![]() |
#2161 |
Konto usunięte
|
Dot.: Biblia kształtów kobiecych
Bardzo proszę o pomoc
![]() 1- górna część ciała przeważa nad dolną? nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? nie 3- duży biust C i więcej? C 4- krępe uda? nie 5- krępe łydki? nie 6- duże odstające pośladki? nie 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch? raczej tak 9- duże wcięcie w tali? średnie 10- krótka, długa talia? długa 11- wzrost- powyżej 177cm? tak, 182cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół? 40/40 Może podam jeszcze moje wymiary: ramiona 95cm biust 95cm talia 71cm biodra 97cm uda 55cm wzrost 182cm waga około 71kg Edytowane przez 201607260940 Czas edycji: 2012-02-08 o 14:35 Powód: dod. inf. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc w rozstrzygnięciu, kim jestem
![]() 1- górna część ciała przeważa nad dolną? nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? chyba tak 3- duży biust C i więcej? mały, 70-75B 4- krępe uda? nie 5- krępe łydki? nie 6- duże odstające pośladki? raczej tak 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch? raczej tak 9- duże wcięcie w tali? raczej tak 10- krótka, długa talia? krótka 11- wzrost- powyżej 177cm? nie, ok. 167 12- rozmiar ubrań, góra/dół? 36/38 góra, dół zwykle 38 Wymiary: Biust 84,5 Pod biustem 73 Biodra 98 Talia 67 Obwód ramion 98 Udo 56 Mam więc masywny dół, szerokie ramiona i mały biust. Wychodzi na to, że jestem gruszką, ale w zabronionych dla gruszek spódnicach ołówkowych wyglądam świetnie, więc może jednak klepsydra? Nie mam krępych nóg. Łydki są dosyć długie i szczupłe. Obwód ramion i bioder jest taki sam, więc może pasowałaby kolumna? Ale nie jestem wybitnie wysoka, więc kolumna chyba odpada. Zwykle mam problem z doborem spodni: gdy są dobre w udach - bardzo odstają w talii/pasie i są za długie. Kiedy patrzę w lustro, widzę coś pomiędzy gruszką a klepsydrą. Żeby nie zakładać nowego tematu, spytam jeszcze, czy sukienka z załącznika pasowałaby do mojej figury? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
A może waza? Ma trochę mniejsze gabaryty biustowe niż klepsydra i dobrze wygląda w ołówkowych, to by się chyba zgadzało.
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Proszę o pomoc w ustaleniu typu sylwetki. Waham się pomiędzy lizakiem a wazą. Może wy doradzicie: 1- górna część ciała przeważa nad dolną? nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? nie 3- duży biust C i więcej? duży, 70 D 4- krępe uda? nie 5- krępe łydki? nie 6- duże odstające pośladki? nie, raczej bardziej płaskie 7- ramiona szersze od bioder? nie, ta sama szerokość 8-płaski brzuch? raczej tak 9- duże wcięcie w tali? średnie 10- krótka, długa talia? długa 11- wzrost- powyżej 177cm? nie, 170cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół? 34/36 góra, dół 38 wymiary: biodra 92 cm talia 75 cm ramiona 92 cm biust 89 cm pod biustem 74 cm wzrost 170 cm waga 64 kg
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wydaje mi się, że jestem klepsydrą, ale zastanawia się, czy jednak nie wazą. Upewnicie mnie?
![]() 1- górna część ciała przeważa nad dolną? raczej nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? raczej nie 3- duży biust C i więcej? zdecydowanie (teraz 65G, niegdyś 70E ![]() 4- krępe uda? tak 5- krępe łydki? średnie (36,5cm ale dość niezgrabne) 6- duże odstające pośladki? nie ![]() 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch? raczej nie 9- duże wcięcie w tali? tak (31cm w stosunku do bioder) 10- krótka, długa talia? krótka 11- wzrost- powyżej 177cm? zdecydowanie nie 12- rozmiar ubrań, góra/dół? 38/38 Wymiary 93/65/96 ![]() Dorzucam zdjęcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam wymiary podobne do Twoich, jakiego wzrostu jesteś? ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Raczej waza ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() Mi jednak pasujesz do gruszki, mimo ramion o takiej samej szerokości jak biodra... ![]()
![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
to ja jestem niewiele wyższa... 166
![]() wymiary bardzo podobne, jednak ja mam długą talię i krótkie nogi ![]()
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
hej. Zwracam się o pomoc w rozstrzygnięciu jaki mam typ figury
1- górna część ciała przeważa nad dolną? nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? chyba tak 3- duży biust C i więcej? mały, 65c 4- krępe uda? tak 5- krępe łydki? tak 6- duże odstające pośladki? raczej tak 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch? nie 9- duże wcięcie w tali? raczej tak 10- krótka, długa talia? krótka 11- wzrost- powyżej 177cm? nie, jestem niska 153cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół? 34/36 góra, dół zwykle 36 lub 38 wklejam jeszcze linki do zdjęć mojej figury. mam nadzieję, że ułatwią ustalenie... I mam jeszcze takie pytanie. Czy przy mojej figurze mogę nosić jasne, beżowe spodnie? chcę sobie takie kupić ale boję się, że mnie pogrubią. Jaki ewentualnie wybrać fason i jak je zestawić? z góry dziękuje za pomoc. https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=127468 https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=127466 https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=127467 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Martiza, na mój gust jesteś gruszką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
Pomóżcie i mnie bo ja już się gubię
![]() 1- górna część ciała przeważa nad dolną? nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? nie 3- duży biust C i więcej? C75 4- krępe uda? tak 5- krępe łydki? tak 6- duże odstające pośladki? tak 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch? nie 9- duże wcięcie w tali? trochę, ale niezbyt wielkie 10- krótka, długa talia? krótka 11- wzrost- powyżej 177cm? nie, 155cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół? 40/40 Wymiary: biust - 92cm talia - 76cm biodra - 97cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o spodnie-jak Ty dobrze będziesz się w nich czuła kup i nos jak najbardziej! Jeśli jednak masz kupić je "bo taka moda" i iść ulicą i myśleć "napewno patrzą na moje grube nogi" itd. to nie ma sensu. Ty masz się czuć dobrze, bez względu na to czy są to beżowe rurki, czy czarne spodnie do kant! ![]() Jeśli jednak mam coś doradzić to postaw na spodnie tzw. marchewy, nie będą upinały ud, znajdziesz je teraz w co drugim sklepie ![]() Dołóż do nich buty na obcasie jeśli chcesz się czuć pewniej (nawet w tych niewielkich-5cm, nogi będą szczuplejsze) do tego najlepiej dosyć dopasowany top, żakiet, długi wisior i jesteś "tap madl" ![]()
![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Już kiedyś prosiam o radę ale nie uzyskałam jednoznacznej odpowiedzi wobec tego ponawiam pytanie
![]() 1. Górna część ciała przeważa nad dolną - NIE 2. Dolna część ciała przeważa nad górną - tak 3. Duży biust - nie (76 cm) 4. Krępe Uda - CHYBA NIE (44cm) 5. Krępe łydki -CHYBA NIE (31cm) 6. Duże, odstające pośladki - płaskie (84 cm) 7. Ramiona szersze od bioder - Minimalnie 8. Płaski brzuch - leciutko odstający 9. Duże wcięcie w talii - nie (54cm) 10. Krótka, długa talia - Proporcjonalna 11. Wzrost - 158cm Waga - 42kg 12. Rozmiar ubrań, góra/dół - 34,36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
wallawalla, na moje oko to jesteś piękną, szczuplutką klepsydrą. Szkoda tylko, że załączone fotki są takie malutkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
postaram się dodać jeszcze raz zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
udało się, zdjęcia są większe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
No więc i ja poproszę o pomoc. skłaniam ku klepsydrze lub wazie ale nie jestem pewna
1- górna część ciała przeważ nad dolną nie 2- dolna część ciała przeważ nad górna chyba nie 3- duży biust C i więcej tak 101cm, pod biustem 78 4- krępe uda tak 58 cm 5- krępe łydki? tak 40cm 6- duże odstające pośladki? chyba tak 7- ramiona szersze od bioder? nie (biodra 105, ramiona 100cm) 8-płaski brzuch nie 9- duże wcięcie w tali? raczej tak, talia 76cm 10- krótka, długa talia? 11- wzrost- 178cm 12- rozmiar ubrań, góra 38-40/ dół 42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 | |
Zadomowienie
|
chudzielec z Ciebie
![]() według mnie też jesteś klepsydrą ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]()
Dbam o włosy... od-01.2012 zdrowe odżywianie....walczę od dwóch lat i nadal nic ![]() ćwiczę! udo: 60-58-54 cm mój blog ![]() Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-04-10 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
Ja najbardziej pasuje do ROŻKA. Chociaż wcięcie w talii mam raczej średnie i pasek w tym miejscu sprawi że moje ramiona będą wyglądały na jeszcze szersze. Do tego łydki są dużo chudsze od ud, no i jeszcze płaski tyłek
![]() Ma któraś podobnie? Może doradzicie mi jaki strój kąpielowy byłby dla mnie najkorzystniejszy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na takie majteczki, chyba muszę włączać obszerne poszukiwamiał teraz, bo na ostatnia chwilę znowu nic z tego nie wyjdzie i na plaży znowu będę się chować :| A co do stanika, to wiązany na szyi chyba raczej nie? ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
To ja też proszę o pomoc.
1- górna część ciała przeważa nad dolną? nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? nie 3- duży biust C i więcej? tak 4- krępe uda? tak 5- krępe łydki? tak 6- duże odstające pośladki? tak 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch? raczej tak 9- duże wcięcie w tali? średnie 10- krótka, długa talia? długa 11- wzrost- powyżej 177cm? nie 12- rozmiar ubrań, góra/dół? biust- 38/40, talia- 36, dół- 38/40 Wymiary: 160 cm, 95, 70, 95 Mam problem z odpowiedzią na te pytania, więc opiszę po swojemu i wstawię zdjęcia. Jestem bardzo niska, mam bardzo krótkie nogi. Łydki chyba dość szczupłe, uda bardzo grube. Biodra szerokie, ale uda jeszcze szersze od bioder. Chyba spore wcięcie w talii. Brzuszek odstaje czasami (jak pojem xD), ale tylko w swojej dolnej części. Szeroko rozstawione żebra, duży biust, długi tułów, moim zdaniem szerokie ramiona i długa szyja (Ale to się chyba nie liczy ;p) Edytowane przez gagatek461 Czas edycji: 2012-04-15 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Gagatek, super figura
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
1- górna część ciała przeważa nad dolną? raczej tak
2- dolna część ciała przeważa nad górna? nie 3- duży biust C i więcej? Tak, D/E 4- krępe uda? tak 5- krępe łydki? nie 6- duże odstające pośladki? nie 7- ramiona szersze od bioder? tak 8-płaski brzuch? nie 9- duże wcięcie w tali? niewielkie 10- krótka, długa talia? długa 11- wzrost- powyżej 177cm? Nie, 174 12- rozmiar ubrań, góra/dół? 38/40 i na dole tak samo 38/40 Moje wymiary: ramiona 98cm biust 96cm talia 75cm biodra 93cm uda 55cm wzrost: 174 cm waga: 63 kg Patrzę w lustro i nie wiem sama, czy jestem cegłą, wazą, klepsydrą? W każdym opisie znajduję elementy, które pasują, ale i takie które kompletnie odpadają. Jestem raczej wysoka, mam długi tułów, małe wcięcie w talii. Wąskie biodra, szersze ramiona, no i moja zmora - duży brzuch ![]() Pomóżcie, bo wiem, że znalezienie typu sylwetki jest kluczem do właściwego ubioru ![]() ![]() EDIT: zdjęcie wprawdzie sprzed prawie 2 lat, kiedy ważyłam jakieś 5 kilogramów więcej, ale widać na nim dysproporcję pomiędzy ramionami a biodrami. 1.jpg Edytowane przez milusss Czas edycji: 2012-04-15 o 01:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Przyczajenie
|
Mam straszny problem z wyborem... Waham się między kręgielkiem (ale w sumie nie mam jakichś szczupłych ramion ani grubych łydek), a wiolonczelą (ale nie wiem czy jestem wystarczająco klepsydrowata- mam średnie wcięcie w talii).
1- górna część ciała przeważa nad dolną? nie 2- dolna część ciała przeważa nad górna? nie 3- duży biust C i więcej? tak 4- krępe uda? tak 5- krępe łydki? nie 6- duże odstające pośladki? tak 7- ramiona szersze od bioder? równe 8-płaski brzuch? tak 9- duże wcięcie w tali? nie, średnie 10- krótka, długa talia? krótka 11- wzrost- powyżej 177cm? nie 12- rozmiar ubrań, góra/dół? 36/38 góra, 38/40 dół Zwykle spodnie dobre w udach i biodrach są na mnie za szerokie w pasie. Jedyne jakie pasują to levi'sy z serii 'dla dupiastych' ![]() wymiary: ramiona- 94cm biust- 92cm talia- 68cm biodra- 94cm udo- 57cm wzrost 163cm, 60kg Uważam, że mam dość proporcjonalną sylwetkę i tak naprawdę zupełnie nie wiem do czego się podpiąć. Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Przyczajenie
|
A jak myslicie, jaka jest naprawde roznica miedzy rozkiem a kolumna? ja od dlugiego czasu waham sie miedzy tymi wlasnie typami - niby wychodzi ze jestem kolumna ale jestem niska, i tak jak w ksiazce jest pokazane ze paski w talii dobrze wygladaja - na mnie rzadko ktory, bo nawet w nich wygladam jak prostokatny "kloc". Natomiast do rozka "ciagna" mnie ramiona szersze od bioder, ktorych praktycznie nie mam, ale fasony dla rozka mi sie wcale nie podobaja... a zadnym innym typem nie jestem na pewno, bo nie ma za bardzo jakim....
A tak przy okazji, znalazlam cos ciekawego na stronie T&S, moze komus sie przyda ![]() http://bodyshapestyle.com/wp-content...Shape-Quiz.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
musze dokładniej poczytać o wszystkich typach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.