:48   #763
bekii
Rozeznanie

Dzięki za informację, ale narazie rezygnuję z farbowania
Byłam dzisiaj u Pani Karoliny, w Feminarium, włoski ładnie wycieniowane, lekkie.
Koszt ścięcia z myciem i prostowaniem- 40zł.

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:38   #764
Mimikal
Przyczajenie

A ja nadal szukam Asi, która kiedyś pracowała u Górnych. Ostatnio nawet znajoma powiedziała, że wydaje jej się że Asia pracuje w studiu Ireny Eris w Bumarze. Pojechałam tam oczywiście zobaczyć i zrobić wywiad, ale okazało się, że żadna Asia tam nie pracuje i nigdy nie pracowała. Wychodząc zobaczyła, że tuż obok jest inny salon - Matrix chyba - może mojej znajomej się pomyliło... Dziewczyny, czy któraś zna Matrixa z Bumaru - niestety kiedy ja byłam było tam zamkniete i nie mogłam sama sprawdzić. Może któraś z Was tam chodzi - może wie jacy fryzjerzy tam pracują i czy jest wśród nich Asia?
Mimikal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 21:16   #765
marguerite83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mimikal Pokaż wiadomość
A ja nadal szukam Asi, która kiedyś pracowała u Górnych. Ostatnio nawet znajoma powiedziała, że wydaje jej się że Asia pracuje w studiu Ireny Eris w Bumarze. Pojechałam tam oczywiście zobaczyć i zrobić wywiad, ale okazało się, że żadna Asia tam nie pracuje i nigdy nie pracowała. Wychodząc zobaczyła, że tuż obok jest inny salon - Matrix chyba - może mojej znajomej się pomyliło... Dziewczyny, czy któraś zna Matrixa z Bumaru - niestety kiedy ja byłam było tam zamkniete i nie mogłam sama sprawdzić. Może któraś z Was tam chodzi - może wie jacy fryzjerzy tam pracują i czy jest wśród nich Asia?
Mimikal i ja szukam Pani Asi. Kiedyś jedna z fryzjerek powiedziała mi, że p. Asia pracuje gdzieś na Lelewela, bodajże koło jakiegoś SPA, o ile się nie mylę, więc może trzeba by przeczesać tą ulicę?
marguerite83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 18:59   #766
div58
Raczkowanie

GG do div58

fly_with_me, jesli tu jeszcze zagladasz, napisz proszę o ktorej fryzjerce z feminarium pisalas w kwietniu. ja bylam keidys na prostym cieciu u doroty i bylo ok, moja kumpela farbowala wlosy na barrrrdzo jasny blond i tez wyszlo ok. z tego co wiem, dorota juz tam nie pracuje.
widze, ze i o karolinie pisza tu dziewczyny dobrze.
dla mnie wazne, zeby wyjasnic o kogo chodzi, bo wiadomo ze nieraz w jednym salonie sa rozne fryzjerki.
div58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 18:21   #767
Mimikal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marguerite83 Pokaż wiadomość
Mimikal i ja szukam Pani Asi. Kiedyś jedna z fryzjerek powiedziała mi, że p. Asia pracuje gdzieś na Lelewela, bodajże koło jakiegoś SPA, o ile się nie mylę, więc może trzeba by przeczesać tą ulicę?
A widzisz, to może stąd ten pomysł z Ireną Eris, bo przecież tam też jest SPA... W takim razie ruszę na Lelewela i popytam - zrobię to jeszcze w tym tygodniu, bo na sobotę zapisałam się do innego fryzjera, ale jak znajdę Asię, to odwołam . Oczywiście, jeśli moje "dochodzenie" zakończy się sukcesem natychmiast napiszę. Pozdrowienia!
Stary 2010-07-20, 17:29   #768
bodyshake
Raczkowanie

Czesc dziewczyny....poszukuje dobrego fryzjera zastanawiam sie na slonem MAGIA na Zeglarskiej czytalam kilka pozytywnych postow ...moze jeszcze,ktoras z was ma jakies doswiadczenia z tym salonem....proszeee o pomoc...mam proste wlosy,za ramiona ,cienkie ,koloru nijakiego brazu...kompletnie nic z nimi nie robilam od prawie 2 latmam zamiar je wycieniowac ,jakies pazurki moze.....i chche sobie zrobic grzywke ale nie wiem czy prosta czy cieniowania,dlatego nie chce wyjsc z salonu z depresjaaz gory dziekuje za jakies info pozdrawiam
bodyshake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 20:59   #769
Mimikal
Przyczajenie

marguerite83 - wielkie dzięki! Dzisiaj - w poszukiwaniu p. Asi od Górnych - zrobiłam rajd po salonach, które udało mi się znaleźć na Lelewela. ZNALAZŁAM!!! Kierowałam się tym SPA, o którym napisałaś. Pracuje teraz w salonie, który mieści się w Studio SPA Isabell. To jest w Bumarze na Lelewela (środkowy budynek - między AMC a starym Bumarem). Przemiła pani w recepcji powiedziala, że pracuje u nich fryzjerka Asia, która kiedyś pracowała u Górnych, że pyta o nia wiele osob, ale niestety będzie w pracy dopiero po nowym roku - jest na zwolnieniu lek - ciąża i potem urlop macierzyński. Pracują tam również dwie inne fryzjerki od Górnych: zapamiętałam tylko jedno imię Dorota, drugiego niestety nie - piszę, bo może ktorejś z Was się to przyda. W każdym razie byle do grudnia, a potem z powrotem do Asi !!!! mam nadzieję, że to naprawdę ona.
Stary 2010-07-23, 13:01   #770
Zuzka86
Raczkowanie

Cześć

też szukam ciągle dobrego fryzjera w Toruniu, ale cały czas bez skutku ... Trochę salonów odwiedziłam, jednak żaden nie spełnił moich oczekiwań. Jak chciałam zaszaleć, to dostawałam "grzeczną" fryzurkę ... jak chciałam "grzeczną" i 1-2cm podciąć, to dostawałam wystrzępione o 10cm! krótsze włosy, ale do rzeczy:

1. Salon Alicja na Konstytucji 3-go Maja = byłam tam wiele razy ze względu, że blisko mieszkam, praktycznie za każdym razem u kogoś innego; wszystkie Panie, które tam pracują ścinają mniej więcej tak jak się im powie, bez szaleństw, proste fryzury ... kiedyś chciałam "zaszaleć" (i zrobić sobie grzywkę taką na czoło :P , bo nigdy nie miałam - ładną, wystrzępioną), to dostałam coś strasznego !!! wyglądałam jak dziecko z pierwszej klasy podstawówki !! a mój TŻ miał codzienny powód do śmiechu
Strzyżenie z myciem kosztuje ok.50 zł, ale ogólnie nie polecam - chyba że do zwykłego podcięcia włosów ...

2. Salon L'oreal Expert na Szosie Chełmińskiej - byłam raz u pewnej młodej dziewczyny - chciałam pocieniować włosy z tyłu i podciąć grzywkę nadać jej jakiś ładny kształt ... Pani umyła mi włosy, podcięła i cieniowała i cieniowała ... trwało to z dobrą godzinę, a efekt taki sobie. Koszt - 40 zł.
Pani Karolina z tego salonu, o której wspominałyście, akurat obok farbowała włosy innej Pani i ta skarżyła się, że strasznie ją piecze głowa od tej farby, na co Pani Karolina powiedziała, że tak ma być. Jak się to wszystko skończyło nie wiem, bo wyszłam zanim się zabrano za tą Panią.

3. Wizard na Wyszyńskiego - miałam zamiar iść, ale przy zapisywaniu zapytałam ile będzie kosztować strzyżenie (mam włosy do połowy pleców), na co dostałam odpowiedź ze 75 zł, więc zrezygnowałam ...

4. Salon Hair Studio w Galerii Copernicus - byłam u Pana Sławka taki młody blondyn i fajnie bajerował opowiadał jak podetnie itd. (poprosiłam także o delikatne wycieniowanie i podcięcie grzywki). Niestety okazało się, że chyba Pan nie wie co to znaczy delikatnie bo dostałam włosy o długości - najdłuższe do połowy pleców, a najkrótsze do ucha :/ Do dzisiaj mi odrastają, a to było rok temu :/

Mam nadzieję, że te opisy trochę Wam pomogą, a ja nadal szukam dobrego fryzjera, który będzie umiał słuchać i ładnie obcinać

Pozdrawiam,
Zuza.
Zuzka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 01:39   #771
AgnesB24
Raczkowanie

Mogę polecić dwa salony fryzjerskie w Toruniu:

Salon Kleopatra - od paru lat składam wizyty, lubię kilka fryzjerek, chociaż idę zwykle do 'obojętnie której' i jestem zawsze zadowolona. Najczęściej przycinam włosy i farbuję 2 odcieniami.

Salon Magia - tam chodzi mój mąż, który lubi ma przydługawe włosy z delikatnym irokezem i sterczącą grzywką, i tam właśnie Pan go ładnie obcina. inni fryzjerzy traktowali go dość mało indywidulanie i cieli za krótko, a tutaj naprawdę mają troche fantazji.
Mąż także by korzystał z Kleopatry ale za małe przycięcie fryzry w Magii biorą troche taniej.

Mój brat skolei tnie się na jeżyka u fryzjerki Carrefourze i tam lubi.
AgnesB24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 20:05   #772
india83
Zakorzenienie

a ja jutro ide tradycyjnie do Damiana. tym razem lekkie cieniowanie i może jakas grzyweczka?
Stary 2010-07-28, 22:14   #773
maggie1811
Przyczajenie

Czy ktoś może wie, gdzie teraz pracuje pani Dorota z Feminarium. Poszukuje dobrej fryzjerki do fryzury ślubnej, czy któraś może była czesana przez panią Karolinę? Jak tak, to proszę o zdjęcie na mail: maggie1811@wp.pl
maggie1811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 22:19   #774
india83
Zakorzenienie

ja byłam czesana przez ta w długich jasnych włosach - nie wiem jak miała na imie
Stary 2010-07-30, 01:09   #775
ada292
Przyczajenie

Witam, jestem nowa na forum ale postanowiłam polecić zakład DORIANO, Pani Agnieszka świetnie dopasowuje kolory i fryzury do kształtu twarzy. Przed metamorfozą miałam na główce ciemny brąz a włoski za ramiona... Pani agnieszka zrobiła mi grzywkę na ukos pocieniowała mocno włosy tak ze z jednej strony mam dłuższe a z drugiej krótsze tak o 3 cm. A kolor jaki nałożyła to czekolada i UWAGA: po jednej stronie mam różowe pasnemko. Wyglada to świetnie Zapłaciłam 200 zł
ada292 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 20:29   #776
AgnieszkaK83
Przyczajenie

Witam Szanowne Forumowiczki.
O przeczytaniu całego forum uznałam, że wybiorę się do salony Wizard do szefa Marcina.
Jestem niezadowolona z wizyty. Z racji tego, że miałam głowę zaprzątnięta wieloma sprawami nie wpadłam na to, żeby po wszystkim poprosić lusterko i zobaczyć jak włosy zostały cieniowane z tyłu. Dopiero w domu przeżyłam szok. Mam porobione na włosach schody, końcówki są porozdwajane.Poczekam sobie teraz, aż odrosną ;(

Nie chciałam żadnych udziwnień, zdecydowałam się na skrócenie włosów o 20 cm i prosiłam o cieniowanie, żeby nie było dużo pracy z włosami.
Wizyta z myciem, strzyżeniem i ułożeniem trwała 35 minut co zdziwiło mnie bardzo.
Ja odradzam i chyba jednak wrócę do Marcina Górnego.
Pozdrawiam
AgnieszkaK83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:02   #777
div58
Raczkowanie

GG do div58

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
ja byłam czesana przez ta w długich jasnych włosach - nie wiem jak miała na imie
to wlasnie Dorota

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie1811 Pokaż wiadomość
Czy ktoś może wie, gdzie teraz pracuje pani Dorota z Feminarium.
pracuje w malym salonie na ul. wybickiego, blisko cmentarza, nie znam nazwy niestety.
div58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 21:50   #778
kropeeczka
Zadomowienie

Witam kto może polecic mi naprawdę dobrego styliste/fryzjera który zdziała cuda mam włosy długie... bardzo długo zapuszczane gdyby tylko coś wyczarował zgodze się na prawie wszystko!!!!

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

dziewczyny dawajcie zdjęcia po wizycie i przed i nazwe salonu w którym te cuda albo i tez nie cuda wytworzyli tak będzie innym lepiej podjac decyzje o wyborze salonu

59kg
168cm
55kg!
kropeeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 21:58   #779
WIKI 33
Przyczajenie

Tak powinno być ale w większości pewnie piszą fryzjerzy! Ja dodam foto jak wrócę od Seby bo mam sprany kolor a wypłata 10!!! Pozdrawiam!
WIKI 33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 22:36   #780
kropeeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WIKI 33 Pokaż wiadomość
Tak powinno być ale w większości pewnie piszą fryzjerzy! Ja dodam foto jak wrócę od Seby bo mam sprany kolor a wypłata 10!!! Pozdrawiam!
całkiem możliwe , że fryzjerzy sami siebie chwalą więc prosimy o zdjęcia

59kg
168cm
55kg!
kropeeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości