![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biblia kształtów kobiecych
Cytat:
![]() Co do samych typow sylwetki- zauwazylam, ze dziewczyny w watku obawiaja sie zaklasyfikowania do typow uznanych, juz z samej nazwy, za mniej atrakcyjne; jak np. przerazajaco brzmiaca cegla, jablko, badz wiolonczela. A moim zdaniem to naprawde niepotrzebne. Wiadomo, ze ludziom, tak ogolnie, podobaja sie kobiety o sylwetce X- czyli szersza gora, szczupla talia, wydatne biodra. jednak to nie przesadza od razu, ze taka osoba bedzie wygladala zgrabniej od kogos z mniejsza talia. Przeciez odpowiednie ubranie potrafi zdzialac cuda i moze tak byc, ze cegla ma zgrabniutkie nogi (jak np. Vette), a waza bedzie miala niezgrabne. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Edit- oj widze, ze sie troche "uwzielas" na te krepe uda, ![]() Napisze to wyraznie: nogi Vette nie sa grube ani niezgrabne, ale naprawde nie sa smukle, jak u gazeli, a takie nogi maja rozki. Mysle, ze powinnas spojrzec na to od drugiej strony- nie doszukiwac sie , troche na sile, cech wspolnych z rozkiem, a zauwazyc cechy wykluczajace przynaleznosc do tego typu ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Co do samj cegly, ktora nadal obstawiam, choc nie przecze, ze moge sie mylic. czy np. Kim Cattrall, podawana jako przyklad tej sylwetki, jest niezgrabna? Wcale tak nie uwazam: LINK Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-06-08 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja wymarzona figura: wąskie ramiona, duży biust, taaalia talia talia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1503 |
Raczkowanie
|
1. Górna część ciała przeważa nad dolną - nie
2. Dolna część ciała przeważa nad górną - nie 3. Duży biust - nawet ![]() 4. Krępe Uda - niestety tak 5. Krępe łydki -wporządku, proporcjonalne do sywletki zwęzjące się ku kostkom 6. Duże, odstające pośladki - duże, okrągłe 7. Ramiona szersze od bioder - tylko 5cm węzsze 8. Płaski brzuch - niestety niezbyt, oj boczki boczki 9. Duże wcięcie w talii - widoczne, na krótkich odcinku 10. Krótka, długa talia - krótka 11. Wzrost - 160 12. Rozmiar ubrań, góra/dół - góra 38/40, dół 40 Bardzo proszę o rady, bo widzę że jesteście w tym biegłe a ja jakoś nie potrafie się zakwalifikowąc.. wypełniłam tą ankietę nie wiem czy potrzebne jeszcze jakies parametry... zamieszczam też wymiary ramiona : 92 biust: 93 talia: 74 biodra: 97 waga 63:/ wzrost 160. ![]() ![]()
![]() |
#1504 |
Raczkowanie
|
Kattarina Twoja kolej
![]()
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Bez zdjecia boje sie oceniac- bo same cyferki bywaja zwodnicze
![]() Musze sie porzadnie zastanowic i wyobrazic sobie sylwetke Ifony ![]() A co Ty myslisz? Ifono czy dobrze zrozumialam, ze ramiona masz troche wezsze od bioder? Edit: doczytalam w wymiarach ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Na razie obstawiam wiolonczele. Glownie ze wzgledu na duzy biust i kragla pupe ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-06-08 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Raczkowanie
|
ja włąśnie jak próbowałam sama się zakwalifikowąc to myślałam nad wiolonczelą lub kręglem
![]()
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie sklaniam ku wiolonczeli, ale rzeczywiscie kregiel, to jakby rozciagnieta wiolonczela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czyli stawiamy na współpracę? ![]()
![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 |
Raczkowanie
|
myślę, że jak się jeszcze poduczę, to będę oceniała tak samo jak i Ty (tzn tak dobrze jak Ty), mimo że miewamy czasem odmienne zdania
![]() bardzo się tym fascynuję, ale strasznie trudno ocenić kogoś, kogo się nie widzi na żywo... a niektórzy mają taką figurę... mam prośbę - jak wstawię zdjęcia i jeszcze raz wymiary i wypełnioną ankietę....napisałabyś mi, czy faktycznie jestem gruszka? sprawdzałam już parę razy, ale sama nie wiem, bo nie jestem obiektywna ![]()
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiscie postaram sie jak umiem ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Jeszcze jedna kwestia. Juz wczesniej chcialam zasugerowac dodanie do tej ankiety pytania dot. konkretnie ksztaltu bioder. Teraz jest tylko porownanie ich do szerokosci ramion, a wiadomo,ze biodra moga miec rozna linie i ksztalt i same centymetry tego nie uchwyca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1512 |
Raczkowanie
|
Kattarina i IzaS dziękuje Wam dziewczynki
![]() ![]()
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Witam i bardzo proszę o pomoc
![]() 1. Górna część ciała przeważa nad dolną - nie 2. Dolna część ciała przeważa nad górną - trochę tak (dość szerokie biodra) 3. Duży biust - raczej średni 4. Krępe Uda - nie 5. Krępe łydki - nie 6. Duże, odstające pośladki - dość odstające, ale nie jakieś wielkie xD 7. Ramiona szersze od bioder - nie 8. Płaski brzuch - hmm nie jest idealnie płaski, ale nie jest źle ;p 9. Duże wcięcie w talii - tak 10. Krótka, długa talia - raczej krótka 11. Wzrost - 166 12. Rozmiar ubrań, góra/dół - góra - s dół s (czasami xs).
![]() |
#1514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1. Górna część ciała przeważa nad dolną - nie 2. Dolna część ciała przeważa nad górną - tak, trochę ![]() 3. Duży biust - nie 4. Krępe Uda - troszkę.. 5. Krępe łydki - nie 6. Duże, odstające pośladki - duże, średnio odstające ![]() 7. Ramiona szersze od bioder - nie 8. Płaski brzuch - z natury zawsze był; ogólnie nie jest źle ![]() 9. Duże wcięcie w talii - średnie? 10. Krótka, długa talia - raczej krótka 11. Wzrost - 166 Wymiary: 82/70/94 (biust, talia, biodra) ramiona: 91 udo 50
![]() |
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
Patrzac na figure Kim Catrall mozna stwierdzic, ze nie do konca pozbawiona jest talii. Jest wyraznie mniej zarysowana w porownaniu z innymi typami sylwetek.
Widze podobienstwo ![]() Macie jakies propozycje dla mojej figury? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie tym rozni sie cegla od rozka: cegla posiada delikatnie zarysowana talie i biodra, natomiast rozek jest b. chlopiecy i nie ma kraglosci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie no nie sprawdzałam jeszcze więc się proszę nie sugerować ![]()
![]() |
![]() |
#1518 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie, mam kłopot i uprzejmie prosiłabym Was Kochane Wizażystki o pomoc.
Z wielką ochotą oglądam programy Trinny i Susannah i już niejednokrotnie próbowałam "dopasować się" do któregoś z typów figur- i kiszka. Myślałam, że jestem kolumną, ale potem jakoś mi to nie pasowało- bo mam szersze ramiona niż biodra... Potem wykombinowałam, że jestem rożkiem, ale... mam biodra kurczę i wrrrr ![]() A dziś w trakcie programu wymyśliłam, że może jestem wiolonczelą tylko z małym biustem( ale to może dlatego, że podobają mi się takie figury ...) . Ja nie wiem już kurczę. Baaardzo Was proszę o pomoc. W sierpniu będę druhną na weselu koleżanki i nie chciałabym się zbłaźnić źle dobranym strojem ... Bardzo proszę- pomóżcie. Otóż i moja ankietka: 1. Górna część ciała przeważa nad dolną - tak, ramiona-97 biodra-93 2. Dolna część ciała przeważa nad górną - nie 3. Duży biust - raczej średni 4. Krępe Uda - nie 5. Krępe łydki - nie 6. Duże, odstające pośladki - wg mnie to mam tzw. "płaskodupie" 7. Ramiona szersze od bioder - tak 8. Płaski brzuch - raaaczej średnio 9. Duże wcięcie w talii - nie 10. Krótka, długa talia - raczej krótka 11. Wzrost - 177 12. Rozmiar ubrań, góra/dół - góra:38- 40/dół:40 no to teraz uporządkuję cyferki: ramiona-97, biust-91, pod biustem- 79, talia- 74, biodra-93.
![]() |
#1519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie każda kobieta będzie prezentować jeden z tych typów. Są takie, które będą ich mieszanką. Przykładowo w tej notce na blogu masz dziewczynę, która ma cechy kolumny, jabłka i gruszki: http://bra-fitting.eu/pogodzic-pozorne-sprzecznosci/ Z opisu pasujesz mi na rożka właśnie. Piszesz, że to nie pasuje, bo masz biodra, ale każda kobieta ma biodra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
1. Górna część ciała przeważa nad dolną - NIE
2. Dolna część ciała przeważa nad górną - NIE 3. Duży biust - Średni 88-90 obwód klatki piersiowej 4. Krępe Uda - NIE 5. Krępe łydki - NIE 6. Duże, odstające pośladki - średnie, ale mam widoczną pupę 7. Ramiona szersze od bioder - NIE 8. Płaski brzuch - TAK 9. Duże wcięcie w talii - TAK 10. Krótka, długa talia - Proporcjonalna 11. Wzrost - 168 12. Rozmiar ubrań, góra/dół - 38 lub 40 To jeszcze wymiary, żeby było precyzyjniej ![]() Obwód klatki piersiowej- 88-90cm Obwód talii- 66cm Obwód bioder- 94 Ramiona- 92 (ale to nie jest dokładny wynik, trudno samej mierzyć się z tyłu) ![]() Robiłam test z tej angielskiej strony, najpierw wychodziło mi, że kręgiel później kolumna. Teraz już sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Przyczajenie
|
Pewnie coś w tym jest co Mówisz Agta..., bo jak pisałam są dni, kiedy czuje się rożkiem i takie kiedy jestem wiolonczelą. Ale kuuuurczę- to jak się wreszcie ubierać:/ ... i to wesele- porażka
mam sukienkę ala lata 50-te i czuję się w niej rewelacyjnie, tylko ku..rczaczek biustu mi brakuje żeby to było to! jak uda mi się jakimś cudem samodzielnie zrobić zdjęcie swojej sylwetki to zamieszczę je tutaj żeby nie było ![]() Dziękuję bardzio, bardzio. Całuski dla wszystkich "figurastych" jednoznacznie i "wielofigurastych" ![]()
![]() |
#1522 |
Zadomowienie
|
1. Górna część ciała przeważa nad dolną - Nie
2. Dolna część ciała przeważa nad górną - Nie 3. Duży biust - Mały ![]() 4. Krępe Uda - Nie 5. Krępe łydki - Nie 6. Duże, odstające pośladki - takie w sam raz ![]() 7. Ramiona szersze od bioder - Raczej nie 8. Płaski brzuch - Tak 9. Duże wcięcie w talii - Raczej tak 10. Krótka, długa talia - Proporcjonalna 11. Wzrost - 178 12. Rozmiar ubrań, góra/dół - góra S, ale jeśli długi rękaw to conajmniej M/ dół 36-38 Obwód klatki piersiowej- 88cm Obwód pod biustem- 72cm Obwód talii- 64cm Obwód bioder- 93cm Ramiona- 96cm jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1524 |
Rozeznanie
|
1. Górna część ciała przeważa nad dolną - nie
2. Dolna część ciała przeważa nad górną - nie 3. Duży biust - duzy F/G 4. Krępe Uda - tak 5. Krępe łydki - nie 6. Duże, odstające pośladki - bardzo odstajace ale nie duze 7. Ramiona szersze od bioder - nie 8. Płaski brzuch - raczej tak 9. Duże wcięcie w talii - raczej duze 10. Krótka, długa talia - srednia 11. Wzrost - 165 12. Rozmiar ubrań, góra/dół - góra:40/dół:38/40 Dokladniej: ramiona-96, biust-99, pod biustem- 72, talia- 73, biodra-98. I jak myslicie?? ![]()
![]() |
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zalezy od tego jak dlugie masz nogi i czy masz szerokie, okragle biodra- tzn jak wyglada u Ciebie obszar od talii do ud- czy uda sa odrobine szersze od bioder, (tak maja wiolonczele). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmmm... Właśnie ja też nie potrafię się ocenić ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pyzunia91 Czas edycji: 2009-06-11 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zapytalam o nogi- poniewaz gruszki nie maja tak dlugich i szczuplych, jak kolumny. Przy Twoim wzroscie nawet 30cm roznicy w obwodzie talii i bioder moze sie rozkladac tak lagodnie, ze wygladzasz smuklo i mozesz sugerowac sie radami dot. kolumny. Mysle, ze nie trzeba sie sztywno trzymac typow- wazne, by zauwazyc charakterystyczne cechy swojej sywetki i ewentualne niedostatki/nadmiar zamaskowac odpowiednio dobranym strojem ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-06-11 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
No dobra a co powinny nosić lizaki bo trudno mi znaleść a tu do tej pory nie udzielono mi odpowiedzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
siema, jetem nowa, a na ten wątek weszłam przypadkiem i jak go zobaczyłam to aż się uśmiechnęłam, booo założyłam identyczny hehe na Szafa.pl ;-). Oczywiście to żaden plagiat ;P
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.