Trwałe (najtrwalsze) perfumy - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 15:33   #781
bacha-aa
Przyczajenie

Dot.: Trwałe (najtrwalsze) perfumy

Zgadza się , Samsara jest niezwykła. Zgubiłam apaszkę w dużym biurowcu, bardzo ją lubiałam....Po tygodniu portier przyniósł mi apaszkę mówiąc , że takich perfum tylko ja używam i po tym poznał.......

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez astraroth Pokaż wiadomość
Ja Naomi po dwóch godzinach od psiknięcia czuję tylko jakieś kiepskie i tanie nuty, które są popłuczynami po zapachu.
Insolence nic nie przebije, uwierzcie perfumoholiczce, zarówno w wersji EDT i EDP, sprawdzałam oba, na skórze czuć nawet po umyciu, ciuchy po praniu dalej pachną.
Prawda , zapachy tej marki są niepowtarzalne i warte ceny ,zwalają z nóg
bacha-aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 16:42   #782
Mira Bai
Raczkowanie

Moje typy:
My Insolence - Guerlain
Poeme - Lancome
Mira Bai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 16:44   #783
kicia555
Zakorzenienie

Dla mnie La Vie Est Belle - Lancome

GALAXIA
Istanbul lover

kicia555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 16:53   #784
201606201234
Konto usunięte

Słoń Kenzo - nie do zdarcia

Edytowane przez 201606201234
Czas edycji: 2014-05-04 o 16:55
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 22:46   #785
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Na mnie najdłużej utrzymują się: Eau du Soir Sisley'a, Alien, Angel - to dosyć ciężkie zapachy. Z bardziej świeżych to: Dior- Dune, Poison (na mnie pachnie świeżością, oczywiście po ostrym wstępie), Aqua di Gioia. Ze słodkości: La Vie Est Belle, Flowerbomb.
marienmarien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 06:42   #786
madziullka
Wtajemniczenie

Angel, Słonik, La vie est belle, Addict, Mademoiselle, Euphoria edp- z tych które znam

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 07:23   #787
lexxi
Zakorzenienie

dorzucam jeszcze od siebie klasyka Halloween- powala trwałością

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-06, 20:13   #788
cheneelle
Zakorzenienie

hej!
Ja z kolei uwielbiam Gucci Guilty Intense EDP.
Czasem jak psiknę włosy to nawet po myciu pachną Gucci.
Stary 2014-05-07, 10:48   #789
honoratkia18
BAN stały

Gucci guilty, trwały niezawodny, po prostu Gucci <3
Lancome ma też dobre zapachy, długo się utrzymują. Jeszcze polecam CK Ethernity Moment
honoratkia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-07, 11:51   #790
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cabotine De Gres (zielony)
Myślę że zasługuje na miano trwałego.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-07, 17:02   #791
pozzzziomka
Zakorzenienie

Soir de Lune, Hot Couture, klasyczna trucizna, Datura Noir, Sicily, Tresor Midnight Rose, Diamonds Intense, Diptyque Hesperides, Ciel d`Airain, El Cielo sobre la Plaza de Oriente
Stary 2014-05-07, 17:48   #792
860lacov
Raczkowanie

Zrobiłem wczoraj/dzisiaj test.
Na jedną rękę psiknąłem wczoraj ok 22:00 Terre D'Hermes, a na drugą puściłem kropelkę Creed Aventus z próbki.
Rano (wstałem ok 5:00) nie było śladu po Terre. Creed natomiast czułem jeszcze w okolicach południa.
Mój głos idzie na Aventusa (wiecie gdzie go można kupić? W quality aktualnie nie mają)

Edytowane przez 860lacov
Czas edycji: 2014-05-07 o 17:55
860lacov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-07, 19:14   #793
fado_lisboa
Raczkowanie

.
Mój głos idzie na Aventusa (wiecie gdzie go można kupić? W quality aktualnie nie mają)[/QUOTE]
Tutaj na przykład:
http://www.pachnidelko.pl/firm-pol-1...854-Creed.html
Sprawdzone źródełko
fado_lisboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-07, 22:33   #794
860lacov
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez fado_lisboa Pokaż wiadomość
.
Mój głos idzie na Aventusa (wiecie gdzie go można kupić? W quality aktualnie nie mają)
Tutaj na przykład:
http://www.pachnidelko.pl/firm-pol-1...854-Creed.html
Sprawdzone źródełko
Dzięki za informację, ale ten zakup średnio się opłaca (o ile można mówić o opłacalności w przypadku takich rzeczy)
Nieco bardziej opłacalny zakup to 120ml i przy okazji w wersji zapakowanej w oryginalne pudełko. Tylko aktualnie problem z dostępnością.
Mi po prostu zależało na czasie.
Tak czy inaczej dziękuję za dobre chęci, ażeby nie robić off topu założyłem nowy wątek.

Edytowane przez 860lacov
Czas edycji: 2014-05-07 o 22:59
860lacov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 13:34   #795
julittaa22
Zadomowienie

Może nie najwyższa półka ale bardzo bardzo trwałe są Grace edp z oriflame
Kiedyś popsikałam nimi włosy,po całym dniu położyłam się spać a rano nie mogłam uwierzyć że poduszka nimi pachnie

Moja wymiana:

Perfumy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post80378806
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 13:48   #796
Iryska75
Zakorzenienie

Na mnie najtrwalsze są Tesori d' oriente Royal Oud. Nawet słonik Kenzo przy nich jest słaby. Psiknięty na zasłonki pachnie w pokoju kilka dni
Iryska75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 14:03   #797
julittaa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iryska75 Pokaż wiadomość
Na mnie najtrwalsze są Tesori d' oriente Royal Oud. Nawet słonik Kenzo przy nich jest słaby. Psiknięty na zasłonki pachnie w pokoju kilka dni

A do jakich znanych perfum byś je porównała? Strasznie jestem ciekawa

Moja wymiana:

Stary 2014-05-09, 14:26   #798
Iryska75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
A do jakich znanych perfum byś je porównała? Strasznie jestem ciekawa
Nie znam nic podobnego, ale mogę przyrównać do ciężkich olejków arabskich. Ja mam to szczęscie, że 40 km ode mnie jest drogeria jak sprzed 20 lat i tam takie skarby stoją grzecznie na półeczkach . Nawet dezodoranty typu Impuls, Limara są. Czy ktoś je jeszcze pamięta? No ale nie o tym wątek. Royal Oud naprawdę warto przetestować .Recenzje też gdzieś widziałam ,to może tam ktoś napisał do jakich perfum jest podobny

Edytowane przez Iryska75
Czas edycji: 2014-05-10 o 22:13 Powód: .
Iryska75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 19:18   #799
julittaa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iryska75 Pokaż wiadomość
Nie znam nic podobnego, ale mogę przyrównać do ciężkich olejków arabskich. Mogę podesłać próbaska do testów. Ja mam to szczęscie, że 40 km ode mnie jest drogeria jak sprzed 20 lat i tam takie skarby stoją grzecznie na półeczkach . Nawet dezodoranty typu Impuls, Limara są. Czy ktoś je jeszcze pamięta? No ale nie o tym wątek. Royal Oud naprawdę warto przetestować .Recenzje też gdzieś widziałam ,to może tam ktoś napisał do jakich perfum jest podobny

Bardzo bym Ci była wdzieczna za próbeczkę do testów

Moja wymiana:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 21:10   #800
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Cabotine De Gres (zielony)
Myślę że zasługuje na miano trwałego.

O tak Posiadam Cabotine edt i to jest killer jakich mało. Dla przykładu: jeden psik na nadgarstek i na rękawie kurtki zapach czujesz jeszcze kilka dni. Nawet nie próbowałam psiknąć się globalnie
marienmarien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 22:52   #801
haha01wg
Przyczajenie

Dot.: trwałe perfumy

Szczerze przeczytałam tylko pierwszą str. jak czytam że im droższy zapach tym trwalszy to mnie szlak trafia. Kupuje drogie zapachy a wcale nie sa trwalsze od tych tańszych. Z doświadczenia wiem że zapachy "mocniejsze" są trwalsze. Np te co mają jako baze główną wanilie. Fakt dużo zalezy od naszego ph jeśli chodzi o trwałość i to jak dany zapach na nas leży. Znalazłam 2 zapachy które lubie czuc na kims na mnie nie moge, mi pachnął inaczej, nie fajnie... Bardzo polecam używanie kosmetyków tej samej lini. żele pod prysznic i balsamy (szczególnie balsamy, są dość mocno perfumowane).Można też nawilżyć skóre balsamem bezzapachowym to także wydłuży trwałość. Na włosach zapach chyba u mnie utrzymuje się najdłużej. nie zdrowe to troche dla włosów ale to mnie nei powstrzymuje. Trwałość perfum na sobie polecam sprawdzic przy pierwszym użyciu. Wtedy jeszcze nasz nos nie jest przyzwyczajony do tych perfum. Mam zapachy które się trzymały długo ale gdy czesciej je używałam ja czułam je przez 15 min. To normalne. przyzwyczajamy sie do zapachu i mimo że my go nie czujemy on tam jest. Wyjątek to perfumy które są dobrze do nas dobrane, Wiele osob mowi że psiuknie się czymś dla przetestowania i nic nie czuje albo jakąś delikatna znikomą mgiełkę,a mimo to otoczenie mowi że ładnie pachnie. Bardzo trudno takie perfumy znaleść ale da sie. Ja osobiście wole coś czuć i mieć pewność po tych pierwszych użyciach ze przez ileś tam je czuć. Dużo też zależy od tego co robimy. Pracuje fizycznie wiec zapachy testuje właśnie w pracy. Lato to najlepszy wtedy dla mnie termin na testowanie trwałości. Upał + praca fizyczna to najgorsze co może być na czas trwania perfum. Jeśli w takich warunkach zapach utrzyma sie na mnie 8h to jestem wniebowzięta. Nie lubie ciężkich zapachów wiec ciezko mi jakies znalesc żeby mnie zadowoliły. Najtrwalsze jakie znalazłam to :
Giorgio Armani, Acqua di Gioia- świerzak !!!!
dior jadore - na codzień zbyt elegancki zapach jak dla mnie
ysl parisienne- Zapach bardzo słodki ale słodkie owoce (nie lubie słodkich ciężkich), na lato zadusi. Polecam chłodniejszą porą.
CK, up in2y- ładnie się rozwija i bardzo trwa ale pierwsze nuty szybko zaczeły mi przeszkadzać.
Wszystko to wersje ETP. Nie szkoda mi kasy na kupowanie np w douglasie bo mam pewność że to orginały. Szkoda mi gdy tyle płace a okazuje się że zapach trzyma 4h, Często pytam się kogos przy moich testach czy pachnę wiec to nei jest tak ze moj nos się przyzwyczaił. Mam zapachy które mi się bardzo podobają ale szkoda mi bd ich kupić drugi raz bo wiem że są nie trwałe. W tych kategoriach w ostatnich czasam są hitem D&G nr 3, lacosta pour famme i mexx black. Póki co kupuje duzo perfum i nie przestane póki nie znajde zapachu na caly rok, który bd mi sie bardzo podobał i trwałość mnie zadowoli. skoro świeżak armani jest aż tak trwały i wyczuwalny to mam nadzieję ze na moj gust lżejszych zapachów znajde coś równie trwałego . Szkoda że mexy nie są takie... Zapach który zawsze mi pasuje niezależnie od pory roku a nawet od tego czy je mnie miałam na imprezie którą niezbyt dobrze na żołądku odczuwałam na drugi dzień.To Byłby MÓJ zapach gdyby nie trwałość...
haha01wg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 10:45   #802
Lou71
Raczkowanie

Witam,
Też podoba mi się mexx ,ale tylko żółty. niestety ze względu na słabą trwałość nie kupuję. Lubię versace bright crystal, salvatore ferragamo - incanto shine, hugo boss - women, dkny - women. Niestety one się na mnie nie trzymają. Dlatego jak przychodzą ciepłe dni, to mam problem z wyborem.
Najtrwalsze, które miałam to chopard wish, chopard cashmire, kenzo - jungle, laura biagotti - roma. Ale wszystkie pasuje jedynie na zimne dni .
Lou71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 05:39   #803
haha01wg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lou71 Pokaż wiadomość
Witam,
Też podoba mi się mexx ,ale tylko żółty. niestety ze względu na słabą trwałość nie kupuję. Lubię versace bright crystal, salvatore ferragamo - incanto shine, hugo boss - women, dkny - women. Niestety one się na mnie nie trzymają. Dlatego jak przychodzą ciepłe dni, to mam problem z wyborem.
Najtrwalsze, które miałam to chopard wish, chopard cashmire, kenzo - jungle, laura biagotti - roma. Ale wszystkie pasuje jedynie na zimne dni .
Wypróbuj sobie na lato armani acqua di goia
Aha i żeby poprawić trwałość odkryłam coś lepszego niż balsam bezzapachowy. Wazelina kosmetyczna bezzapachowa. Na mnie osobiście balsam dużo nie przedłużał wazelina lepiej się sprawdza. Wystarczy odrobinke posmarować miejca gdzie będziemy rozpylać perfumy. Najlepiej nadgarstki, za uszami , na dekolt (między piersiami) i jak macie krótki rękawek to na zgięciu łokci. Polecane jest pod kolanami (też na zgięciu) ale ja osobiście tego nei robie bo nie chodzę w sukienkach zabardzo. Zamiast włosów żeby ich nie niszczyć przerzuciłam się na kark przy samych włosach, oczywiście już bez wazeliny.
Stary 2014-07-10, 09:12   #804
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haha01wg Pokaż wiadomość
Wypróbuj sobie na lato armani acqua di goia
AdG sa na mnie szalenie nietrwale
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 21:11   #805
Lou71
Raczkowanie

Witam,
No i jestem w ... kropce
Już miałam kliknąć odlewkę.
Powiem tak-miałam armani she, strasznie mi się spodobały z odlewki, kupiłam pełen flakonik-50ml, zużyłam z przyjemnością, ale był niestety nietrwały, aha - code był nawet nietrwały. Kolezanka z pracy go używa i cały dzień w pracy go czuć (nie wiem, czy dopsikuje )
A armani di gio? Jaki on jest? Czy nie czuć go męskim?
Stary 2014-07-11, 07:27   #806
haha01wg
Przyczajenie

emporio she tez miałam z odlewki, na mnie był trwały ale nie podszedl mi zapach, Armani di gio nie wąchałam. Code jest raczej troche cięższy i z opini słyszałam też, że trwały, więc może koleżanka nie dopsiukiwała. Facetowi kupiłam code sport i był mega trwały, tylko że niestety zapachy męski raczej są trwalsze od damskich :/ Z odlewki wytestowałam wczoraj cerruti 1881 , zapach śliczny i mogę już powiedzieć że trwały bo rano jeszcze na nadgarstku czułam. Zapach raczej pudrowy, delikatny, spokojny. Waham się czy go kupić bo boje się że mi się znudzi szybko i ma coś w sobie co mi się kojarzy mamusiowato...
Stary 2014-07-11, 07:46   #807
Lou71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haha01wg Pokaż wiadomość
emporio she tez miałam z odlewki, na mnie był trwały ale nie podszedl mi zapach, Armani di gio nie wąchałam. Code jest raczej troche cięższy i z opini słyszałam też, że trwały, więc może koleżanka nie dopsiukiwała. Facetowi kupiłam code sport i był mega trwały, tylko że niestety zapachy męski raczej są trwalsze od damskich :/ Z odlewki wytestowałam wczoraj cerruti 1881 , zapach śliczny i mogę już powiedzieć że trwały bo rano jeszcze na nadgarstku czułam. Zapach raczej pudrowy, delikatny, spokojny. Waham się czy go kupić bo boje się że mi się znudzi szybko i ma coś w sobie co mi się kojarzy mamusiowato...
Witam,
Właśnie cerutti niedawno skończyłam. Początkowo - cudny, później coraz bardziej mydło i nuda i mimo, że jestem mamusią, to zapach jednak nie dla mnie. Jeżeli chodzi o trwałość, to początkowo zadowalająca, później już nie czułam go długo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-14, 12:08   #808
haha01wg
Przyczajenie

Nie czułaś go długo bo się przyzwyczaiłaś. Ja chyba zamówię 10 ml odlewki bo założę się że u mnie też szybko zrobi się nudny
Stary 2014-09-05, 20:57   #809
sowaa5
Zakorzenienie

Mam pytanie odnośnie trwałości zapachu Chloe, Chloe. Nie wiem dlaczego, ale na mnie te perfumy są bardzo nietrwałe. Czuje je tak z 3 godziny, później ulatniają się, nawet przykładając nos do nadgarstka nic nie czuć. Perfumy te zawsze kupuje mi siostra na lotnisku, zauważyłam że kolejny flakon jest tak bardzo nietrwały, że aż wściekam się na to. Gdzie Wy kupujecie i może te Douglasowe są trwalsze? Nigdy nie kupowałam zapachów przez internet bo tam się bałam oszustw, natomiast czy możliwe jest że na lotnisku to ściema? może jakiś gorszy set tam posyłają?
sowaa5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 07:58   #810
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sowaa5 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie trwałości zapachu Chloe, Chloe. Nie wiem dlaczego, ale na mnie te perfumy są bardzo nietrwałe. Czuje je tak z 3 godziny, później ulatniają się, nawet przykładając nos do nadgarstka nic nie czuć. Perfumy te zawsze kupuje mi siostra na lotnisku, zauważyłam że kolejny flakon jest tak bardzo nietrwały, że aż wściekam się na to. Gdzie Wy kupujecie i może te Douglasowe są trwalsze? Nigdy nie kupowałam zapachów przez internet bo tam się bałam oszustw, natomiast czy możliwe jest że na lotnisku to ściema? może jakiś gorszy set tam posyłają?
Moje Chloe byly bardzo trwale, wyczuwalam je przez prawie caly dzien, chociaz moze to dlatego, ze nie przepadalam za nimi, draznily mnie, ukladaly sie na mnie jakos szorstko takim szarym mydlem i tyle...wiec nie wiem czy to nie ja bylam na nie wyczulona czy one po prostu mialy taka moc i trwalosc same w sobie.. a dostalam je w prezencie w torebce z Douglasa
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości