![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trwałe (najtrwalsze) perfumy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
a czy możecie powiedzieć coś o Jimmy'm Choo EDT?
Zastanawiam się czy je kupić. Któraś z was może miała? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() Wolę edp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
U mnie fajnie trzymały się Naomi takie złote, ponad 8 godzin czułam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Guerlain Lover
|
Testowałam obydwa jak tylko się pojawiły i pamiętam, że edt po godzine na nadgarstku już nie czułam, a edp tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Przyczajenie
|
ja dodałam je na listę prezentów pod choinkę.
A tak wracając do ogólnego tematu to dosyć długo trzymają się też Naomi Campbell srebrne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
Mikołaj docenił mnie i przyniósł pod choinkę Jimmy'ego Choo edp, muszę przyznać, że pachną inaczej niż edt, są bardziej słodkie. Popsikałam je na nadgarstek i jeszcze po kąpieli było odrobinę je czuć. Trzeba przyznać, że warte są swojej ceny.
A jeszcze zapomniałam napisać, że do trwałych perfum należą DKNY Be Delicious i DKNY Be Delicious Fresh Blossom - oby dwa zapachy miałam. Są cudowne i długo się trzymają. Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
Bardzo trwalym zapachem jest Alien edp oraz Dior pure poison edp.To moje najukochansze ,najtrwalsze perfumy.Po nich Naomi Campbell cat deluxe Al Night ,DKNY Women ,Mexx Women oraz Versace Versace -troche juzmniej trwale aczykolwiek bardzo przyjemne i eleganckie zapaszki
![]()
![]() |
![]() |
#732 |
Przyczajenie
|
Ja uwielbiam Mexx Women. To najlepszy zapach na świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Insolence nic nie przebije, uwierzcie perfumoholiczce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez BlueberryMilkshake Czas edycji: 2012-12-27 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
mega kiler alien essence absolue
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
Jimmy Cho edp mega trwałe, moim zdaniem bardziej niż Flowerbomb.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Z trochę niższej półki cenowej za najbardziej trwałe uważam perfumy Calvin Klein Eternity Moment, do 8-9 godzin na mojej skórze się utrzymują. Często bywają w promocjach w Rossmanie albo Naturze.
Jakie trwałe, świeże zapachy polecicie na wiosnę?
![]() |
#740 |
Marszałkini II RP
|
Z dotychczasowych perfum, które używałam bezapelacyjnie Narciso Rodriguez For Her.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Przyczajenie
|
U mnie trzymają się:
TM Alien edp Armani Mania edp <3 Miss Dior edp Chloe klasyczna edp no i rzeczywiście trwałe są versace: crystal noir i vanitas (ale nie za bardzo przypadają mi do gustu) La vie este belle - masakra, trzy raz w przeciągu godziny wchodziłam do perfumerii w galerii aby utrwalić zapach (psiknęłam 3 razy razy na nadgarstek), przyjechałam do domu po 1 h i niestety ani śladu. Po trzykrotnej aplikacji!!!! Przereklamowana. ostatnio nowy nabytek See by Chloe - ale trwałość przeciętna, ale piękny ![]() Bardzo trwałe są Guerlain, ale jedynie Insolence mi się podoba, sukienka za bardzo porzeczkowa ![]() No i bardzooooo trwałe YSL Manifesto, aczkolwiek zbyt duszące jak dla mnie Trwałe są jeszcze PR Lady Million Pozdrawiam ![]() A powiedzcie mi czy Gucci Guilty dobrze się trzyma, bo ładny :P Edytowane przez catherines Czas edycji: 2013-03-13 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Na mnie około 6 godzin, ale słyszalam glosy, że nie trwałe i że lepsza wersja Intense. Czyli jak zawsze sprawa indywidualna.
Na mnie najtrwalsze: The One D&G wszystkie Alieny Addict Flowerbom edp Cinema edp Shalimary (edp, edt i PI)
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Hm, La Vie Est Bell na mojej córce trwałość mega- ubrania pachną nawet po wypraniu, a ona sama jest tym zapachem przesiąknieta- jak widać to kwestia indywidualna.
Gucci dla mnie bardzo nietrwałe. Obecnie testuję Angel La Rose, gdyż mam ten problem, że na mojej skórze kompletnie nie trzymają się zapachy, ale też nie jestem zadowolona z jego trwałości, trzyma mi się blisko skóry i nie ma ogona. Bardzo, ale to bardzo chcialabym, żeby Ange Ou Demon- Givenchy był trwały, bo jestem zakochana w tym zapachu, ale coż- na mnie trzymają się może z godzinę. Czytałam wiele opinii na jego temat i są podzielone co do trwałości, na jednych killer, na innych tak jak na mnie porażka. Podobno trwałe na mnie są Hot Couture Givenchy, ale ja niestety ich nie czuję, a co ja poradzę, że lubię zapach na sobie czuć, no i My Insolence Guerlaina też w miarę trwałe, ale wciąż jeszcze szukam mojego zapachowego nr 1. Testowałam też ostatnio Bottega Veneta, ale jakoś otoczenie niezbyt pozytywnie go odbiera, a i też trwalość głowy nie urywa i cena jest porażająca i nie wiem dlaczego za bardzo mi się kojarzą z Burrbery Touch, które jest znacznie tańsze. Ogólnie podsumowując mój elaborat, wciąż szukam swojego zapachu, takiego z ogonem, chyba kupie w końcu Demona i będę się nim po prostu dopsikiwać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Najtrwalszym zapachem jak testowałam/znam/posiadam jest Samsara Guerlain EDP BITE 12h
![]() Pewnie też nikogo nie zdziwię Angel Thierry Mugler EDP. I tak jak pierwsze chwile z tymi perfumami były naprawdę nieziemskie tak teraz nie jestem w stanie ich nosić włazi to w pory skórne i po myciu dalej siedzi ![]()
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może Wy mi pomożecie
![]() ![]()
![]() |
#747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Choc bardzo je lubie to niestety ale raz, na samym poczatku najadlam sie przez nie wstydu bo nie wiedzialam jeszcze jaka maja trwalosc i sile razenia. Dostalam probke i kiedy juz mialam malo na dnie ( tak mi sie przynajmniej wydawalo ![]() Cale biuro pachnialo, wszyscy chodzili i pociagali nosami a mamy naprawde spore biuro - open space. Zaczelo sie ogolne wietrzenie i na ogol bardzo powscigliwi i tolerancyjni Holendrzy zaczeli robic uwagi. I na moje nieszczescie trwalo to i trwalo. ![]() Dlatego moge zaswiadczyc tym niechlubnym przykladem jak skutecznie trwale jest LVEB . ![]()
A woman's perfume tells more about her than her handwriting. Edytowane przez Idealist Czas edycji: 2013-03-14 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
![]() Miałam podobną historię, wypsikałam się Lolitą i poszłam na wykład o 8 rano, sama siebie przez cały czas nie mogłam znieść, a obok siedziała masa chłopaków, więc "położyłam" się na stole i zastygłam na całe 1,5h, żeby ich nadmiernie nie męczyć, ale i tak wiem, że musiało być ciężko ![]() ![]() Bardzo trwałe na mnie są Costume National 21, chyba najbardziej ze wszystkich które mam. A każde inne i tak dopsikuje co 4-6 godzin, bo jak sama się przestaje czuć to mi smutno ![]()
![]() |
#749 | |
Przyczajenie
|
No po Waszych opiniach poszłam przetestować jeszcze raz La vie este belle i NIESTETY - 1,5 h trzymał się ten zapach na mojej skórze. Naprawdę wszystko zależy od skóry. Chciałabym znaleźć swojego killera, choć jak pisałam np klasyczną Chloe czuje cały dzień prawie, min. 6 h. Nie ma co sugerować się opiniami co do killerów. Trzeba testować
![]() Zastanawiam się nad Gucci Premiere, całkiem dobrze trzyma mi się na skórze a mój narzeczony dziś stwierdził, że cięgnie się za mną ogon premiera ![]() Co Wy o tym myślicie? Oczywiście Gucci raczej na wieczór. A co na co dzień? ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Klasyczna edp Chloe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.