|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Na przystanku, Kraków , bardzo rano...żul krzyczy tak,że słychać an drugą stronę ulicy :
-Małaaaa...Kochanie...-idąc w moją stronę-kochanie postaw mi herbatę, albo drożdżówkę- z coraz większą desperacją- albo wodę chociaż noooo... Wszyscy się gapią, ja z godnością :-Przykro mi obcym facetom nie stawiam... Dopiero kiedy jechałam tramwajem uświadomiłam sobie co powiedziałam, ku uciesze gawiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Dot.: Śmieszne i irytujące sytuacje podczas jazdy środkami komunikacji miejską:]
Usiadłam z jakąś panią po 40, bo nie było miejsc. A ona się na mnie przygląda i przygląda, a ja się zastanawiam o co jej chodzi. W pewnym momencie dotyka moich włosów i pyta się czy są prawdziwe (mam kręcone) czy może to peruka. Moja mina bezcenna w tym momencie.
![]() Najbardziej to mnie zirytowała pewna pani co w pks zdjęła buty, i włożyła nogi w siedzienie. Siedziała za mną, więc te nogi mnie dotykały. Myślałam, że nie wytrzymam tego 'zapachu'. Resztę drogi siedziałam na brzegu siedzenia. Edytowane przez 6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 Czas edycji: 2009-04-16 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Konto usunięte
|
Właaaśnie, pijoki.... Śmierdzi to to strasznie i najczęściej przyczepia się do mnie. Pamiętam raz takiego agresywnego strasznie co biegał za mną po całym autobusie i coś się darł w stylu 'nie bój się białogłowo, pod Grunwaldem było gorzej". I co tu z takim zrobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;11912410]
Najbardziej to mnie zirytowała pewna pani co w pks zdjęła buty, i włożyła nogi w siedzienie. Siedziała za mną, więc te nogi mnie dotykały. Myślałam, że nie wytrzymam tego 'zapachu'. Resztę drogi siedziałam na brzegu siedzenia.[/quote] ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#245 | |||
Zakorzenienie
|
[1=53a79fa446cdfb8869bfead 901fb105f1bedb9e1_5f7ba57 211d4f;11830280]Ja wczoraj ustępując miejsca dziadziusiowi który już naprawe ledwo stał na nogach i telepał sie cały zamiast dziękuję usłyszałam ryk na cały autobus: "JA MAM KOCHANKE W TWOIM WIEKU!!!!!" Pogobno moja wina była wiele warta.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uśmiałam się ![]() ![]() Ja takich przygód nie miałam. Parę lat temu naprzeciwko mnie w miejskim siedział starszy Pan, w pewnym momencie zaczął mi się przyglądać i zachwycać "jaak to Pani ładna, Pani pewnie studentka, to musi być Pani inteligentna; a chłopak jakiś jest?? Bo wie Pani - tylko niech się Pani pierwszemu lepszemu nie oddaje, zbyt wartościowa Pani jest" ![]() Inne sytuacje, rzecz dzieje się w autobusie międzymiastowym. - raz podrywał mnie gościu, przysiadł się obok i zaczął zagadywać, na koniec wysiadł nawet ze mną w moim mieście, mimo że to nie był jego przystanek ;p Chciał ode mnie nr telefonu, to ja mu na odczepnego powiedziałam, że 666 666 666. Zaczął go sobie nawet zapisywać, nie skapował się, że sobie jaja robię ;p - innym razem dwóch gości (po imprezie) siadło sobie obok mnie, nie mogłam się przesiąść, bo siedziałam na samym końcu w rogu, a oni siadając zablokowali mi możliwość przesiadki. Całą drogę rozkminiali, jak mam na imię. Nie udało im się ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
ostatnio wracalam mpk do domu, stalam blizej przednich drzwi, na pierwszym siedzeniu od drzwi siedzial mlody chlopak w wieku hmm jakos 11-15 lat, trudno powiedziec, nie wygladam na menela, schludnie ubrany, ale mial w reku mala puszke z cola, chyba momentami ja pil. na ktoryms przystanku, gdy ludzie wyszly/weszli, kierowca zamknal wszystkie drzwi, otworzyl znow przednie, wyskoczyl z tej swojej kanciapy i za fraki chlopaka i z wrzaskiem 'wynocha ty taki owaki', ja wielkie oczy, chlopak tym bardziej, facet jeszcze bardziej wkurzony, zeby mu z autobusu nie robil knajpy, chlopak chyba sie przestraszyl, czemu sie nie dziwie, ale cos grzecznie odpowiedzial, a ten popatrzyl na puszke i 'a myslalem, ze to piwo'.
Ja wszystko rozumiem, wiem, ze w komunikacji miejskiej nie nalezy jesc/pic, ale bylo goraco, malo ludzi, a chlopak nie pil namietnie, kierowca chociaz moglby przeprosic dzieciaka za bledne oskarzenie. Dlaczego nie zwroca kierowcy uwagi gnojkom glosno sluchajacym muzyki, to jest dopiero robienie knajpy ![]() Na szczescie jeszcze znajda sie w porzadku kierowcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;11912410]Usiadłam z jakąś panią po 40, bo nie było miejsc. A ona się na mnie przygląda i przygląda, a ja się zastanawiam o co jej chodzi. W pewnym momencie dotyka moich włosów i pyta się czy są prawdziwe (mam kręcone) czy może to peruka. Moja mina bezcenna w tym momencie.
![]() Najbardziej to mnie zirytowała pewna pani co w pks zdjęła buty, i włożyła nogi w siedzienie. Siedziała za mną, więc te nogi mnie dotykały. Myślałam, że nie wytrzymam tego 'zapachu'. Resztę drogi siedziałam na brzegu siedzenia.[/quote] hahaha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
astro-loszka
|
Kapitalne te wasze historie! Uśmiałam się jak nigdy
![]() ![]() ![]() Uwielbiam obserwować scenki rodzajowe w środkach komunikacji. Kiedyś jechałam kolejką, i byłam świadkiem takiej sceny: siedzi sobie pod oknem pani w średnim wieku, mocno wyperfumowana. Na przystanku wsiada facet z synkiem i córeczką kilkuletnią. Siadają koło tej pani. Córeczka (pociąga nosem) : tato, co tu tak pachnie? Facet (speszony): Nic, córciu, nic tu nie pachnie. Córeczka (po chwili namysłu): tato, a co tu tak śmierdzi? Innym razem jechałam z mamą niemiłosiernie zatłoczonym PKS-em. Jechałyśmy przyciśnięte do drzwi autobusu. Na szybie przednich drzwi był napis, ułożony z literek samoprzylepnych "LEKKO!!!" (autorowi zapewne chodziło o to, by drzwi zamykać lekko). Wskutek zaparowania szyby, literki zaczęły się odklejać i spływac w dół po szybie. Moja mama zaczęła palcem przyciągać je z powrotem i ułożyła z nich napis "KLEKOT" ![]() Raz wracałam z TŻ nocnym autobusem z Juwenaliów. Oprócz nas jechało w ścisku wiele młodych ludzi, a że większość także wracała z Juwenaliów, cały autobus począł śpiewać "Stokrotkę", "Whisky moja żono" "Hej sokoły" i inne szlagiery ![]() Na tylnym siedzeniu autobusu, na które prowadziło podwyższenie z paroma stopniami, spał pijaczek z wypchaną reklamówką. Gdy autobus gwałtownie zahamował, reklamówka wypadła mu z rąk i wysypały się z niej półlitrowe plastikowe butelki z wodą. Ponieważ autobus zatrzymał się i drzwi otworzyły się, większość butelek wyturlało mu się na zewnątrz. On rzucił się, by je zebrać, ale zrobił to o parę chwil za późno - kierowca zamknął drzwi, autobus ruszył, a butelki zostały na przystanku. Innym razem wracam z zakupów obładowana siatami i siadam obok jakiegoś faceta kolo 40. Gdy autobus gwałtownie zahamował, zadzwoniły mi butelki w torbie (wiozłam całą torbe alkoholi na imieniny rodziców, przez których zostałam wydelegowana w tym celu do marketu). Pan żywo zainteresował się moją torba, a raczej jej zawartością i przez resztę drogi opowiadał mi o winach i nalewkach, które sam robi ![]()
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe dobre czemu mi się takie sytuacje nie zdażają ![]() ja ostatnio jak jechałam w pociągu to usiadła taka pani menelka naprzeciwko i po chwili wyszła gdzieś, zostawiła reklamówkę, jakiś chłopak powiedział "może ta pani jest terrorystką i tam zostawiła bombę " wszyscy się śmiali a po chwili chłopak nie wytrzymał i sprawdził co było w reklamówce hehe same jakieś szmaty ![]() raz jechałam w autobusie i taki pijany pan zasnął wkońcu na zakręcie spadł z siedzenia ![]()
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jechałam wczoraj autobusem i niechcący stanęłam na stope jakiemuś facetowi(w moim wieku, może ze 3 lata starszy max). Odwracam się i mówię: przepraszam. On się usmiechną i tyle. Za chwileczuje ktoś mnie szturchną w plecy..Odwracam się a ten gościu z uśmiechem na twarzy: Oddaje! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#253 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2010-01-14 o 02:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś wracałam z uczelni ze znajomymi, którzy studiowali edukację muzyczną. Mieli przy sobie instrumenty, jeden chłopak miał flet prosty, i zaczął po cichu sobie coś tam grać. Drugi wyciągnął trąbkę i sobie dogrywali. Po chwili inny wyciągnął klarnet i zaczęli grać. Zaraz słyszymy, a ludzie w autobusie nucą sobie "Hej sokoły" do melodii granej przez tych moich znajomych
![]() ![]() ![]()
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Świetny wątek
![]() Za czasów LO wracałysmy z koleżankami do domu. Każda innym autobusem, ale o przyblizonej godzinie odjazdu. Czekałyśmy więc razem i gdy przyszła moja kolej wsiadłam do autobusu i zajęłam miejsce przy oknie (zawsze się jeszcze wygłupiamy - robimy śmieszne miny, pokazujemy coś rękoma) i rozpoczęłam "rozmowę" z koleżankami. Chwilę po moim odjeździe przyjechał autobus 2. kol. I tu sytacja się powtórzyła - dziewczyny zaczęły pokazywać sobie coś "na migi", aż w końcu koleżanka siedząca w autobusie(N.) słyszy: "biedna dziewczyna - taka młoda, ładna i głuchniema". N. z trudem powstrzymała wybuch śmiechu. Jakie bylo więc zdziwnienie wspołpasażerow, kiedy zadzownił jej tel. i zaczęła rozmowę ![]() ![]() I jeszcze jedno: Wracaliśmy z wycieczki szkolenej (4 kl. podst.). Oczywiście każdy kupił mnóstwo pamiątek, a że staliśmy w korku i sie nam nudzilo zaczęłyśmy "podrywać" panów z innych samochodów. Jakie więc było przerażenie moich koleżanek, gdy po wydostaniu się z korka jeden pan ciągle jechał za naszym autobusem ![]() ![]() Edytowane przez enturium Czas edycji: 2010-01-27 o 13:29 Powód: zapomniałam dopisać dalszej części |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś jechałam miejskim, autobus pełen ludzi, a jakiś dziadek krzyczy: mam do wynajęcia pokój w mieszkaniu, tanio!!!!
![]() poza tym jakichś takich śmiesznych sytuacji nie miałam ![]()
'Nie wiem, czy każdy z nas ma swoje przeznaczenie, czy może wszystko dzieje się przez przypadek. Myślę, że i jedno i drugie. Może i jedno i drugie dzieje się w tym samym czasie' http://www.kinomaniak.tv/pp/riko7 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
dzis siedzialam kolo dziwnego faceta/ chlopaka
gdy zwolnilo się miejsce i usiadlam kolo niego dosc dlugo i otwarcie mi sie przygladal ![]() od czasu do czasu cos sobie mruczał pod nosem lub się smial ![]() a przed nami siedziała jakas starsza pani w wełnianym berecie z wielkim pomponem ![]() ![]() starlam sie nie parsknąc smiechem
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | |||
Zakorzenienie
|
Przeczytałam jedną stronę- i już nie mogę! Wiem, co będę robić dziś wieczorem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
To i ja dorzucę coś od siebie
![]() Oświadczyny przez nieznajomych w tramwajach i autobusach to już w moim przypadku norma ![]() ![]() Dwie historię zapadły mi jednak szczególnie w pamięć ![]() 1) Czasy kiedy mieszkałam pod Warszawą i dojeżdżałam do domu kolejką podmiejską. Wracam wieczorem około 18-19, musiała być zima bo dosyć ciemno, a kolejka jeszcze pełna. Na drugim lub trzecim przystanku wsiada babcia obładowana siatkami z zakupami, obok siedzi dwóch dresów. Jeden z nich zauważył babunię, łokciem szturchnął kolegę, a ten na głos podrywając się z siedzenia: "Eee, babka, niech se babka to pierdyknie, ja postoję" ![]() ![]() 2) Noc Muzeów. Po Warszawie jeżdżą tzw. ogórki. Straszny tłok, pan przy wejściu bez ogródek na cały autobus: "Panie szerzej, panowie głębiej - jakoś się zmieścimy!" ![]()
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Nie podczas jazdy, ale chwilę przed:
Dziś na przystanku. Bohaterowie: Żule; On- popija tanie winko, Ona - z papieroskiem Toczy się miedzy nimi rozmowa, poruszają rożne wątki (dlaczego nie ma flaszki, gdzie można było ją zdobyć na krechę, skąd wytrzasnąć pieniądze na flaszkę gdy nie sprzedają na krechę, padają różne życiowe prawdy) i w pewnym momencie: [On] - a Twój sąsiad bimber pędzi? [Ona] - a nie [On]- To ch**jowego sąsiada masz. Dusząc się opuściłam wiatę z obawą, że za niekontrolowany wybuch śmiechu usłyszę piękną wiązankę...
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Jazda nocnym autobusem, kortowiada, więc wiekszosc pasażerów "w nastroju
![]() Wpada grupka 10 karków i zaczynają spiewac "kto nie skacze ten z policji", oczywiście sami siedzieli ![]() Za to wszystkim się humor od samego patrzenia na ten "występ" poprawił ![]() Do szkoly jezdziłam czesto z kierowcą, ktrory jechał 30(!)km/h, z górki na luzie ![]() ![]() Na szczescie mam juz te 18 lat, smochod i nie jestem zmuszona do znoszenia humorków tego pana ![]()
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Nie raz zdarzyło mi się przysnąć w mpk. Zazwyczaj b.wcześnie rano co nikogo nie dziwiło,ale były takie 2 sytuacje kiedy przysnęłam w środku dnia:
1-mialam jakieś 18 lat. Całonocna impreza,(a poprzednią noc spędzilam z przyjaciółka ucząć się matematyki więc jakieś 48h bez snu z dużą ilością wysilku fiz i intelektualnego) wróciłam do domu o 8 rano, a o 10 miałyśmy z mama być na przystanku busów który jest po drugiej stronie miasta i pojechać na wieś - do naszego domku letniskowego pobyć rodzinnie z dziadkami. Wsiadłam do autobusu, spać mi się chciało strasznie. Oparłam głowę o szybę i nie moglam wytrzymać zasypiałam, nie byłam w stanie utrzymać oczu. Próbowałam podtrzymywać rozmowę z mamą żeby nie zasnąć,ale to średnio się udawało. Mi się jednak wydawało że wszystko jest ok. Okazało się potem że nie do końca - podobno gadałam coś od rzeczy o dna i rna i procesach kościotwórczych. Co gorsza strasznie głośno z przymkniętymi oczami. Obciach nieziemski. Dobrze że nie byłam świadoma tego co się ze mną dzieje. Jakaś pani co siedziała koło mnie podobno wysiadając powiedziała mojej mamie że powinna mnie na odwyk wziąć:/ 2-Ostanio. Rano miałam ciężki egz do którego uczyłam sie całą noc. Po egz poszłam na siłownię żeby podnieść poziom endorfin. Wsiadam do autobusu i jadę do pracy. Ogarnęło mnie koszmarne zmęczenie i zasnęłam. Głowa mi spadła i podrygiwała razem z autobusem. Po kilku przystankach się obudziłam. Patrzę... miejsce koło mnie wolne, na przeciwko 2 wolne, a ludzie się cisną na stojąco. Nikt nie chcial koło mnie usiąść.... Inna historia - Jedziemy tramwajem z przyjaciółką. Wsiada babcia(taka wiejska babcia z siatkami pełnymi jakiś warzyw). Podchodzi do kasownika, przyciska lampkę (tą co pokazuje czy dziala kasownik) i krzyczy do tego kasownika (na caly autobus): "na kleparz proszę". Myślałyśmy że umrzemy ze śmiechu. babcia była przemiła i wszystko jej wytłumaczyłyśmy,ale do dzisiaj mnie to śmieszy ![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
Ostatnio jedziemy z koleżankami z uczelni i zaczął się temat o jedzeniu - zeszło na nasze ulubione sosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Może podniosę wątek do góry…
Bardziej przystankowe niż autobusowe, ale… Wracam sobie któregoś pięknego razu ze szkoły, podziwiam świat zza autobusowego okna, gdy nagle mój wzrok przykuł dziwny, różowy przedmiot leżący na ławce na przystanku. Autobus ruszył, mogłam się przyjrzeć się tej dziwnej rzeczy… a była to… sztuczna szczęka. Jak się tam znalazła – pojęcia nie mam. Zdarzyło też jechać mi się z kierowcą, który zatrzymywał się na każdym pomarańczowym świetle ![]() I mam nadzieję, że na poprawę humory, demot komunikacyjny: |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Całkiem niedawno, po południu, autobus jedzie przez centrum Wawy, a tu jakiś ćpun/alkoholik zaczyna mnie łapać za dłonie, ramiona i próbuje pocałować
![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
ja miałam przyjemność jechać z kierowcą, który śpiewał na cały autobus jakieś disco polo
![]() Byłam sama w autobusie, wiec kierowca chyba o mnie zapomniał, myślał, że jest w nim sam, a ja wtuliłam się w fotel, żeby pana nie spłoszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio kiedy wracałam pociągiem ze szkoły dosiadł się do mnie pijak któremu się tak spodobałam że chciał mnie łapać za kolano
![]() ![]() JA przyciągam tego typu sytuacje chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.