TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 12:28   #1141
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

niebieskaJ witamy w naszym gronie

Coraz więcej się nas robi

MadziaW22
akurat hiit20 i stretch10 jako jedyne są połączone, pozostałe już są normalnie pojedynczo nagrane

Dobrenka
nie wiem co to za dieta, ale nie podoba mi się (Wydaje mi się, że to wcale nie jest zdrowe odżywianie się).
A o tej ubogości to ja miałam na myśli ich skonstruowanie, czyli to co w nich jesz, a nie ilość tego co zjadasz. Bo ja też nie daję rady jeść dużo, ale zdrowe odżywianie właśnie polega na tym żeby jeść często w mniejszych porcjach, a to akurat jestem w stanie zrobić.
Dobra koniec o diecie bo tu się OT robi

Ciężarki bardziej w temacie, więc powiem że zrobiłam cały fire45ez z ciężarkami na nogach (z tego zestawu lidlowskiego). Jak zobaczysz na filmikach to niektóre babeczki mają takie ciężarki na ręce, ale na ręce jakoś mnie nie przekonują, więc spróbowałam z tymi z zestawu lidlowskiego na nogi

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 17:23   #1142
radzia1608
Raczkowanie

Hello! Jakoś spokojnie dziś w naszym wątku Ja rano odbębniłam swój piąty dzień. Zakwasów już prawie nie czuję więc teraz może być już tylko lepiej Czuje się świetnie i już nie mogę się doczekać jutrzejszych ćwiczeń właśnie gotuję sobie jajka na kolacyjkę

radzia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:11   #1143
mikasa5
Zadomowienie

Witam gorąco nowe dziewczyny !

Jejjjuu, jaki drugi miesiąc jest nudny. Ciągle tylko Fire 55 i 30
Czuję się coraz lżejsza, zdecydowanie lepiej mi się ćwiczy, mam duuużo energii i nawet już się tak nie męczę
Martwi mnie tylko to, że po Fire 55 bolą mnie trochę kolana. Już od pierwszego treningu, nie jest to mocny ból, ale czuję, że w tej części są porządnie obciążane.
Stary 2011-02-25, 22:36   #1144
magrat16
Zakorzenienie

ja zrobiłam 4 dzień na odwal się, bo baaardzo zmęczona byłam po dzisiejszym dniu. Jutro się poprawię
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 09:27   #1145
Dobrenka
Zadomowienie

tygryskowym_okiem to jest dieta w której nauczyłam się jeść warzywa i owoce.. Wcześniej tego nie robiłam.. to dieta po której nie miałam "jaja" (oczywiście musze patrzeć na to co jem choć pozwalam sobie na to czy tamto bo jak ktos tu powiedział wszystko jest dla ludzi). Fakt niektórym osobą jest ciężko przez pierwsze dwa dni bo jednak za duzo jest tych węglowodanów jednak jak na lato jest idealna bo wtedy nie chce się jeść przynajmniej mi..
Nie będę już pisać więcej na ten temat.. nie krzycz
Jednak i tak ją polecam bo ""wyszczupliłam" nią wiele osób które potem nie wróciły do dawnej wagi

Wracając do ćw. to powiedz mi czy jest pomyłka w nazwie czy po prostu to są różne filmiki.. bo np. jest fire 45 w rozpisce a innym razem fire 45 ez czy jakoś tak... Może ja czegoś nie ściągałam..
Noi jak te ciężarki? Ćwiczyłaś wcześniej z gumą czy zaczęłaś od razu od ciężarek bo ciekawa jestem jaka jest różnica

radzia1608 spokojnie a to miło już myślałam że się denerwujecie że Was zasypałam swoimi pisaniami

mikasa5 drugi miesiąc jest widze bardziej intensywny coraz więcej pracy mnie czeka Jak efekty po pierwszym miesiącu bo albo nie napisałaś albo ja przegapiłam Jak przegapiłam jakieś zestawienie wymiarów to napisz "cofnę się"
Wiesz co z tymi kolanami to sama się boję.. bo znajoma ma troszkę doświadczenia z ćw. i właśnie mi mówiła że stawy mi mogą wysiąść.. narazie nic nie zauważyłam ale ja nie jestem też tak daleko jak Ty. .Może inne się wypowiedzą

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam 4 dzień na odwal się, bo baaardzo zmęczona byłam po dzisiejszym dniu. Jutro się poprawię
ja ostatnio ledwo zrobiłam fire 45.. matko byłam taka zmęczona cały dzień.. robiłam 3 razy przerwę i normalnie opadałam z sił myliłam kroki koszmar (a zaznaczam że już je praktycznie wszystkie znam) no zdarza się.. Czasem się zastanawiam czy jest sens ćw. w takie dni
Nie mogłam sobie jednak pozwolić na odpuszczenie bo zdarzyło mi się przez gości czy wyjazd opuścić około 5 dni a to mega dużo
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 09:35   #1146
radzia1608
Raczkowanie

Dzień doberek Właśnie zabieram się do Fire45Class. Wstawać dziewczynki z łóżek i do ćwiczeń! Przed chwilą oglądałam na YouTube filmiki Before & After po Insanity i P90X i jestem mega zmotywowana, żeby dokończyć sumiennie TF i wejść na wyższy stopień wtajemniczenia. Przede mną jeszcze tylko .... 2 miesiące i 3 tygodnie :p hehe (nie licząc programu Advanced). Grunt to pozytywne myślenie. A tymczasem zmykam do ćwiczeń

Stary 2011-02-26, 09:58   #1147
Dobrenka
Zadomowienie

radzia1608 witam wspólniczkę od ud (chociaż ty jesteś w lepszej centymetrowej sytuacji udowej niż ja )
Co chodzi o Insanity to dziewczyny pisały że jest lżejsze od TF.. Ale ja tego nie znam tylko pisze to co wyczytałam
Ja dopiero ćwiczenia wieczorkiem
Stary 2011-02-26, 11:45   #1148
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Insanity jest masakryczne! sama je ćwiczyłam i z tego co wiem to TS jest lżejsze ale sparwdzę to dopiero w poniedziałek

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 12:02   #1149
radzia1608
Raczkowanie

Witaj Dobrenka
Ja czytałam, że Insanity to jest hardcore, i jest o wiele intensywniejsze od TF. Z tym, że tam jest więcej ćwiczeń siłowych a w TF przeważają aeroby. Ściągnęłam wczoraj cały program oraz P90X, ale najpierw dokończę to co zaczęłam.
Sobotnie ćwiczenia za mną, jutro HIIT i RESTuje się

Stary 2011-02-26, 13:50   #1150
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Ja wróciłam do zdrowia (odpukać ...)
Więc chcę od wtorku zacząć (od wtorku bo przesuwam sobie przerwę w ćwiczeniach ze środy na czwartek)

Powiedzcie mi tylko w którym filmiku potrzebna jest ta guma?
Zapomniałam ją zamówić... ech... więc pewnie kliknę ją dopiero dziś lub jutro.

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:51   #1151
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dobrenka, jest filmik fire 45 class i fire 45 ez, ten pierwszy trwa w rzeczywistości około 1h, ponieważ Szalina przed każdym układem robi przerwę i najpierw powoli pokazuje co będzie robione, a ten drugi to jest taki mega intensywny bez żadnych przerw. Co do ciężarków na początku wszystkie te siłowe filmiki (core, tone, sculpt) robiłam z ciężarkami, teraz robię z gumą. Już komuś tutaj pisałam jaka jest dla mnie różnica pomiędzy nimi. Wydaje mi się, że guma więcej daje, bo można regulować naciąg, a tym samym efektywność ćwiczeń. Z ciężarkami tak nie można, aczkolwiek przy niektórych ćwiczeniach są one prostsze w użyciu. Osobiście wolę gumę Co do diety zupełnie nie zgadzam się z tym co piszesz, ale tak jak powiedziałam koniec z dyskusją na temat diety

Mikasa5, mi też czasem kolana się odzywają, ale to zwykle po intensywnym dniu i dłuższych ćwiczeniach, ale nie jest to notoryczny ból, tak czasem się pojawi. Aczkolwiek jeżeli pojawiałoby się to notorycznie to napewno skonsultowałabym się z lekarzem, bo to jednak stawy i lepiej nie narobić sobie jakiś szkód.

Co do Insanity, to jest intensywniejsze od TF. Ja planuję po skończeniu TF hybrydę TF&CE. Jakoś to P90X i Insanity mnie nie kuszą.

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2011-02-26, 16:13   #1152
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Co do Insanity, to jest intensywniejsze od TF. Ja planuję po skończeniu TF hybrydę TF&CE. Jakoś to P90X i Insanity mnie nie kuszą.
a CE to ... ?
a tak w ogóle to na jakim etapie TF jesteś?

Edytowane przez radzia1608
Czas edycji: 2011-02-26 o 16:19
Stary 2011-02-26, 19:52   #1153
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
a CE to ... ?
CE to Chalean Extreme

Cytat:
a tak w ogóle to na jakim etapie TF jesteś?
Kończę trzeci miesiąc.

Stary 2011-02-26, 21:29   #1154
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmurka80 Pokaż wiadomość
Insanity jest masakryczne! sama je ćwiczyłam i z tego co wiem to TS jest lżejsze ale sparwdzę to dopiero w poniedziałek
jest dużo lepsze, sama nie wiem jakim cudem rok temu przetrwałam 6 tyg insanity, potem zaczęły się praktyki i nie miałam jak ćwiczyć. Jeśli chodzi o nogi i brzuch, to efekty były bardzo ładne, ale strasznie rozrastały mi się bary, za dużo pompek

03.10.2015
Stary 2011-02-27, 10:40   #1155
radzia1608
Raczkowanie

Hey Girls!
Melduję HIIT20, do tego zrobiłam ABS10. Nie wiem skąd we mnie tyle mocy, te ćwiczenia dają mi taką energię, że aż sama jestem w szoku! Najchętniej jutro nie robiłabym wcale dnia wolnego ale mięśnie muszą mieć czas na regenerację więc im odpuszczę Lecę pod prysznic i zasiadam do nauki. Jutro mam koło, 3majcie kciuki I miłej niedzieli życzę

Stary 2011-02-27, 19:11   #1156
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
jest dużo lepsze, sama nie wiem jakim cudem rok temu przetrwałam 6 tyg insanity, potem zaczęły się praktyki i nie miałam jak ćwiczyć. Jeśli chodzi o nogi i brzuch, to efekty były bardzo ładne, ale strasznie rozrastały mi się bary, za dużo pompek
ja też z Insanity nie byłam zadowolona za intensywne jak dla mnie i te pompki masakra.

Stary 2011-02-27, 20:32   #1157
LittleBaby
Przyczajenie

Mogę prosić o linki dla mamy? Bardzo jej zależy
(blondiebitch@onet.pl

Kocham cię, życie!

14 dni od naszego rozstania.
Wciąż cię kocham.

LittleBaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 23:09   #1158
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

A ja zakończyłam dzisiaj trzeci miesiąc Jestem z siebie mega dumna

Możemy to opić (generalnie nie piję alkoholu, ale wirtualnie damy radę)

Cytat:
radzia1608:
Nie wiem skąd we mnie tyle mocy, te ćwiczenia dają mi taką energię, że aż sama jestem w szoku!
Bo to moc szalonej Szaliny jest

p.s. a gdzie się podział Agusiek ??? już dawno jej nie było tutaj ...

Stary 2011-02-27, 23:49   #1159
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
A ja zakończyłam dzisiaj trzeci miesiąc Jestem z siebie mega dumna

Możemy to opić (generalnie nie piję alkoholu, ale wirtualnie damy radę)
Congratulations Pochwal się wynikami, to będzie kolejna motywacja żeby dawać z siebie wszystko Będziesz robiła kolejne dwa miesiące czy przestawiasz się na CE?

Stary 2011-02-28, 00:03   #1160
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Congratulations Pochwal się wynikami, to będzie kolejna motywacja żeby dawać z siebie wszystko Będziesz robiła kolejne dwa miesiące czy przestawiasz się na CE?
Dziękuję Wynikami to się pochwalę jak się pomierzę Najpierw robię kolejne dwa miesiące te zaawansowane TF (tylko pewnie znając siebie, to sobie zmodyfikuję troszkę ), a dopiero potem hybryda TF&CE.

Stary 2011-02-28, 09:25   #1161
magrat16
Zakorzenienie

Wy macie tyle energii, a ja to chyba dziwna jestem, bo się w trakcie ćwiczeń śpiąca robię. Insanity ćwiczyłam bez problemu, a tu nie nadążam powtarzać jej ćwiczeń, a ona znowu coś zmienia,eh...

03.10.2015
Stary 2011-02-28, 09:48   #1162
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)

p.s. a gdzie się podział Agusiek ??? już dawno jej nie było tutaj ...
Jesteeeem!
Witam nowe dziewuszki
Nie było mnie długo bo miałam dużo pracy, nauki i do tego jeszcze pisałam pracę licencjacką żeby trochę podgonić Wątek oczywiście nadrobiłam, ale strasznie dużo piszecie
A i jestem na antybiotykach więc ten tydzień i następny mam wyjęty z grafiku TF
Stary 2011-02-28, 10:09   #1163
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie było mnie długo bo miałam dużo pracy, nauki i do tego jeszcze pisałam pracę licencjacką żeby trochę podgonić Wątek oczywiście nadrobiłam, ale strasznie dużo piszecie A i jestem na antybiotykach więc ten tydzień i następny mam wyjęty z grafiku TF
Pisanie pracy, mam już dwie za sobą, jedną przed sobą więc wiem co to znaczy mieć tyle czasu wyrwane z życiorysu i poświęcone na pisanie

Jakoś tak miałyśmy dużo weny i się troszkę rozpisałyśmy, ale przynajmniej wątek żyje, nie umiera i masz co czytać

Dwa tygodnie bez TF toż to tragedia !!!

Stary 2011-02-28, 13:55   #1164
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
Wy macie tyle energii, a ja to chyba dziwna jestem, bo się w trakcie ćwiczeń śpiąca robię. Insanity ćwiczyłam bez problemu, a tu nie nadążam powtarzać jej ćwiczeń, a ona znowu coś zmienia,eh...
ja byłam zmęczona i też nie nadążałam ale tak zawsze jest zanim nauczę sie tych kroków trochę minie, na razie kaleczyłam

Stary 2011-02-28, 15:08   #1165
Dobrenka
Zadomowienie

Dziewczyny mam problem.. mianowicie.. mam wagę która pokazuje ile mam tłuszczu, mięśni.. i nie wiem o co chodzi ale jednego dnia pokaże mi że mam np. 64,5 a kolejnego 63. Jak to możliwe?
Ogólnie czuje się dobrze.. Nie opuszczam żadnych ćw. nie licząc tych 4 dni po drodze, które mi sie uzbierały ehhh
Myślałam żeby nadrobić je i nie robić przerw w środy ale niestety czuję się jakaś taka "drętwa" jak ćw. a w ten dzień jest ustalona przerwa więc chyba tak ma być.. Przyszło mi do głowy żeby wstawać wcześniej i poćwiczyć ale mój wężowy stwierdził że mnie ..po..bało już całkiem z tymi ćw. i nie pozwolił mówi że przesadzam i mam obsesje.. no nic będę robić tyle ile mogę..
Tylko sobie nie myślcie że to jakiś tyran bo tak nie jest.. tylko on twierdzi że za dużo tego wszystkiego i cały dzień bym ćw.
A .. i co raz trudniej mi zrzucić z wagi.. Czy to mięśnie? Ale waga pokazuję co innego.. co robić?Mam tez dziwne uczucie w nogach.. wczoraj miałam np. przerwę a dzisiaj czuję jak chodzę taką ciężkość i jakby zmęczenie.. jakbym musiała się wysilać że chodzę

chmurka80 insanity jest chyba bardziej siłowe, dobrze zrozumiałam??

radzia1608 chyba w takim razie wole TF od insanity wydaję mi się że aerobami więcej spale

tygryskowym_okiem czyli to sa te same ćw. tylko w jednych jest "pokazówka" a w drugich lecą na "żywca" ??
Kupiłam sobie ta gumę z rączkami wreszcie
Dzisij będzie mój pierwszy raz
Gratuluje 3 miesięcy na prawdę bomba nie moge się doczekać wymiarów

magrat16 - jakie efekty przyniosły ćw. insanity? Chce znać konkrety

LittleBaby - powiedz mamie żeby sobie z chomika ściągnęła

Agusiek89 witaj własnie zastanawiałam się gdzie jesteś

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2011-02-28 o 15:10
Stary 2011-02-28, 15:42   #1166
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
magrat16 - jakie efekty przyniosły ćw. insanity? Chce znać konkrety
znalazłam swoje stare wpisy na innym forum i -7cm w biodrach i talii było po 4 tygodniach, nie mam pomiarów po 6 tyg. Plus muszę przyznać, że nie stosowałam wtedy żadnej diety i jadłam chipsy, popcorn, gazowane napoje etc. Insanity stosowałam, żeby nabrać kondycji i rozgrzeszyć się z tych świństw

03.10.2015
Stary 2011-02-28, 16:43   #1167
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
radzia1608 chyba w takim razie wole TF od insanity wydaję mi się że aerobami więcej spale
Same aeroby nie wystarczą żeby pozbyć się tłuszczu. Do tego niezbędne są mięśnie. Dlatego w TF są również ćwiczenia siłowe, choć zdecydowanie mniej niż w Insanity. Dobrenka, musisz się jeszcze dużo nauczyć o poprawnym treningu, żeby osiągać zamierzone efekty i nie mówię tego złośliwie. Nie twierdzę, że ja się na tym jakoś za***iście znam, ale pamiętam swoje podejście jak zaczynałam zabawę z różnymi treningami i wierzyłam różnym, dziś wiem, że błędnym stereotypom. Ale trochę poczytałam, trochę sprawdziłam na własnej skórze i już wiem co dla mnie i mojego ciała jest najlepsze. I trudno w tym temacie udzielać jakiś generalnych zasad, bo każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Dlatego ćwicz sumiennie i przykładnie, postaraj się zachować ujemny bilans kaloryczny, nie unikaj ćwiczeń siłowych(!) i bądź cierpliwa To moja recepta na sukces, hehe.

aha. a jak przyjdzie chwila zwątpienia to polecam polubić na fb Turbo Fire i Beachbody i w galerii popatrzeć na zdjęcia Before & After oglądam to codziennie przed ćwiczeniami - daje mega motywacje

Czas edycji: 2011-02-28 o 16:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-28, 17:01   #1168
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrenka:
czyli to sa te same ćw. tylko w jednych jest "pokazówka" a w drugich lecą na "żywca" ??
Gratuluje 3 miesięcy na prawdę bomba nie moge się doczekać wymiarów
Nie to nie są te same ćwiczenia. To są dwa różne filmiki. Długość samych ćwiczeń jest taka sama i wynosi 45 minut. Tyle że w jednym (45 class) pomiędzy poszczególnymi układami wyłączany jest czas i wtedy Szalina pokazuje jak będzie wyglądał układ i po kilkukrotnym przećwiczeniu na sucho, dopiero robi się już porządnie cały układ przy muzyce. A w drugim (45 ez class) jest ciągiem wszystko bez pokazywania i bez żadnych przerw.
Dziękuję wymiary będą jak się pomierzę

Stary 2011-02-28, 21:07   #1169
radzia1608
Raczkowanie

28.02
Nie mogłam się oprzeć iii ... dziś zamiast odpoczywać zrobiłam ABS10 Niby niewiele a cieszy

01.03
What's up girls? Jesteście tu jeszcze?
Wstałam dziś specjalnie przed 7, po 8 zrobiłam HIIT15 + Sculpt30.
Na grouponie jest dziś promocja dla Całej Polski - za 25 zł bon o wartości 50 zł na zakupy w e-sklepie sportowym (nie obejmuje niestety kosztów przesyłki). Właśnie go sobie wykupiłam i mam zamiar zamówić http://mmo.pl/2100-body-trimmer-bb-2020.html i http://mmo.pl/1692-obciazenie-na-rze...-kg-84502.html . Sprawdzałam ceny na all i na prawdę się opłaca.

Czas edycji: 2011-03-01 o 11:15
Stary 2011-03-01, 11:05   #1170
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisanie pracy, mam już dwie za sobą, jedną przed sobą więc wiem co to znaczy mieć tyle czasu wyrwane z życiorysu i poświęcone na pisanie

Jakoś tak miałyśmy dużo weny i się troszkę rozpisałyśmy, ale przynajmniej wątek żyje, nie umiera i masz co czytać

Dwa tygodnie bez TF toż to tragedia !!!
To Ty teraz Doktora robisz?

Wiesz, będzie mi brakować TF i szalonej Szaliny, ale z drugiej strony nie mam tyle siły Wykuruje się i wrócę

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości