|
|
#571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają
nie trawię:
Chanel no5, Viktor & Rolf Flowerbomb, The One, Gucci I, Versace Blonde, Angel T. Mugler.... |
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dolce Gabbana Light Blue
Moschino I Love Love Yves Rocher Evidence Demeter Fig Leaf Calvin Klein CK One I pewnie jeszcze coś by się znalazło ![]() Ogólnie to bardzo nie lubię nut ozonowych,kwiatowych,synt etycznych... Jeszcze czegoś co nazywam "nutą stęchlizny" nie wiem co za to odpowiada i dlaczego za takie odbieram,ale jest(ta nuta) w :Dolce Gabbana Light Blue i Moschino I Love Love![]()
|
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj Amor amor biale - na poczatku sa pieknie owocowe - troche pomaranczy, cytrusow- po chwli jest czystym....proszkiem do prania
|
|
|
|
|
#574 |
|
To ja :)
|
Ange ou Demon
Poeme Tresor
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Do tej pory właściwie tylko jeden zapach sprawił, że wymiękłam nosząc go. Sprawca mojej niedoli zapachowej zwie się Dzing!
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze niewiele zapachów znam, ale z tych co znam:
Angel - ta słodkość wyżarła mi mózg Addict - nie wiem czym to pachnie, ale po powąchaniu szukałam łazienki
|
|
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
I tak najohydniejszy zapach wszechczasów to dior POISON! w tej czarnej (lub fioletowej buteleczce)! Fuj! i jeszcze Obsession Kleina!
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Magie Noire Lancome
Czerwone D&G
|
|
|
#579 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#581 |
|
Konto usunięte
|
Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że nie podoba mi się:
* Kenzo Summer, Flower (wielkie rozczarowanie) * Cerruti 1881 * większość zapachów Givenchy |
|
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
Allure Chanel !
Są zapachy, których nie lubię, ale testy wytrzyman, natomiast Allure jest pierwszym, po którym szorowałam nadgarstek, każda sekunda była torturą przyprawiająca o niemożliwie mocne konwulsje. Na samą myśl, uhhhrr ![]() W dodatku jak na edt. jest szaleńczo trwałe i mocne.
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej misie(
)nie podobaja, (nie podobaja to b.dobre okreslenie, w przypadku tych zapachow):Histoire d'Eau Mauboussin Kenzo Amour (EdP i EdT) Kenzo Kashaya L Lolita Lempicka Black Kenneth Cole Un Bois Vanille S.Lutens Cedre S.Lutens Arabie S.L. Miel de Bois S.L. Glamourous Daylight R.Lauren Passage d'Enfer L'Artisan Versace (2007) Cabotine Gres Tea Rose Amber - tyle pamietam w tej chwili. |
|
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
Moschino Funny - są dla mnie okropnie cierpkie, po prostu to nie jest zapach dla mnie, nie pasuje mi.
DKNY Night - takie bepłciowe. |
|
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Chanel no. 5 - bleee.
|
|
|
|
|
#586 |
|
BAN stały
|
podpisuje sie pod chanel nr 5, a takze armani code
|
|
|
|
|
#587 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Nie moge wachac DKNY Be Delicious - zielonego. Nie cierpie w tym zapachu ogórków + melona+ konwalii, ktora zawsze w perfmach dziala na mnie migrenogennie.
Nie lubie tez zapachow bardzo waniliowych i ciezkich, duszacych ani kadzidlanych. Jak czuje slonika albo Jungle to po prostu zaczynam miec mdlosci - moj zoladek reaguje w ten sposob i glowa zaczyna bardzo bolec ![]() Szczytem wszystkiego jest jak jest na dworze upal powyzej 30 stopni i spotykam oblok pary slodkej wanilii,czekolady i kadzidla. Przepraszam wielbicielki takowych zapachow, ale to nie kwestia gustu u mnie, tylko mojego zoladka i glowy, ktora boli jak czuje jasmin i kwiaty typu piwonia, wiele rozy i konwalii ... Oj Coco tez nie lubie.. pachnie mi starsza pania albo przeterminowanym zapachem kulek na mole
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie najgorszy z tych, które testowałam est Flowerbomb, na drugim miejscu Chanel no. 5.
paskudne!
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Moss "Summer Time"
Elizabeth Arden "Ardenbeauty", "Sunflower", "Splendor", "After five" zielone jabłko DKNY Armani "Code" "Poison", "Maroussia", "Budoir", "Tresor" Volare, Pur Blanca Blush, Passion Dance i pewnie jeszcze kilka innych by się znalazło
|
|
#590 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Ach... dołączam do kolekcji nielubianych zapachów zapach K.Moss Summer Time. Blech..... ale nieładny...... dzisiaj miałam okazję w drogerii go powąchać..na mojego pecha zażyczyłam sobie psiknięcie na nadgarstek zamiast wstępnie na blotterek i..... i ...nawet sprzedawczyni widząc moją minę powiedziała : chciałam Panią wczesniej ostrzec....że jest paskudny..."
|
|
#591 |
|
*
|
Chanel No. 5
Opium Allure Sensuelle Addict Angel Obsession Euphoria Noa Kenzo Flower Glow Light Blue L'Eau D'Issey True Star Passion Dance Far Away |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Sisley Soir de Lune
Sisley Eau de Soir Clinique Aromatic Elixir Chanel No5 Kenzo Jungle Armani Code T. Mugler Angel T. Mugler Alien Demeter Holy Smoke Tych nie lubię zdecydowanie najbardziej |
|
|
|
|
#593 |
|
Przyczajenie
|
Flower by Kenzo- nie cierpie go. niestety przez dłuższy czas moja mama go używała
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w temacie : Alien T.M Insolence Guerlain Dla mnie te dwa zapachy maja jakiś wpsólny mianownik (kwiatek Do większości mogę sie chociaż starać przekonac, do tych dwóch nawet książe William mnie nie nakłoni:P |
|
|
|
|
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie największą traumą ostatnich dni jest Theorema - nie do wiary jak to paskudztwo śmierdzi !!! Nigdy wcześniej nie miałam okoliczności, a ponieważ ogromny kult otacza ten zapach zdecydowałam się na wspólnozakupowym. I jaka porażka !!! Chyba nawet większa niż Santal Mysore, które było moim idee fixe, a okazało się faktycznie czymś obsesyjnie paraliżującym umysł - a gdzie cudny, demokratyczny sandałowiec ?!
Edytowane przez jm1103 Czas edycji: 2009-06-11 o 00:06 |
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zachorowalam na ten zapach) Theoremy nie nazwala bym trauma ale to napewno nie moj zapachowy ideal, z tego typu slodkosci wole MdM lub L, Theoreme mam w fiolce ale gdybym miala flachon i spryskala sie globalnie podejrzewam, ze czekaly by mnie niezle mdlosci
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam, że parę razy w wątku ktoś wymienił Noa.Jak to możliwe nie lubić tak pięknego zapachu?Jestem w szoku
![]() Nie podchodzą mi niestety niszowce, wyjątkiem może być Ciel Amouage lub Petite Cherie AG, ale nawet one są tak nietrwałe, że wydać na nie tyle pieniędzy to absurd. Nie podchodzą mi perfumy Valentino, nie lubię Anais Anais Cacharel, Gucci by Gucci nie jest brzydkie ale ciut mdłe (musiałam oddać) |
|
|
|
|
#598 |
|
BAN stały
|
brdzo nie lubie czerwonych naomi cambel
|
|
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie trawię, po prostu nienawidzę męskich perfum z taką jedną nutą, niestety nie mam pojęcia, jak się nazywa...Jest taka przeraźliwie słodka, dusząca, mdląca...Macie może pomysły, jaka to może być? Chcę się jej jak najpilniej wystrzegać
![]() ![]() ![]() Przez nią męskie zapachy dziele na "te śmierdzące z tym czymś" i "te wszystkie inne"
|
|
#600 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Generalnie staram się nie skreślać jakiegoś zapachu już po pierwszym powąchaniu/teście, bo wiem, że czasami gust się zmienia albo pojawia się tzw. miłość od "trzeciego powąchania" (tak było u mnie z Eternity i Angelem).
Ale pewnych zapachów nie trawię, choćbym nie wiem ile razy je w kółko testowała, są to: Chanel nr 5 (i nowszy Eau Premiere), Nr 19, Cristalle Opium Secret Obsession Moschino - Love Love Jungle Insolence T. Mugler - Eau de Star 1881
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

nie wiem co za to odpowiada i dlaczego za takie odbieram,ale jest(ta nuta) w :Dolce Gabbana Light Blue i Moschino I Love Love

)nie podobaja, (nie podobaja to b.dobre okreslenie, w przypadku tych zapachow):