maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 17:37   #3601
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: A dla faceta?

moim zdaniem obojetnie czy facet czy kobieta stosuje wax, byleby odpowiednio...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 15:01   #3602
Scully
Raczkowanie

GG do Scully
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

cóż, moja opinia na temat waxu... koszmarek

podchodziłam do niego z każdej strony, kupowałam wersję do blondu, do ciemnych, polskie, niepolskie i każdy był tak samo niefajny. zamiast włosów mialam po prostu puch latający jak pierze na wietrze... co gorsza, nie zaobserwowałam ani grama przyrostu czy zagęszczenia włosów, za to gratis dostałam zwiększone wypadanie. sama nie wiem, czemu tyle się męczyłam z tym kosmetykiem (zużyłam z 5 dużych opakowań), ale wiem, że na pewno mi nie podszedł...

nie należę do tych szczęściar
Stary 2008-12-12, 15:39   #3603
masterkotka
Raczkowanie

Ja dość długo stosuje WAXA i mam jedną wątpliwość... ciągle stosowałam Waźa jednej firmy a tu nagle wczoraj kupując WaXA w saszetkach zauważyłam ,że jest on innej firmy niż poprzednie co kupowałam też w aptece W związku z tym mam do Was kochane pytanie: Czy one różnią się tylko firma? Czy też są tak samo skuteczne ?
masterkotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:03   #3604
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masterkotka Pokaż wiadomość
Ja dość długo stosuje WAXA i mam jedną wątpliwość... ciągle stosowałam Waźa jednej firmy a tu nagle wczoraj kupując WaXA w saszetkach zauważyłam ,że jest on innej firmy niż poprzednie co kupowałam też w aptece W związku z tym mam do Was kochane pytanie: Czy one różnią się tylko firma? Czy też są tak samo skuteczne ?
wyszukiwarka bywa pomocna
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250363
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:05   #3605
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Czy one różnią się tylko firma?
Podforum : Pielęgnacja włosów; temat nr 5 : wszystko o WAXie ...
Znajdziesz tam wiele przydatnych informacji .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 17:07   #3606
masterkotka
Raczkowanie

Jakoś przeoczyłam... Dziękuje
Stary 2008-12-13, 11:26   #3607
miskaa5
Rozeznanie

Ten Wax jest poprostu świetny użyłam go dopiero raz a już widze dużą różnice włosy są miękkie i błyszczące, a co dla mnie najważniejsze w ogóle się nie wywijają i są proste jak bym je prostownicą wyprostowała jestem w szoku
miskaa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 19:27   #3608
odada
Rozeznanie

Niestety muszę stwierdzić, że odkąd zaczęłam stosować Waxa bardziej wypadają mi włosy Nie lecą jakoś strasznie, ale zanim zaczęłam go używać znajdowałam 2 - 3 włoski na szczotce, nie wypadały mi włosy praktycznie wcale a tutaj po leczniczej masce taki zonk. No trudno, chciałam sobie pomóc przyspieszyć wzrost włosów a zaszkodziłam tylko. Zużyłam już około połowę 240g opakowania.
Jednak zauważyłam pozytywną rzecz, że oprócz tego nieszczęsnego wzmożonego wypadania mam włosy takie hm.. grube jakby napuchnięte, chociaż to dziwne określenie lśniące, gładkie i cała reszta jak najbardziej na plus. Zużyję do końca, możne uda mi się nie wyłysieć
odada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 19:36   #3609
kiiiciiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez odada Pokaż wiadomość
Niestety muszę stwierdzić, że odkąd zaczęłam stosować Waxa bardziej wypadają mi włosy Nie lecą jakoś strasznie, ale zanim zaczęłam go używać znajdowałam 2 - 3 włoski na szczotce, nie wypadały mi włosy praktycznie wcale a tutaj po leczniczej masce taki zonk. No trudno, chciałam sobie pomóc przyspieszyć wzrost włosów a zaszkodziłam tylko. Zużyłam już około połowę 240g opakowania.
Jednak zauważyłam pozytywną rzecz, że oprócz tego nieszczęsnego wzmożonego wypadania mam włosy takie hm.. grube jakby napuchnięte, chociaż to dziwne określenie lśniące, gładkie i cała reszta jak najbardziej na plus. Zużyję do końca, możne uda mi się nie wyłysieć
Mysle ze wiekzosc z nas tak ma na poczatku uzywania poniewaz wtedy wypadaja martwe wlosyi robia miejsce nowym.Jak ja zaczelam uzywac tez mi bardzo lecialy a teraz juz same pozytywy. Tym bardziej ze te ktore wypadly zostaly zastapione nowymi i zdrowymi

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 09:11   #3610
odada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiiiciiia Pokaż wiadomość
Mysle ze wiekzosc z nas tak ma na poczatku uzywania poniewaz wtedy wypadaja martwe wlosyi robia miejsce nowym.Jak ja zaczelam uzywac tez mi bardzo lecialy a teraz juz same pozytywy. Tym bardziej ze te ktore wypadly zostaly zastapione nowymi i zdrowymi
właśnie tak sobie pomyślałam, bo czytałam o tym na wizażu, tylko kurczę nie uśmiecha mi się czekanie tylu lat aby mieć gęste i piękne włosy ponieważ moje włosy sięgają tak hmm.. sporo dalej niż zapięcie stanika i nie chciałabym zostać z marną kiteczką Ale zamierzam zużyć do końca i kto wie, może nawet zmienię zdanie i kupię następne opakowanie
Stary 2008-12-14, 09:17   #3611
fiolusiek
Zakorzenienie

zauwazylam ze dla lepszego efektu trzeba zrobic przerwe w stosowaniu waxu np na miesiac
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 20:04   #3612
ananonda191
Zadomowienie

po jakim czasie ta przerwa?
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 07:59   #3613
fiolusiek
Zakorzenienie

ja zrobilam wtedy jak zauwazylam ze wax nie dziala tak jak kiedys i wlosy zaczely mi sie przyzwyczajac do niego
Stary 2008-12-17, 18:02   #3614
masterkotka
Raczkowanie

A ja w żadnej aptece nie moge znaleźć WAXa z polskiej firmy
Wszędzie wciskają mi ten zagraniczny
Stary 2008-12-17, 18:34   #3615
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Polskiego Waxa mozesz zamowic w aptece dbam o zdrowie http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/ i osobiscie odebrac w swoim miescie bez dodatkowach oplat
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 18:58   #3616
Jackie_S
Zakorzenienie

Cytat:
A patrzyłaś może w Euro-Aptece?
Jackie_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 15:48   #3617
odada
Rozeznanie

Niestety..
Uzyłam kolejny raz i kiedy ją zmywałam strasznie poleciały mi włosy już wolę, żeby były trochę zniszczone niż miałabym wyłysieć. Prawie garściami wyciągałam włosy "odpadnięte" Może przesadzam, ale do tej pory nigdy tak nie miałam i jak narazie to mój ostatni raz z tą odżywka. Chciałam sobie pomóc i zaszkodziłam
Stary 2008-12-18, 16:03   #3618
youngwind
Przyczajenie

Unhappy Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Cześć dziewczyny! Na jakimkolwiek forum mowa jest o odżywkach "cud", to zawsze spotykam się z nazwą WAX Treatment. Ja obecnie mieszkam w Irlandii i u mnie nie znalazłam owej odżywki, nawet tej zagranicznego pochodzenia :-/ Mój problem jest jednak następujący: otóż przez ostatnie miesiące non stop, dosłownie, NON STOP, farbowałam włosy. Przez dwa lata farbowałam się na rudo, potem włosy miałam czarne, potem blond. Mam bardzo jasną cerę i niebieskie oczy, a moim naturalnym kolorem jest ciemny blond. Coś mnie ostatnio skusiło na zakup Szwarzkopfa Luminance Infra Red i nigdy, NIGDY, żadna inna farba tak nie zniszczyła mi włosów! Wyobraźcie sobie, że włosy ze szczotki wyciągałam kilogramami, przy czesaniu końcówki ciągną mi się jak guma do żucia. Od czubka głowy kolor mam ciemnoczerwony, od połowy w dól... purpurowo-brązowo-bordowy?? Kupiłam jakaś odżywkę firmy Aussie z naturalnych ziół australijskich. Nie wiem jednak, czy mi to pomoże :-/// Wax Treatment nigdzie nie kupię...
youngwind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 20:46   #3619
serduszkoiz
Zadomowienie

Talking Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez youngwind Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Na jakimkolwiek forum mowa jest o odżywkach "cud", to zawsze spotykam się z nazwą WAX Treatment. Ja obecnie mieszkam w Irlandii i u mnie nie znalazłam owej odżywki, nawet tej zagranicznego pochodzenia :-/ Mój problem jest jednak następujący: otóż przez ostatnie miesiące non stop, dosłownie, NON STOP, farbowałam włosy. Przez dwa lata farbowałam się na rudo, potem włosy miałam czarne, potem blond. Mam bardzo jasną cerę i niebieskie oczy, a moim naturalnym kolorem jest ciemny blond. Coś mnie ostatnio skusiło na zakup Szwarzkopfa Luminance Infra Red i nigdy, NIGDY, żadna inna farba tak nie zniszczyła mi włosów! Wyobraźcie sobie, że włosy ze szczotki wyciągałam kilogramami, przy czesaniu końcówki ciągną mi się jak guma do żucia. Od czubka głowy kolor mam ciemnoczerwony, od połowy w dól... purpurowo-brązowo-bordowy?? Kupiłam jakaś odżywkę firmy Aussie z naturalnych ziół australijskich. Nie wiem jednak, czy mi to pomoże :-/// Wax Treatment nigdzie nie kupię...
Wiec ja ci powiem gdzie dostac odzywke Henne Treatment Wax, Oconnell Street napewno znasz. Abby Street ta wzdluz ktorej jedzie LUAS. Miedzy Jervisem a OConnell jest taki sklep fryzjerski wyglada niepozornie ale jest niezle wyposazony. Za duze opakowanie zaplacisz z 5 euro

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 21:39   #3620
kiiiciiia
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety..
Uzyłam kolejny raz i kiedy ją zmywałam strasznie poleciały mi włosy już wolę, żeby były trochę zniszczone niż miałabym wyłysieć. Prawie garściami wyciągałam włosy "odpadnięte" Może przesadzam, ale do tej pory nigdy tak nie miałam i jak narazie to mój ostatni raz z tą odżywka. Chciałam sobie pomóc i zaszkodziłam
Kochana nie wylysiejesz... a nowe wlosy blyskawicznie zaczna rosnac... jak uwazasz ale mi sie wydaje ze lepiej byloby Ci sie teraz troche pomeczyc a pozniej miec dobre efekty niz caly czas sie meczyc...

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 09:01   #3621
odada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiiiciiia Pokaż wiadomość
Kochana nie wylysiejesz... a nowe wlosy blyskawicznie zaczna rosnac... jak uwazasz ale mi sie wydaje ze lepiej byloby Ci sie teraz troche pomeczyc a pozniej miec dobre efekty niz caly czas sie meczyc...
kiiiciiiu tylko, że ja nie miałam wcześniej problemu z wypadającymi włosami, tylko bardzo wolno rosły. Włosy mam naprawdę długie i to potrwa kupę czasu zanim one odrosną ehh nie wiem sama Chciałabym nakładać tę maskę na same włosy bez skóry głowy, bo bardzo fajnie mi je odżywia, a teraz troszkę rozjaśniałam i nie chcę żeby były zniszczone. Może po prostu moja skóra głowy nie toleruje tej maski? Coś mi się tak wydaje, bo z każdym użyciem pełno w wannie dłuuuuugich włosów
Stary 2008-12-19, 09:29   #3622
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
kiiiciiiu tylko, że ja nie miałam wcześniej problemu z wypadającymi włosami, tylko bardzo wolno rosły. Włosy mam naprawdę długie i to potrwa kupę czasu zanim one odrosną ehh nie wiem sama Chciałabym nakładać tę maskę na same włosy bez skóry głowy, bo bardzo fajnie mi je odżywia, a teraz troszkę rozjaśniałam i nie chcę żeby były zniszczone. Może po prostu moja skóra głowy nie toleruje tej maski? Coś mi się tak wydaje, bo z każdym użyciem pełno w wannie dłuuuuugich włosów
Hm, na myśl przyszła mi taka teoria:
- ponieważ piszesz, że włosy masz długie, być może część z cebulek jest w stanie spoczynku i tylko "trzyma" te włosy.
- WAX działa poprzez pobudzenie cebulek do produkcji włosów
==> w z wiązku z czym ten stary, "trzymany" włos, wypada, gdyż czas jego produkcji/wzrostu się zakończył. Długi włos zostaje wypchnięty przez nowo wyrastający z pobudzonej WAXem cebulki.
I stąd taki efekt.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 10:54   #3623
ananonda191
Zadomowienie

No dokładnie! Może głupi przykład, ale to tak jakbyś kupiła preparat na przyspieszenie porostu zębów Założmy że masz mleczaki (do tych można porównać nasze włosy) i stosując taki preparat pobudzający wzrost zębów to zęby rosną szybciej, zepsuty mleczak wypada przez to że pod spodem wykluwa się nowy! Mi też lecą włosy, ale to bardzo dobrze! Mam mnóstwo nowych, a te stare, które i tak by same wypadły, sobie wylatują, bo rosną, ich zywot się zakończa (żywot włosów trwa bodajże 3 lata) a za nimi rosną nowiuśkie włoski, i mnóstwo innych cebulek się uaktualnia. No sorry, ale jak chcesz by włosy ci szybciej rosły, to na tym właśnie to polega, działanie takich preparatów. Brzydkie, poniszczone, słabe włoski wypadają , te których żywot jeszcze trwa się wzmacniają i rosną szybciej już grube, no i nowe cebulki się pobudzają i rodzą nowiuśkie śliczniutkie włoski. Stosuj tę maskę, i to na skórę głowy przede wszystkich własnie. Ja tę stosuję na skórę własnie, bo super przyspiesza aż bolą cebulki, a na resztę włosów daję wax polski. Stosuj spokojnie, nie marudź! Taka kolej działania waxu. Jak teraz przerwiesz to bez sensu, bo te stare złe włosy co Ci wyleciały, to wyleciały, a nowe żeby rosły to co? juz będą rosły w swoim tempie jak przerwiesz!

Jeszcze dodam, że tę maskę się pzrecież specjalnie zaleca jeszcze dla osób bo chemioterapii co im włosy wyleciały wszystkie, żeby właśnie przyspieszyć szybciej wzrost tych nowych! To co? Myślisz, że by jeszcze tym łysym polecali taką maseczkę , żeby im zrobić gorzej niż lepiej????

Edytowane przez ananonda191
Czas edycji: 2008-12-19 o 10:55
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 11:01   #3624
youngwind
Przyczajenie

Talking Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
Wiec ja ci powiem gdzie dostac odzywke Henne Treatment Wax, Oconnell Street napewno znasz. Abby Street ta wzdluz ktorej jedzie LUAS. Miedzy Jervisem a OConnell jest taki sklep fryzjerski wyglada niepozornie ale jest niezle wyposazony. Za duze opakowanie zaplacisz z 5 euro
Dziękuję bardzo, tyle, że ja mieszkam w Waterford na samym południu Do Dublina pojadę niebawem; mój narzeczony bardzo dobrze zna miasto, więc na pewno wie, gdzie to jest. Dzięki Ci wielkie za radę raz jeszcze. Wszędzie szukałam i nic :-/
youngwind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 12:01   #3625
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youngwind Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo, tyle, że ja mieszkam w Waterford na samym południu Do Dublina pojadę niebawem; mój narzeczony bardzo dobrze zna miasto, więc na pewno wie, gdzie to jest. Dzięki Ci wielkie za radę raz jeszcze. Wszędzie szukałam i nic :-/
Nie ma za co Waterford coprawda nie znam wiec nie pomoge . A t miejsce gdzie ci mowie to centrum Dublina kazdy je zna

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 12:36   #3626
Deborah100
Zakorzenienie

Jak stosowałam reguralnie zagraniczny Wax do włosów ciemnych to nie dość że były bardzo puszyste to po pewnym czasie zaczęły się elektryzować Ale nie narzekam, bo po nim bardzo szybko rosną mi włosy, właśnie ostatnio używam bo chcę żeby już były dłuższe

Ogólnie jestem zadowolona z obu firm, bardzo dobre kosmetyki ale tak jak wcześniej ktoś pisał; trzeba robić przerwy.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 18:43   #3627
odada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Hm, na myśl przyszła mi taka teoria:
- ponieważ piszesz, że włosy masz długie, być może część z cebulek jest w stanie spoczynku i tylko "trzyma" te włosy.
- WAX działa poprzez pobudzenie cebulek do produkcji włosów
==> w z wiązku z czym ten stary, "trzymany" włos, wypada, gdyż czas jego produkcji/wzrostu się zakończył. Długi włos zostaje wypchnięty przez nowo wyrastający z pobudzonej WAXem cebulki.
I stąd taki efekt.
Cytat:
Napisane przez ananonda191 Pokaż wiadomość
No dokładnie! Może głupi przykład, ale to tak jakbyś kupiła preparat na przyspieszenie porostu zębów Założmy że masz mleczaki (do tych można porównać nasze włosy) i stosując taki preparat pobudzający wzrost zębów to zęby rosną szybciej, zepsuty mleczak wypada przez to że pod spodem wykluwa się nowy! Mi też lecą włosy, ale to bardzo dobrze! Mam mnóstwo nowych, a te stare, które i tak by same wypadły, sobie wylatują, bo rosną, ich zywot się zakończa (żywot włosów trwa bodajże 3 lata) a za nimi rosną nowiuśkie włoski, i mnóstwo innych cebulek się uaktualnia. No sorry, ale jak chcesz by włosy ci szybciej rosły, to na tym właśnie to polega, działanie takich preparatów. Brzydkie, poniszczone, słabe włoski wypadają , te których żywot jeszcze trwa się wzmacniają i rosną szybciej już grube, no i nowe cebulki się pobudzają i rodzą nowiuśkie śliczniutkie włoski. Stosuj tę maskę, i to na skórę głowy przede wszystkich własnie. Ja tę stosuję na skórę własnie, bo super przyspiesza aż bolą cebulki, a na resztę włosów daję wax polski. Stosuj spokojnie, nie marudź! Taka kolej działania waxu. Jak teraz przerwiesz to bez sensu, bo te stare złe włosy co Ci wyleciały, to wyleciały, a nowe żeby rosły to co? juz będą rosły w swoim tempie jak przerwiesz!

Jeszcze dodam, że tę maskę się pzrecież specjalnie zaleca jeszcze dla osób bo chemioterapii co im włosy wyleciały wszystkie, żeby właśnie przyspieszyć szybciej wzrost tych nowych! To co? Myślisz, że by jeszcze tym łysym polecali taką maseczkę , żeby im zrobić gorzej niż lepiej????
Ja dokładnie rozumiem zasadę działania tej maski i wiem też, ze jest polecana po chemio terapii przez swoje właściwości ale wyobraźcie sobie jak same zareagowałybyście gdyby zawsze podczas mycia poleciały wam 3-4 włoski max, a tutaj nagle pół garści włosów ja prawie łzy w oczach miałam. I z każdym użyciem coraz więcej, zaciskałam zęby, ale ja tego psychicznie nie wytrzymam chyba ehh.. Zbyt przywiązana jestem do zwoich włosów Zobaczę, czy podczas normalnego mycia gdy nie używam Waxa tez poleci mi tyle włosów co ostatnio przy spłukiwaniu maski.
A jak myślicie, ile użyć (używam co tydzień) może trwać takie właśnie odpadanie tych starych włosów?
Stary 2008-12-21, 16:37   #3628
fiolusiek
Zakorzenienie

a ja dzis zakupilam drugie opakowanie waxu tym razem ten zagraniczny. ciekawe jakie beda efekty
Stary 2008-12-22, 22:06   #3629
masterkotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jackie_S Pokaż wiadomość
A patrzyłaś może w Euro-Aptece?

Jutro pójde i sprawdze kochana
Stary 2008-12-24, 10:12   #3630
Icy-fruit
Rozeznanie

GG do Icy-fruit
Dot.: Wax L`Biotica- polski odpowiednik Henna Treatment Wax?

Cytat:
Napisane przez sky1980 Pokaż wiadomość
Ja rozniez od jakis 3 miesiecy uzywam "Henna Treatment Wax produkcji Richards&Appleby". To jest najlepsze co moglam dac moim wlosom!!!!!!!!!!! Od lat nie mialam tak pieknych blyszczacych i wzmocnionych wlosow. Z natury jestem ciemna brunetka,ale od kilku miesiecy farbuje sie na blad. Moje wlosy byly zrujnowane!!!!! dzieki tej odzywce powrocily do zdrowia i ZYCIA!!!!! co sie zmienilo:
- przestaly wypadac
- nie sa suche
-sa odzywione
-blyszczace i miekkie!
Jestem naprawde pod wrazeniem i polecam z czystym sumieniem!!!!!!!!!!!!!
też go dziś zakupiłam 240g za 16,50 zł w najtańszej aptece w mieście gdzie wszystkie produkty są 15 % tańsze

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości