|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
najśmieszniejsza historia zdarzyła mi się jak wracałam z imprezy
![]() ![]() ![]() Kolega: poproszę trzy bilety. do Soli. tak? sprzeda mi pan...? dziękuję. trzy poproszę. ale do Soli. pamięta pan? tak? to dobrze... <bilety się drukują, wydrukował się jeden bilet> Kolega: ale ja trzy chciałem! trzy bilety. do Soli. wie pan... bo ja wracam do domu z koleżankami i potrzebuję trzech biletów... trzy. drukują się? tak... a to ja zaczekam... <wydrukował się drugi bilet> Kolega: ale miały być trzy! do Soli bilety chciałem... sprzeda mi pan trzy bilety?! itp. itd... marudził temu panu o biletach nawet jak już je dostał ![]() ![]() no i jedziemy sobie, jedziemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i jechaliśmy sobie dalej a kolega "no to ja wysiadam" my z koleżanką tak się patrzymy na siebie i mówimy mu że to jeszcze nie ten przystanek bo przecież wysiadamy na tym samym co on... a on na to że ten autobus nie zatrzymuje się na tym przystanku gdzie my jedziemy ![]() ![]() ![]() ![]() to była akcja stulecia ![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Tak przeglądałam neta i znalazłam taką ciekawostkę i myślę, że przyda się ona na tym wątku
![]() ![]() Najczęściej występujące rodzaje babć autobusowych: 1) Łowczynie krzeseł - gdy autobus się zatrzyma i otworzy drzwi, Ty nawet nie zdążysz sobie tego uświadomić, a ona już siedzi. 2) Babcie-akrobatki - widząc wolne krzesło po drugiej stronie autobusu w cudowny sposób odzyskuje mobilność, wrzuca laskę pod pachę i biegnie do krzesła co sił w nogach. 3) Borostwory - ogromne babcie w futrzanych płaszczach zajmujące z reguły 1,5 - 2 miejsc siedzących. 4) Babcie-wilki - atakują watahą, ich szczekanie rozlega się na cały autobus i wygryzają każdego z ich siedzeń. 5) Babcie lokomotywy - jak siedzisz w autobusie, stają nad Tobą i zaczynają sapać. Niektóre sapią tak intensywnie, że czujesz co jadła kilka godzin temu... 6) Babcie ankieterki - na kilka przystanków przed ich docelowym przepytują ludzi, kto kiedy wysiada i starają się odpowienio ustawić wszystkich w przejściu. 7) Babcie sprinterki - pierwsze co robią to zajmują dogodną pozycję w autobusie, a dopiero potem starają się dowiedzieć jaki jest jego numer.
NaSteczkA ![]() ![]() "Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach." "Zahir", Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Mnie kiedys strasznie wkurzyl jeden facet w autobusie. Nie dosc, ze siadl kolo mnie wepchal sie w polowie na moje siedzenie, bo byl tak gruubasny, to jeszcze, zaczal czytac gazete (nie kolorowa, tylko czarno biala a wiecie jaki ona ma rozmiar jak sie otworzy). Nie ze mam cos przciwko ludziom czytajacym w autobusie gazety, bo ja sama czesto konspekty przegladam, tylko facet rozlozyl tak szeroko rece, ze ja spokojnie moglam z tej gazety czytac. Poprostu rekami zajmowal dwa siedzenia plus jeszcze przejscie miedzy praymi a lewymi siedzeniami. Zdenerwowalam sie troche, ale niestety nie jestem osoba, ktora potrafila sie upomniec ze przeszkadza, tylko wbilam sie w okno i dalej czytalam swoje notatki...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nastazja świetny ten "grafik" babć, skąd ja to znam ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
mi dziś koleżanka opowiedziała pewna historie,tyle że to bardziej żałosne niż śmieszne
![]() otóż na jakimś przystanku wsiadła do autobusu starsza kobieta i spytała się młodego chłopaka jak sie bilet kasuje,bo ona nie bardzo wiedziała,a chłopak do niej,ze ma włozyc bilet do kasownika,popukać w niego kilka razy i powiedzieć dokąd chce dojechać...kobieta oczywiscie tak zrobiła,a cały autobus zaczął sie śmiać.. Mi by chyba nie było tak do śmiechu zwłaszcza jeśli chodzi o starszą osobę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tej kobiecie też na penwo nie było do śmiechu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o to wymiotowanie, to odbywało się już na przystanku, który był pusty i nikomu to nie przeszkadzało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Była jesień, jadę tramwajem zaczytana we "Władcy pierścieni". Nagle słyszę: "Przepraszam panią". Nie zwracam na to uwagi myśląc, że to nie do mnie, ale po chwili znów, tylko, że głośniej: "Przepraszam Panią". Podnoszę głowę: "Tak?" Widzę młodego mężczyznę, który się szeroko uśmiecha: "Ma pani liścia na głowie". Macam się po włosach i faktycznie- ścigąm liścia. W tym momencie prawie równocześnie przypomniała mi się piosenka Kuby Sienkiewicza "Człowiek z liściem na głowie" i usłyszałam jak tamten facet nuci do swojego kolegi: "Wsiadł do autobusu człowiek z liściem na głowie...."
![]() Innym razem stoimy z koleżanką na przystanku. Jest środek mroźnej zimy, 6 rano, a my czekamy na autobos by dojechać na praktyki. W końcu się zjawił. Przez te 45 min czekania zdążyłyśmy nieźle przemarznąć ![]() -Ty to ale jsteś odwarzna! -O co ci chodzi? -No przecież powiedziałaś temu facetowi przed tobą, co dłubał w nosie, by się wstydził! -To on dłubał w nosie?! Ale ja mówiłam do kierowcy, by się wstydził, że tyle się spóźnił!!! To się nazywa wyczucie czasu ![]() I na koniec moja perełka tramwajowa ![]() Jadę tramwajem i na przestanku wsiada dwóch mężczyzn- jeden już po 40stce drugi po 30stce. Nie powiem, by byli z marginesu społecznego, ale do inteligencji na pewno się nie zaliczali. Na następnym przystanku wsiada staruszka i młodszy facet ustępuje jej miejsca. Jego towarzysz trochę sobie żartuje z jego dobrego wychowania, na co tamten: "No co, jakaś kultura, ku*wa, musi być!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
![]() no tak... kultura musi być ![]()
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
hehe fajne te przygody mialyscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Podbijam wątek bo nieźle się uśmiałem z sytuacji jakie Wam się wydarzyły
![]() Póki co mi nic nie przychodzi do głowy ![]() , która siedziałastaje i zaczyna narzekac, ze jaka ta młodzież nie wychowana, nogi ja bolą - itp. itd..W końcu ona nie wytrzymała i palnęła: - ma pani zylaki?? - No mam... - no widzi pani- a ja nie chcę mieć!! I siedziała sobie dalej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Wprawdzie nie w komunikacji miejskiej ale idac na pasach jakis koles bezczelnie zlapal mnie za tyłek ...
Bylam w spodniczce. Nie musze opisac frustracji (nie zdazylam mu torbka przylozyc) Myslalam ze takie rzeczy sie u nas nie zdarzaja Wrrr
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Napisane przez Camille w dziale Uśmiechnij się:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=barierka "Zeszły week-end: wracałam z moją przyjaciółką (M.) i moim facetem z imprezy do domu. M. namiętnie nam o czymś opowiadała. W pewnym momencie autobus dość ostro stręcił, M. (nadal patrząc na nas i opowiadając) siegneła ręką za siebie, by złapać się barierki. Niestety, pech chciał, że chwyciła jakiegoś chłopaka za krocze. M. bez zastanowienie (nadal trzymając tego chłopaka) odróciła się w jego strone i szybko wydusiła "Sorry, myślałam że to barierka". Chłopak dowartościowany do końca życia, a M. do końca życia będzie uważać gdzie ręką siega ![]() Musiałam to komuś opowiedzieć ![]() NIe mogłam się powstrzymać żeby tu tego nie wkleić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Podnoszę wątek i wpisuję 3 rzeczy:
1) (zabawne i niebezpieczne na raz) Koleżanka jechała kiedyś nocnym tramwajem. Na którymś przystanku młody chłopak próbował wskoczyć do tramwaju po dzwonku, wskoczył jedną nogą, wyciągną rękę, żeby złapać się rurki i wtedy zamknęły się drzwi i tramwaj ruszył!!! Połowa pasażerów zaczęła krzyczeć, żeby motorniczy się zatrzymał, a druga połowa ryczała ze śmiechu, bo w tramwaju jechała tylko ręka i noga ![]() 2) 2 panów "pod wpływem" biegło do tramwaju przez torowisko dwutorowe, przedzielone taką siatką. Jeden pobiegł do przejścia, a drugi, w rażąco pomarańczowym dresie postanowił przeskoczyć przez ten płotek. Zarzucił jedną nogę, zarzucił drugą i SRU fajtnął do tyłu ![]() ![]() 3) Mój wyczyn: wsiadłam kiedyś jako ostatnia do zapchanego autobusu i stałam wciśnięta na schodach. Autobus podjechał do następnego przystanku, drzwi się otworzyły, a ja poleciałam do tyłu jak kłoda i padłam plackiem na chodnik (na szczęście miałm plecak, który wylądował mi pod głową. Wszyscy patrzyli na mnie przerażeni, a ja umierałam ze śmiechu, bo wyobraziłam sobie ten widok: ktoś patrzy an autobus, drzwi się otwierają, a tu ziuuuu, PLASK ![]()
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wyobraziłam sobie to wszystko w mojej scenerii na moim przystanku i tak realistycznie wyszło ![]() i jeszcze to ziuum plask ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę niezłe te Wasze historie
![]() Opowiadała tą historię jedna z Wizażanek (nie pamiętam dokładnie która ![]() Brzmiała ona mniej więcej tak : że wsiadła z kolegą do autobusu, do którego właśnie dobiegała jeszcze jedna koleżanka, nagle koleżanka wpada, potyka się i bach! twarzą w krocze jakiegoś, siedzącego na przeciwko przystojniaka, podnosi głowę i mówi : "no co ?! chciałam zdążyć póki stoi" ![]() Ze swoich to pamiętam na razie taką, że stałam w zatłoczonym autobusie, a za mną stał potężny chłopak, który rozmawiał z kolegą, który stał na przeciwko mnie (stałam pomiędzy nimi, o ![]() ![]() Innym razem jechałam z koleżanką, jak zawsze miałyśmy ubaw przez całą drogę ![]() ![]() Wsiadłam do autobusu z zamiarem kupna biletu u kierowcy, niestety ten nie miał biletów, a ja nie chciałam czekać 45 min na następnym autobus. Usłyszał to pewien wstawiony Pan, który powiedział, że jak będą kanary to On powie, że ja jestem z nim i mnie obroni ![]() ![]() Ale najlepsze było moje odkrycie pewnego razu. Za każdym razem gdy wsiadałam do autobusu, dziwnie pachniało po pewnym czasie. Myślałam wtedy : "no tak, znowu jakiś żul nasmrodził" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
ciekawe przygody mialyscie
![]() ![]() no to dorzuce moje ![]() 1. do autobusu wchodzi wstawiony gosciu, w jednej rece trzyma wodke a w drugiej nóż, i zaczyna chodzic po autobusie i wołać by ludzie bili mu brawo. ludzie wystraszeni [ja tez ![]() ![]() ![]() 2. siedze sobie wygodnie w autobusie i czuje na sobie spojrzenie jakiegos dziadka. patrzy sie i patrzy a w koncu mowi : wiesz co? ja cie kocham! a ja na to cos w stylu:yghm ![]() ![]() jak mi sie cos przypomni do dopiszę więcej ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
ja pamiętam akcję w pks o 6 rano
to wiele wyjaśnia bo wszyscy byli zaspani/albo spali no wiadomo jak się oprze głowe z tyłu i zaśnie to buzia potrafi się otworzyć ![]() jedziemy jedziemy autobus zatłoczony stoimy w przejściu z koleżanką, a na sedzeniu obok śpi kobieta i ku jej późniejszej rozpaczy otworzyła jej się buzia i nagle....... autobus albo zahamował albo tak gwałtwonie przyspieszył, że wszyscy co stali w przejściu zaczęli lecieć do tyłu autobusu noo... koleżanka chcąc się przytrzymać nie wycelowała zbyt dobrze i zamiast złapac się za siedzenie to złapała się za tą otwartą szczękę tej kobiety za jej górną część ![]() ja tam tylko myliłam wózki babć z rurkami autobusu ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
ja jechalam raz autobusem z kolezanka i kuzynka i naprzeciwko nas siedzilo,a własciwie spalo dwóch takich zuli,co nigdy nie kupuja biletu i zawsze sobie jezdza,smierdzi od nich na caly autobus,pelno ludzi stoi,a oni sie rozsiada jak królowie i wydzieraja sie zawsze na caly autobus,a najgorzj jest latem,pelno ludzi w autobusie,miejsca stojacego nie znajdziesz a oni sie rozpychaja,no ale do rzeczy,jedziemy sobie to juz byl wieczorny autobus,postanowilysmy z kuzynka nie dac dzadom spac i tak głosno zaczelysmy kaszlec,kichac,prychac,i dziadow obudzilysmy,wkurzyli sie na nas cos poburczeli i wysiedli na nastepnym przystanku i mogłysmy juz sobie dalje jechac w spokoju,haha,znaczy normalnie pooddychac
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
chciałam założyć podobny wątek
![]() ![]()
![]() |
#84 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
z irytujacych...pamietam jedno. i do dzisiaj sie dziwie, czemu nie zareagowalam (bylo to dosc dawno temu, a ja bylam jeszcze mala, zahukana sierotka
![]() siedze w tramwaju, z plecakiem na kolanach. na ktoryms przystanku wsiada facet i podchodzi do miejsca, na ktorym sie znajduje...i praiwe mi siada na nogach! raczej niemozliwe, zeby mnie nie zauwazyl! wysiadlam na nastepnym przystanku, nieumyslnie uderzajac go plecakiem w plecy. az mi glupio pisac o moim braku reakcji ![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj akurat zdarzyła mi się taka sytuacja, że wracam szkolnym autobusem do domku, zatrzymujemy się na przystanku, jakieś tam dzieci wysiadają , ruszamy a tu coś nagle "szarpnęło' okazało się,że kierowca zahaczył o znak drogowy, normalnie szok, aż strach z tym kierowcą jeździć,potem wysiadł poprawił znak i pojechaliśmy dalej,pewnego razu też na skrzyżowaniu zepsuł się autobus, a my wszyscy siedzimy i czekamy co się dalej zdarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Podbity wątek, to i jak się wypowiem
![]() Mój brat opowiadał kiedyś, jak sobie robili żarty z kolegami. Otóz - umawiali się wcześniej z jakimiś znajomymi, że ci wsiądą do tramwaju na określonym przystanku (załóżmy na przystanku nr 3)z pączkiem i herbatką ![]() A reszta wsiadała do tramwaju kilka przystanków wcześniej (załóżmy przystanek nr 1). wsiadają, w momencie kasowania biletu mówią na cały głos (niby do kasownika) "herbate i pączka na przystanek nr 3 poproszę" ![]() Wyobraźcie sobie minę ludzi, jak na tym 3 przystanku wsiada ktoś, kto na tacy ma pączka i herbatę i pyta się: "kto zamawiał pączka"? ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ja raz jechałam autobusem, to dosiadł się do mnie jakiś dziadek. Na początku nic, ja patrzę w okno a on rozgląda się po autobusie.... ale jakoś po 5-ciu minutach zaczęło mu się chyba nudzić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A głupia sytuacja? - Siedzę sobie w tramwaju na pojedynczym krzesełku, przede mną siedzi jakiś chłopak. Wchodzi jakaś babcia i staje między nami. Chłopak wstaje i się pyta, czy babcia chce usiąść, ona że nie nie, i dalej stoi trzymając się rurki między naszymi siedzeniami. No to ja widząc, że babka nie chce usiaść, dalej siedzę i gapię się w okno, a ona nagle zaczyna do mnie gadać, że jestem pustą, niewychowaną dziewuchą, bo nawet nie zapytałam czy ona chce usiąść, i że ona chce stać ale i tak powinnam zapytać, a tak to widać że pochodzę z niekulturalnej, NIEINTELIGENTNEJ rodziny i że powinnam się wstydzić i zastanowić nad sobą. ![]() A ona to rzeczywiście wychowana, że publicznie bez powodu obraża obcą osobę.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.