![]() |
#451 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Trwałe (najtrwalsze) perfumy
Cytat:
Cytat:
![]() mnie zas z kolei Pure Poison lubia bardziej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
a ile razy należy się psiknąć?
niektórzy mi mówią, że 1 raz, ale dla mnie to za mało. i jeszcze jedno, jak użyję zapachowego dezodorantu pod pachy to nie pogryzie sie z perfumami? trwały zapach to na pewno angel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=psik%F3w A w temacie Myrrhe Ardente Goutal pobiły wszelkie rekordy trwałości i kilerowatości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
najtrwalsza i najcudowniejsza
VERSACE - BRIGHT CRYSTAL popryskam rano, wieczorem przy kąpieli gąbka pachnie ![]() zapach jest super i baaardzo trwały!!
![]() |
#455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To ciekawe, bo ogólnie Bright Crystal ma opinię jednego z najmniej trwalych zapachów. Co do tych, które miałam na sobie: Insolence EDP (fioletowy flakon) - zabija trwałością, pierwszy raz dostałam takiego bólu głowy i az zrobiło mi się niedobrze, ledwo domyłam nadgarstek Shalimar - podobnie, akurat nie mój zapach, ale ledwie zmywalny woda i mydłem ![]() Bardzo trwałe są na mnie Fuel for Life o dziwo, oraz Cinema. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
BAN stały
|
Ambre fetiche i już wspominane Myrrhe Ardente na prawde są zabójczo trwałe. do tego mam wrażenie że ogólnie ambry trzymaja się bardzo długo. a może moja skóra ma takie właściwości? każda ambra czy to L'eau d'ambre czy intensywne Ambre extreme, Ambre Sultan lub Ambre russe... wszytkie trzymają się cały dzień a nawet kąpiel wytrzymują!
![]() do tego znany z przyskurności i ulotności Black cashmere zrobił się na mnie niesamowicie intensywnu i nie do zdarcia! może to wina upałów, albo ta nowa wersja BC jest trwalsza. Polly- porównywałaś już? na mnie nowe BC chyba jest intensywniejsze. na pewno bardziej słodkie i mega śliwkowe. niesamowitym killerem jest również Jade i ... uwaga... Amethyste Durbano ![]() To że Słoń to zabójca to już każdy wie... Eden- to dziadostwo (przepraszam zwolenników) żyć nie daje i próbuje zabić człowieka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moi znajomi ciągle mi mowią że ładnie pachnę, jak się w pokoju popryskam i wyjde to zapach utrzymuje się długo (stąd wiem kiedy moja siostra podkradnie mi zapaszek ![]() takze dziwi mnie ta opinia, perfuma oczywiście nie z allegro bo tam jest 99.9% podróbek, ale z perfumerii - trwałość niezastąpiona - a miałam już naprawde bardzo dużo i żadna nie była AŻ tak trwała ![]() będąc na imprezie zawsze jest ktoś kto powie mi że ładnie pachnę, także coś w tym jest ![]()
Edytowane przez tewa1259 Czas edycji: 2009-07-21 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
BAN stały
|
dla mnie również Bright Crystal to cienias jeśli chodzi o trwałość...
Zapomniałam o Flowerbomb i Flowerbomb extreme! horrrrror! i Hypnotic Poison iii... i dużo by wymieniać ![]() Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-07-21 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez essme Czas edycji: 2009-07-21 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
kurde to jak to możliwe?? my kupiłyśmy z tej samej dostawy, może więcej tego 'zapaszku' dodano
![]() a tak serio to nie wiem o co chodzi, ale moja jest bardzo trwała i jestem bardzo zadowolona . ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- na mnie tak średnio się utrzymuje, nie ma rewelki ale nie jest źle ![]()
![]() |
#461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W temacie: u mnie chyba nic nie pobiło do tej pory Słonia i Aliena ![]()
![]() |
![]() |
#462 |
Konto usunięte
|
ja to się akurat cieszę, że Bright Crystal do mojego ph
![]() ![]() ale ostatnio to się mnie safran troublant uczepił i trzyma długo, ewolucje przeróżne co czas jakiś wycinając, ale na koniec dnia nadal jest i z tego faktu cieszę się bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Ze mnie zapachy szybko ulatują...tak stwierdzam. Jestem zimnoskórym zauszkiem
![]() Nie wiem jakie inne perfumy stanowią punkt odniesienia dla trwałości BC, ale w porównaniu z Avonami itp. są nawet trwałe ![]() Na mnie Flowerbomb nie jest mega trwały, nie wiem dlaczego, może dlatego, że stosuję przez upały oszczędnie? Za to Pink Sugar strasznie intensywny. Jeden psik i TŻ umiera nawet po kilku godzinach. Gdy robiłam odlewkę, wyszłam na dwór, by nie zapachnić sobie zanadto pokoju, a mój brat zapytał siedząc w domu na piętrze co tak zawiewa spalonym cukrem ![]() No i Angel testowy miziu-miziu z fiolki pachniał cały wieczór i czułam nawet rano. Tylko dlaczego znów mdli TŻ...
![]() Edytowane przez aliś Czas edycji: 2009-07-22 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
BAN stały
|
dla mnie trwaly jest kenzo jungle i kenzo flower
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Jak byście porównały trwałość Flowerbombki EDP i Aliena? Oba są na szczycie listy zakupów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Konto usunięte
|
Ja mam coś pecha ze znalezieniem większej liczby zapachów, które będą się na mnie długo utrzymywały
![]() ![]() ![]() Jak na razie to znam 5 zapachów które czuć na mnie ładnie przez cały dzień: Addict, Hypnose, In2U, Lolita Lempicka oraz Cat Deluxe... ehh a jest tyle zapachów które mi się podobają ogromnie.. jak utrzymują się z 5 godzinek to oki ale z reguły to 2 godziny:/:/. A jak coś mi się nie podoba goromnie to najczęsciej czuć to dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo ![]() ![]() Edytowane przez c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46 Czas edycji: 2009-08-24 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Na mnie najlepszą trwałość mają : Hugo Boss Deep Red, Miss Dior Cherie Diora i Miracle forever Lancome. Te trzy jakos tak współgrają z moją skórą, ze zdarza się że nawet wieczorem je czuję, nie poprawiając w dzień. Wszystkie inne perfumy z którymi miałam dotąd styczność niestety znikaja i wymagają poprawek. Ale z drugiej strony, nie poznałam jeszcze ich tak dużo, pewnie wiele przede mną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
Według mnie najtrwalsze zapachy to
Pure poison-Dior Champs-Elysee-Guerlain Shalimar-Guerlain Obsession i jego siostry-C.K Opium-YSL-Ten to jest killer ![]() Diune-Dior Eden-Cacharel Lou-Lou Cacharel Chanel 5 Chanel Alure
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
moją skórę kochają zwlaszcza słodziaki i lepią się do niej jak mało co
![]() A killery na 10-12 h i wzwyż: - Angel - Ange ou Demon - Opium (sama edt trzyma się z 12 h ![]()
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
Moja skóra nie trzyma zapachów, zawsze psikam 3 psiki - 2 za uszy i jeden na nadgarstek lub dekolt. Najtrwalsze z testowanych,
Angel, Addict, Wish, L Lolita, Lolita, Eau des Merveilles...Flowerbomb na mnie jakoś ginie, tzn. na nadgarstku czuje go długo, ale nie wyczuwam przypadkowo przy ruchach głowy itp.
![]() |
![]() |
#473 |
BAN stały
|
Wg mnie najtrwalszy jest Słoń, pozniej wszelkie Alieno-Angelowe historie. Z lzejszych to NR for Her i Ogrodek Nilowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Rozeznanie
|
Ja też uważam, że najtrwalszy jest słoń. Tylko nie mogę go stosować bo mnie mdli ;( po jednym psiknięciu gdziekolwiek nawet na spodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zadomowienie
|
bardzo trwaly i rewelacyjny zapach ma nothern lights z oriflame i na promocji mozna kupic go za ok 40 do 50 zl.pozatym moja kumpela uzywa zawsze podrobki davidoffa coll water kupuje go w lidlu za ok 8 zl.i jest swietny i bardzo trwaly ma niebieska buteleczke.oryginalny cool water nie pachnie tak ladnie bo ja kupilam w daglasie oryginalny i bylam zawiedziona bo ten mojej kumpeli duzo ladniej i intensywniej pachnial.takze go polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Niewiele osób wspomina Ange ou Demon Givenchy. Według mnie to najtrwalsze perfumy zaraz po Angel (którego nie znoszę). U mnie trzymają się na skórze czasem dłużej niż 48h, a na ubraniu nawet kilka dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
"Code" Armaniego. Towarzyszyły mi przez cały dzień, od bladego świtu do późnego wieczora i ani trochę nie straciły na trwałości
![]()
![]() |
#479 |
BAN stały
|
Dla mnie najtrwalszym zapachem do tej pory jest:
Emporio Armani - Diamonds (bardzo długo utrzymuje się na mojej skórze) oraz Givenchy - Ange ou Demon EDP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
Klasyczna Prada, bardzo trwała.
Mania również długo jest wyczuwalna. Soir de lune. I niestety Opium, Chanel No 5 trwają i trwają na znajomej pani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.