Turystyka i rekreacja - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 21:56   #721
NaturalWomen
Rozeznanie

Dot.: Turystyka i rekreacja

To co zaoszczędzisz w Sosnowcu na mieszkaniu to wydasz na studia, a to co zostanie ci w kieszeni na studiach dziennych w Krakowie to możesz zainwestować w wynajęcie mieszkania. Wydaje mi się, że Sosnowiec nie jest wcale tańszą opcją, a to chyba ważny czynnik. Co do możliwości podjęcia pracy w obu miastach to nie jestem w temacie. Wydaje mi się, że Kraków daje większe możliwości w twoim przypadku. Jeśli wiążesz przyszłość z kierunkiem, w którym studiujesz to jednak Karków, Sosnowiec nie jest mekką turystyki w Polsce. Kraków to więcej hoteli, więcej ośrodków wypoczynkowych itp.

Edytowane przez NaturalWomen
Czas edycji: 2012-06-13 o 21:57
NaturalWomen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 16:08   #722
kajusiia_xd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NaturalWomen Pokaż wiadomość
To co zaoszczędzisz w Sosnowcu na mieszkaniu to wydasz na studia, a to co zostanie ci w kieszeni na studiach dziennych w Krakowie to możesz zainwestować w wynajęcie mieszkania. Wydaje mi się, że Sosnowiec nie jest wcale tańszą opcją, a to chyba ważny czynnik. Co do możliwości podjęcia pracy w obu miastach to nie jestem w temacie. Wydaje mi się, że Kraków daje większe możliwości w twoim przypadku. Jeśli wiążesz przyszłość z kierunkiem, w którym studiujesz to jednak Karków, Sosnowiec nie jest mekką turystyki w Polsce. Kraków to więcej hoteli, więcej ośrodków wypoczynkowych itp.
A którą uczelnie bardziej polecasz? AWF czy Ekonomiczny? Trudno jest na Ekonomicznym ?
kajusiia_xd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 18:22   #723
NaturalWomen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kajusiia_xd Pokaż wiadomość
A którą uczelnie bardziej polecasz? AWF czy Ekonomiczny? Trudno jest na Ekonomicznym ?
W tym ci nie pomogę, nie studiowałam na żadnym z nich.
Stary 2012-06-14, 20:30   #724
Seline16
Wtajemniczenie

Ja studiuję na ekonomicznym TiR i jeśli chodzi o trudność to zależy co dla kogo jest trudne. Niektóre przedmioty są głupie, inne całkiem przyjemne (tak jak wszędzie). Jeśli chodzi o ilość egzaminów- porównywalnie, choć na AWF-ie mieli o 2-3 więcej bodajże. Ze zdawalnością u nas raczej nie ma problemu, myślę, że tak jak wszędzie
Ja zdecydowanie polecam UEK, bo jak na razie trafiam na fajnych wykładowców (generalnie), ludzie też są spoko (choć moja grupa- bez komentarza).
Na AWF-ie na pewno kładą większy nacisk na sport, ale słyszałam, że poziom chyba lepszy ma UEK.

Okaż serce i pomóż -->klik--> http://www.karmimypsiaki.pl/

Seline16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 20:53   #725
martag144
Rozeznanie

Dot.: turystyka i rekreacja :)

Czy jest tu jakaś studenta TiR z jakieś poznańskiej uczelni (lub okolic).

Czy z podstawową matura z gegry mam szanse dostać się na Tir, np na UAM?
Za rok matura, myślę, że podstawę opanuję 9jeśli chodzi o materiał to nie wyrobimy się z przerobieniem go w szkole na 100%), ale boję się o rozszerzenie-nie wiem czy dam radę, nie wiem w ogóle czy zdawać R czy samą P :\
martag144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 23:43   #726
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martag144 Pokaż wiadomość
Czy jest tu jakaś studenta TiR z jakieś poznańskiej uczelni (lub okolic).

Czy z podstawową matura z gegry mam szanse dostać się na Tir, np na UAM?
Za rok matura, myślę, że podstawę opanuję 9jeśli chodzi o materiał to nie wyrobimy się z przerobieniem go w szkole na 100%), ale boję się o rozszerzenie-nie wiem czy dam radę, nie wiem w ogóle czy zdawać R czy samą P :\
ja co prawda co do uczelni to sie nie wypowiem, ale rozszerzenie zazwyczaj daje wieksze mozliwosci.
a do rozszerzonej matury z geografii spokojnie zdazysz sie przygotowac sama w ciagu roku

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 06:22   #727
Suzzi11
Raczkowanie

Tylko rozszerzenie Zdążysz spokojnie - ja zdawałam rozszerzoną geografię i nie dość, że chodziłam na inny fakultet, to jeszcze zaczęłam się uczyć w kweitniu i wynik był całkiem ładny. Ale oczywiście proponuje zacząć wcześniej!
Suzzi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-26, 09:19   #728
daria991
Przyczajenie

ja studiuję na UAM w Poznaniu. Z rozszerzonej matury z geografii miałam aż 47% i sie dostałam. Co prawda jako jedna z ostatnich, ale zawsze. Do tego zdawałam rozszerzony niemiecki. Doradzam rozszerzoną maturę, chociaż jak bardzo ładnie napiszesz podstawę to też możesz mieć jakieś szanse...
Na naukę nie jest za późno, ludzie się uczą dwa tygodnie przed maturą i dobrze zdają. Nawet bym powiedziała, że jest za wcześnie
Jest jeszcze ośrodek zamiejscowy UAM w Śremie. Tam też jest turystyka no i tam sie raczej dostaniesz. Jedyną niedogodnością jest to, że jest położony 50 km od Poznania, a tamci studenci mają część wykładów razem z nami w Poznaniu. Na II roku to nawet mieli większość.

Także miłej nauki Ci życzę (ale spoko, wakacje sobie odpuść ) i zapraszam do Poznania
daria991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 15:27   #729
martag144
Rozeznanie

dzięki wszystkim za informacje.
Co do nauki w wakacj-myslałam nad tym, ale nie wiem czy to wypali

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

jeśli chodzi o język (angielski) to tylko podstawa, rozszerzenie nigdy w życiu
martag144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 20:45   #730
majka5421
Raczkowanie

Witam,
chciałabym zapytać jak wygląda sprawa wychowania fizycznego na kierunku TiR (interesują mnie głównie studia zaoczne). Czy jest kilka sekcji do wyboru jak np. tenis, basen, pilates..., czy jest to tylko standardowy w-f (ala liceum). Chciałabym również zapytać, jak wyglądają takie zajęcia (w zależności od sekcji) i jak z zaliczeniami... Z góry dziękuję za odp.
majka5421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 22:48   #731
emememsik
po prostu Em :)

Wszystko zależy od uczelni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-11, 09:49   #732
majka5421
Raczkowanie

A np. na UAM-ie w Poznaniu?
majka5421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 09:25   #733
daria991
Przyczajenie

Na UAM na pierwszym roku jest obowiązkowy basen: pływanie (dla tych, którzy pływają co najmniej 2 stylami) i nauka pływania (od podstaw). Sama decydujesz gdzie się zapisać. Na drugim roku masz do wyboru różne dyscypliny: http://swfis.amu.edu.pl/ ale zapisujesz się przez USOSa i trzeba być bardzo szybkim, żeby sie zapisać na co sie chce. Ja teraz będę na III roku i podobno możemy się zapisać na narty, które przygotowują nas do obozu narciarskiego w Korbielowie. Możemy ale nie musimy, tak przynajmniej słyszałam. No i potem wfu nie ma
daria991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 21:36   #734
Wiolapoprostu
Raczkowanie

Dot.: Kierunek turystyka i rekreacja

Hej, mówisz że studiujesz na Uniwersytecie szczecińskim? Cieżko się dostać? myślę właśnie o tym kierunku? Co zdawałaś na maturze? Mogłabyś mi to trochę nakreślić?Byłabym wdzięczna

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez missy7 Pokaż wiadomość
O jak miło Ja tez jestem na Turystyce i Rekreacji na Uniwersytecie Szczecińskim , tylko juz na 3 roku i teraz bede juz pisała prace licencjacką.
Kierunek jest super, zajęcia ciekawe, no i bardzo fajne praktyki terenowe

Jak chcesz się czego więcej dowiedziec, o wykładowcach , przedmiotach i co cie czeka na tych studiach to odezwij się na gg, chętnie troche poopowiadam
Hej! Właśnie myślę o tym kierunku, mogłabyś mi powiedzieć czy cieżko się dostać? Co zdawałaś na maturze? Chociaż trochę nakreślić? Byłabym wdzięczna
Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 19:10   #735
Malinovva
Rozeznanie

TURYSTYKA I REKREACJA - AWF Pozanń

Witajcie.

Chciałabym się spytać, czy jest tu ktoś, kto studiuje Turystykę i Rekreację i może powiedzieć co nieco na jego temat? Jestem mocno zainteresowana tym kierunkiem i mam parę wątpliwości... przede wszystkim - co na maturze?! Wszyscy na innych forach piszą, że geografia, geografia, geografia i niby ok, wiadomo, ale tutaj KLIK jest napisane, że to MOŻE być geografia, ale nie MUSI... najlepszy wynik spośród tych przedmiotów... chyba, że wszystkie trzeba zdawać, ale najlepszy jest liczony? He? Ja już nic nie rozumiem... Proszę kogoś rozgarniętego o opinię...
I czy kierunek jest ogólnie ciekawy? Jak pierwszy rok?
Stary 2012-10-20, 20:53   #736
viva91
na przekór do celu

Dot.: TURYSTYKA I REKREACJA - AWF Pozanń

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość
Witajcie.

Chciałabym się spytać, czy jest tu ktoś, kto studiuje Turystykę i Rekreację i może powiedzieć co nieco na jego temat? Jestem mocno zainteresowana tym kierunkiem i mam parę wątpliwości... przede wszystkim - co na maturze?! Wszyscy na innych forach piszą, że geografia, geografia, geografia i niby ok, wiadomo, ale tutaj KLIK jest napisane, że to MOŻE być geografia, ale nie MUSI... najlepszy wynik spośród tych przedmiotów... chyba, że wszystkie trzeba zdawać, ale najlepszy jest liczony? He? Ja już nic nie rozumiem... Proszę kogoś rozgarniętego o opinię...
I czy kierunek jest ogólnie ciekawy? Jak pierwszy rok?
A jak ktoś na forum napisze, że jadł podwieczorek z krasnalami, to też będziesz się tym sugerować? Najpewniejsze źródło informacji jest zawsze na stronie uczelni.
W tym przypadku, maturzysta wybiera sobie przedmiot, który chce zdawać spośród podanych, nie musi to być geografia.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2012-10-20 o 21:04
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 23:51   #737
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

mimo że to TiR, podobno wymagają duuuużej sprawności fizycznej

WYMIENIAM SIĘ ---> CZERWIEC
Podmuch_Wiosny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 09:56   #738
Malinovva
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Podmuch_Wiosny Pokaż wiadomość
mimo że to TiR, podobno wymagają duuuużej sprawności fizycznej
I właśnie tego też się boję Wiem, że jest pływanie, i to mi nie przeszkadza, bo ja trenuję pływanie od kilku lat, ale boję się innych zajęć

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
A jak ktoś na forum napisze, że jadł podwieczorek z krasnalami, to też będziesz się tym sugerować? Najpewniejsze źródło informacji jest zawsze na stronie uczelni.
W tym przypadku, maturzysta wybiera sobie przedmiot, który chce zdawać spośród podanych, nie musi to być geografia.
No niby nie, ale też nie wiem, czy dobrze te informacje na stronie odczytuję, dlatego wolałam spytać, jak to jest.
Stary 2012-10-23, 07:51   #739
truskawkowestudio
BAN stały

Jak ja szłam na TiR 6 lat temu, to na maturze pisałam rozszerzoną geografię i WOS. Niby nie trzeba, ale punkty były. Do tego, fakt, aktywność fizyczna jest wskazana. Dlaczego? Chociażby z powodu testów sprawnościowych. Poza tym, jak sama nazwa wskazuje... są to studia, gdzie ruch to podstawa .
truskawkowestudio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 10:01   #740
zwyklaniezwyczajna
Raczkowanie

Ja studiuję TiR na poznańskim AWFie Co prawda zaocznie, ale z ilością punktów jaką uzyskałam na maturze dostałabym się bez problemu na dzienne Zdawałam rozszerzony polski i wos, nie wiem czy przy rekrutacji wzięli pod uwagę ten polski, ale wos na pewno, także nie musisz zdawać geografii Co do aktywności fizycznej ... hmm. Skoro idziesz na Akademię Wychowania Fizycznego to musisz liczyć się z tym, że będą od Ciebie wymagać jako takiej sprawności fizycznej, jak ktoś nie lubi się ruszać może iść na TiR na UAM Ale na pewno sobie poradzisz, wiadomo, że TiR jest inaczej traktowany niż Sport czy WF. Zajęcia z wfu są bardzo przyjemne, basen także, w ogóle na AWFie jest fajnie, więc zapraszam
zwyklaniezwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 13:27   #741
21kasia21
Work, work, work

Ja jakiś czas temu skończyłam ten kierunek, co prawda nie w Poznaniu, ale na wydziale wychowania fizycznego.

Maturę zdawałam z geografii i taki przedmiot też akceptowali podczas rekrutacji na ten kierunek. Wszystko powinno być na stronie uczelni, z jakich przedmiotów wymagają matury. Chociaż u mnie były też osoby po matematyce czy historii, do tego jeszcze ze starą maturą, więc w praktyce to różnie wyglądało.

Jeżeli chodzi o sport, to miałam go dużo, bo w każdym semestrze dwa przedmioty związane ze sportem- gry zespołowe podzielone na konkretne dyscypliny- piłka nożna, siatkówka, koszykówka i ręczna; tańce, gimnastyka, gry i zabawy ruchowe, siłownia, aerobik itd. Nie miałam problemu ze sportem żadnego, dlatego też bez problemu wszystko zaliczałam, ale sportu ogólnie było dużo.
Oczywiście wcześniej były też testy sprawnościowe, m.in dwie gry zespołowe do wyboru, gimnastyka (układ- 'gwiazda', przewrót w przód i w tył), rzut piłką lekarską, bieg po kopercie na czas itd.

A kierunek fajny, zresztą mnie interesował sport, geografia i turystyka, także jak znalazł
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 13:47   #742
Malinovva
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zwyklaniezwyczajna Pokaż wiadomość
Ja studiuję TiR na poznańskim AWFie Co prawda zaocznie, ale z ilością punktów jaką uzyskałam na maturze dostałabym się bez problemu na dzienne Zdawałam rozszerzony polski i wos, nie wiem czy przy rekrutacji wzięli pod uwagę ten polski, ale wos na pewno, także nie musisz zdawać geografii Co do aktywności fizycznej ... hmm. Skoro idziesz na Akademię Wychowania Fizycznego to musisz liczyć się z tym, że będą od Ciebie wymagać jako takiej sprawności fizycznej, jak ktoś nie lubi się ruszać może iść na TiR na UAM Ale na pewno sobie poradzisz, wiadomo, że TiR jest inaczej traktowany niż Sport czy WF. Zajęcia z wfu są bardzo przyjemne, basen także, w ogóle na AWFie jest fajnie, więc zapraszam
Ja właśnie chciałabym zdawać rozszerzony WOS, zastanawiam się nad podstawową chociażby geografią, ale WOS roz., na pewno. To mnie uspokoiłaś Dziękuję. I co do ruchu... basen - od kilku lat trenuję pływanie, także z basenem problemu na pewno nie będzie
Cytat:
Napisane przez 21kasia21 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o sport, to miałam go dużo, bo w każdym semestrze dwa przedmioty związane ze sportem- gry zespołowe podzielone na konkretne dyscypliny- piłka nożna, siatkówka, koszykówka i ręczna; tańce, gimnastyka, gry i zabawy ruchowe, siłownia, aerobik itd. Nie miałam problemu ze sportem żadnego, dlatego też bez problemu wszystko zaliczałam, ale sportu ogólnie było dużo.
Oczywiście wcześniej były też testy sprawnościowe, m.in dwie gry zespołowe do wyboru, gimnastyka (układ- 'gwiazda', przewrót w przód i w tył), rzut piłką lekarską, bieg po kopercie na czas itd.
Gorzej tutaj. Siłownia, aerobic, gimnastyka, siatka itp. spoko, ale... czy każdy musi umieć gwiazdę? Ech... zaczyna mnie to serio przerażać wszystko...
Ja słyszałam, że niby na AWFie w Poznaniu tylko sa pływackie testy, a teraz to już nie wiem... i w ogóle... zaczynam mieć wątpliwości, czy jest sens, żebym tam szła... uwielbiam ruch, sport - pływanie, gimnastykę, siłownię, aero, rower, siatkę itd., ale boję się, że nie dam rady... Ano i do najchudszych mimo trenowania nie należę... (chociaż z tym walczę).

Co raz większe mam wątpliwości.
Stary 2012-10-23, 16:13   #743
21kasia21
Work, work, work

by
Cytat:
Ja właśnie chciałabym zdawać rozszerzony WOS, zastanawiam się nad podstawową chociażby geografią, ale WOS roz., na pewno. To mnie uspokoiłaś Dziękuję. I co do ruchu... basen - od kilku lat trenuję pływanie, także z basenem problemu na pewno nie będzie

Gorzej tutaj. Siłownia, aerobic, gimnastyka, siatka itp. spoko, ale... czy każdy musi umieć gwiazdę? Ech... zaczyna mnie to serio przerażać wszystko...
Ja słyszałam, że niby na AWFie w Poznaniu tylko sa pływackie testy, a teraz to już nie wiem... i w ogóle... zaczynam mieć wątpliwości, czy jest sens, żebym tam szła... uwielbiam ruch, sport - pływanie, gimnastykę, siłownię, aero, rower, siatkę itd., ale boję się, że nie dam rady... Ano i do najchudszych mimo trenowania nie należę... (chociaż z tym walczę).

U mnie z gimnastyką też było ciężko, to moja pięta achillesowa
Z toru przeszkód na egz. wstępnym pamiętam, jak dzisiaj, że miałam 10/100pkt. A od razu na dzień dobry na I semestrze gimnastyka: teoria+praktyka, masakra Zdałam ledwo na 3 i byłam meeega dumna z siebie

Proponuję, abyś dowiedziała się wpierw, jakie są wymogi, bo to powinno pisać na stronie uczelni. U mnie było wszystko dokładnie rozpisane, łącznie z wymaganiami na testy sprawnościowe.
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 22:15   #744
zwyklaniezwyczajna
Raczkowanie

Cytat:

No co ty, nie poddawaj się, próbuj! W tym roku nie było testów sprawnościowych, aczkolwiek i tak wszystko wychodzi "w praniu" Jak nie umiesz gwiazdy to się nauczysz, po to ten wf jest, zresztą jak już pisałam, TiR to nie Sport czy WF, tutaj nie musisz wszystko od razu umieć idealnie, na pewno sobie poradzisz
zwyklaniezwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 09:04   #745
69love69
Zakorzenienie

Jestem na I roku sum więc mogę się wypowiedzieć

Po 1 nie ma żadnych testów sprawnościowych, jest konkurs świadectw, nic więcej.

Jeżeli chodzi o aktywność fizyczną to bez przesady. Wg mnie jeżeli ktoś lubi sport i jakiś tam ruch to da sobie radę ze spokojem.

To nie jest wychowanie fizyczne, nie trzeba robić nie wiadomo czego. Dlatego tez nie sugeruj się wypowiedziami osób z wf czy sportu, bo to zupełnie inna bajka.

A tego sportu jest i tak żałośnie mało jak na awf, ja mam tylko 45min tańca Co do dyscyplin to wiem, że od tego roku się pozmieniało, ale na pewno jest pływanie i gry zespołowe. Od 2 roku zależnie od specjalności, ja byłam na rekreacji więc tego sportu miałam więcej niż inni.

Latem po 1 roku jest obowiązkowy obóz w Chycinie, najlepsze co może być. Dużo zajęc sportowych, windusring, narty wodne, pływanie, gry i zabawy, bieg patrolowy i dużo innych Świetna sprawa, szkoda, że nie ma tego co rok.

Ogólnie kierunek raczej lajtowy, nie ma przedmiotów nie do zdania, no chyba, że ktoś ewidentnie ma wszystko w dupie i myśli, że zda nie ucząc się nawet na 3 termin.

Co do rekrutacji to zasady się zmieniają co rok więc musiałabyś poczekać pewnie do wiosny aż się pojawi informator na przyszły rok akademicki
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 09:44   #746
Malinovva
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o aktywność fizyczną to bez przesady. Wg mnie jeżeli ktoś lubi sport i jakiś tam ruch to da sobie radę ze spokojem.

A tego sportu jest i tak żałośnie mało jak na awf, ja mam tylko 45min tańca Co do dyscyplin to wiem, że od tego roku się pozmieniało, ale na pewno jest pływanie i gry zespołowe. Od 2 roku zależnie od specjalności, ja byłam na rekreacji więc tego sportu miałam więcej niż inni.

Latem po 1 roku jest obowiązkowy obóz w Chycinie, najlepsze co może być. Dużo zajęc sportowych, windusring, narty wodne, pływanie, gry i zabawy, bieg patrolowy i dużo innych Świetna sprawa, szkoda, że nie ma tego co rok.

Ogólnie kierunek raczej lajtowy, nie ma przedmiotów nie do zdania, no chyba, że ktoś ewidentnie ma wszystko w dupie i myśli, że zda nie ucząc się nawet na 3 termin.
1. SUM?
Bo ja się w sumie tego najbardziej boję... że sobie nie poradzę... Do najchudszych nie należę, ale jestem jako tako wysportowana, bo codziennie basen, co najmniej dwa razy w tyg siłka...
2. Tylko i wyłącznie ten taniec? Nic więcej nie masz na 1 roku? ; o
3. Słyszałam własnie, że obozy w Chycinie sa zaje**ste.
4. Nie no, taka to nie zamierzam być, zamierzam zdawać w 1 terminie
Stary 2012-11-04, 22:04   #747
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
1. SUM?
Bo ja się w sumie tego najbardziej boję... że sobie nie poradzę... Do najchudszych nie należę, ale jestem jako tako wysportowana, bo codziennie basen, co najmniej dwa razy w tyg siłka...
2. Tylko i wyłącznie ten taniec? Nic więcej nie masz na 1 roku? ; o
3. Słyszałam własnie, że obozy w Chycinie sa zaje**ste.
4. Nie no, taka to nie zamierzam być, zamierzam zdawać w 1 terminie
ad 1. SUM- studia uzupelniajace magisterskie czyli po prostu 2 stopien

Nie masz sie co bac! Mi daleko do super szczuplej, a jakos nie mialam problemow. Poza tym waga nie ma nic do rzeczy, jestes wysportowana masz ruch regularnie, a sa chude laski, ktore ze sportem nie maja nic wspolnego. Wiec tym sie zupelnie nie martw

ad 2. tak, tylko to :| zal.pl

ad.3 obozy sa super super super, i jak sie dostaniesz to polecam tez jechac na adapciaka do chyciny
a jesli wybralabys specjalnosc rekreacja to czeka CIe tez oboz zimowy
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 13:53   #748
Euforiax33
Przyczajenie

Studia Turystyka i Rekreacja/ Kraków

Witam Dziewczyny ! Bardzo chcę studiować na kierunku Turystyka i Rekreacja w Krakowie. Ale teraz pytanie: którą uczelnie wybrać? Chcę studiować zaocznie i szukam najlepszej uczelni. Mam nadzieję, że pomożecie i wyrazicie swoją opinie.
Stary 2013-03-14, 14:03   #749
Luthieenn
Raczkowanie

Dot.: Studia Turystyka i Rekreacja/ Kraków

Taki kierunek jest na Uniwersytecie Ekonomicznym - dobra, polecana uczelnia. Ewentualnie AWF.
Stary 2013-03-14, 14:39   #750
libud
Raczkowanie

Dot.: Studia Turystyka i Rekreacja/ Kraków

Na Uniwersytecie Pedagogicznym mają fajne specjalności. Ja polecam
libud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości