maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-25, 09:50   #2101
malinka80
Raczkowanie

Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Już sama nie wiem czy wcierać ten Wax, bo jak mi mają znowu zacząć wypadać włosy (jako te słabsze), a po mojej walce z wypadaniem i tak mi ich nie za wiele zostało. Możecie mi poradzić?

Virka, spróbuj, na początku rzeczywiście trochę polecą, niestety.
No ale coś za coś
No chyba że na pierwszy miesiąc mogę Ci zaproponować coś co mi pomogło - to ampułki Radical. Codziennie wcierasz jedną w skórę głowy.
Proponowana kuracja to taka miesięczna. Mi naprawdę pomogło a włosy przed tym leciały mi jak liście na jesień.
malinka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 13:04   #2102
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka80 Pokaż wiadomość
Virka, spróbuj, na początku rzeczywiście trochę polecą, niestety.
No ale coś za coś
No chyba że na pierwszy miesiąc mogę Ci zaproponować coś co mi pomogło - to ampułki Radical. Codziennie wcierasz jedną w skórę głowy.
Proponowana kuracja to taka miesięczna. Mi naprawdę pomogło a włosy przed tym leciały mi jak liście na jesień.
A jak odstawiłaś ten Radical, to nie zaczęły wypadać znowu?
Bo jeśli byłyby to takie dobre, to można by wzmocnić włosy radicalem, żeby nie wypadały przy Waxie...i może zaczęły odrastać nowe...(ale mi się marzy)

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 16:51   #2103
malinka80
Raczkowanie

Wink Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Powiem szczerze że po odstawieniu nie zauważyłam pogorszenia.
Generalnie to jest wzmocniona kuracja i nawet jest wskazane odstawienie tego na jakiś czas. Ostatnio tą kurację robiłam rok temu (tak jakoś w połowie listopada zaczęłam). Do dnia dzisiejszego nie ponowiła.

Chociaż tak sobie myślę... że może by tak sobie zrobić... Zobaczę jeszcze, ale naprawdę polecam. Pomogło to nie tylko mnie ale i mój tata też był bardzo zadowolony (oczywiście każdy z nas miał swój zestaw, nie korzystaliśmy ze wspólnych ampułek )
malinka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 18:50   #2104
EveMW
Rozeznanie

oprocz tego ze Wax odzywia wlosy przeczytalam w opisie produkty e powoduje przyspieszenie porostu wlosow, czy to prawda ??

i czy stosujac Wax na bardzo jasne blond wlosy nie sciemnieja ?

63kg (10.09.2008) - 62kg - 60kg ------> 58kg

Zapuszczam włosy
EveMW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 18:52   #2105
°Alchemia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EveMW Pokaż wiadomość
oprocz tego ze Wax odzywia wlosy przeczytalam w opisie produkty e powoduje przyspieszenie porostu wlosow, czy to prawda ??

i czy stosujac Wax na bardzo jasne blond wlosy nie sciemnieja ?
Czemu miałyby ściemnieć? Przeciez to odżywka, nie farba. Na ten temat było mnóstwo postów, przeszukaj wątek.
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 18:55   #2106
ajolka
Raczkowanie

GG do ajolka Send a message via Skype™ to ajolka

Nic nie sciemnia,jest kilka gatunków waxu,aptekarka pyta jaki dac ,czy do włosów ciemnych czy jasnych...włosy są błyszczące,miękkie i napewno szybciej rosną
ajolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 20:09   #2107
zapaałka
Zakorzenienie

Nie ma czegos takiego jak WAX do ciemnych wlosow.. ! Co najwyzej do wszystkich rodzajow
Stary 2007-10-25, 20:52   #2108
ajolka
Raczkowanie

GG do ajolka Send a message via Skype™ to ajolka

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Nie ma czegos takiego jak WAX do ciemnych wlosow.. ! Co najwyzej do wszystkich rodzajow
Mnie za każdym razem się pyta, do jakich włosów ciemnych czy jasnych))Tutaj nawet w aptece znalazłam zeby udowodnic że jednak jest do włosow ciemnych

http://www.apteka.gda.pl/treatment-o...ch-p-2164.html
ajolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 08:14   #2109
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77
Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Maju, świetne odżywki ma Mrs. Potters'. Lubie też Timotei, choć to zależy, czego oczekujesz, czy tylko dobrego rozczesania, czy jakichs większych efektów. Co do Ziai bez spłukiwania - na opakowaniu masz informację, że w przypadku wlosów nadmiernie obciążonych mozna ją spłukać po 3-5 minutach.
Wczoraj kupiłam odżywkę Mrs. Potters do włosów przetłuszczających się, ok. 7,50 za 500 ml. Jest świetna. Już podczas nakładania włosy stają się śliskie i rozczesywanie już nie jest takim utrapieniem. Dzięki za radę.

Cytat:
Napisane przez ajolka Pokaż wiadomość
Mnie za każdym razem się pyta, do jakich włosów ciemnych czy jasnych))Tutaj nawet w aptece znalazłam zeby udowodnic że jednak jest do włosow ciemnych

http://www.apteka.gda.pl/treatment-o...ch-p-2164.html
Tylko tak piszą, bo nie chce im się chyba przeczytać, że ten wax jest do wszystkich rodzajów włosów i skoro widzą ciemne napisy na opakowaniu to myślą, że jest do ciemnych włosów. Na opakowaniu nie ma słowa, że jest do ciemnych.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-11-01 o 22:06 Powód: post pod postem
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 09:52   #2110
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Tylko tak piszą, bo nie chce im się chyba przeczytać, że ten wax jest do wszystkich rodzajów włosów i skoro widzą ciemne napisy na opakowaniu to myślą, że jest do ciemnych włosów. Na opakowaniu nie ma słowa, że jest do ciemnych.
Ale na pewno jest inny do włosów blond, więc pewnie drogą dedukcji wnioskują, że tamten jest do ciemnych (na opakowaniu faktycznie nie jest nic napisane, ale innego wytłumaczenia nie widzę )

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 10:14   #2111
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam odżywkę Mrs. Potters do włosów przetłuszczających się, ok. 7,50 za 500 ml. Jest świetna. Już podczas nakładania włosy stają się śliskie i rozczesywanie już nie jest takim utrapieniem. Dzięki za radę.
Maju, a którą odżywkę kupiłaś, tą z bursztynem?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 13:34   #2112
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Maju, a którą odżywkę kupiłaś, tą z bursztynem?
Nie, nie z bursztynem. Z jakimiś ziołami ale nie pamiętam z jakimi. Matowa butelka z żółtymi napisami na naklejce. Polecam.

OK, już sprawdziłam dokładnie, to jest balsam Mrs. Potters' z arniką i oczarem wirginijskim, żółta naklejka (a nie żółte napisy) i żółta zatyczka. Pozdrawiam.

Edytowane przez Maja 77
Czas edycji: 2007-10-29 o 06:49 Powód: ślepota i skleroza
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 13:42   #2113
zapaałka
Zakorzenienie

Nie chce sie tutaj klocic, ale temat Waxa do rzekomo ciemnych wlosow jest poruszany max co kilka stron. Na opakowaniu i w skladzie nie ma niczego, co wplywaloby na kolor wlosow. Nic nie poradzimy na to, ze ludzie nie umiejacy czytac ze zrozumieniem lub tworzacy opinie pod katem koloru opakowania wymyslaja nieprawde.

Henna Treatment Wax wystepuje w 3 rodzajach: do wlosów blond, do kazdego typu wlosow oraz eco dla wrazliwcow
Stary 2007-10-26, 13:46   #2114
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

http://www.pudelek.pl/artykul/5992/s...y_gasowskiego/

moren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-26, 16:12   #2115
Celestia
Zakorzenienie

Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-30, 15:54   #2116
Koko19
BAN stały

co taka cisza na forum..po 2 miesiacach moje kolezanki mowia ze widza jak urosly mi wlosy...ze szybciej rosna bo juz widac roznice...jeszcze 8 cm i beda do pasa nie moge sie doczekac
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 17:19   #2117
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
co taka cisza na forum..po 2 miesiacach moje kolezanki mowia ze widza jak urosly mi wlosy...ze szybciej rosna bo juz widac roznice...jeszcze 8 cm i beda do pasa nie moge sie doczekac
Ja tam się z tego nie ciesze, że szybciej mi wlosy rosna
Bardzo szybko mi widac odrosty i często musze chodzic do fryzjera, a za balejaż place majątek (jak dla mnie)
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 17:44   #2118
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Witam!Ja po tym jak wczoraj przeczytalam o dzialaniu WAX,a (czy Wax,u niewiem jak sie pisze)postanowilam go dzis kupic.Poszlam do apteki no i pani magister spytala czy ma byc dla mnie i czy mam wraziwa skore,ja na to ze niema i ma byc dla mnie wiec dala mi Treatment Wax natural classic.Ale na opakowaniu nie ma slowa ze jest przeznaczony do wlosow ciemnych tylko ze do stosowania w przypadku wlosow zniszczonych przez trwala,rozjasnianie lub farbowanie,czyli zgadzam sie z Zapalka ze niem Wax,u do ciemnych wlosow!Bo jak rozjasniane maja byc ciemne!??:confu sed:Czytajcie ulotki!!!
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 18:00   #2119
tulipanna.
Zakorzenienie

No coz, ja tez obserwuje przyspieszony wzrost wlosow - zwlaszcza tych malutkich, nowych...Do mojej wymarzonej dlugosci i idealnej kondycji wlosow wciaz jeszcze daleko. Na dodatek po ostatniej aplikacji waxa mam wrazenie, ze stan wlosow pogorszyl sie. Ale jestem na ich punkcie przewrazliwiona, wiec moze tu tkwi problem
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-31, 16:33   #2120
MONIKA1850
Zakorzenienie

Siedze sobie teraz piszac do was i testuje ten cudowny WAX!!!!

Umylam wloski,wmasowalam odzywke,zalozylam foliowy czepek od pasemek ,podgrzalam suszarka i owinelam najwiekszym i najgrubszym recznikiem jaki mam!

Siedze tak juz okolo 15minut i posiedze tak jeszcze z 40,potem zobacze czy wlosy mi sie tak dobrze rozczesza i uloza jak po odzywce Garnier Color Resist,bo dotad jej uzywalam i jak dla mnie byla fenomenalna!

Potem napisze co i jak!pa
Stary 2007-10-31, 18:02   #2121
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

a ja zauważyłam że znowu mi włoski mniej wypadają widze tu także zasługę wax-a polskiego tego od wypadania włosów niah niah niah xD oby jak najdluzej dzialal
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 18:11   #2122
Klementynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Siedze sobie teraz piszac do was i testuje ten cudowny WAX!!!!

Umylam wloski,wmasowalam odzywke,zalozylam foliowy czepek od pasemek ,podgrzalam suszarka i owinelam najwiekszym i najgrubszym recznikiem jaki mam!

Siedze tak juz okolo 15minut i posiedze tak jeszcze z 40,potem zobacze czy wlosy mi sie tak dobrze rozczesza i uloza jak po odzywce Garnier Color Resist,bo dotad jej uzywalam i jak dla mnie byla fenomenalna!

Potem napisze co i jak!pa
moje włosy są znacznie lepsze, jeśli trzymam je tyle ile zalecane jest na opakowaniu... zresztą była już o tym mowa, żeby nie przesadzać z czasem trzymania waxa na włosach, bo można uzyskać efekt odwrotny od zamierzonego więc poeksperymentuj może, ale sądzę, że 40 minut to dla tego rodzaju kosmetyku max.
Stary 2007-11-01, 09:57   #2123
nusia2605
Rozeznanie

Talking Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Ja znów liczę na wax-a.Wczoraj postanowiłam zgolić boki żeby nadać buźce pociągły kształt i jestem wściekła!!!!!!! Wiecie co może wkleję swoje zdjęcie i pokarzę Wam w jakim tempie włosy mi rosną po waxie????????? Włosy zgoliłam na 0,2mil 2 mies.temu po raz 2 teraz mam jakieś 3cm.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 10:19   #2124
Koko19
BAN stały

jak może dziewczyna zgolić włosy na 2 mm??????????????:aty aty:hehe
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 11:03   #2125
brzoooza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Ja znów liczę na wax-a.Wczoraj postanowiłam zgolić boki żeby nadać buźce pociągły kształt i jestem wściekła!!!!!!! Wiecie co może wkleję swoje zdjęcie i pokarzę Wam w jakim tempie włosy mi rosną po waxie????????? Włosy zgoliłam na 0,2mil 2 mies.temu po raz 2 teraz mam jakieś 3cm.

tak króciutko?
to wklejaj zdjatko

Atif Aslam - Tere Bin
Atif Aslam - Pehli Nazar Mein

brzoooza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 14:28   #2126
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
o rany....
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 14:34   #2127
dagna1
Zakorzenienie

Aggie125,pytalas mnie w tym watku o szampon eva natura rumiankowy,czy rozjasnia wlosy,a ja Ci powiedzialam,ze uzywam go zbyt krotko,aby cokolwiek powiedziec. dzisiaj juz moge powiedziec-rozjasnia. myje wlosy codziennie albo co drugi dzien. uzywam od ponad tygodnia i wlosy mam troche jasniejsze. ze sredniego blondu przeszlam na taki slomkowy? bardzo ladny kolor. bede szamponu uzywac dlugo,wiec ciekawa jestem do jakiego stanu rozjasni mi wlosy. z szamponu jestem bardzo zadowolona. wlosy wygladaja na zdrowsze i bardziej blyszcza

w niedziele zaaplikuje wax na wlosy. i pomyslec,ze gdyby nie wizaz nigdy bym nie kupila waxu a to co zrobil z moimi wlosami to cud ile Wam jedne opakowanie starcza? ja stosuje 2 razy w tygodniu /wlosy mam 2 cm za ramiona bardzo grube i geste/ i co 1,5 - 2 miesiacy musze kupowac waxa,a nakladam go dosc sporo- 3 pelne lyzki stolowe

nusia2605,prosze wklej zdjecie ja sama sie zastanawiam zeby z bokami tak zaszalec,baaaardzo mi sie to podoba.
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-01, 21:17   #2128
MONIKA1850
Zakorzenienie

Hej!Po wczorajszym zastosowaniu Waxa niewidze zadnej zmiany w sensie ze wlosy sa inne niz po zastosowaniu normalnej odzywki ktora stosowalam dotychczas.Oczywisci e nie licze na spektakularne efekty po jednym zastosowaniu,taka naiwna nie jestem,ale mam nadzieje ze okaze sie dobry w dzialaniu.Chociaz widze ze opinie sa tu podzielone i za i przeciw.Ale to czy on mi pomogl to napisze jak tylko cos zauwaze,jak pisalam wczesniej zazywam rowniez Belisse.Wiec pozostaje mi cierpliwie czekac,a ja do raczej jestem w goracej wodzie kapana wiec juz chcialabym cos dojrzecA po jakim najkrotszym czasie Wy cos zauwazyliscie?
Stary 2007-11-01, 21:41   #2129
dagna1
Zakorzenienie

MONIKA1850,ja juz po 1 aplikacji waxu poczulam wyrazna roznice. wlosy byly niesamowicie mile,gladkie i takie delikatne z kazdym kolejnym razem bylo jeszcze lepiej i wax wyraznie poprawil stan wlosow . pytanie - dostarczalas cieplo?
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 21:51   #2130
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
MONIKA1850,ja juz po 1 aplikacji waxu poczulam wyrazna roznice. wlosy byly niesamowicie mile,gladkie i takie delikatne z kazdym kolejnym razem bylo jeszcze lepiej i wax wyraznie poprawil stan wlosow . pytanie - dostarczalas cieplo?

Tak.Podgrzewalam tak co 10minut suszarka,milm na wlosach taki czepek do farbowania i gruby frotowy recznik,czulam ze grzeje ale tylko chwile wiec znowu szlam podgrzac,ale niektore dziewczyny pisaly ze az je pieklo w glowe-dlaczego?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości