Biblia kształtów kobiecych - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 10:04   #1801
blackstarr
Raczkowanie

Dot.: Biblia kształtów kobiecych

Dziewczyny, ja mam ten problem już od roku- nie umiem siebie określić, chociaż wybieram pomiędzy wazonem a kielichem, jednakże nie wiem- mam wrażenie, że po prostu kto inny niż ja musi ocenić

1. Górna część ciała przeważa nad dolną - nie
2. Dolna część ciała przeważa nad górną - nie
3. Duży biust - 70E lub 65F lub 60G
4. Krępe Uda - nie
5. Krępe łydki - nie
6. Duże, odstające pośladki - odstajace,ale mam dość mały tyłek
7. Ramiona szersze od bioder - nie
8. Płaski brzuch - nie-nie jest taki płaski, ale nie wylewa się
9. Duże wcięcie w talii - delikatne
10. Krótka, długa talia - srednia
11. Wzrost - 158
12. Rozmiar ubrań, góra/dół - góra:32/34,dół:32/34

biust-88, pod biustem- 67, talia- 65, biodra-90.
Stary 2010-08-05, 00:59   #1802
Maith
Raczkowanie

Suchlik, w tej sukience to niewiele da się powiedzieć o figurze. Ale prawdopodobnie jesteś albo kolumną albo rożkiem. Wszystko zależy od tego jak wypadają Ci biodra, czego tak się nijak stwierdzić nie da. Szczupłość nie ma tu nic do rzeczy

Claudi, wyglądasz na klepsydrę, bo nie widać, żebyś miała przewagę którejkolwiek z części...
Maith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 20:44   #1803
mantamaris
Przyczajenie

klasyczna klepsydra z wielkim cy....;-D
mantamaris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 20:53   #1804
greenaurie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mantamaris Pokaż wiadomość
klasyczna klepsydra z wielkim cy....;-D
Niiee. Klepsydra, żeby była klepsydrą, MUSI mieć duży biust. Bez niego to już nie jest klepsydra, bo jest on jednym z wyznaczników klepsydry.
Czyli: po prostu klepsydra, a nie klepsydra z dużym biustem
I od razu przepraszam za moje upierdliwstwo, ale mam już uczulenie na rozróżnienie klepsydra-wazon-inne sylwetki.

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."

Edytowane przez greenaurie
Czas edycji: 2010-08-07 o 20:55
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 21:08   #1805
mantamaris
Przyczajenie

hehehe nie ma za co przepraszac ale jesli mam byc szczera czasami wolałabym miec mniejszy biust i inna sylwetke. Wbrew pozorom nie jest łatwo sie ubrac bedac klepsydra - roznica biust-talia -biodra wynosi u mnie okolo 35 cm wiec wiekszosc ciuchow musze przerabiac. No chyba ze sa to sukienki w stylu lat 50tych.....wtedy leza rewelacja. )
Stary 2010-08-07, 21:13   #1806
greenaurie
Rozeznanie

Tak, wiem, też skądś to znam W porze zakupów wprost przeklinam swoją sylwetke, niebotycznie pragnąc nie mieć cycków, tyłka i talii. Później mi wraca do normy i jestem szczęśliwa ze swoja klepsydrowatością

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
Stary 2010-08-07, 21:18   #1807
mantamaris
Przyczajenie

oj tak...po udanych zakupach wskakujesz w nowy ciuch i sprawdza się stwierdzenie ze klepsydry sa stworzone dla mezczyzn nie dla ubrań

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 02:20   #1808
Maith
Raczkowanie

Greenaurie, Mantamaris - a czemu tak się zadręczacie zakupami?
Ja odkąd przestałam kupować śmieci w sieciówkach, a zaczęłam ciuchy dopasowane do sylwetki w BiuBiu i wcześniej jeszcze w Bravissimo, nie mam już ani śladu Waszego problemu.

Mam np. koszulę, na guziki, która NIGDZIE mi się nie rozchodzi

Ale tam są 3 różne rozmiary biustu w każdym rozmiarze
Ja biorę rozmiar pasujący do talii + biust BBB (opcja największy) i już

O tu ich nawet opisałam
http://bra-fitting.eu/firma-niemozliwa-biubiu/

Greenaurie - nie musi, istnieje też typ miniklepsydry, u której klepsydrę robi po prostu wyraźne wcięcie w talii i rozszerzenie dalej (co widać na plecach). Taka dziewczyna może mieć klepsydrowaty kształt mimo nawet dość małego biustu i porównywalnych z nim bioder.
A te różne sylwetki pokazują często nieco inne potrzeby figury Na marginesie, nawet one nie uwzględniają wszystkich opcji.
Weźmy 2 klepsydry - tylko 1 będzie szerokoramienna, a druga wąskoramienna. Prawie nigdy nie wejdą w tej same ubrania.

Edytowane przez Maith
Czas edycji: 2010-08-08 o 02:23
Stary 2010-08-08, 07:10   #1809
greenaurie
Rozeznanie

Maith - wiem, że klepsydry mogą być różne w naturze, ale pisałam o klepsydrze wzoru T&S. Osobiście znam dziewczynę o kształcie kolumny z przodu i klepsydry z tyłu, dla mnie to ewenement Zupełnie nie wiem, czy ją można nazwać klepsydrą czy kolumną, a z boku to ma jeszcze inny kształt, tak a propos trójwymiarowości figur
Natomiast BiuBiu jest fajne dla biuściastych dziewczyn, ale niekoniecznie dla klepsydr. Np. mam Tequilę i wygląda fantastycznie, ale to dlatego, że nie ma wyraźnie zaznaczonego odcięcia pod biustem jak np. PowerFlower. Niestety, jak Kinga gdzieś pisała, Biubiu podkreśla najwęższe miejsce sylwetki, czyli tuż pod biustem - a guzik, u klepsydr jest to niżej i w ciuchach odcinanych pod biustem się wygląda kiepsko. Więc już na wstępie odpada ponad połowa
A koszul z Biubiu nie przecierpię, tak na nie czekałam, a tu się okazuje, że mają zaniżoną rozmiarówkę i z niej po prostu wypadłam
Żeby nie było - Biubiu jest najprawdę świetną firmą i chwalę ją przy każdej okazji, no ale niestety nie jestem do końca pasującym targetem.

Stary 2010-08-08, 07:37   #1810
mantamaris
Przyczajenie

hm powiem tak : do biu biu jeszcze w trakcie swoich zakupowych szaleństw nie dotarłam. Nie jestem tez klepsydrą z małą rozmiarówką. Jestem wysoka 170 cm , i jesli chodzi o rozmiarówkę to od pasa w dół wchodzę kochane moje w 44-46 . To jest duza rozmiarówka i nie oszukujmy sie w polskich realiach....nie jest łatwo byc klepsydrą z obwodem bioder i biustu na 113 .
Ze wzgledu na absurdalnosc mojej figury w akcie desperacji poszłam kiedys do liceum krawieckiego i choc dzis nie pracuje jako krawiec,to jednak umiejetnośc szycia bardzo mi sie przydaje na co dzien.
A jesli chodzi o ciuchy tak z sieciowek, jak i z butikow to jest tragedia. 2/3 muszę zwężać w talii.Jedyna firma z jaka sie zetknełam i nie musze przerabiać to Bialcon. Ale oni są dość...drodzy i ich ubrania noszę tylko do pracy. ( bogu dzieki mam refundację )
Stary 2010-08-08, 07:44   #1811
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Jakoś nigdy nie postrzegałam bioder / biustu w klimacie 113 za wielkie Sama miałam 108 u góry i u dołu, więc nie sądzę, zeby 5 cm robiło aż taką różnicę.
Ale nigdy nie miałam 35-cm różnicy z talią, więc może TO robi taką różnicę

A BiuBiu sama oczywiści też polecam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 08:14   #1812
olla83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez greenaurie Pokaż wiadomość
Maith - wiem, że klepsydry mogą być różne w naturze, ale pisałam o klepsydrze wzoru T&S. Osobiście znam dziewczynę o kształcie kolumny z przodu i klepsydry z tyłu, dla mnie to ewenement Zupełnie nie wiem, czy ją można nazwać klepsydrą czy kolumną, a z boku to ma jeszcze inny kształt, tak a propos trójwymiarowości figur
ja jestem własnie takim przykładem kolumna z przodu a klepsydra z boku i tyłu.

jestem wysoka, z przodu wyglądam niemal jak obrys figury Nicole Kidman czyli typowa kolumna, ramiona takiej samej szerokości jak biodra, może nawet minimalnie szersze.

niewielkie wcięcie w tali, tłuuuga talia, długie kończyny...., mały biust i ogólnie jstem szczupła, ale patrząc z boku mam bardzo wystający tyłek no i dosc spore uda, co niestety daje dużą róznicę między talią a biodrami, (patrząc z boku, bo z przodu uda wyglądają normalnie....),

więc patrzac na mnie z boku wyglądam na lekko zaokrągloną klepsydrę, a z przodu jestem prosta jak kolumna
koszmarem jest kupno spodni na taką figurę...
olla83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 09:41   #1813
mantamaris
Przyczajenie

jakis czas temu pojawił się fajny wynalazek : spodnie z wysokim stanem...szkoda tylko ze w wiekszosci przypadków rurki i małe rozmiary
Stary 2010-08-08, 10:13   #1814
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Swego czasu spodnie z wysokim (jak dla mnie) stanem kupowałam w C&A
Stary 2010-08-08, 16:07   #1815
Maith
Raczkowanie

Cytat:
Tak to właśnie jest, a większość z nas nie ma wcale jednej figury, patrząc z punktu widzenia opisu T&S, tylko właśnie jakiś zestaw. Przy miniklepsydrze chodzi nie tyle o równość ramion i bioder - to cecha kolumny. Ile o sytuację, kiedy szczupła, wydłużona dziewczyna z obiektywnie małym biustem i obiektywnie drobnymi biodrami, ma jednocześnie pomiędzy na tyle duże wcięcie w talii, że w zasadzie jest bardziej klepsydrowata niż kolumnowata. Ale oczywiście też jest jakąś formą przejściową Tylko świadomość, że dotyczą jej też częściowo informacje dla klepsydr potrafi jej bardzo pomóc, bo wcześniej takie dziewczyny myślą, że jak mały biust, to pewnie inna figura i szukają zupełnie niewłaściwych dla siebie rzeczy.

Cytat:
Natomiast BiuBiu jest fajne dla biuściastych dziewczyn, ale niekoniecznie dla klepsydr. Np. mam Tequilę i wygląda fantastycznie, ale to dlatego, że nie ma wyraźnie zaznaczonego odcięcia pod biustem jak np. PowerFlower. Niestety, jak Kinga gdzieś pisała, Biubiu podkreśla najwęższe miejsce sylwetki, czyli tuż pod biustem - a guzik, u klepsydr jest to niżej i w ciuchach odcinanych pod biustem się wygląda kiepsko. Więc już na wstępie odpada ponad połowa
A koszul z Biubiu nie przecierpię, tak na nie czekałam, a tu się okazuje, że mają zaniżoną rozmiarówkę i z niej po prostu wypadłam
Żeby nie było - Biubiu jest najprawdę świetną firmą i chwalę ją przy każdej okazji, no ale niestety nie jestem do końca pasującym targetem.
Z koszulami to może dopisz się do Lobbystek XXL, zbierzcie więcej osób i zacznijcie Kingę cisnąć. Jak będzie więcej chętnych, to pewnie się ugnie.

Generalnie BiuBiu ma różne rzeczy, aczkolwiek fakt, większość odcinana pod biustem. Ale przyjazne dla talii na średniej wysokości powinny być też: zielona laguna, cabernet, mojito, campari i chyba kopertówka.

Cytat:
hm powiem tak : do biu biu jeszcze w trakcie swoich zakupowych szaleństw nie dotarłam. Nie jestem tez klepsydrą z małą rozmiarówką. Jestem wysoka 170 cm , i jesli chodzi o rozmiarówkę to od pasa w dół wchodzę kochane moje w 44-46 . To jest duza rozmiarówka i nie oszukujmy sie w polskich realiach....nie jest łatwo byc klepsydrą z obwodem bioder i biustu na 113 .
No to w BiuBiu byś pewnie miała 44BBB a z dzianinowych 44 BB/BBB.
Czyli załapiesz się nawet na te super koszule na guziki.
A z niektórych modeli wejdziesz tam pewnie w 42.
Tylko jak słusznie zauważyła Greenaurie, przyglądaj się, w którym miejscu który ciuch podkreśla talię, żeby wybierać takie najlepsze dla Ciebie.

Cytat:
Ze wzgledu na absurdalnosc mojej figury w akcie desperacji poszłam kiedys do liceum krawieckiego i choc dzis nie pracuje jako krawiec,to jednak umiejetnośc szycia bardzo mi sie przydaje na co dzien.
A jesli chodzi o ciuchy tak z sieciowek, jak i z butikow to jest tragedia. 2/3 muszę zwężać w talii.Jedyna firma z jaka sie zetknełam i nie musze przerabiać to Bialcon. Ale oni są dość...drodzy i ich ubrania noszę tylko do pracy. ( bogu dzieki mam refundację )
Faktycznie niezła desperacja A Twoja figura nie jest absurdalna.
To oczywiste, że kobiety są różne. Nie pokroimy się, żeby pasować do ciuchów firmy x, tylko znajdziemy sobie pasującą do nas firmę y. I już
A co to znaczy drodzy? Bo jakoś nigdzie cen nie mogę znaleźć... Spodobały mi się tam spodenki za kolana, a nie wiem, czy bardzo się bać
BiuBiu spodni (jeszcze?) nie ma. Tylko góry i sukienki. A cenowo wypada podobnie do sieciówek, tylko jakość nieporównywalna. Żadnych materiałów niewiadomego pochodzenia, np. z bawełny pędzonej na pestycydach, bo tańsza. Nic z tych rzeczy. Żadnego stresu, czy ciuch mi się w praniu rozciągnie czy skurczy. Materiały są naprawdę dobre, z jakimiś atestami nietoksyczności, no i ja przechodząc teraz obok sieciówek uśmiecham się tylko z pobłażaniem, bo dawniej kupowałam tam mnóstwo rzeczy "prawie dobrych".

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
ja jestem własnie takim przykładem kolumna z przodu a klepsydra z boku i tyłu.

jestem wysoka, z przodu wyglądam niemal jak obrys figury Nicole Kidman czyli typowa kolumna, ramiona takiej samej szerokości jak biodra, może nawet minimalnie szersze.

niewielkie wcięcie w tali, tłuuuga talia, długie kończyny...., mały biust i ogólnie jstem szczupła, ale patrząc z boku mam bardzo wystający tyłek no i dosc spore uda, co niestety daje dużą róznicę między talią a biodrami, (patrząc z boku, bo z przodu uda wyglądają normalnie....),

więc patrzac na mnie z boku wyglądam na lekko zaokrągloną klepsydrę, a z przodu jestem prosta jak kolumna
koszmarem jest kupno spodni na taką figurę...
T&S nie oglądały ludzi w trójwymiarze. A Ty po prostu jesteś najpewniej kolumną w połączeniu z sylwetką tancerki samby (one mają wystające pupy, inaczej połowy ruchów samby by dobrze nie wytańczyły, bo nie miałyby ich czym wykonać).
Tą metodą możesz mieć nawet tzw. niską talię - kiedy talia najlepiej jest zaznaczona na łączeniu wystającej pupy z plecami.

Jeśli chodzi o spodnie, to powinnaś chyba unikać wysokiego stanu (który teraz z powrotem stał się modny). To właśnie takim osobom dobrze jest zwykle w pupówkach (niesłusznie nazywanych biodrówkami )
Powinno się mówić pupówki, bo one trzymają się właśnie na wystających pupach. Dlatego dziewczyny, które próbują oprzeć je na biodrach nabawiają się tzw. dziury po biodrówkach, bo w biodrach w naturze nie mamy wcięcia. A pupa jest nieco niżej, więc osoby z sylwetką tancerki samby noszą biodrówki bez trudu i szkód na ciele
Jednocześnie założenie na wystającą pupę spodni z talią w talii powoduje, że pupa robi się bardzo duża. Dlatego chyba będziesz musiała się obkupić na chude lata. Pupę dodatkowo uwypuklają też kieszenie na spodniach z tyłu, czyli ich też nie potrzebujesz.

Opisujesz też chyba tzw. dżokejskie uda - kiedy najszerszy punkt bioder wypada na udach...

Cytat:
jakis czas temu pojawił się fajny wynalazek : spodnie z wysokim stanem...szkoda tylko ze w wiekszosci przypadków rurki i małe rozmiary
Ten wynalazek istniał już dawniej, ale na jakieś 10 lat zrobiono modę na biodrówki. A do biodrówek trzeba było mieć wystającą pupę, żeby nie zjechały. Inaczej utrzymywało się je robiąc sobie wcięcie w biodrach - horror.

Teraz wysoki stan staje się coraz bardziej modny. Bez trudu i wcale nie rurki, kupisz np. w tej chwili nawet w totalnie zacofanym wobec swojej brytyjskiej werji w M&S, a tam mają też duże rozmiary, czy w BonPrix, gdzie też są i większe rozmiary i dodatkowo jeszcze zła rozmiarówka, wymagająca często brania mniejszych rozmiarów na większe wymiary. Tylko w BonPrix te spodnie są zwykle strasznie ciepłe, jakoś zupełnie nie na lato...

A gdzie widziałaś rurki z wysokim stanem?

Edytowane przez Maith
Czas edycji: 2010-08-08 o 16:39

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 16:22   #1816
mantamaris
Przyczajenie

a masz te spodnie z bonprixa? jak jest z ich jakością? bo wiesz jak to z bonpirixem bywa co innego na fotce co innego w realu....hehehhe
Stary 2010-08-08, 16:32   #1817
greenaurie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maith Pokaż wiadomość

Z koszulami to może dopisz się do Lobbystek XXL, zbierzcie więcej osób i zacznijcie Kingę cisnąć. Jak będzie więcej chętnych, to pewnie się ugnie.
Hahaha, tylko że ja w drugą stronę, 32 mi się zachciewa
Cytat:

Generalnie BiuBiu ma różne rzeczy, aczkolwiek fakt, większość odcinana pod biustem. Ale przyjazne dla talii na średniej wysokości powinny być też: zielona laguna, cabernet, mojito, campari i chyba kopertówka.
Zielona laguna mówisz? Hmm, zacznę o niej intensywnie myśleć
Natomiast mam bluzki o identycznym kroju jak Camprai i Cabernet, różniące się tylko szczegółami - rzeczywiście, leżą świetnie

Faktycznie niezła desperacja A Twoja figura nie jest absurdalna.
To oczywiste, że kobiety są różne. Nie pokroimy się, żeby pasować do ciuchów firmy x, tylko znajdziemy sobie pasującą do nas firmę y. I już

Cytat:
sylwetką tancerki samby (one mają wystające pupy, inaczej połowy ruchów samby by dobrze nie wytańczyły, bo nie miałyby ich czym wykonać).
Czyli figura tancerki samby to duza wystająca pupa, tak? W takim razie jesli mam normalną, zgrabną, niewystającą ale i niepłaską to już nie to, tylko zwykła pupa, niesambowata?
Cytat:
A pupa jest nieco niżej, więc osoby z sylwetką tancerki samby noszą biodrówki bez trudu i szkód na ciele
A to już z pewnością nie mam sambowej pupy
Przez pół roku leczyłam paskudną dziurę po biodrówkach, wreszcie się udało

Stary 2010-08-08, 17:12   #1818
asiulek19
Zakorzenienie

Hej super wątek ! jestem tu pierwszy raz i także nie wiem jaką mam figurę.Możecie mi poradzić? Mam odp. na te pytania czy wstawiacie zdj. bo nie czytałam całego wątku tylko 1 i ostatnią str.

asiulek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 17:39   #1819
Zapach deszczu
Zadomowienie

Od lat zastanawiam się czym jestem Konkretnie nie pasuje chyba do żadnego opisu. Liczę na waszą pomoc.

1. Górna część ciała przeważa nad dolną -zdecydowanie nie
2. Dolna część ciała przeważa nad górną – tak
3. Duży biust -nie, miseczka B
4. Krępe Uda - tak
5. Krępe łydki -tak
6. Duże, odstające pośladki - tak
7. Ramiona szersze od bioder - nie
8. Płaski brzuch – zdecydowanie nie
9. Duże wcięcie w talii - średnie
10. Krótka, długa talia - raczej długa
11. Wzrost - 168 cm
12. Rozmiar ubrań, góra/dół – 38/40 ( czasem nawet 42 )

Wydaje mi się, że najbliżej mi do kolumny. Jednaj dodam, że nietypowe jest to, że brzuch jest większy od piersi, a mimo to mam wyraźnie zaznaczona talie.

dodaje zdjęcia i proszę o pomoc
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 18:44   #1820
Fju
Raczkowanie

greenaurieco do dziury w biodrach, to na poprawę nosiłaś jakieś obciskające majtki czy jakoś inaczej?
Fju jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 19:40   #1821
greenaurie
Rozeznanie

Zrezygnowałam ze spodni biodrówek wszelakich i majtki hipstery(czyli też biodrówki, u mnie w dodatku bawełniane) zamieniłam na elastyczne(takie śliśkie) tanga i inne wysokie z mocno wyciętymi nogami. Aaa, i jeszcze tak jakby wygarniałamto co mi się nad linią i pod linią dziury zgromadziło spowrotem na miejsce
Działa, naprawdę! Dziurę miałam okropną, po ponad 2 latach noszenia non-stop ścisłych biodrówek w kostiumie wyglądałam fatalnie...Teraz jest już w porządku

Stary 2010-08-09, 03:19   #1822
Maith
Raczkowanie

Cytat:
Hahaha, tylko że ja w drugą stronę, 32 mi się zachciewa
A wiesz, że wcale nie jesteś pierwszą osobą, która chciałaby 32?
Weźcie się jakoś zorganizujcie, nie wiem, przy LMB, bo tam takich szczuplaczków najwięcej i podlobbujcie temat. Przecież jak się zbierzecie w większej grupie, to Wam te koszule uszyje.

Cytat:
Czyli figura tancerki samby to duza wystająca pupa, tak? W takim razie jesli mam normalną, zgrabną, niewystającą ale i niepłaską to już nie to, tylko zwykła pupa, niesambowata?

A to już z pewnością nie mam sambowej pupy
Przez pół roku leczyłam paskudną dziurę po biodrówkach, wreszcie się udało
Jeśli niewystająca, to nie. Figura tancerki samby może wyglądać naprawdę fajnie, to nie jest jakiś problem z wystającą pupą, tylko po prostu pupa w nieco innym kształcie. Statystycznie niezbyt częsta wśród Europejek.

I gratulacje z powodu pozbycia się dziury

Cytat:
Napisane przez asiulek19 Pokaż wiadomość
Hej super wątek ! jestem tu pierwszy raz i także nie wiem jaką mam figurę.Możecie mi poradzić? Mam odp. na te pytania czy wstawiacie zdj. bo nie czytałam całego wątku tylko 1 i ostatnią str.
Te pytania tylko w ewidentnych sytuacjach mają sens.
O wiele lepiej jest wrzucić fotki:
-z przodu
-z boku
-z tyłu
- i z półprofilu
Nie muszą być w kostiumie kąpielowym, wystarczy w legginsach i t-shircie z obcisłym rękawkiem, albo bez rękawka.

Cytat:
a masz te spodnie z bonprixa? jak jest z ich jakością? bo wiesz jak to z bonpirixem bywa co innego na fotce co innego w realu....hehehhe
Odesłałam. Ja tu marzę o fajnych spodniach na lato, a tu przyszło coś co bym o wiele chętniej przygarnęła zimą. I to już drugi raz z tego samego powodu zrobiłam im odsyłkę spodni. Mogliby je jakoś oznaczać. Jakość ani nie powalała na kolana, ani nie szokowała negatywnie.
Stary 2010-08-09, 11:18   #1823
asiulek19
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że wcale nie jesteś pierwszą osobą, która chciałaby 32?
Weźcie się jakoś zorganizujcie, nie wiem, przy LMB, bo tam takich szczuplaczków najwięcej i podlobbujcie temat. Przecież jak się zbierzecie w większej grupie, to Wam te koszule uszyje.

Jeśli niewystająca, to nie. Figura tancerki samby może wyglądać naprawdę fajnie, to nie jest jakiś problem z wystającą pupą, tylko po prostu pupa w nieco innym kształcie. Statystycznie niezbyt częsta wśród Europejek.

I gratulacje z powodu pozbycia się dziury

Te pytania tylko w ewidentnych sytuacjach mają sens.
O wiele lepiej jest wrzucić fotki:
-z przodu
-z boku
-z tyłu
- i z półprofilu
Nie muszą być w kostiumie kąpielowym, wystarczy w legginsach i t-shircie z obcisłym rękawkiem, albo bez rękawka.

Odesłałam. Ja tu marzę o fajnych spodniach na lato, a tu przyszło coś co bym o wiele chętniej przygarnęła zimą. I to już drugi raz z tego samego powodu zrobiłam im odsyłkę spodni. Mogliby je jakoś oznaczać. Jakość ani nie powalała na kolana, ani nie szokowała negatywnie.
Dobrze postaram wrzucić fotki

asiulek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 15:47   #1824
kam3ila
Przyczajenie

hej dziewczyny czy jak wkleję swoją fotke pomozecie? nie jestem pewna ale chyba klepsydra chce sie upewnic hehe
kam3ila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 00:52   #1825
Maith
Raczkowanie

no pomożemy
Stary 2010-08-22, 11:41   #1826
Zapach deszczu
Zadomowienie

A mi nikt nie pomoże?
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 14:10   #1827
diablica piekielnica
Rozeznanie

Ja również proszę o pomoc

1- górna część ciała przeważa nad dolną - nie
2- dolna część ciała przeważ nad górna? - wydaje mi się, że tak
3- duży biust C i więcej - nie
4- krępe uda - hmm, jestem na tym punkcie przewrażliwiona, więc według mnie tak.
5- krępe łydki - nie
6- duże odstające pośladki - pupa odstająca- to pewne
7- ramiona szersze od bioder - nie
8- płaski brzuch - tak
9- duże wcięcie w talii - spore
10- krótka, długa talia - hmmm chyba krótka
11- wzrost- 162 cm
12- rozmiar ubrań - XS (dół czasami S)

waga: 48kg
biodra: 90
talia: 62
ramiona: 90
biust: 80
pod biustem:69
udo: 50,5
diablica piekielnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 19:00   #1828
Maith
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zapach deszczu Pokaż wiadomość
A mi nikt nie pomoże?
Hmm, wrzuciłaś fotkę z żabiej perspektywy, w ubraniach zaburzających obraz proporcji. Można najwyżej z fusów powróżyć

Co do problemu biust-brzuch-talia.
Nie ma w tym nic wyjątkowego. Brzuch to nie to samo co talia. Po prostu jeśli go zakrywasz, to warto robić to tak, żeby jednocześnie nie utracić talii.
Stary 2010-09-09, 12:47   #1829
Olikander
Przyczajenie

Witam,
chciałabym prosić o pomoc w doborze kształtu mojej figury, męcze się z tym od jakiegoś czasu i pomimo czytania cały czas mam watpliwości pomiędzy wazą a kręglem .

1- górna część ciała przeważ nad dolną -NIE
2- dolna część ciała przeważ nad górna? - NIE
3- duży biust C i więcej - TAK
4- krępe uda - RACZEJ TAK
5- krępe łydki? - NIE
6- duże odstające pośladki? - NIE
7- ramiona szersze od bioder? - NIE
8-płaski brzuch - TAK
9- duże wcięcie w tali? - SREDNIE WIDOCZNE
10- krótka, długa talia? - KROTKA
11- wzrost- powyżej 177cm - 167
12- rozmiar ubrań, góra/dół - M CZASAMI GORA WIEKSZA ZEBY BIUST SIE ZMIESCIL

wymiary :
biust : 94
talia: 70
biodra :98
udo : 52
łydka : 35
waga : 60

z gory bardzo dziekuje za pomoc

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

jesli jeszcze cos pomoze to rozmiar biustonosza 65 G
Olikander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 13:43   #1830
Liama
Zadomowienie

Ramiona 95
Biust:85
Talia: 77
Biodra: 100
Udko: 57
Łydka: 36
Wzrost 160
Jaką obstawiacie figurę?
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości