|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Dziś wg rozpiski powinnam mieć Fire60 ale dvd nie chciało mi tego odtwarzać
. Więc postanowiłam zrobić wspomniane wcześniej FBC. Są boskie . Robiłam godzinę temu a nogi jeszcze bolą Lower się chowa przy FBC. Uwielbiam
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się jeszcze rozchorowałam, gardło mnie strasznie boli i mięśnie Ale po obronie zaczynam już porządnie ćwiczyć
|
|
|
#2973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Póki co zaczęłam Insanity i te pierwsze dni wystarczająco na mnie działają więc narazie za dużo nie dokładam. Jedynie jak miałam cardio recovery to sobie zrobiłam potem jeszcze fire30. Ale w wolnej chwili obcykam to FBC. Cytat:
|
|
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dzisiaj mam plyometric cardio circuit i nie wiem czy potem dam jeszcze radę ... Chociaż mam wrażenie, że w trakcie tego insanity człowiek się mocno męczy, ale po ćwiczeniach chwile odpoczynku i ja bym mogła coś jeszcze poszaleć, gdyby nie to że jestem już cała mokra i że mięśnie już niekoniecznie są tak samo jak ja entuzjastycznie nastawione do myśli zrobienia czegoś jeszcze ![]() ![]() Tak sobie myślę po tych kilku dniach z insanity, że fajnie byłoby to połączyć właśnie z jakimś treningiem siłowym ... No ale póki co jeszcze trochę przede mną to zobaczymy później ![]() p.s. Może stworzymy za chwilę jakąś hybrydkę TF zaawansowane & CE & Insanity ![]() ![]() Wybierzemy to co najbardziej lubimy i damy czadu ![]()
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
ja muszę się pochwalić
przymierzałam dzisiaj bardzo obcisłą bluzkę, normalnie bym jej nie założyła bo zawsze wylewały mi się boczki, z przodu wystawał brzuch (dlatego zawsze wybierałam takie odcięte pod biustem bo wtedy tego nie widać). A dzisiaj.. może jeszcze nieidealnie ale dużo dużo lepiej! nie wiem czy to od hh czy od TF ale fakt, że ćwiczenia działają
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby tak dalej
|
|
|
#2979 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle w którym momencie jesteś TF ? bo jakoś ostatnio się trochę nie odzywałaś, a też sporo osób się tu przewinęło, więc mogło mi to umknąc i tak się zastanawiam gdzie cię umiejscowić
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2011-06-18 o 17:03 |
||
|
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko byś facetów podziwiała A tak serio to już sobie wyobrażam jak będziesz wyglądać po Insanity... Faceci nie będą mogli od Ciebie wzroku oderwać ![]() A co do nóg, to jak je czuć? Przez zmęczenie czy węch??
|
|
|
#2981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak będę wyglądać, narazie spuchłam, w sensie mięśnie i trochę mnie tu i ówdzie boli A mężczyźni no cóż, podejrzewam, że jak się nie oglądali, tak oglądać się nie będą. Już chyba taki mój urok, że pozostaję nie zauważona. Chyba nawet jakbym nago się przespacerowała to nie zwróciłabym specjalnie uwagi, bo nawet moje drugie oczy w rozmiarze supermałe jakoś nie mają mocy przyciągawczej ![]() Cytat:
Jest takie powiedzenie, że seks był dobry wtedy kiedy to nawet Twoi sąsiedzi wychodzą zapalić. Idąc tym tropem po Twoim Insanity to nawet Twoi sąsiedzi chudną (i czujesz ich nogi ![]()
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
ABS zaliczony... Z tymi cwiczeniami chce mi sie prawie wymiotowac na koniec sesji, ale nie moge powiedziec, ze sie na skuteczne, bo sa i to bardzo!
|
|
|
|
#2983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do małego biustu to zawsze można nosić push-up Mój to nawet nie jest już średni...No nie... padłam ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
za co przepraszam
|
|
|
#2984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No jak idę nago to puszap nie wiele mi daje Cytat:
He he, ale wyrzeźbić ciałko to chcesz ... Hejo Lanessa Agusiek, ja czytam na bieżąco i też się pogubiłam co ona ćwiczy, a czego nie
|
|
|
#2985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja przepraszam ![]() Robię co robiłam zanim zachorowałam, tzn siłowe + interwały Tylko, jak obiecałam, biegam teraz zamiast interwałów Szalinki w domu, je robię zimą Więc chwilowo są to bardziej aeroby niż interwały, a właściwie przeplatanka. Dodatkowo siłowe, przede wszystkim na brzuch, pupę i nogi. + hula hop. Odkryłam, że mam śliczne mięśnie brzucha, tak ładnie zarysowane! Tylko muszę je trochę bardziej odsłonić ![]() To tyle moich kombinacji alpejskich xD |
||
|
|
|
#2986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odsłaniaj, odsłaniaj! Nam też pokaż oczywiście
|
|
|
#2987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem ciekawa efektów takiego rogramu jak miała Lanessa w oryginale, czyli hiity Szalinkowe + siłowe, tylko że najpierw robić siłowe dla podkręcenia metabolizmu, a potem hiity dla podtrzymania i zwiększenia efektów. Ciekawe jakby to wypadło
![]() Cytat:
![]() :brzyda l:Poza tym to gratuluję tych mięśni na brzuszku i zazdroszczę ![]() Cytat:
Właśnie skończyłam Szona T. na dzisiaj i padam ![]()
|
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Agusiek, pokaze jak będą lepiej rozwinięte
Cytat:
Biegam, rozgrzewka Biegnę aż do skoczni narciarskiej Tam są od cholery bardzo wysokich i długich schodów, wspinam się na jedne bez zatrzymywania, w ciągu ruchowym - to bardzo intensywne siłowe, chociaż nie trwa długo, góra 5 min używam na schodach Ruszam dalej, z podkręconymi nogami wykonuję dobrą rundę w lasach. Potem wracam do domu i robię siłowe z programu Ja jestem ze szkoły treningu, co mówi, że lepiej najpierw kondycyjne, potem siłowe, ale nie jest zabronione kombinować inaczej. Zwłaszcza, że po tym co napisałaś, spostrzegłam, że te moje siłowe schody na początku każdego treningu dobrze rozwijają mnie do reszty treningu. Chyba nawet zwiększę te schodowe rundy i powiem, jaki to daje efekt. Kochana, fałdki to ja mam, ale górne mięśnie brzucha i te po bokach tak ładnie się pokazują Walczymy razem z fałdkami?
|
|
|
|
|
#2989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- jeżeli celem jest schudnięcie - to najpierw siłowe dla podkręcenia metablizmu, potem aerobowe dla podtrzymania efektów. Bo to jest tak że siłowe zaczynają działać od razu, więc jak zaczniesz od nich to organizm w miarę szybko zaczyna reagować. Zatem jak zrobisz po nich aerobowe to one podtrzymują efekty osiągnięte przy siłowych, nawet jak nie będziesz robić ich na maksa. - jeżeli celem jest wytrzymałość - to robisz najpierw aeroby, bo intensywniej trenują wytrzymałość, a potem siłowe, po to aby minimalizować ryzyko utraty masy mięśniowej. - jeżeli celem jest utrzymanie kondycji - to wtedy należy mieszać kolejność i nie przyzwyczajać organizmu do jednego rodzaju ćwiczeń i jednej intensywności. To powyższe jest wnioskami z tego co ostatnio gdzieś w różnych miejscach czytałam, więc polecam patrzeć na to z dystansem żeby nie było potem, bo ja ekspertem w tych dziedzinach nie jestem.Cytat:
Cytat:
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2011-06-18 o 21:28 |
|||
|
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego od miesiąca Tamilee, od dwóch tyg hh, a wcześniej zrobiona A6W może mało się wypowiadam ale ćwiczę cały czas
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=tygryskowym_okiem;2 7600815]Bo kolejność tego co ćwiczysz zależy od celu jaki masz:
- jeżeli celem jest schudnięcie - to najpierw siłowe dla podkręcenia metablizmu, potem aerobowe dla podtrzymania efektów. Bo to jest tak że siłowe zaczynają działać od razu, więc jak zaczniesz od nich to organizm w miarę szybko zaczyna reagować. Zatem jak zrobisz po nich aerobowe to one podtrzymują efekty osiągnięte przy siłowych, nawet jak nie będziesz robić ich na maksa. - jeżeli celem jest wytrzymałość - to robisz najpierw aeroby, bo intensywniej trenują wytrzymałość, a potem siłowe, po to aby minimalizować ryzyko utraty masy mięśniowej. - jeżeli celem jest utrzymanie kondycji - to wtedy należy mieszać kolejność i nie przyzwyczajać organizmu do jednego rodzaju ćwiczeń i jednej intensywności. To powyższe jest wnioskami z tego co ostatnio gdzieś w różnych miejscach czytałam, więc polecam patrzeć na to z dystansem żeby nie było potem, bo ja ekspertem w tych dziedzinach nie jestem.Czy w TF jest cos silowego czy trzeba cwiczyc hybryde z CE? |
|
|
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
TF jest programem całościowym i przemyślanym, czyli wszystko to czego potrzeba na tym etapie walki z ciałem tam jest. Polecam przejrzeć filmiki, przejrzeć harmonogram ćwiczeń i poczytać dołączone materiały, tam naprawdę wszystko jest zawarte. Osoby zaczynające (zwłaszcza całkowicie początkujące) powinny się trzymać programu i wskazówek Szaliny, w innym wypadku, kombinując na własną rękę mogą sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc. A jeżeli zależy ci naprawdę na porządniejszych efektach to zapoznaj się z książeczką o żywieniu w okresie trenowania tego programu i staraj się trzymać wskazówek tam zawartych, bo są one dostosowane specjalnie pod ten program.
Wyjątkiem od powyższego są sytuacje w których ktoś już pracuje od jakiegoś czasu nad swoim ciałem, jest przyzwyczajony do takiego wysiłku i zna swój organizm. Wtedy już ma się pewne wyczucie jeżeli chodzi o ćwiczenia i zna się już potrzeby organizmu, dlatego można sobie modyfikować program, tak żeby nadal trening był efektywny. Na marginesie, moim zdaniem ta hybryda TF&CE jest po prostu nudna, więc jeżeli ktoś nie jest świadom jak wygląda to połączenie, czego jest więcej i nie pooglądał filmików, to może się zniechęcić do ćwiczeń ![]() To tyle z moich uwag, zrobisz jak będziesz uważała za słuszne. Beachbody ma swoim zestawie jeszcze inne programy, jest w czym wybierać, więc napewno znajdziesz coś dla siebie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
Tygrysku dzieki za odpowiedz utwierdzilas mnie ze dobrze wybralam decydujac sie na TF (na marginesie caly czas pracowalam z Jillian Michael- schudlam 6 kg i moj rozmiar tez polecial w dol) teraz szukalam czegos zeby zrzucic jeszcze ok 10 kg dlatego sie tak troche "miotam"
PS. Tygrysku dla mnie jestes guru w TF |
|
|
|
#2995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jillian Michael nie ćwiczyłam, ale z tego co kojarzę ten jej program Schudnij w 30 dni, to jest właśnie takie bardziej siłowe, statyczne, chyba że ma jakiś inny program o którym ja nie wiem. A TF jest głównie aerobowe, dynamiczne. Dlatego sądzę, że jak chcesz się zabrać za TF to powinnaś bez kombinacji na początku iść według harmonogramu. Czy zrzucisz 10 kg, tego nikt Tobie nie obieca, bo wypowiedzi tutaj na forum wskazują, że na każdego działa to inaczej. Ale programów treningowych jest trochę, więc jak skończysz TF i stwierdzisz, że chcesz jeszcze efektów to zawsze możesz działać dalej i intensywniej (np. Insanity, P90X, hybrydy) ![]() Cytat:
|
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę powiedzieć, że przyzwyczaiłam organizm do kondycyjne + siłowe, nie odwrotnie i zmęczyły mnie bardziej niż jak robiłam je w innej kolejności, ale pewnie mój pusty brzuch też miał nieco do powiedzenia. Jutro chyba pobiegam plus może zrobię Jillian na na brzuch lub inne krótkie ćwiczenia, dla urozmaicenia. No i kusi mnie Wasz FBC
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha i zapomniałam dodać (to akurat przeczytałam tu na wizażu), że nie powinno się łączyć siłowych (takich porządnych, bo lower to akurat takie początkujące jest) z interwałami, bo takie połączenie może źle działać (kontuzje, spalanie mięśni i inne), czyli wszystko w zgodzie z zasadą, że co za dużo to niezdrowo Czyli w odniesieniu do TF, zrobienie lower+hiit, moim zdaniem jeszcze okej jest, ale np. tego FBC+interwałów już bym nie łączyła, co najwyżej krótszy fire po tym albo bieganie, jazda na rowerze, taki klasyczny aerobik, itp. W ogóle to podchodźcie z pewnym dystansem do tego co piszę, bo ja sama się uczę i dokształcam ciągle w tej tematyce. Więc żeby ktoś se potem krzywdy nie zrobił, bo bezkrytycznie wziął do siebie to co naskrobałam Ja dzisiaj restuję. A jutro dalszy ciąg Insanity. Nie wiem kiedy spróbuję tego FBC
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2011-06-19 o 19:12 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam już pierwszy tydzień za sobą!!
W pt zrobiłam po raz pierwszy FIRE 55 EZ ale sobi poskakałam bardzie fajny zestaw i muzyka sympatyczna pobudza i motywuje do tego aby dać z siebie wszystko (super odstresowanie od pisania mgra), wczoraj wyjechałam wiec wykorzystałam moją przerwe, ktora teraz bedzie wypadać jakoś w weekend dzis natomiast połączyłam dwa dni i najpierw zrobiłam CORE 20 a potem FIRE 30 a na koniec z połowe STRETCH 40 bo raz że nie lubie takich ćwiczeń a dwa musiałam już zwolnić duży telewizor bo w sumie te ćwiczonka troche trwały. I powiem wam że taki układ mi bardziej pasuje bo sam FIRE30 czy CORE20 to wg mnie troszkę za mało jak dla mnie a taki zestaw już trochę poczułam |
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do interwałów, ja je łączę z siłowymi nawet na całe ciało, warunkiem jest rest następnego dnia Wolę jak dłuższe siłowe - krótsze interwały lub dłuższe aeroby na dworzu ![]() A tak na marginesie... Tygrysku, wiesz jaką pizzę orkiszową dzisiaj strzeliłam?! Nigdy więcej pizzy na białej mące, ta pizza była absolutnie najlepszą pizzą jaką jadłam... ORKISZ rządzi
|
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja tak ogólnie rozważam sytuacje, w których ktoś sam jest sobie "trenerem" i po jakiś mniejszych lub większych własnych doświadczeniach "bawi się" układaniem planu treningowego dla siebie. Tak po prostu na logikę zrobienie porządnego siłowego (odpowiednie obciążenia, odpowiednia ilość powtórzeń, serii, itp, itd) i po tym zrobienie treningu interwałowego (zakładam, że też chodzi o taki pełnowartościowy) bardzo obciąża organizm fizycznie (w sensie mięśnie, stawy, itp.) i energetycznie. Czyli po takim połączeniu organizm jest maksymalnie wyeksploatowany. Przy założeniu, że ktoś robi to w sposób nieświadomy, nie zastanawiając się nad tym, może mega sobie zaszkodzić. Dlatego ta zasada niełączenia pełnowartościowego treningu siłowego z interwałowym jest moim zdaniem dobra. A wszelkie odstępstwa od tego należałoby skonsultować z kimś doświadczonym. Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

.
. Robiłam godzinę temu a nogi jeszcze bolą 

Ale Ty możesz z powodzeniem to ćwiczyć

A tak serio to już sobie wyobrażam jak będziesz wyglądać po Insanity... Faceci nie będą mogli od Ciebie wzroku oderwać