![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biblia kształtów kobiecych
Dziewczyny, ja mam ten problem już od roku- nie umiem siebie określić, chociaż wybieram pomiędzy wazonem a kielichem, jednakże nie wiem- mam wrażenie, że po prostu kto inny niż ja musi ocenić
![]() 1. Górna część ciała przeważa nad dolną - nie 2. Dolna część ciała przeważa nad górną - nie 3. Duży biust - 70E lub 65F lub 60G 4. Krępe Uda - nie 5. Krępe łydki - nie 6. Duże, odstające pośladki - odstajace,ale mam dość mały tyłek 7. Ramiona szersze od bioder - nie 8. Płaski brzuch - nie-nie jest taki płaski, ale nie wylewa się 9. Duże wcięcie w talii - delikatne 10. Krótka, długa talia - srednia 11. Wzrost - 158 12. Rozmiar ubrań, góra/dół - góra:32/34,dół:32/34 biust-88, pod biustem- 67, talia- 65, biodra-90.
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
Suchlik, w tej sukience to niewiele da się powiedzieć o figurze. Ale prawdopodobnie jesteś albo kolumną albo rożkiem. Wszystko zależy od tego jak wypadają Ci biodra, czego tak się nijak stwierdzić nie da. Szczupłość nie ma tu nic do rzeczy
![]() Claudi, wyglądasz na klepsydrę, bo nie widać, żebyś miała przewagę którejkolwiek z części... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Przyczajenie
|
klasyczna klepsydra z wielkim cy....;-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Rozeznanie
|
Niiee. Klepsydra, żeby była klepsydrą, MUSI mieć duży biust. Bez niego to już nie jest klepsydra, bo jest on jednym z wyznaczników klepsydry.
![]() Czyli: po prostu klepsydra, a nie klepsydra z dużym biustem ![]() I od razu przepraszam za moje upierdliwstwo, ale mam już uczulenie na rozróżnienie klepsydra-wazon-inne sylwetki. ![]()
"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy." Edytowane przez greenaurie Czas edycji: 2010-08-07 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Przyczajenie
|
hehehe nie ma za co przepraszac
![]() ![]()
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
Tak, wiem, też skądś to znam
![]() ![]()
![]() |
#1807 |
Przyczajenie
|
oj tak...po udanych zakupach wskakujesz w nowy ciuch i sprawdza się stwierdzenie ze klepsydry sa stworzone dla mezczyzn nie dla ubrań
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Greenaurie, Mantamaris - a czemu tak się zadręczacie zakupami?
Ja odkąd przestałam kupować śmieci w sieciówkach, a zaczęłam ciuchy dopasowane do sylwetki w BiuBiu i wcześniej jeszcze w Bravissimo, nie mam już ani śladu Waszego problemu. Mam np. koszulę, na guziki, która NIGDZIE mi się nie rozchodzi ![]() Ale tam są 3 różne rozmiary biustu w każdym rozmiarze ![]() Ja biorę rozmiar pasujący do talii + biust BBB (opcja największy) i już ![]() O tu ich nawet opisałam ![]() http://bra-fitting.eu/firma-niemozliwa-biubiu/ Greenaurie - nie musi, istnieje też typ miniklepsydry, u której klepsydrę robi po prostu wyraźne wcięcie w talii i rozszerzenie dalej (co widać na plecach). Taka dziewczyna może mieć klepsydrowaty kształt mimo nawet dość małego biustu i porównywalnych z nim bioder. A te różne sylwetki pokazują często nieco inne potrzeby figury ![]() Weźmy 2 klepsydry - tylko 1 będzie szerokoramienna, a druga wąskoramienna. Prawie nigdy nie wejdą w tej same ubrania. Edytowane przez Maith Czas edycji: 2010-08-08 o 02:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Rozeznanie
|
Maith - wiem, że klepsydry mogą być różne w naturze, ale pisałam o klepsydrze wzoru T&S. Osobiście znam dziewczynę o kształcie kolumny z przodu i klepsydry z tyłu, dla mnie to ewenement
![]() ![]() Natomiast BiuBiu jest fajne dla biuściastych dziewczyn, ale niekoniecznie dla klepsydr. Np. mam Tequilę i wygląda fantastycznie, ale to dlatego, że nie ma wyraźnie zaznaczonego odcięcia pod biustem jak np. PowerFlower. Niestety, jak Kinga gdzieś pisała, Biubiu podkreśla najwęższe miejsce sylwetki, czyli tuż pod biustem - a guzik, u klepsydr jest to niżej i w ciuchach odcinanych pod biustem się wygląda kiepsko. Więc już na wstępie odpada ponad połowa ![]() A koszul z Biubiu nie przecierpię, tak na nie czekałam, a tu się okazuje, że mają zaniżoną rozmiarówkę i z niej po prostu wypadłam ![]() Żeby nie było - Biubiu jest najprawdę świetną firmą i chwalę ją przy każdej okazji, no ale niestety nie jestem do końca pasującym targetem.
![]() |
#1810 |
Przyczajenie
|
hm powiem tak : do biu biu jeszcze w trakcie swoich zakupowych szaleństw nie dotarłam. Nie jestem tez klepsydrą z małą rozmiarówką. Jestem wysoka 170 cm , i jesli chodzi o rozmiarówkę to od pasa w dół wchodzę kochane moje w 44-46 . To jest duza rozmiarówka i nie oszukujmy sie w polskich realiach....nie jest łatwo byc klepsydrą z obwodem bioder i biustu na 113
![]() Ze wzgledu na absurdalnosc mojej figury w akcie desperacji poszłam kiedys do liceum krawieckiego i choc dzis nie pracuje jako krawiec,to jednak umiejetnośc szycia bardzo mi sie przydaje na co dzien. A jesli chodzi o ciuchy tak z sieciowek, jak i z butikow to jest tragedia. 2/3 muszę zwężać w talii.Jedyna firma z jaka sie zetknełam i nie musze przerabiać to Bialcon. Ale oni są dość...drodzy i ich ubrania noszę tylko do pracy. ( bogu dzieki mam refundację )
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Jakoś nigdy nie postrzegałam bioder / biustu w klimacie 113 za wielkie
![]() Ale nigdy nie miałam 35-cm różnicy z talią, więc może TO robi taką różnicę ![]() A BiuBiu sama oczywiści też polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem wysoka, z przodu wyglądam niemal jak obrys figury Nicole Kidman czyli typowa kolumna, ramiona takiej samej szerokości jak biodra, może nawet minimalnie szersze. niewielkie wcięcie w tali, tłuuuga talia, długie kończyny...., mały biust i ogólnie jstem szczupła, ale patrząc z boku mam bardzo wystający tyłek no i dosc spore uda, co niestety daje dużą róznicę między talią a biodrami, (patrząc z boku, bo z przodu uda wyglądają normalnie....), więc patrzac na mnie z boku wyglądam na lekko zaokrągloną klepsydrę, a z przodu jestem prosta jak kolumna ![]() koszmarem jest kupno spodni na taką figurę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Przyczajenie
|
jakis czas temu pojawił się fajny wynalazek : spodnie z wysokim stanem...szkoda tylko ze w wiekszosci przypadków rurki i małe rozmiary
![]()
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Swego czasu spodnie z wysokim (jak dla mnie) stanem kupowałam w C&A
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie BiuBiu ma różne rzeczy, aczkolwiek fakt, większość odcinana pod biustem. Ale przyjazne dla talii na średniej wysokości powinny być też: zielona laguna, cabernet, mojito, campari i chyba kopertówka. Cytat:
Czyli załapiesz się nawet na te super koszule na guziki. A z niektórych modeli wejdziesz tam pewnie w 42. Tylko jak słusznie zauważyła Greenaurie, przyglądaj się, w którym miejscu który ciuch podkreśla talię, żeby wybierać takie najlepsze dla Ciebie. Cytat:
![]() To oczywiste, że kobiety są różne. Nie pokroimy się, żeby pasować do ciuchów firmy x, tylko znajdziemy sobie pasującą do nas firmę y. I już ![]() A co to znaczy drodzy? Bo jakoś nigdzie cen nie mogę znaleźć... Spodobały mi się tam spodenki za kolana, a nie wiem, czy bardzo się bać ![]() BiuBiu spodni (jeszcze? ![]() Cytat:
Tą metodą możesz mieć nawet tzw. niską talię - kiedy talia najlepiej jest zaznaczona na łączeniu wystającej pupy z plecami. Jeśli chodzi o spodnie, to powinnaś chyba unikać wysokiego stanu (który teraz z powrotem stał się modny). To właśnie takim osobom dobrze jest zwykle w pupówkach (niesłusznie nazywanych biodrówkami ![]() Powinno się mówić pupówki, bo one trzymają się właśnie na wystających pupach. Dlatego dziewczyny, które próbują oprzeć je na biodrach nabawiają się tzw. dziury po biodrówkach, bo w biodrach w naturze nie mamy wcięcia. A pupa jest nieco niżej, więc osoby z sylwetką tancerki samby noszą biodrówki bez trudu i szkód na ciele ![]() Jednocześnie założenie na wystającą pupę spodni z talią w talii powoduje, że pupa robi się bardzo duża. Dlatego chyba będziesz musiała się obkupić na chude lata. Pupę dodatkowo uwypuklają też kieszenie na spodniach z tyłu, czyli ich też nie potrzebujesz. Opisujesz też chyba tzw. dżokejskie uda - kiedy najszerszy punkt bioder wypada na udach... Cytat:
Teraz wysoki stan staje się coraz bardziej modny. Bez trudu i wcale nie rurki, kupisz np. w tej chwili nawet w totalnie zacofanym wobec swojej brytyjskiej werji w M&S, a tam mają też duże rozmiary, czy w BonPrix, gdzie też są i większe rozmiary i dodatkowo jeszcze zła rozmiarówka, wymagająca często brania mniejszych rozmiarów na większe wymiary. Tylko w BonPrix te spodnie są zwykle strasznie ciepłe, jakoś zupełnie nie na lato... A gdzie widziałaś rurki z wysokim stanem? Edytowane przez Maith Czas edycji: 2010-08-08 o 16:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Przyczajenie
|
a masz te spodnie z bonprixa? jak jest z ich jakością? bo wiesz jak to z bonpirixem bywa
![]()
![]() |
#1817 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast mam bluzki o identycznym kroju jak Camprai i Cabernet, różniące się tylko szczegółami - rzeczywiście, leżą świetnie ![]() Faktycznie niezła desperacja ![]() To oczywiste, że kobiety są różne. Nie pokroimy się, żeby pasować do ciuchów firmy x, tylko znajdziemy sobie pasującą do nas firmę y. I już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przez pół roku leczyłam paskudną dziurę po biodrówkach, wreszcie się udało ![]()
![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Hej super wątek !
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Od lat zastanawiam się czym jestem
![]() 1. Górna część ciała przeważa nad dolną -zdecydowanie nie 2. Dolna część ciała przeważa nad górną – tak 3. Duży biust -nie, miseczka B 4. Krępe Uda - tak 5. Krępe łydki -tak 6. Duże, odstające pośladki - tak 7. Ramiona szersze od bioder - nie 8. Płaski brzuch – zdecydowanie nie 9. Duże wcięcie w talii - średnie 10. Krótka, długa talia - raczej długa 11. Wzrost - 168 cm 12. Rozmiar ubrań, góra/dół – 38/40 ( czasem nawet 42 ) Wydaje mi się, że najbliżej mi do kolumny. Jednaj dodam, że nietypowe jest to, że brzuch jest większy od piersi, a mimo to mam wyraźnie zaznaczona talie. dodaje zdjęcia i proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Raczkowanie
|
greenaurieco do dziury w biodrach, to na poprawę nosiłaś jakieś obciskające majtki czy jakoś inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
Zrezygnowałam ze spodni biodrówek wszelakich i majtki hipstery(czyli też biodrówki, u mnie w dodatku bawełniane) zamieniłam na elastyczne(takie śliśkie) tanga i inne wysokie z mocno wyciętymi nogami. Aaa, i jeszcze tak jakby wygarniałamto co mi się nad linią i pod linią dziury zgromadziło spowrotem na miejsce
![]() Działa, naprawdę! Dziurę miałam okropną, po ponad 2 latach noszenia non-stop ścisłych biodrówek w kostiumie wyglądałam fatalnie...Teraz jest już w porządku ![]()
![]() |
#1822 | ||
Raczkowanie
|
A wiesz, że wcale nie jesteś pierwszą osobą, która chciałaby 32?
Weźcie się jakoś zorganizujcie, nie wiem, przy LMB, bo tam takich szczuplaczków najwięcej i podlobbujcie temat. Przecież jak się zbierzecie w większej grupie, to Wam te koszule uszyje. Cytat:
I gratulacje z powodu pozbycia się dziury ![]() Cytat:
O wiele lepiej jest wrzucić fotki: -z przodu -z boku -z tyłu - i z półprofilu Nie muszą być w kostiumie kąpielowym, wystarczy w legginsach i t-shircie z obcisłym rękawkiem, albo bez rękawka. Odesłałam. Ja tu marzę o fajnych spodniach na lato, a tu przyszło coś co bym o wiele chętniej przygarnęła zimą. I to już drugi raz z tego samego powodu zrobiłam im odsyłkę spodni. Mogliby je jakoś oznaczać. Jakość ani nie powalała na kolana, ani nie szokowała negatywnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1824 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny czy jak wkleję swoją fotke pomozecie? nie jestem pewna ale chyba klepsydra chce sie upewnic hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
no pomożemy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Zadomowienie
|
A mi nikt nie pomoże?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
Ja również proszę o pomoc
![]() 1- górna część ciała przeważa nad dolną - nie 2- dolna część ciała przeważ nad górna? - wydaje mi się, że tak 3- duży biust C i więcej - nie 4- krępe uda - hmm, jestem na tym punkcie przewrażliwiona, więc według mnie tak. 5- krępe łydki - nie 6- duże odstające pośladki - pupa odstająca- to pewne 7- ramiona szersze od bioder - nie 8- płaski brzuch - tak 9- duże wcięcie w talii - spore 10- krótka, długa talia - hmmm chyba krótka 11- wzrost- 162 cm 12- rozmiar ubrań - XS (dół czasami S) waga: 48kg biodra: 90 talia: 62 ramiona: 90 biust: 80 pod biustem:69 udo: 50,5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
Hmm, wrzuciłaś fotkę z żabiej perspektywy, w ubraniach zaburzających obraz proporcji. Można najwyżej z fusów powróżyć
![]() Co do problemu biust-brzuch-talia. Nie ma w tym nic wyjątkowego. Brzuch to nie to samo co talia. Po prostu jeśli go zakrywasz, to warto robić to tak, żeby jednocześnie nie utracić talii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
Witam,
chciałabym prosić o pomoc w doborze kształtu mojej figury, męcze się z tym od jakiegoś czasu i pomimo czytania cały czas mam watpliwości pomiędzy wazą a kręglem . 1- górna część ciała przeważ nad dolną -NIE 2- dolna część ciała przeważ nad górna? - NIE 3- duży biust C i więcej - TAK 4- krępe uda - RACZEJ TAK 5- krępe łydki? - NIE 6- duże odstające pośladki? - NIE 7- ramiona szersze od bioder? - NIE 8-płaski brzuch - TAK 9- duże wcięcie w tali? - SREDNIE WIDOCZNE 10- krótka, długa talia? - KROTKA 11- wzrost- powyżej 177cm - 167 12- rozmiar ubrań, góra/dół - M CZASAMI GORA WIEKSZA ZEBY BIUST SIE ZMIESCIL wymiary : biust : 94 talia: 70 biodra :98 udo : 52 łydka : 35 waga : 60 z gory bardzo dziekuje za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- jesli jeszcze cos pomoze to rozmiar biustonosza 65 G |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
Ramiona 95
Biust:85 Talia: 77 Biodra: 100 Udko: 57 Łydka: 36 Wzrost 160 Jaką obstawiacie figurę?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.