![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biblia kształtów kobiecych
Cytat:
dla mnie wygladasz na cegliełke. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie wydaje ze gruszka bez tali heheh
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty talii nie masz, a po tym co napisalas, skalaniam sie nie tylko ku "rownej" cegle, ale nawet ku jablku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Schudne i talia bedzie :P
hehe w takim razie cegielka jestem :P
![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Chciałabym prosić Was o radę w kwestii rodzaju sylwetki, bo sama już nie wiem. Strasznie się wstydzę, ale wrzucę aktualne zdjęcia - tylko się nie przestraszcie ![]() 1- górna część ciała przeważ nad dolną? NIE 2- dolna część ciała przeważ nad górna? TAK 3- duży biust C i więcej - 72 CM POD BIUSTEM I 88 CM W BIUŚCIE - WG BRA FITTERA 70 D 4- krępe uda ZDECYDOWANIE 5- krępe łydki? TAK 6- duże odstające pośladki? CHYBA DOŚĆ DUŻE, ALE RACZEJ MAŁO ODSTAJĄCE (TYŁEK MAM "KWADRATOWY" ![]() 7- ramiona szersze od bioder? TAKIE SAME - BIODRA 94 CM (W NAJSZERSZYM MIEJSCU TYŁKA), RAMIONA TEŻ 94 CM 8-płaski brzuch? HMM, PO CIĄŻY NIE BARDZO, ALE WCZEŚNIEJ TEŻ COŚ TAM BYŁO 9- duże wcięcie w tali? CHYBA ŚREDNIE 10- krótka, długa talia? CHYBA KRÓTKA? ![]() 11- wzrost- 158 CM, WAGA 57,8 KG 12- rozmiar ubrań, góra/dół ZALEŻY OD PRODUCENTA, GÓRA NAJCZĘŚCIEJ M, DÓŁ M/L Podaję wymiary: Pas: 70 cm Biodra: 94 cm Udo w najszerszym punkcie: 57 cm ![]() Łydka: 37 cm Długość nóg: 77 cm Szerokość ramion: 94 cm Nogi mam masywne, z łydkami włącznie. W czasie ciąży najwięcej właśnie przytyłam w udach, ale wcześniej proporcje też były podobne ![]() Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2011-08-20 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Rozeznanie
|
Hej, proszę o diagnozę.
Zastanawiam się między gruszką, kręglem a klepsydrą. Wzrost -166cm Waga - 54kg Biust -60E ramiona: nie wiem jak podać ale zwykle w ramionach nawet 34 bywa za szerokie. Talia - 65cm Biodra - 89cm Uda - 54 cm Łydki - 34 cm 1- górna część ciała przeważa nad dolną? nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? tak 3- duży biust C i więcej?tak 4- krępe uda? chyba tak 5- krępe łydki?nie 6- duże odstające pośladki? oj tak 7- ramiona szersze od bioder?nie 8-płaski brzuch?raczej nie 9- duże wcięcie w tali?tak 10- krótka, długa talia?chyba tak 11- wzrost- powyżej 177cm? nie 12- rozmiar ubrań, góra/dół? gora 34/ dol 38 i zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 | |
Zadomowienie
|
też według mnie dół wcale u Cb nie przeważa, patrząc na zdjęcie pomyślałam ze raczej góra, ale to pewnie kwestia stroju
![]() Ja również stawiam na coś pomiędzy jabłkiem a cegłą ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() masz wspaniałą sylwetkę, baaardzo kobiecą, ja mam nóżki grubsze od Twoich a pupę prawie płaska;( Co ja bym dała za taką sylwetkę... ![]() Według mnie jesteś klepsydrą ![]()
![]() |
![]() |
#2110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez waterbaloon Czas edycji: 2011-08-20 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niestety mam straszną obsesję na punkcie swoich ud. nienawidzę ich. są monstrualne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
Czy i ja mogę prosić o pomoc?
![]() ![]() 1- górna część ciała przeważa nad dolną? Wydaje mi się, że tak. 2- dolna część ciała przeważa nad górna? Nie. 3- duży biust C i więcej? wg bra fittera 60 C 4- krępe uda? Trochę tak. 5- krępe łydki? Nie. 6- duże odstające pośladki? Nie, płaskie. 7- ramiona szersze od bioder? Chyba tak 8-płaski brzuch? Raczej tak 9- duże wcięcie w tali? Raczej tak. 10- krótka, długa talia? Krótka chyba. 11- wzrost- powyżej 177cm? Nie 12- rozmiar ubrań, góra/dół? Góra i dół xs/s Wymiary: wzrost - 1,58 waga - 46 biust -ok.80 (mierzone w biustonoszu, więc trochę mniej) talia - 62 biodra - 87 udo - 48 łydka - 30 Zdjęcia:
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Megusiia - ja też na tym zdjęciu widzę przewagę góry nad dołem. Wyglądasz na dziewczynę z wąskimi biodrami i szerszymi ramionami. A jeszcze na tych ramionach masz czarny materiał.
Patrząc na zdjęcie zastanawiam się, czy nie jesteś rożkiem. Chociaż faktycznie możesz być też cegłą. W każdym razie opis zupełnie nie zgadza się z tym co widać. Może wrzuć trochę więcej zdjęć... Asiuk - po pierwsze tak naprawdę sporo kobiet jest w typach pośrednich. Wiolonczela na pewno nie, bo to jeden z biuściastych typów. No i wyobraźmy sobie wiolonczelę. I kręgiel. Do tych obrazów pasują węższe, bardziej spadziste ramiona. Ale ten kręgiel to już lepszy trop. Bo patrząc na Ciebie od góry (na te ramiona równe z biodrami i średnią talię) powiedziałabym, że jesteś kolumną. Tylko klasyczne kolumny charakteryzują jeszcze wyraźnie długie nogi. A Ty jesteś prawie kolumną, ale z dodatkiem (tylko na dole) kręgla. Dlatego będą Ci pasować pomysły na wydłużanie i wyszczuplanie nóg (od kręgla), ale metody na poszerzanie ramion i przesuwanie ciężaru w górę (sugerowane tej samej figurze) trzeba będzie omijać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() Wolałabym Twoje 54 ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
Właśnie kupiłam sobie tee książkę TiS
![]() Mimo to nadal nie jestem do końca pewna swojego kształtu. Wychodzi na to, że jsetem trochę bardziej klepsydra niż wiolonczelą(nogi), ale mam za duży tyłek ![]()
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
Może kwestia zdjęcia... Zmierzyłam się w ramionach. Wychodzi 92, czyli trochę więcej niż w biodrach.
![]() |
#2117 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny! jestem tu nowa,ale zauwazylam ten watek gdy buszowałam po forum. Ja rowniez mam od dawna problem z moja sylwetka. dodaje zdjecia,chyba powinny wystarczyc.mysle,ze jestem kreglem/gruszka/ wiolonczela?? hmm nie wiem...
Edytowane przez puma00 Czas edycji: 2011-08-26 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Odpowiedz na te pytania, na które odpowiadają inni, podaj wymiary i będzie łatwiej ![]()
![]() |
![]() |
#2119 |
Przyczajenie
|
ramiona 91
biodra 93 talia 65 udo55/6 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pomyślałam o tej kolumnie. Czyli z dobieraniem ubrań w górnych partach ciała mam raczej sugerować się właśnie tym typem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolumna musi miec dlugie, smukle nogi i lagodnie zarysowane biodra oraz wciecie w talii. i zdecydowanie jest wysoka- inaczej nie wylaby kolumna ![]() i tak btw, kregiel nie ma spadzistych ramion. kregiel jest jednym z typow o wiekszym, mocniej rozbudowanym dole, (obok dzwonka i gruszki), ale to co go charakteryzuje to normalne ramiona, o nie waskie jak w tych 2 pozostalych typach. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-08-24 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym że w zaleceniach ubraniowych dla kręgla zupełnie nie potrafię odnaleźć się w spodniach dopasowanych w biodrach z szerokimi lejącymi się nogawkami. Właśnie w takich spodniach czuję się brzydko, ociężale, niekobieco i grubiej, niż w rzeczywistości ![]() Eh, ciężko i tak w doborze garderoby, nawet gdy pozna się już swój typ sylwetki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
Kattarina - naprawdę niewiele osób pasuje w 100% do jednego typu.
Próba dopasowania się do czegoś jednego na siłę nie ma sensu. Skoro kręgiel ma mocniejszy dół, to górę musi mieć mniejszą i na tym właśnie tam polega wyrównywanie tej różnicy, które Asiukowi będzie na plaster. Po co miałaby wzmacniać ramiona? Asiuk jest typem mieszanym. Asiuk - zerknij tutaj. Ta dziewczyna ma trochę inny typ, niż Ty, ale niektóre pomysły będą pasować Wam obu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Maith, nie zgadzam sie z toba. to co piszesz przeczy idei tego watku, ktory dotyczy konkretnych typow sylwetki opisanych przez Trinny i Susannah.
jak zaczniemy wymyslac dodatkowe typy mieszane: gruszko-kolumny, rozko-klepsydry, lizako-wazy, etc- to lepiej od razu zalozmy nowy watek, bo to nie bedzie mialo nic wspolnego z tym, o co chodzi w 'systemie' T&S. ja nigdy nie dopasowuje 'na sile'- wiem co widze i staram sie byc obiektywna i przeciez nie mam zadnego powodu by wmawiac dziewczynom klamstwa, aby zaszkodzic im w osiagnieciu jak najlepszego wygladu. za to odnosze wrazenie, ze ty nie za bardzo rozumiesz, albo nie doczytalas dokladnie tego, co T&S pisza- dla nich wlasnie kregiel czy waza sa 'typami mieszanymi', w stosunku do podstawowej, ubozszej, "starodawnej" klasyfikacji sylwetki na klepsydre, jablko, gruszke, tube, A czy Y. poza tym: to bloggerka z linka juz na wstepnie blednie okreslila 2 typy, do ktorych rzekomo pasuje jej 'modelka". po pierwsze: wyraznie widac, ze nie ma ona najwazniejszej cechy jablka- nie jest najszersza w okolicy pasa. bo ten tzw. jablkowy, szerszy brzuszek powinno byc widac, gdy patrzymy na sylwetke od przodu- a nie z profilu- poniewaz jest szerszy od bioder i czesto nawet od biustu. zas taki brzuszek, jaki ma osoba ze zdjec, moze miec kobieta w kazdym typie, nawet chuda i dlugia kolumna- (o czym tez wspominaly T&S w opisie tego typu)- najwazniejsze jest to, ze dziewczyna ze zdjec ma wyraznie zaznaczona, czyli wezsza od bioder i ramion, talie. po drugie: nie moze byc tez gruszka, poniewaz gruszka ma waziutkie ramiona i maly biust- czyli waska gore- oraz grubsze, klockowate nogi, inaczej nie bylaby gruszka. dla mnie to podstawowy blad- brak zrozumienia, badz nieumiejetnosc rozpoznania cech poszczegolnych typow, okreslonych w konkretnym 'systemie': T&S. jesli uwazasz, ze jest on zly i niezgodny z prawda, to po prostu go nie stosuj, ale prosze, nie wprowadzaj w blad osob, ktorym naprawde pomaga on w doborze 'upiekszajacych' figure ciuchow. moim zdaniem ten podzial na typy pomimo, ze nie jest doskonaly, to jest naprawde 'elastyczny' i pozostawia duze pole do manewru, w obrebie istniejacych juz opisow roznych sylwetek, ktorych przeciez nie trzeba sie sztywno trzymac. to przeciez oczywiste, ze niewiele osob pasuje w 100% do jednego typu, ale to nie oznacza, ze trzeba od razu stworzyc nowe 'typy mieszane'. wystarczy tylko podejsc indywidualnie i np. przy sylwetce, ktora pasuje w 90, 80 czy nawet "tylko" w 70% do jakiegos konkretnego opisu, pamietac tez o tych cechach, ktore nie sa idealne zgodne z teoria- i wybierajac stroj, rowniez wziac je pod uwage. i zeby nie bylo, ze jestem fanatyczka T&S- co to to nie, ale uwazam, ze to co wymyslily, pomaga zorientowac sie jakie stroje pasuja roznym kobietom, ktore nie zawsze moga sie udac do stylisty. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-08-26 o 04:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
Kattarino - Napisałaś Asiukowi, że jest kręglem. A ona odpisuje Ci wyraźnie, że w niektórych strojach dla kręgla wygląda źle. Ja wyjaśniłam dlaczego.
T&S stworzyły zestaw zamkniętych typów, do którego po prostu wiele osób nie pasuje. Ich wiedza to świetny punkt odniesienia., bo jak słusznie zauważasz, jest bogatsza od dawnego podziału na 4 typy. Ale to nie znaczy, że możemy już przestać myśleć. Jeśli ktoś nie jest w 100% typem X, to sporo sugestii dla typu X może mu tylko zaszkodzić. Ale niektóre warto wykorzystać. W połączeniu z też niektórymi z typu Y. Jaki jest sens wrzucać człowieka do szufladki pełniącej rolę mniejszego zła? Bo inne szufladki pasują jeszcze mniej. Nie rozumiem Twojej potrzeby dopasowania każdego na siłę do jakiegoś jednego typu. Kiedy wielu ludzi ma po prostu niektóre cechy jednej figury, a niektóre innej. U takich osób sugestie T&S też da się zastosować, ale świadomie wybierając część z jednej grupy, część z drugiej. Ty widząc opis kogoś, kto ma zestaw cech z 3 figur krytykujesz ten opis tak, jakby upierał się przy jednej. Oczywiście że dziewczyna z podlinkowanej notki nie jest jabłkiem. Podobnie jak nie jest kolumną. I nie jest gruszką. Żadnej z tych figur nie da się u niej wybronić. Dopiero jak uświadomimy sobie, że ma zestaw cech z różnych figur, to można zastanowić się, jakie ubrania naprawdę ją upiększą. Reasumując - z propozycji T&S warto korzystać, ale z głową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Maith, nie wiem, dlaczego mnie pouczasz? czytalas ten watek? gdybys to zrobila, zauwazylabys, ze ja nigdy nie napisalam, ze mam 100% pewnosc!
wrecz oczekiwalam potwierdzenia- zaprzeczenia, nowych propozycji. moze tego nie zauwazylas, ale staralam sie pomoc, jak potrafilam, bo inaczej watek calymi tygodniami trwal w ciszy, a dziewczyny oczekiwaly jakichkolwiek wskazowek. wszystko co napisalam w tym watku to propozycje. jednak nie potrafie milczec, gdy dziewczyna bez talii, pisze, ze jest gruszka- bo nie chce przeczytac, ze ma jednak najwiecej cech cegly, (a nie, ze jest 100% cegla). i wcale nie chce nikomu dokuczac! chce tylko pomoc uniknac bledow prowadzacych do tego, ze kobieta wyglada fatalnie w ubraniach, podczas gdy moglaby, podkreslajac swoje atuty i ukrywajac niedostatki, wygladac swietnie. i prosze, nie rob ze mnie idiotki, bo teraz tlumaczysz mi to, co ja sama napisalam w poprzednim poscie. przeczytalas go w ogole? a jesli tak, to probowalas zrozumiec? czy masz na celu jedynie wytkniecie mi, (zupelnie nieslusznie) indolencji. mysle, ze nie zrozumialas idei tego watku, w ktorym operujemy okresleniami pochodzacymi z tego, a nie innego zestawu typow sylwetek- dla uproszczenia, a nie by na sile kogos don dopasowywac. to bardziej symboliczne; i, przynajmniej ja, piszac: "moze jestes kolumna", mam wlasnie na mysli to, ze ktos najbardziej podchodzi pod ten typ i jak szuka konkretnych fasonow, to powinien przejrzac sobie propozycje dla kolumny". a: "masz dol pasujacy do gruszki", oznacza, zeby dana osoba poczyta sobie o tym typie i ewentualnie wylowila pasujace dla niej detale. to nie jest watek, w ktorym komponuje sie indywidualnie i szczegolowo cala graderobe, dla kazdej osoby- to watek, gdzie za pomoca umownych nazw, ktore kazdemu cos mowia, proponuje sie pewne rozwiazania. jasniej juz tego nie napisze. wracajac do Asiuk: dalam wstepne propozycje i zdjecia pod rozwage, a nie zeby cos narzucac. kregiel, czyli typ figury, ktory zaproponowalam, a nie na sile wciskam ![]() naprawde uwazasz, ze Asiuk lepiej wyglada/laby legginsach czy rurkach niz w dopasowanych w biodrach, niezbyt opietych w udach, (co nie oznacza przeciez 'szarawarow') schodzacych prosto w dol spodniach- niewazne czy dzinsach czy spodniach a la garniturowych? ja potrafie zrozumiec wewnetrzna niechec do takiego fasonu, gdy w modzie sa wlasnie legginsy czy rurki, ale spojrz obiektywnie i sama zobaczysz, ze ten fason na pewno nie wyrzadzilby Asiukowi szkody. i jak zwykle na wizazu, gdy widze, ze robie cos takiego: ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-08-26 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Maith, Kattarina - dziękuję za wszelkie wskazówki, choć nie chciałam, żeby rozpętała się tutaj burza
![]() Kattarino, niechęć do takich spodni wynika być może z faktu, że: a) jestem niska - mam 158 cm wzrostu i wydaje mi się, że taki fason mnie jeszcze bardziej przytłacza; b) nie chodzę na obcasach, choć wiem dobrze o tym, że poprawiłyby wygląd sylwetki ![]() Halle Berry zdecydowanie bardziej mi pasuje, oraz ta pani ze zdjęcia pokazującego kręgla, natomiast zerknęłam sobie na filmik z akcji T&S w Polsce i tam kręgiel zupełnie mi nie przypominał samej siebie ![]() Domyślam się, że nie da się jednoznacznie wpisać mnie w jakiś typ, bo zapewne sama bym to zrobiła - dlatego zapytałam tutaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Nie pouczam Cię. Jedynie ośmieliłam się z Tobą nie zgodzić
![]() Na co postawiłaś wybór, że albo załóżmy nowy wątek, albo będziemy tu traktować podział T&S naprawdę jak Biblię, nie ośmielając się wprowadzać żadnych poprawek, nawet jeśli do kogoś żaden z tych typów w pełni nie pasuje. Czyli bezrefleksyjnie. Tekst "Czytałaś ten wątek. Gdybyś to zrobiła..." sugeruje, że najwyraźniej sama nie przeczytałaś wcześniejszych wpisów. Gdybyś to zrobiła, widziałabyś np. moje wielokrotne sugestie, żeby dziewczyny wstawiały więcej zdjęć, odpowiednio zrobionych i z kilku stron, co pozwoliłoby zobaczyć je w trójwymiarze i doradzić dokładniej. Wtedy wiedziałabyś, że nie masz do czynienia z kimś, kto tu nagle wszedł i nie zrozumiał, gdzie jest, tylko z kimś, kto właśnie pisze tu od dawna i stara się uwzględniać wszelkie istotne elementy. To dlatego widzę, że nie wszystkie dziewczyny można wrzucić do szufladki jakiegoś typu. Niektóre po prostu z każdej będą którąś częścią ciała wystawać ![]() Podział T&S naprawdę można potraktować jak punkt wyjścia, a nie podporządkowywać mu na siłę każdej kobiety, nawet takiej, której nie da się do żadnego z typów w pełni dopasować, bo po prostu jest pomiędzy. Do tego prawda jest taka, że ludzi najczęściej widzimy w półprofilu. Nie są płaskimi obrazkami. A skoro tak, to warto się zastanowić, jak to uwzględnić. Nie chcesz? Trudno. Ja uważam, że to też jest ważne. Jeśli nawet nie napiszesz komuś "Jesteś kręglem" tylko "Waham się pomiędzy wiolonczelą a kręglem" to i tak sugerujesz, że jakiś typ trzeba człowiekowi wybrać, tylko masz wątpliwości jaki. Co akurat jest dobrą reakcją (te wątpliwości). Co do spodni Asiuka - nie, nie uważam, żeby Asiuk miała nosić legginsy, czy rurki. Przecież to propozycje dla kolumny, a już w pierwszym poście przecież wyraźnie napisałam, że Asiuk właśnie odwrotnie, potrzebuje spodni wydłużających nogi i z propozycji spodni dla kolumn nie powinna korzystać. Mogłoby jej być fajnie np. w spodniach z podwyższonym stanem, a jeśli chodzi o układ biodra-uda, to jestem za spodniami równo przylegającymi w tych miejscach. Aż zajrzałam do zamkniętej galerii ze stylizacjami, gdzie jakiś czas temu wrzuciła swoje zdjęcia dziewczyna o podobnej figurze do Asiuka. Poszerzenie poniżej bioder przeraźliwie ją pogrubiło. Żałuję, że galeria jest zamknięta, bo... jeden obraz znaczy więcej niż 1000 słów. Żeby nie było wątpliwości - nie, nie zamierzam Ci wytykać indolencji. Jeśli już, to raczej zachęcić do bardziej otwartego podejścia do tego podziału. Nie wiem skąd pomysł, że "robię z Ciebie idiotkę". Do głowy by mi to nie przyszło. Podaję argumenty. A nie wmawiam Ci, że "masz problemy ze zrozumieniem opisów typów". Ty to robisz. Szczerze mówiąc zaskoczyło mnie, że poczułaś się atakowana. Po prostu nie zgodziłam się z Twoją oceną sytuacji. Naprawdę potrzebujesz, żeby wszyscy się z Tobą zgadzali? Mam nadzieję, że nie i że będziemy mogły tutaj normalnie dyskutować. Proszę, poświęć chwilę na zastanowienie się, czy naprawdę każdą kobietę można (i jest sens) wrzucać w szufladkę jednego konkretnego typu. Czy naprawdę nigdy nie miałaś wrażenia, że ktoś jest pomiędzy? Nigdy nie zastanawiałaś się, jak na nasz obraz wpływa to, jak ludzie widzą nas też z boku, z tyłu i z półprofilu? Jeśli nie chcesz, to nie, trudno. Możesz uwzględniać obraz tylko z przodu i uznawać, że typy T&S nie są po to, żeby je poprawiać. Ok. Tylko w takiej sytuacji nie reaguj emocjonalnie, kiedy ktoś stara się zobaczyć szerszy obraz, traktując typy T&S tylko jako dobry punkt wyjścia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Maith, czy mozesz przestac pisac do mnie/o mnie posty i zajac sie tematem watku, a nie analizowaniem tego co rzekomo mysle.
jesli ci przeszkadzaja moje posty- to wlacz 'na mnie' ignora. ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-08-27 o 02:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
przypadkiem trafiłam na ten wątek i chciałabym Was prosić o radę
![]() mam nadzieję że nie przeszkodziłam w dyskusji ![]() zawsze miałam problem z określeniem swojej figury, w zasadzie jestem dość proporcjonalna, a dokładnie dość proporcjonalnie zaokrąglona ![]() 1- górna część ciała przeważ nad dolną? NIE 2- dolna część ciała przeważ nad górna? NIE 3- duży biust 75 F 4- krępe uda TAK 5- krępe łydki? TAK, NAWET BARDZO 6- duże odstające pośladki? TAK, DO TEGO DŁUGIE: TYP "LATYNOSKI" WG TŻ ![]() 7- ramiona szersze od bioder? RACZEJ NIE 8-płaski brzuch? AKTUALNIE ZDECYDOWANIE NIE, KILKA KILOGRAMÓW TEMU NAWET TAK 9- duże wcięcie w tali? ŚREDNIE (?) 10- krótka, długa talia? KRÓTKA (?) 11- wzrost- 166 CM, WAGA 69 KG 12- rozmiar ubrań, góra/dół GÓRA M/L, DÓŁ L +mam kwadratowe biodra, nie wiem jak to inaczej określić, pomiędzy boczkami a udami jest wcięcie Dwa zdj zrobione przed chwilą, są trochę naświetlone bo do okna ale sylwetkę widać więc wstawiam + ostatnie zdjęcie to jakieś 10 kg temu, ale widać jaką mam talię a nie umiem określić czy krótka czy długa i jakie jest wcięcie ![]() dziękuję z góry za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.