|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
kiedys w liceum jak mialam burze rudych lokow na glowie (pomylka stulecia), starsza pani w tramwaju (wracalam z kolezankami ze szkoly) z takim oburzeniem, ni z tego ni z owego:
"jakby z takimi wlosami Ola z Klanu do szkoly przyszla, to by ja dyrektor od razu wyrzucil!!!" ![]() skad to oburzenie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się, jak pewnego razu jaki starszy pan ustąpił MI miejsca. A było to wtedy, kiedy ledwo stałam na nogach i miałam załzawione oczy. Powiedział, że wysiada na następnym i wręcz mnie posadził na swoim miejscu. Nie chcę pamiętać, jak źle musiałam wyglądać... Ale wiara w ludzi poniekąd wróciła
![]()
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Ostatnio wracając do domu zatrzymaliśmy się na przystanku gdzie wsiadają wszystcy robotnicy itd bo to była akurat okolica wszelkich zakładów.
Siada koło mnie babka około 40 lat, widać, że pada ze zmęczenia i po chwili zasypia. Zaczęła chrapać z otwartymi ustami i tak głośno, że pół autobusu zaczęło się śmiać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() -jeszcze kiedys jakis starszawy podpity facet siadł przed mna na siedzeniu w busie i zaczał swirowac, włozył sobie 2 papierosy w dziurki od nosa i 2 w uszy ![]() ![]() moje inne przypadki z brytyjskich autobusów? ![]() -ostatnio trafiam na takie osoby co przez cała trase albo kremują sobie twarz albo wykonuja makijaż na twarzy, i to włacznie z intensywnym tuszowaniem rzęs ![]() -kiedyś w autobusie siedział taki emeryt co jak kichnał to wszyscy ze strachu podskoczyli na siedzeniu bo nikt sie takiego odgłosu (huku?) nie spodziewał ![]() -innym razem trafiłam na emeryta co zaczepiał wszyskie kobiety i probował czestowac takimi wymęczonymi landrynkami, przechowywał je gdzieś w swoich przepaścistych kieszeniach kurtki, czy spodni, nie pamietam.... bleh!.... -jeszcze innym razem wsiadł taki facet co jak sie smiał to wydawał dziwne dzwięki, brzmiało to dokładnie tak jakby sie dusił i miał zadyszkę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Dziś mój TŻ siadł koło emerytki która przez całą droge (do innego miesta
![]() ![]() Fuuj... Jak mi to TŻ odpowiedział przyomniałam sobie inną historie. Siedziałam na przytsanku, było koło 15 i pełno ludzi. Siedział koło mnie taki dziadziuś i tak straaaasznie ziewał i ziewał i ziewał(oczywiście nie zasłaniając iust..kulturka ![]() ![]() ![]() ![]()
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-04-06 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka mi kiedyś (dość dawno, miałyśmy może po 16-17 lat) opowiadała, że wracała ze swoim chłopakiem pksem i w kolejce spotkali pewną staruszkę, której ktoś ukradł portfel (chyba, w każdym bądź razie nie miała na bilet).
Koleżanka zapłaciła staruszce przejazd, a ta dosiadła się obok jej i chłopaka i "w podzięce" całą drogę "umilała" im podróż "ciekawą" rozmową ![]() ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Czytając wątek przypomniała mi się moja podróż pks-em z Torunia do Konina. Mnóstwo ludzi! Gorąco! Siadłam przy oknie, dosiadł się do mnie chłopak/facet (już na oko wyglądał na dziwaka). Po ok.30 min jazdy zaczął zasypiać, co jakiś czas się ocknął, ale po jakimś czasie zasnął i coraz bardziej przechylał się w moją stronę, ja się odsuwałam, no ale w końcu trafiłam na szybę i dalej nie dało rady
![]() ![]() ![]() Ludzie sa dziwni. Jak ja śpię w autobusie to na czujce a nie na całego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Konto usunięte
|
Ja wczoraj ustępując miejsca dziadziusiowi który już naprawe ledwo stał na nogach i telepał sie cały zamiast dziękuję usłyszałam ryk na cały autobus: "JA MAM KOCHANKE W TWOIM WIEKU!!!!!" Pogobno moja wina była wiele warta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Super wątek!!
Ja mialam wiele roznych przygód jezdzac autobusami. Opowiem jedna z nich. Byl niedzielny poranek.Jechalam na uczelnie.W pewnym momencie do autobusu wsiadl jakis starszy pan.Jak go zobaczylam,instytnktownie poczulam,ze cos jest nie tak,byl taki jakis otumaniony..Ale odwrocilam sie.On usiadl gdzies z tylu.Autobus jedzie,minelo ok.5 minut.Ludzie zaspani,bo to wczesnnie rano.A tu nagle ten starszy pan zaczyna spiewac,i to jak spiewac - na cały autobus!!Momentalnie wiekszosc zaczela sie smiac.Ten facet niezaprzeczalnie byl pod wplywem alkoholu.Cala droge spiewal!!Na poczatku nie moglam wytrzymac ze smiechu.Najsmieszniejsza byla reakcja ludzi,ktorzy wsiadali do tego busu i slyszeli ten "cudowny" spiew ![]() Przezabawna przygoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=53a79fa446cdfb8869bfead 901fb105f1bedb9e1_5f7ba57 211d4f;11830280]Ja wczoraj ustępując miejsca dziadziusiowi który już naprawe ledwo stał na nogach i telepał sie cały zamiast dziękuję usłyszałam ryk na cały autobus: "JA MAM KOCHANKE W TWOIM WIEKU!!!!!" Pogobno moja wina była wiele warta. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Ostatnio obkupiłam się w świetne rajstopy - jedna noga biała druga czarna. Zależy od tła, którą nogę widać.
I tak ubrana w nie jadę autobusem do szkoły. Nagle jakaś babcia się podrywa i mówi do mnie: - Pani sobie siądzie, stoi pani tak na jednej nodze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
hhahahaaa, wątek jest nieziemski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to znowu ja w pociagu kiedy rano jechalam do szkoly usiadlam kolo jakiegos pana..widac bylo ze byl bogaty, dobrze ubrany (garnitur, koszula i krawat) i taka zamulona jeszcze zobaczylam ze czyta gazete i kacikiem oka zaczelam czytac jeden artykul ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Ja mam taką historię, że jak o niej myślę, to za nic nie mogę powagi zachować. Trochę długa, ale przeczytajcie, nic śmieszniejszego mi się do tej pory nie przytrafiło w autobusach
![]() Wsiadam sobie do autobusu, bylo wcześnie, niewiele ludzi wsiadało razem ze mną. Zwróciłam uwagę na taką starszą panią trzymającą w obu rękach pękate reklamówki. O dziwo, po wejściu, zamiast usiąść stanęła obok jednej z rurek z kasownikiem. Myślałam, że skasuje bilet i usiądzie albo chwyci się tej rurki, ale ona nic, stoi i stoi, że tak powiem, bez zabezpieczenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może trochę nieskładnie opisałam, ale cała sytuacja trwała jakieś 10 sekund. Nasmieszniejsze 10 sekund w komunikacji publicznej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Ja już miałam kilka przygód związanych z komunikacją miejską:
1. Jak byłam jeszcze w liceum to pewna dnia jak wracałam z lekcji to uczepił się mnie jakiś troche podchmielony facet. W wyjątkowo głośny sposób mi się oświadczył mówiąć, że od chwili gdy nasze oczy się spotkały to mnie kocha i chce ze mna być (oczywiśćie w powiedział to w dość pijacki sposób). Następnie zaczął śpiewać do mnie serenady a na sam koniec podarował mi pustą puszkę jako dowód swej miłośći. 2. Jakiś koleś gapił się na mnie dobre 15 minut aż w końcu zagadał do mnie tekstem, że jestem jak słup elektryczny, taka wysoka i elektryzująca. Zaniemówiłam z wrażenia Akurat te mogę sobie teraz przypomnieć, choć miałam jeszcze wiele innych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie zaakceptowalas i powiedzialas mu 'Taaak od dzisiaj juz na zawsze razem!', prawda? ![]()
![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
hahah ale sie uśmiałam, kiedys jak jechalam gdzies z kolezanka to wsiadl jakis starszy facet, siadl gdzies pare siedzen przed nami, trzymal jakis stary worek przed sobą i gadal do niego na caly autobus, ale sie wtedy wszyscy smiali...
innym razem z tą samą kolezanką jedziemy sobie a tu nagle wsiada jakis zul i siada za nami, nagle w autobusie wzniosł sie okropny smrod, normalnie nie do wytrzymania haha, kolezanka otwiera plecak i pokazuje dezedorant, wyjela go szybko i prysnela tak zeby nikt nie widzial, ale dostalysmy napadu smiechu, az sie ludzie odwracali i gapili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
W czasach liceum gdy wracaliśmy kilkuosobową grupką ze szkoły i wpadły kanary. Wszyscy wyciągają bilety, ja pokazuję kartę, koleżanka też miała, ale nie wiem czemu nie wyciągnęła po prostu powiedziała do kanara "My mamy razem" a kolega dodał "Dostały z becikowego!"
Kanar zdębiał i poszedł nie sprawdzając biletów. Przy okazji tego wątku przypomniał mi się słynny krakowski paraliż ze stycznia 2005roku kiedy to nic nie jechało, a jak w końcu przyjechał tramwaj to był przepełniony ludzie trzymali się innych ludzi żeby nie wypaść na jednym przystanku jakiś facet wpadł - Ci którzy byli najbliżej zamiast mu pomóc wypchali mu nogi z tramwaju, żeby tylko jechać dalej ![]()
![]() |
#234 |
BAN stały
|
hahaha no ja nie jezdze autobusami ale zawsze sie cos dzieje xD z tego co mi znjomi opowiadają...
Edytowane przez xCandyFlossx Czas edycji: 2009-04-15 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
Mnie sie jeszcze przypomniało jak dosiadła sie do mnie i koleżanki jakiś... no pijaczek, bezdomny... ktoś taki. My wracałyśmy z imprezy wiec ja zawsze głupia wdaje sie w dyskusje. I siedzi, i patrzy na mnie i z moich oczu wyczytuje że ja to jestem z rocznika 88. Pierwsze co zrobiłyśmy to chwycenie torebek i po omacku, nie rzucając sie w oczy wyczuwanie portfeli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogłam tego nie czytać jedzac zupe! Kapitalne ![]() umieram ze smiechu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
Mój ukochany pośpieszny, linia B. Widzi, że biegnę. Że ledwo dyszę. Gapi się cały czas. Dopadam do drzwi. Ciach, zamknął akurat idealnie żeby mnie przytrzasnąć. Kwiczę i piszczę do niego. On się śmieje i patrzy jak coraz bardziej mnie ściska. Wyzwoliłam się jakoś, staję przy nim, już otwieram usta aby wyrazić swoje wrażenia.... Piiiiiiisk! Ruszył z kopyta zanim zdążyłam cokolwiek powiedzieć, przeleciałam przez autobus na drugi koniec.
Koleżanka z kolei miała wypadek. Ona poleciała na siedzenie kierowcy i tylko patrzyła jak jej chłopak wylatuje przez przednią szybę, łamie nogę, żebra, wstrząs mózgu, ogólne obicie ciała. Napiszę im chyba list z podziękowaniami i wyrazami miłości. I nawet nie wspomnę, że w Warszawie bilety są dwa razy tańsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Straszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, aż żałuję, że nie jeżdżę MZK ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
ojj ja codziennie jezdze autobusami to troche juz przezylam
![]() napisze troche co pamietam ![]() kiedys jechalam z kolezanka i jakis starszy facet chodzil po autobusie i patrzyl sie wszystkim na nogi . ![]() ![]() pewnego razu siedze sobie a przede mna dziewczyna ktora sie uczyla, otwarty zeszyt i cos czyta. przysiada sie do niej jakis dziadek i tak jedzie autobus. a po chwili dziadek zaczal gadac do tej biedulki ktora usilowala sie uczyc i w koncu ona mowi mu "przepraszam pana ale ja sie ucze" a on zerka w ten jej zeszyt i mowi "oooo grecki. to niech sie pani uczy, jezyki wazna rzecz". tylko ze z tego co ja zauwazylam to nie byl grecki a chemia ale dziewczyna juz nic nie mowila bo miala spokoj ![]() ![]() niedawno przyczepili sie do mnie standartowo jakies pijaczki, wiek cos ok 40 i gadaja do mnie cos w stylu "sliczne pani ma oczy" "i jeszcze sliczniejszy usmiech" bla bla. wdalam sie w krotką gadke ale bylam naprawde zmeczona ta bezsensowna paplanina i zachowalam sie troche chamsko bo sobie wlaczylam mp3 ale im to jakos nie przeszkadzalo dalej do mnie gadali tylko ze ich juz nie slyszalam ![]() aa jeszcze cos. kiedys z kolezanka siedzimy w autobusie i jak to zwykle po calym dniu sie nie ma na nic ochoty to chcialysmy sobie wlaczyc mp3. szukam sluchawek w torebce i jak je tak szybko wyciagnelam to musial w nie byc zaplatany grzebien bo polecial za siedzenie na jakiegos chlopaka. ja nawet nie wiedzialam co to polecialo i tylko czuje jak mnie ktos duga z tylu a to ten chlopak i mowi "to chyba twoje". latajacy grzebien ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.