|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
166 | 30,35% |
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
381 | 69,65% |
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Rozeznanie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
na umyte włosy oduszone ręcznikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Mi się Wax już skończył, trochę krótko go miałam w sumie, taka sobie wydajność:P. Muszę sobie drugie opakowanie kupić
![]()
#1803 |
Zadomowienie
|
Używam troszkę ponad miesiąc waxu - duże opakowanie i już się skończył
![]()
#1804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez uniquee Czas edycji: 2007-09-16 o 07:56 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Ja dziś użyłam waxu drugi raz
![]() ![]() ![]() Ja wax nakładam na skórę głowy i włosy też - używam do tego ok kopiastej łyżeczki do herbaty. Mam nadzieję, że starczy na trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
uniquee, ten temat był tutaj poruszany. dziewczyny się wypowiadały i padło stwierdzenie, że to ma stymulować wzrost włosa, a przecież włos nie rośnie od połowy tylko od cebulki.
ja tak zawsze robiłam i z efektów byłam/jestem b. zadowolona. potem jak już płuczesz, robisz to od czubka głowy, przechodząc niżej więc automatycznie wszystko spływa w dół. nie ma sensu używać WAXa na całej długości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spłukując włosy wszystko spływa w dół - prawda - ale przecież trwa to tylko chwile, więc raczej niz zdąży zadziałać na resztę włosów. Skoro uważasz, że nie ma sensu nakładać waxa na całą długość włosów i jesteś zadowolona to tak rób - chyba o to chodzi żebyś Ty była zadowolona. Ja nakładam na całą długość i nie zamierzam tego zmieniać bo uważam, że to ma sens.
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz zregenerować nie tylko cebulki, ale i włosy to radze rozprowadzać maseczki po całej długości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Rozeznanie
|
A czt mozna farbować włosy,gdy uzywa sie WAXu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
Można. Jak najbardziej. Wax powoduje, że stają sie mocniejsze, odżywia, dodaje blasku, także po farbowaniu im się przyda. ;-)
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tak robię już od kilku miesięcy (eksperymenty z WAXem zaczęłam w styczniu) i z efektów jestem jak najbardziej zadowolona, no i co najważniejsze: nie muszę co miesiąc kupować nowego opakowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do spraw ekonomicznych, to ja akurat nie mam z tym problemów, bo mam krótkie włosy (boba) i cienkie, wiec idzie mi na nie niewiele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
Ja nakładam wax na całe włosy i trudno mi powiedzieć czy to dobrze. Oczywiście w jego zbawienne skutki nie wątpię, bo gdy go nie używalam końcówki po 3 tygodniach nadawały się do podcięcia, a teraz się jakoś trzymają.
![]() Mimo wszystko wolalabym jednak używać waxa, bo na Goldwellu można zbankrutować ![]() ![]()
#1816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Rozeznanie
|
Kurde, na opakowaniu Waxu kompletnie nic nei jest napisane.
Jak sie powinno go uzywać? myje włosy ,zawijam w recznik aby obciekły a potem nakladam wax na skore głowy i na reszte włosów ? i zawijam folia?(obojketnie jaka?czy jakas specjalna?) I nakladam na to recznik? i mam siedziec w cieple albo nagrzewac go suszarką? |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
ja roznymi waxami (dla blondynek i ten w brazowym opakowaniu) nakladam na cale wlosy i w skore glowy t ez wcieram tryzmam 40 minut czasem dluzej jak sie na serial zagapie i wlosy misie nie przetluszaczja nawet moge je umyc po 3 dniach nastomiast jak nie stosuje waxu to wlosy musz emyc co dziennie -mimo tego ze stosuje ziołowy szampon kotry nie jest naszpikowany chemia:|
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
A to ciekawe.. :P zawsze mówili, że wax obciąża włosy i przetłuszcza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odżywki i maski muszą we włosy wniknąć żeby zadziałać. A żeby wniknąć muszą mieć z tym włosem styczność. Ja np. w ogóle nie nakładam Wax na głowę, bo mnie potem skóra swędzi. Nakładam na włosy i czekam 15-30min. Użyłam dopiero 5 razy i widzę różnicę. Dodam, że nie używam Waxa przy każdym myciu. Pierwsze dwa razy tak zrobiłam i od razu poczułam, że włosy przy głowie szybciej się przetłuszczają. Używam go tak mniej więcej raz na tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też to zauważyłam - po waxie mogę nie myć włosów 3 dni i sie nie wstydzę wyjść do ludzi ![]() a normalnie myję codziennie żeby nie wyglądać "kurzo-domowo" tylko dlaczego wax tak pachnie, kompozycja zapachowa mi w nim wybitnie nie pasuje ![]() jestem maniaczką pachnących włosów, po wypadzie do zadymionej knajpy potrafię umyć włosy 3 razy byleby się pozbyć smrodku papierosowego ![]() wax pachnący jak żółte Elseve - ech marzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
O nie, moge wytrzymać zwykły zapach WAX-u, ale nie zapach żółtego Elseve
![]() Ja używam WAXA od jakichś 3-4 miesięcy i zostało go może na 2 użycia. Mimo, że mam krótkie wlosy nie wyobrażam sobie nałożenie 1 łyżki WAX-a, dla mnie to zdecydowanie za mało.
![]() |
#1824 |
Rozeznanie
|
Dziwczyny opiscie mi w jakis sposób uzywacie waxu,
nagrzewacie czyms głowa? i czym zawijacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam włosy do ramion, ale grube i gęste, jedna łyżka starczy mi na wierzchnią warstwę włosów tylko. ![]() Ja, jeśli siedzę w ciepłej łazience, w wannie z gorącą wodą, nie nakładam nic, jeśli zaś łażę po mieszkaniu nakładam woreczek foliowy, a na to ręcznik. Nie podgrzewam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a po jakim czasie stosowania Waxu można się spodziewać nowych włosków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
Błyszczenie i ograniczenie przetłuszczania się włosów zauważyłam już po pierwszym użyciu Waxa (zagranicznego) a jeśli chodzi o wzmocnienie i odczuwalne powiększenie gęstości włosów zauważyłam po ok. 4-5 użyciach. Stosowałam raz w tygodniu.
Teraz mam polski Wax ale coraz bardziej się skłaniam do powrotu do zagranicznego, mimo niezbyt pięknego zapachu, ale skoro lepiej działa, to co mi tam zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
Każdy dermatolog Ci powie, ze efekty (odrost włosów) po jakimkolwiek leku (czy to odżywka czy tabletki do łykania) będą widoczne po 3 miesiącach.
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.