|
|
#1 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Czerwień, turkus i purpura
Zamieszczam obiecane makijaże
Nie są to jakieś szczyty wysublimowanego kunsztu ![]() Pierwszy jest w tonacji czerwieni TWARZ -podkład CREAM Avonu, jako korektor Pan Stick MF, sypki puder nr 2 APC, róż sypki i.d OCZY-całość to prasowany nr 15 IB, do załamania czerwień z palety Vision, dolna linia rzęs to brązowo sliwkowa kredka PA pociągnięta czerwonym cieniem, wewn. strona dolnej powieki biała kredka, czarny tusz SAWY USTA-konturówka Rimmel oraz ciemnoczerwony błyszczyk Sephory |
|
|
|
|
#2 |
|
okrutnica jakaś... |
Drugi jest turkus
TWARZ- podkład IsaDory, sypki puder APC nr 1, jako koretor podkład w sztyfcie Yves Rocher, kości policzkowe minimalnie zaakcentowane ziemią egipską OCZY-, łuk brwiowy to sypka satynowa zieleń nr4 APC, powieka do załamania turkus tej samej firmy, wewn. strona dolnej powieki błękitna kredka PA, rzęsy to czarny XXL PA USTA-błyszczyk nr 2 APC |
|
|
|
|
#3 |
|
okrutnica jakaś... |
Dot.: Czerwień, turkus i purpura
Ostatni jest fiolet z purpurą
TWARZ- podkład CREAM Avonu zmieszany z rozświetlaczem Cool Pink , sypki puder nr 1 APC, jako róż cień w kolorze mocnego rózu z palety no name OCZY- do załamania czerwień nr 14 APC oraz nowy fiolet nr 29 , tym samym fioletem podkreślona dolna linia rzęs, łuk brwiowy to prasowany cień nr 15 IB, rzęsy to czarny XXL PA USTA- zmieszane dwa kolory: Rich Rose oraz Wixen Avonu |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś a gdzie pozostałe fotki?
czerwień bardzo mi się podoba, wyglądasz szalenie kobieco i zarazem słodko
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwony makijaż świetny. Bardzo elegancki i dystyngowany.
Cuuudo kolor na ustach Też mnie wzieło na taki kolor ust i już poluje na błyszczyk w tym kolorze. ![]() INnych makijaży nie widzę. ![]() Już widzę. ![]() Turkus-hmm nie za bardzo. Za dużo cienia w kącikach i trochę nie roztarte granice. Błyszczyk mi się zupełnie nie komponuję z tym turkusowym. Kolorystycznie cień jak najbardziej ok., ale małe mankamenty są. Purpura- też niezła. Podoba mi się. ![]() Na tle II pozostałych prezentacji turkusowy makijaż wypada najsłabiej-moim zdaniem.
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Aguś ślicznie
Pierwsze dwa strasznie mi się podobają. Nie wiem nawet który bardziej Obydwa są super A trzeciego jeszcze nie widać
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
O już widze trzeci
Aga Ty to jesteś zdolna bestia
|
|
|
|
|
#8 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie zaraz pojawi się fioletowy..
Co do tych które widze to: Ad.1 Na tym makijażu na pierwszy plan wysuwaja się usta a raczej soczysty sorbetowy odcien czerwieni,bardzo mniamusny i połyskujacy jak mrożone wiśnie i truskawy.Aby do LATA Bardzo ładnie i elegancko Ad.2 Piekne turkusowe brzmienie na powiekach.Uwielbiam ten odcien lecz uzywac nie moge bo wiosna jestem...szkoda Jak zwykle PERFEKTO i zdjecia też PROFESZYNALNIE Ad.3 JUZ go widze.. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
tajemnicza, subtelność, elegancja
rewelacja Agunia
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie
wszystkie mi sie podobaja
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Na początku zobaczyłam ten makijaż z czerwienią i czekałam aż wkleisz pozostałe. Z niecierpliwością czekałam, chcąc już pisać opinię. W ogóle podziwiam, że masz zapał do tworzenia makijaży i nie brakuje CI pomysłów. Ja narazie idę na łatwiznę i po tym jak mi TŻ mówi, że najlepiej mi bez makijażu to najczęściej robię szybciutki no- make-up. A u Ciebie jest w czym przebierać. Podoba mi się sposób wymodelowania powieki, że mimo czerwieni wygląda ona lekko- to zasługa tego jaśniejszego cienia. Pierwsze zdjęcie rewelacyjne- czerwień pięknie eksponuje Twoje usta i w zestawieniu z delikatnością cery moje estetyczne gusta są zaspokojoneJ Wyglądasz klasycznie, kobieco, z jakąś dozą melancholii. Drugi makijaż od razu pokazuje jakieś Twoje inne oblicze, jak dla mnie wyglądasz na nim jak ciut szalona nastolatka, radośnie, optymistycznie, zadziornie. Ale chyba w ostatnim fiolecie tęczówki wyglądają najładniej, a na trzecim zdjęciu z tej serii usta masz tak pięknie wykrojone. Musiałam się rozpisać, nie mniej mi tego za złe. Chyba trzeci makijaż to mój faworyt.
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi sie turkus i grzywczkę masz na tych zdjęciach fikuśną...zdaje mi sie czy masz więcej blondu na włosach?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
najbardziej mi sie podobasz w czerwieni taka jestes w niej kobieca i przyciagasz w niej spojrzenie
![]() pozniej w purpurze tez niezle ci w niej ![]() za to w turkusie wogole mi sie nie podobasz
Edytowane przez villemcia Czas edycji: 2005-11-02 o 21:21 |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś a ja szczerze
Turkus hmm - w porównaniu z pozostałymi dwoma wypadł blado - no nie że blada jesteś czy cóś tylko z tych trzech wybieram dwa czerwień i purpura.Co do techniki itd nie mam oczywiście zastrzeżeń - nie wiem dlaczego ten turkus do mnie nie przemawia Nie wiem co dziewczyny pisały ja nie mam czasu czytac - przepraszam, ale właśnie jestem w trakcie przeprowadzki ![]() No ogólnie to powaliłaś mnie na na kolana makijażem czerwonym i jus |
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej podoba mi się nr dwa, a później jeden
Turkus...hmmm bardzo Tobie w nim do twarzy! I wogóle wyglądasz na 20tkę. Poważnie. Super!
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Patrze i patrze i najbardziej podoba mi się nr 3 fioleczek
|
|
|
|
|
#18 |
|
okrutnica jakaś... |
dziękuję Wam za opinie
Mnie najbardziej chyba podoba się propozycja nr 3 Turkus najmniej, choć wyszedł nieźle ale prawdę mówiąc przejadł mi się trochę ![]() Kiya, grzywka w turkusie była dopiero co podcięta i dziwnie się układała tak sztywno stała po wyprostowaniu
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też najbardziej turkus się podoba taki elfi
|
|
|
#21 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
调解人
|
Wszystkie piekne! Najbardziej urzekł mnie fiolet- masz przeogromne oczy w tym makijazu
Ale zwróciłam tez uwagę na mistrzowskie cieniowanie w czerwonym makijażu.We każdej z propozycji wyglądasz inaczej, kameleonie
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś już piszę o dwóch pozostałych
purpura bardzo mi się podoba, pięknie pasuje do twojego koloru oczu wydaje mi się że troszke gryzie się z kolorem oczu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie mi się podobają, ale najbardziej zdecydowanie fioletowy
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też turkus podoba się najbardziej: oczy masz ogromniaste, rewelacyjne. Na drugim miejscu jest czerwony - bardzo elegancki i super wycieniowane powieki
Purpura moim zdaniem wygląda "zwyczajnie" przy pozostałych tu przedstawionych.Aga, nie mogę wyjść z podziwu, jak Ty to robisz, że z każdym makijażem wyglądasz zupełnie inaczej?? Jak kameleon? Większośc osób wygląda po prostu jak w innym kolorku cienia/szminki, Ty wyglądasz jak nowa osoba za każdym razem. Ja też tak chcę!!!
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę owijać w bawełnę i napisze absolutną prawdę
![]() Pierwszy makijaż , ładny , w sam raz na elegancką kolację. Co do techniki nakladania cieni nie mam zastrzezen, aczkolwiek widze , ze jest troszke obsypanego iskrzacego się cienia na dolnej powiece. Drugi , bardzo ładny, cienie bardzo mi sie podobają, ale kolor blyszczyka nie pasuje mi do nich , ma za ciepły, rudawy odcien, przynajniej na mim mnitorze. Trzeci, super, moim zdaniem najlepszy ![]() Do wszystkich tych trzech makijaży mam jedną wspolną uwagę, mianowicie rzęsy, gdyby byly ładnie wyczesane , byloby naprawdę super ![]() To byloby na tyle
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Turkus podoba mi się i to bardzo
Ale musze przyczepić się do pierwszego makijażu ![]() Wydaje mi się że jest na buzce jakby za duzo pudru bo cera wygląda na zmęczoną i przeciążoną (zwłaszcza pod oczami)
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
A mnie sie w turkusie bardzo podobasz
))) Kilka zdjec jak z katalogu Potem czerwien i na koncu purpura Taka przekorna jestem - co do techniki to co ja sie bede wypowiadac - jest idealnie - tez tak kiedys chce ![]() PS. Mam nadzieje ze zdrowko juz lepiej dzisiaj?
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
nr 1-wygladasz jak francuska pieknosc
nr 2-magicznie i inaczej nr 3-najbardziej mi sie podoba bo ten cien wydobywa Twoje sliczne oczy ![]()
|
|
|
|
|
#30 |
|
okrutnica jakaś... |
dziękuję ciepło każdej z Was za komentarz
Meariel, nie wielkie tylko wręcz wytrzeszcz Sylwia czyżbym miała turkusowe tęczówki? skoro się gryzie ... Ewuś, dziękuję ![]() Jula, również bardzo Ci dziękuję za komentarz. Co do wyglądu, wiesz...wiele zależy od oświetlenia, pory dnia kiedy pstryka się fotki- jedne robione po południu wydobywają już zmęczenie , inne pstrykane z rana nie-widać wypoczęte rysy i gładką skórę Manolitko na dużych zbliżeniach oczu możesz dopatrzyć sie jedynie drobinek pochodzących od pudru w kulkach nr 0 ale są one praktycznie niewidoczne.W drugim zaś błyszczyk jest naturalny i ciepły, pomarańczowy ton na niektórych zdjęciach nadaje ciepłe światło słoneczne absolutnie nie jest rudawy, choć przyznam że lubię cieplejsze kolory usta w połączeniu z turkusowymi powiekami (zwłaszcza w kierunku zieleni) , różowy mi jakoś tu nie pasuje.Tusz...hmmm-jak już kiedyś pisałam, stosuję maskarę pogrubiającą i ZAWSZE nawet przy dokładnym rozczesaniu robiąc zdjęcia w trybie makro będzie widać kilka grudek, taki to urok zdjęć robionych maksymalnie z bliska. Dziękuję Ci za opinię. Prowokacjo, pudru mam tyle ile zawsze, może nawet mniej po prostu pierwszy makijaż robiony był jeszcze starym aparatem (on robił dziwne rzeczy z cerą w oświetleniu dalej od okna). Miejsce pod oczami zawsze będzie wyglądać na zmęczone, gdyż mam koszmarne cienie pod nimi i są bardzo podkrążone a nie chcę przeciążać delikatnej skóry pod nimi dużą ilością korektora- wiele zależy od pozycji w jakiej robię zdjęcia i miejsca. Tu mam prawie wszędzie pochyloną twarz i siłą rzeczy "worki" widać zresztą porozmawiamy jak będziesz w moim wieku April Elfiku dziękuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Nie są to jakieś szczyty wysublimowanego kunsztu 

Kolorystycznie cień jak najbardziej ok., ale małe mankamenty są.
Obydwa są super

stylizacja pazurków to moja pasja
Taka przekorna jestem - co do techniki to co ja sie bede wypowiadac - jest idealnie - tez tak kiedys chce