|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() laserowe usuwanie zaskórników i blizn
Jestem bardzo ciekawa ile kosztują takie zabiegi, gdzie można je wykonać, bo domyślam się, że nie każdy gabinet ma w ofercie coś takiego... i generalnie wszystko na ten temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: laserowe usuwanie zaskórników i blizn
Przede wszystkim nikt nie wykona Ci zabiegu złuszczania dopóki nie będziesz miała zaleczonego trądziku (mówię o kwasach, nie wiem jak z laserem, ale myślę, że podobnie), wyjątkiem jest chyba kwas migdłowy:
http://www.bio-med.pl/migdalowy_peel.html http://kobieta.gazeta.pl/wysokie_obc...1,2626776.html Jeśli masz problem z trądzikiem i byłaby to Twoja pierwsza wizyta, to żaden lekarz dermatolog nie przepisze Ci Roacuttanu czy Aknenorminu! to są antybiotyki ostatniej szansy dla osób, które przechodziły już kilka kuracji antybiotykowych (ja - 5) i trądzik zawsze wracał. Przede wszystkim leczenie, dopiero potem usuwanie blizn pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
O kwasie migdałowym jeszcze nie słyszałam, ale zapowiada się obiecująco
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moja siostra miała raz robiony zabieg laserowego złuszczania blizn - we Wrocławiu, u naszej lekarki, zapłaciła 400zł i twierdzi że efekt jest niewidoczny, w tej samej cenie ma mocne złuszczanie TCA i przynajmniej coś widać
![]() ![]() ![]() mimo wszystko stawiam na trwały efekt - zwalczenie przyczyn dzięki badaniom, niż doraźny laser ![]() aaa, nie wiem czy to już widziałaś: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91071 dziewczyna napisała, że lekarka omija wyprysk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No własnie boję sie tego,że wydam sporo kasy, a następne wypryski zniweczą efekt
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
I jeszcze jedno pytanko
![]() ![]() Aha, i czy również jest do tego długa lista efektów ubocznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
1.Moja dermatolog hmm.. ma ten defekt, że reklamuje pewne firmy i ich kosmetyki, nie znając nawet ich składu (np. zapychający Iwostin, zresztą - ona nie wierzy, że kosmetyki mogą zapychać
![]() ![]() 2. Kuracja musi trwać minimum pół roku, opakowanie tabletek 20mg (chyba) kosztuje 174zł w aptece obok pani dermatolog, więc jest tańsza ![]() edit: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56290 proszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: laserowe usuwanie zaskórników i blizn,
Nie wiem czy ktoś jeszcze odwiedza ten wątek bo już dawno nikt tu nie pisał.Ale jeśli ktoś miał albo zastanawia się nad laserowym usuwaniu pozostałości po trądziku oraz trądziku to
może podzielił by się wiadomościami.Ja właśnie zastanawiam się nad zabiegiem laserowym chodzi przede wszystkim o usuwaniu czerwonych plamek po trądziku, które mam już bardzo długo ale z których nadal wychodzą pryszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
js się właśnie zastanawiam nad laserem.Byłam już nawet na rozmowie z paną profesor dermatologi i zaproponowała mi zabieg laserem erbowym. Koszt to 2000 za cała twarz, ale podobno uzyskuj sie tym laserem bardzo dobry efekt i po mniej wiecej tygodniu można już sie ludziom na oczy pokazać. Po jednym zabiegu buzia ma wyglądać fajnie i ma tobyć widać. Mam nadzieję że efekt będzie ładny i bardzo bardzo boję się bulu który będzie po zabiegu przez kilka dni i tego procesu regeneracji skóry, podobno nie wygląda to ładnie,i wogule okropnie bym chciała ale bardzo się boję. do tego zabiegu nie ma przeciwwskazań nie mozna mieć tylko opryszczki i jest wykonywany w znieczuleniu miejszcowym, tylko ten ból póżniej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ojejkuś ja też bym chciała ale dermatolog u której dzisiaj byłam powiedziała że na razie laser nie.A Ty masz jeszcze trądzik czy jakieś pozostałości np.czerwone plamy ,dziury??Bólu się nie bój,jakoś zniesiesz ten tydzień ważne żeby poźniej było wszystko w porządku i żeby cera była ładna. A leczyłaś się przed laserem innymi lekami np.antybiotyki,isotrexin? ?Bo ja nie chcę czekać na efekty długo, już się naczekałam,te wszystkie wizyty u dermatologów i właśnie myśle żę laser byłby dobrym rozwiązaniem ale nie wiem czy najpierw należy wyleczyć się lekami.Mam teraz właśnei zapisany isotrexin,Zineryt.I narazie tego będę próbować.Brałaś to możę??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Cześć, boje sie jak diabli, ale sie uparłam , podobno przesadzam bo nie jest zle, ale kobiecie nie wytłumaczysz
![]() Narazie pojawił sie problem, bo jest za piekna pogoda i będe musiała odłożyć ten zabieg do jesieni ponieważ moja praca polega na przebywaniu na świerzym powietrzu ![]() ![]() Nie mam plam ani przebarwien i pryszczy tylko te koszmarne blizny zanikow, takie malutkie dziurki które doprowadzają mnie do szału poprost , no i zaskórniki. Zabieg który ja zamierzam zrobić jest mocno inwazyjny, laser erbowy odparowuje skórę aż do skóry właściwej, zabieg trwa max do 45 minut, a skóra po nim regeneruje sie pół roku. Efekt jak po 15 zabiegach mikrodermabrazji, więc sobie wyobraz ![]() Pani profesor u której byłam, musiałaby Cię obejrzeć żeby stwierdzić czy możesz się poddac temu zabiegowi czy nie, może się okazać że wcale nie będzie potrzebny laser w Twoim przypadku. Jeśli nie masz dziurek, może wystarczuć kilka mikrodermabrazji lub coś innego ![]() Brałam dawno temu unidox, tetracyklinę i ostatnio przez rok katowałam się differinem. Bez rewelacji ![]() Jedynym przeciwwskazaniem do lasera jest opryszczka no i zmiany zapalne, nie wiem jak wygląda woja buzia, ale myślę że jak jesteś zainteresowana to powinnaś umuwić się na wizytę z kimś kto robi takie zabiegi. Ja jeszcze biegne do innego lekarza żeby mieć kilka niezależnych opini, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Musi być dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Pójdę za ciosem i polecę DER-MED - dermed(pl)
Wyłącznie dlatego, że wykorzystują laser fraxel - dużo dobrego o nim słyszałam podczas pobytu w USA. Tu podaję cytat ze strony: Zabiegi LASEREM FRAXEL® to obecnie najnowocześniejszy i najbardziej skuteczny sposób odmładzania i usuwania defektów skóry. Centrum DER-MED oferuje Państwu zabiegi oryginalnym urządzaniem produkcji amerykańskiej FRAXEL® re-store, które gwarantuje nie tylko doskonałe efekty, ale przede wszystkim bezpieczeństwo i komfort dla Pacjenta. ZASTOSOWANIE LASERA FRAXEL®:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja miałam laser ale taki ze na drugi dzien mogłam normalnie wychodzic i nie było zadnej opuchlizny moze zaczerwienie ale to za 1 dzien mineło. Nie wiem nawet jaki miałam laser. efekty moze jakies sa ale oczywiscie chciałabym jeszcze wiecej.Nie wiem czy to zasłga lasera czy kremow ktore stosuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
To czy masz zaczerwienienia czy strupki to zależy od siły lasera ustalonej przed zabiegiem - czyli tak na prawdę wszystko zależy od tego jak głęboko laser ma się 'wwiercić'. Po takim zabiegu kremy się przydają
![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
![]()
tez chcialabym isc na taki zabieg laserowy ktory usuwa zakorniki, bo to moja zmora, mam je prawie na calej twarzy
![]() ![]() wczoraj nie wytrzymalam i je powyciskalam... o ja glupia... nie moge na siebie w lusterku patrzec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
up. jestem po kuracji retinoidami. pryszcze nie rwacaja ale za to pojawilo sie kilka zaskornikow zamknietych na czole i brodzie. laser naprawde moze je raz i porzadnie usunac?
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Witam, jestem tu zupełnie nowa i zielona i w ogóle i proszę o wyrozumiałość. Pytacie o jakieś zabiegi w tym zabieg laserowy.
Otóż pokusiłam się na taki zabieg, jest on dość bolesny nawet przy znieczuleniu całej skory twarzy. Nie pamiętam dokładnie ceny, ale tani nie był, później przez półtora roku stosowałam jeszcze isotrexin- żel z antybiotykiem. Umęczyłam się strasznie ponieważ musiałam unikać słońca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
też mnie interesuje ten temat. właśnie kończę leczenie aknenrominem i mam śladów trochę. lekarz oczywiście namawia mnie na laser u niego w gabinecie oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Od pewnego czasu chodzę na zabiegi, które mają zmniejszyć moją bliznę powypadkową do klinki prywatnej, co prawda są to kosztowne zabiegi, ale jestem bardzo zadowolona, po trzech sesjach laserem frakcyjnym, blizna na podbródku stała się mniej widoczna, a ja nareszcie czuję się bardziej pewna siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Kurcze - ja mam blizny po zapaleniu skóry...
Czytałam już tyle różnych rzeczy i pytałam o lasery, ale chwilę temu znalazłam taki wpis: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3273250&start=30 (ten o tej lampie Led). Czy wiecie coś więcej na ten temat???? Dzięki z góry Sprawdziłam ten gabinet w necie: Face and Body Institute i ta Pani jest raczej kosmetologiem po medycynie a nie lekarzem, ale whatever ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
ceny są na pewno różne, ale jednak z doświadczenia wiem, że nie ma co się kusić na jakąś niską, bo to też potem różnie bywa, efekty nie takie, jak chciałyśmy i potem trzeba szukać jakiegoś innego miejsca, płacić jeszcze raz. A jak znasz nazwę gabinetu, to na pewno na ich stronie będzie, jaki laser mają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]()
Kilka lat temu przebylam bardzo silny tradzik jedynym wyjściem okazała się wtdy długotrwała kuracja dermatologiczna. Pryszcze zniknęły ale to co po nich pozostało… koszmar moja twarz przypominała pole minowe!!! Do Vesuny w Krakowie wybrałam się w listopadzie tamtego roku z zamiarem zrobienia czegos z moją buźką. Moja mama korzysta tam z różnych zabiegów na twarz i cialo już od dłuższego czasu i kiedyś poleciła mi to miejsce. Trafiłam do P. Emilii która zaproponowała mi leczenie laserowe blizn. Na początku efektow brak ale z każdym kolejnym zabiegiem widziałam roznicę. W sumie miałam 4 zabiegi i efekt końcowy jest EXTRA!! Po 9 miesiącach od pierwszego zabiegu skóra się wyruwnała jakby wypełniła, dziury nie są już tak widoczne i wreszcie makijaż ich nie podkreśla. Jestem mega zadowolona i wszystkim szczerze polecam. Chciałabym powtorzyć jeszcze na jesień ten zabieg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Zaskórniki to ja bym chętnie usunęła bo nie wiem co z nimi zrobić, a i kilka blizn też by się znalazło. Ale to jakieś konkretne lasery, albo może zabiegi sa na to?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.