maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-15, 16:52   #1801
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka
Dot.: WAX - wątek zbiorczy

na umyte włosy oduszone ręcznikiem
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 18:59   #1802
dziuniaaa
Zakorzenienie

Mi się Wax już skończył, trochę krótko go miałam w sumie, taka sobie wydajność:P. Muszę sobie drugie opakowanie kupić.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 06:32   #1803
ksylwia
Zadomowienie

Używam troszkę ponad miesiąc waxu - duże opakowanie i już się skończył Musze lecieć po następne. Tylko toszkę szkoda mi kaski bo w międzyczasie kupiłam jeszcze nawilżającą maskę rigenol oraz jakąś odżywkę do farbowanych z pantine.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 06:42   #1804
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Mi się Wax już skończył, trochę krótko go miałam w sumie, taka sobie wydajność:P. Muszę sobie drugie opakowanie kupić.
Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Używam troszkę ponad miesiąc waxu - duże opakowanie i już się skończył Musze lecieć po następne. Tylko toszkę szkoda mi kaski bo w międzyczasie kupiłam jeszcze nawilżającą maskę rigenol oraz jakąś odżywkę do farbowanych z pantine.
to może jednak za dużo go nakładacie? sama mam długie włosy (cieniowane do pasa), waxa kupiłam w styczniu i starczył mi do połowy maja. ja wg zaleceń nakładałam tylko na skórę głowy i wszystko było w jaki najlepszym porządku.
yeah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 07:55   #1805
uniquee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yeah Pokaż wiadomość
to może jednak za dużo go nakładacie? sama mam długie włosy (cieniowane do pasa), waxa kupiłam w styczniu i starczył mi do połowy maja. ja wg zaleceń nakładałam tylko na skórę głowy i wszystko było w jaki najlepszym porządku.
A na którym waxie pisze, że nakłada się go tylko na włosy ?? Na moim pisze, aby po umyciu wmasować we włosy i skórę głowy. Kupiłam największe opakowanie pod koniec czerwca, teraz mam już końcówkę. Na początku używałam go co cztery dni, a pózniej mniej więcej raz w tygodniu.

Edytowane przez uniquee
Czas edycji: 2007-09-16 o 07:56 Powód: lit.
uniquee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 08:08   #1806
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Ja dziś użyłam waxu drugi raz mam nadzieję, że za dwa miesiące zobacze już jakieś zbawiennego jego działanie jak narazie widzę tylko, że włosy są po nim ok w dotyku

Ja wax nakładam na skórę głowy i włosy też - używam do tego ok kopiastej łyżeczki do herbaty. Mam nadzieję, że starczy na trochę
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 08:23   #1807
uniquee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izia17 Pokaż wiadomość
Ja dziś użyłam waxu drugi raz mam nadzieję, że za dwa miesiące zobacze już jakieś zbawiennego jego działanie jak narazie widzę tylko, że włosy są po nim ok w dotyku

Ja wax nakładam na skórę głowy i włosy też - używam do tego ok kopiastej łyżeczki do herbaty. Mam nadzieję, że starczy na trochę
A jakiej wielkości waxa używasz ?? Ja nakładam na włosy i skórę, ale dużą łyżke i kawałek. ;-) Mam już końcówkę, a zaczelam uzywac pod koniec czerwca opakowanie 480 g.

Stary 2007-09-16, 09:46   #1808
yeah
Zadomowienie

uniquee, ten temat był tutaj poruszany. dziewczyny się wypowiadały i padło stwierdzenie, że to ma stymulować wzrost włosa, a przecież włos nie rośnie od połowy tylko od cebulki.
ja tak zawsze robiłam i z efektów byłam/jestem b. zadowolona.
potem jak już płuczesz, robisz to od czubka głowy, przechodząc niżej więc automatycznie wszystko spływa w dół.
nie ma sensu używać WAXa na całej długości
Stary 2007-09-16, 10:08   #1809
uniquee
Raczkowanie

Cytat:
uniquee, ten temat był tutaj poruszany. dziewczyny się wypowiadały i padło stwierdzenie, że to ma stymulować wzrost włosa, a przecież włos nie rośnie od połowy tylko od cebulki.
potem jak już płuczesz, robisz to od czubka głowy, przechodząc niżej więc automatycznie wszystko spływa w dół.
Wax ma nie tylko stymulować wzrost włosa. Gdy włosy są np. przesuszone to je nawilża. "Odżywczy wosk w postaci maseczki przeznaczony do intensywnej kuracji kosmetycznje włosów i skóry głowy. Specjalna receptura oparta na ekstrakcie Henny (Lawsonia) pozwala na głęboką penetrację włosa i cebulki włosowej, dzięki czemu odżywcze składniki docierają do miejsc, gdzie są najlepiej wykorzystane. W rezultacie włosy odzyskują połysk i sprężystość. "
Spłukując włosy wszystko spływa w dół - prawda - ale przecież trwa to tylko chwile, więc raczej niz zdąży zadziałać na resztę włosów.
Skoro uważasz, że nie ma sensu nakładać waxa na całą długość włosów i jesteś zadowolona to tak rób - chyba o to chodzi żebyś Ty była zadowolona. Ja nakładam na całą długość i nie zamierzam tego zmieniać bo uważam, że to ma sens.

Stary 2007-09-16, 10:19   #1810
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Ten sposób, który opisujesz tyczy sie szamponów - myje się skórę głowy, a przy spłukiwaniu piana spływa po końcówkach włosów. Natomiast w przypadku odżywki czy maski taki sposób nie działa, bo odżywka musi wniknąć do włosa, żeby go odzywić czy nawilżyć (dlatego na opakowaniach jest napisane żeby trzymać np. 10 min).
Jeśli chcesz zregenerować nie tylko cebulki, ale i włosy to radze rozprowadzać maseczki po całej długości.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 10:22   #1811
ruumi
Rozeznanie

A czt mozna farbować włosy,gdy uzywa sie WAXu
ruumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-16, 10:28   #1812
uniquee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruumi Pokaż wiadomość
A czt mozna farbować włosy,gdy uzywa sie WAXu
Można. Jak najbardziej. Wax powoduje, że stają sie mocniejsze, odżywia, dodaje blasku, także po farbowaniu im się przyda. ;-)

Stary 2007-09-16, 11:09   #1813
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Ten sposób, który opisujesz tyczy sie szamponów - myje się skórę głowy, a przy spłukiwaniu piana spływa po końcówkach włosów. Natomiast w przypadku odżywki czy maski taki sposób nie działa, bo odżywka musi wniknąć do włosa, żeby go odzywić czy nawilżyć (dlatego na opakowaniach jest napisane żeby trzymać np. 10 min).
Jeśli chcesz zregenerować nie tylko cebulki, ale i włosy to radze rozprowadzać maseczki po całej długości.
nie zgadzam się. przecież po nałożeniu WAXa zawijasz włosy w folię, ręcznik, czyli automatycznie działasz na tę część, na którą WAXa nie nakładasz
ja tak robię już od kilku miesięcy (eksperymenty z WAXem zaczęłam w styczniu) i z efektów jestem jak najbardziej zadowolona, no i co najważniejsze: nie muszę co miesiąc kupować nowego opakowania
Stary 2007-09-16, 13:13   #1814
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
nie zgadzam się. przecież po nałożeniu WAXa zawijasz włosy w folię, ręcznik, czyli automatycznie działasz na tę część, na którą WAXa nie nakładasz
ja tak robię już od kilku miesięcy (eksperymenty z WAXem zaczęłam w styczniu) i z efektów jestem jak najbardziej zadowolona, no i co najważniejsze: nie muszę co miesiąc kupować nowego opakowania
Sama nie wiem... jakoś mnie to nie przekonuje Waxa wolę nakładać na całe włosy i wmasowywać w skórę głowy, natomiast inne odzywki nakładam tylko na włosy i staram się glowy nie dotykać, żeby nie spowodować przetłuszczenia i przklapnięcia włosów.
A co do spraw ekonomicznych, to ja akurat nie mam z tym problemów, bo mam krótkie włosy (boba) i cienkie, wiec idzie mi na nie niewiele
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 13:17   #1815
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Ja nakładam wax na całe włosy i trudno mi powiedzieć czy to dobrze. Oczywiście w jego zbawienne skutki nie wątpię, bo gdy go nie używalam końcówki po 3 tygodniach nadawały się do podcięcia, a teraz się jakoś trzymają. Przeszkadza mi jednak to, że po jego użyciu włosy po jednym dniu przy głowie są właściwie tłuste. Może właśnie to nakładanie na całe włosy je tak obciąża? Nie mam pojęcia. W każdym razie czasem zamiast waxa stosuję maskę Goldwell Inner Effect i nie mam takiego problemu. Ta maska silnie je nawilza, ale o dziwo tłuste są dopiero po 3 dniach.

Mimo wszystko wolalabym jednak używać waxa, bo na Goldwellu można zbankrutować Myślicie, że jak będę używać tylko na skórę głowy to nie będą się przetłuszczać?
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 13:28   #1816
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Sama nie wiem... jakoś mnie to nie przekonuje Waxa wolę nakładać na całe włosy i wmasowywać w skórę głowy, natomiast inne odzywki nakładam tylko na włosy i staram się glowy nie dotykać, żeby nie spowodować przetłuszczenia i przklapnięcia włosów.
A co do spraw ekonomicznych, to ja akurat nie mam z tym problemów, bo mam krótkie włosy (boba) i cienkie, wiec idzie mi na nie niewiele
no ja mam do pasa i muszę mieć na uwadze względy ekonomiczne
Stary 2007-09-16, 15:40   #1817
ruumi
Rozeznanie

Kurde, na opakowaniu Waxu kompletnie nic nei jest napisane.
Jak sie powinno go uzywać?
myje włosy ,zawijam w recznik aby obciekły a potem nakladam wax na skore głowy i na reszte włosów ?
i zawijam folia?(obojketnie jaka?czy jakas specjalna?)
I nakladam na to recznik?
i mam siedziec w cieple albo nagrzewac go suszarką?
Stary 2007-09-16, 16:53   #1818
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Cytat:
Napisane przez uniquee Pokaż wiadomość
A jakiej wielkości waxa używasz ?? Ja nakładam na włosy i skórę, ale dużą łyżke i kawałek. ;-) Mam już końcówkę, a zaczelam uzywac pod koniec czerwca opakowanie 480 g.
też mam 480 g ja większość nakładam na skórę a troszkę na włoski
Stary 2007-09-16, 22:06   #1819
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

ja roznymi waxami (dla blondynek i ten w brazowym opakowaniu) nakladam na cale wlosy i w skore glowy t ez wcieram tryzmam 40 minut czasem dluzej jak sie na serial zagapie i wlosy misie nie przetluszaczja nawet moge je umyc po 3 dniach nastomiast jak nie stosuje waxu to wlosy musz emyc co dziennie -mimo tego ze stosuje ziołowy szampon kotry nie jest naszpikowany chemia:|

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 07:38   #1820
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

A to ciekawe.. :P zawsze mówili, że wax obciąża włosy i przetłuszcza...
Stary 2007-09-17, 08:44   #1821
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A to w jaki sposób? Jeśli nałożę Waxa na skórę głowy i zawinę włosy w cokolwiek to i tak końcówki (a w zasadzie większość włosów, część w całości) nie będą miały kontaktu z maską. To jak to ma działać?
Odżywki i maski muszą we włosy wniknąć żeby zadziałać. A żeby wniknąć muszą mieć z tym włosem styczność.

Ja np. w ogóle nie nakładam Wax na głowę, bo mnie potem skóra swędzi. Nakładam na włosy i czekam 15-30min. Użyłam dopiero 5 razy i widzę różnicę.

Dodam, że nie używam Waxa przy każdym myciu. Pierwsze dwa razy tak zrobiłam i od razu poczułam, że włosy przy głowie szybciej się przetłuszczają. Używam go tak mniej więcej raz na tydzień.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 10:57   #1822
konstrukt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ja roznymi waxami (dla blondynek i ten w brazowym opakowaniu) nakladam na cale wlosy i w skore glowy t ez wcieram tryzmam 40 minut czasem dluzej jak sie na serial zagapie i wlosy misie nie przetluszaczja nawet moge je umyc po 3 dniach nastomiast jak nie stosuje waxu to wlosy musz emyc co dziennie -mimo tego ze stosuje ziołowy szampon kotry nie jest naszpikowany chemia:|

Też to zauważyłam - po waxie mogę nie myć włosów 3 dni i sie nie wstydzę wyjść do ludzi
a normalnie myję codziennie żeby nie wyglądać "kurzo-domowo"

tylko dlaczego wax tak pachnie, kompozycja zapachowa mi w nim wybitnie nie pasuje
jestem maniaczką pachnących włosów, po wypadzie do zadymionej knajpy potrafię umyć włosy 3 razy byleby się pozbyć smrodku papierosowego

wax pachnący jak żółte Elseve - ech marzenie

konstrukt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 11:03   #1823
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez konstrukt Pokaż wiadomość
wax pachnący jak żółte Elseve - ech marzenie
O nie, moge wytrzymać zwykły zapach WAX-u, ale nie zapach żółtego Elseve mi ten zapach wybitnie nie przypadł do gustu.

Ja używam WAXA od jakichś 3-4 miesięcy i zostało go może na 2 użycia. Mimo, że mam krótkie wlosy nie wyobrażam sobie nałożenie 1 łyżki WAX-a, dla mnie to zdecydowanie za mało.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 12:17   #1824
ruumi
Rozeznanie

Dziwczyny opiscie mi w jakis sposób uzywacie waxu,
nagrzewacie czyms głowa?
i czym zawijacie?
Stary 2007-09-17, 12:34   #1825
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
O nie, moge wytrzymać zwykły zapach WAX-u, ale nie zapach żółtego Elseve mi ten zapach wybitnie nie przypadł do gustu.

Ja używam WAXA od jakichś 3-4 miesięcy i zostało go może na 2 użycia. Mimo, że mam krótkie wlosy nie wyobrażam sobie nałożenie 1 łyżki WAX-a, dla mnie to zdecydowanie za mało.
Ja się już od dawna zastanawiam jak można tą łyżką całą głowę obdzielić.
Mam włosy do ramion, ale grube i gęste, jedna łyżka starczy mi na wierzchnią warstwę włosów tylko.

Cytat:
Napisane przez ruumi Pokaż wiadomość
Dziwczyny opiscie mi w jakis sposób uzywacie waxu, nagrzewacie czyms głowa? i czym zawijacie?
Ja, jeśli siedzę w ciepłej łazience, w wannie z gorącą wodą, nie nakładam nic, jeśli zaś łażę po mieszkaniu nakładam woreczek foliowy, a na to ręcznik. Nie podgrzewam.

Stary 2007-09-17, 22:06   #1826
Alien :*
Zakorzenienie

Dziewczyny,a po jakim czasie stosowania Waxu można się spodziewać nowych włosków?
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 07:42   #1827
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Cytat:
Napisane przez Alien :* Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a po jakim czasie stosowania Waxu można się spodziewać nowych włosków?
też mnie to nurtuje
Stary 2007-09-18, 08:58   #1828
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez izia17 Pokaż wiadomość
też mnie to nurtuje
Błyszczenie i ograniczenie przetłuszczania się włosów zauważyłam już po pierwszym użyciu Waxa (zagranicznego) a jeśli chodzi o wzmocnienie i odczuwalne powiększenie gęstości włosów zauważyłam po ok. 4-5 użyciach. Stosowałam raz w tygodniu.
Teraz mam polski Wax ale coraz bardziej się skłaniam do powrotu do zagranicznego, mimo niezbyt pięknego zapachu, ale skoro lepiej działa, to co mi tam zapach.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 09:14   #1829
ksylwia
Zadomowienie

Każdy dermatolog Ci powie, ze efekty (odrost włosów) po jakimkolwiek leku (czy to odżywka czy tabletki do łykania) będą widoczne po 3 miesiącach.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 09:18   #1830
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Każdy dermatolog Ci powie, ze efekty (odrost włosów) po jakimkolwiek leku (czy to odżywka czy tabletki do łykania) będą widoczne po 3 miesiącach.
A jeśli nie dostarczymy włosom odpowiednich substancji od wewnątrz - nigdy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości