|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Cytat:
Moim zdaniem ładnie te łydeczki i udka, w końcu to największa zmora gruszek, więc każdy cm się liczy A co do łydeczek też miałam z tym problem, że nie mogłam dostać ładnych kozaków No to teraz walczysz dalej Dobrenka Z racji, że dalej bez kompa dzisiaj kolejny siłowy trening ![]() p.s. ja naprawdę Was nie ogarniam, więc jak ktoś coś się pytał mnie, a nie odpowiem Mu to sorki ja po prostu padam na twarz
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głupawkę dzisiaj mam, pisałam poprawę kolokwium, a teraz muszę zabrać się za referat i prezentację, gdyż za tydzień mam z kumpelą wystąpienie ( ) na wirusologii ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Dobrenko, o, rower - ja kocham jeździć na rowerze. Gdy na święta pojadę do domu w środę przed Wielkanocą wyjmę z babciowego garażu mojego starego kompana podróży wycieczkowych, wyczyszczę go, napompuję i wio, sezon się rozpocznie ![]() Kasiu, co do diety - ja stosuję do ćwiczeń dietę . Może nie miałam rewelacyjnych spadków, ale to głównie z powodu mojego obżarstwa, które dzieje się w weekendy, w które wracam do domu. Jest coraz lepiej, staram się walczyć z tym problemem, bo nie są to zwykłe "zachcianki chcicowe", jednak nie będę o tym mówić, to nie czas i miejsce. Powiem tylko, że jak na razie idzie mi super
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
tak, co studiujesz? Już dawno miałam pytać
|
|
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, nie mów mi nic o kolokwiach bo mam dość
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Jedwabna, biotechnologię. A Ty studiujesz czy może lo czy już po?
![]() ![]() Przepraszam, jeśli kiedyś już pisałaś o tym, czy coś. Ale ja mam taką pamięć, że ostatnio zapomniałam, kiedy mam urodziny, bo mnie ktoś pytał. tygrys, a Ty na czym jesteś? ![]() Ja w przyszłym tygodniu tak cudnie i pięknie przed świętami mam trzy kolokwia, byki takie wielkie, tę prezentację z wirusów i w dodatku, nie wiem, czy nie pójdę zaliczać egzaminu z wpisu warunkowego, bo jacyś ludzie idą już. Miałam plan, by iść po świętach - żeby w święta się uczyć i uczyć, gdyż zbytnio świąteczna nie jestem. Zobaczymy, co będzie, od dzisiaj zamierzam wkuwać, yh yh. |
|
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, ja jestem na zarządzaniu projektami i innowacjami
![]() W ogóle wiecie, że wczoraj był Dzień Czekolady a ja nie zjadłam ani jednej ![]() ![]()
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Co było wczoraj?! O nie! I ja nie uczciłam takiego wspaniałego dnia?! O nie!
Chociaż niedawno miałam swoje święto i nawet sobie zegarek kupiłam z tej okazji ![]() Zarządzanie innowacjami, hmm... o co tu chodzi?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
tak, jestem w LO, profil biologiczno-chemiczny, czyli zainteresowania podobne do Ciebie, choć ja zastanawiam się nad farmacją, chemią kosmetyczką czy może... medycyną
(ale za bardzo się boję)tygrysku, brzmi faktycznie... egzotycznie ![]() Ale się objadłam, nie wiem jak zrobię to dzisiejsze Fire55. |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Jedwabna, a co miałaś dobrego?
ja też chciałam iść na medycynę i zostać psychiatrą, jednak nie zrozumiałam fizyki i chemii wystarczająco, średnio zdałam maturę z biologii - i musiałam zrezygnować z moich planów bycia psychiatrą na rzecz biotechnologii. I w przyszłości chcę pracować w browarze
|
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje .. Ty miałaś problem z łydkami? Oj walczę walczę.. Czemu taka "wydymana" jesteś? Ciężki dzień?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"wydymana"
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2011-04-13 o 17:32 |
|
|
|
|
#2323 | |||
|
Zadomowienie
|
Nom, materace, bo moj stary robi ze mnie supelek, tak kiepsko sie na spi.
Cytat:
Sama tez nie bylabym urazona, ale motywacji mi takie komentarze nie dodawalyby, wystarczajaco komentarzy uslyszy sie nieraz od rodziny i znajomych, fajnie miec jakies miejsce, gdzie malo motywujacych komentarzy jest jak najmniej No, ale to moje zdanie, jak powiedzialas, mam do niego prawo.Co do pogrubionego -dokladnie o to mi chodzilo Znam znaczenie slowa dieta, ale najczesciej spotykam sie z nim w innym kontekscie.Cytat:
Poza tym, gdybys spytala ''jak wyglada wasza dieta? '' to zrozumialabym, ze masz na mysli sposob odzywiania a nie jakas diete (okreslona, np redukcyjna, bialkowe etc). Cytat:
Z moim strony EOT. No, nie chcialam wywolywac burzy Ale co sie stalo to sie nie odstanie. Tak: Skoro Biotechnologia... czy mozesz mi moze wytlumaczyc w bardzo prostych slowach, po ludzki, tak jak malemu dziecko Biosynteze Bialka? Widzisz, ucze sie do sprawdzianu z 37,8 i zawrotami glowy i nie wychodzi mi rozumienie tego procesu opisanego po norwesku ![]()
|
|||
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Daj mi chwilę.
Synteza białka ma trzy etapy: - inicjacja - jej celem jest połączenie się kompletnego rybosomu na cząsteczce mRNA we właściwym punkcie startu (pierwsze trzy nukleotydy mRNA muszą znajdować się na miejscu P, gdzie dołączane będą tRNA) - duża podjednostka rybosomu łączy się z małą podjednostką, ale między nimi jest "dziurka", przez którą będzie się przesuwało mRNA. - elongacja - można ją podzielić na etapy: dostarczenie tRNA, tworzenie wiązań peptydowych i translokację (przemieszczanie). mRNA złożony jest z nukleotydów. Trzy nukleotydy to jeden kodon, a każdy kodon odpowiada konkretnemu aminokwasowi. Dostarczane jest tRNA, które łączy się za pomocą nukleotydów na zasadzie komplementarności do nukleotydów mRNA, które ustawione są w miejscu P (jest to miejsce tak jakby w rybosomie). Takie rRNA ma już ze sobą aminokwas konkretny. W miejsca A, które jest obok - dołącza się inne tRNA (zaopatrzone w aminokwas) do nukleotydów mRNA. Aminokwas od tRNA z miejsca P łączy się z tym od miejsca A. tRNA z miejsca P odchodzi od kompleksu, mRNA przesuwa się tak, aby tRNA z miejsca A znajdował się na miejscu P, a w miejsca A dołączony jest nowy tRNa (do trzeciej trójki nukleotydów mRNA), który ma ze sobą aminokwas. I znowu: nowy aminokwas łączy się z powstałymi już dwoma aminokwasami (czyli drugie tRNA, które dołączyło się do drugiej trójki aminokwasów, jest bez aminokwasu, dlatego mRNA się przesuwa, by mógł ten tRNA odłączyć się od kompleksu). Przez to, że mRNA się przesunęło - tRNA z miejsca P oddysocjował, tRNA z miejsca A znalazł się w miejscu P, i do miejsca A dołączany jest nowy tRNA. Itd. - terminacja - uwalnianie łańcucha polipeptydowego - gdy zostało zrobione odpowiednie białko - mRNA całkowicie wysuwa się z rybosomu, a białko odłącza się od ostatniego tRNA i sobie jest ![]() Polecam obejrzeć sobie również to: http://www.youtube.com/watch?v=PmIjgB75jvk ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Mam nadzieję, że zrozumiesz, o co mi chodzi. Musiałam skorzystać z jakichś źródeł innych, bo znam wersję dosyć trudną, której sama do końca nie pojmuję i większość mam wkute na pamięć- jakieś czynniki inicjujące, które czerpią energię stąd albo stamtąd, i sratatatata moje boje dzikie węże ![]() Albo to, albo to: http://www.youtube.com/watch?v=5bLEDd-PSTQ&NR=1 Mogłabym to oglądać godzinami! Edytowane przez tak Czas edycji: 2011-04-13 o 21:43 |
|
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestes kochana Jeszcze raz |
|
|
|
|
#2326 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jejku dziewczyny, rozpisałyście się strasznie
![]() Jeszcze zdążyłyście się tu "poszarpać" pod moją nieobecność ![]() Koniec tematu! Cytat:
![]() Już mi przeszedł ból, nie wiem co to było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Heheh i w jaki sposób?
![]() Poważnie Gdzieś w wątku podawałam wyniki. Tylko weź też pod uwagę, że niektóre dziewczyny ani 1 cm nie straciły... Ale grunt to motywacja
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja zamierzam do połowy lipca schudnąć tyle, by czuć się super ekstra. W tym roku już sobie nie będę darowała i wytrzymam, aż nie schudnę do rozmiaru 36 (docelowo). Nie wiem, ile mi to czasu zajmie, ale mówię sobie, że jeśli będę pozytywnie nastawiona do tego, to szybciej mi czas upłynie i na pewno się uda - obojętnie, czy w lipcu, czy we wrześniu, ale się uda, bo robię to dla siebie.
W biodrach mam ok. 10 cm do zrzucenia, nie wspominając o udach, w których mam po 61 cm, więc naprawdę ciężka droga przede mną. I liczę na to, że większość tych centymetrów zdołam zrzucić właśnie do połowy lipca |
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie jakis sposob aby pic te 2l wody dziennie? Bo ja potrafie wypic w ciagu calego dnia tylko 1 szklanke wody i to wszytsko. Chcialabym pic te 8-10 szklanek ale jak ja mam sie 'zmusic'? Tzn pamietac, za mam pic jak ja nie mam pragnienia?
|
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2333 |
|
Raczkowanie
|
Ja np nic nie straciłam w udach podczas BBL
Ale coraz większe efekty widzę po TF ![]() Przed chwilą zjadłam bułkę jogurtową i półfrancuską z owocami, troszkę mi głupio... No ale i tak ćwiczę przecież, nie będę sobie wszystkiego odmawiać
|
|
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Jedwabna, też tak sądzę
z tym jedzeniem, bo co by było z tego życia gdy sie cały czas sobie wszystkiego co dobre (i kaloryczne czasami ) odmawiało. Dziś też pozwoliłam sobie na pizzerkę i bułkę francuską z grzybami i cebulką (mniaaaaam) ![]() Ja za chwilę zabieram się za Fire 30 i Tone 30. Może też h&t zrobię jak chęci najdą
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
A ja skusiłam się na połowę małego Prince Polo, wiem - ogrom, tak się nim nażarłam, że ochryste!
.Rano zrobiłam Fire30, a Tone będę robiła wieczorem, bo rano nie zdążyłam była. H&T może może dorzucę albo coś na brzuch, albo HIIT20
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() he heCytat:
Ja chcę fajera jakiegoś, albo hiita poćwiczyć Mam dość, pogoda mnie dyma, komp robi w h***, uczelnia mnie wkufia, nic nie jest tak jak być powinno Aha i boli mnie pupa od przysiadów
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj chyba będzie budyń
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

A co do łydeczek też miałam z tym problem, że nie mogłam dostać ładnych kozaków 
ja po prostu padam na twarz

) na wirusologii