|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Turystyka i rekreacja studia Kraków
Cytat:
|
|
|
#962 |
|
Przyczajenie
|
Zależy mi na jakichś informacjach o progach punktowych
Boję się, że mogę mieć problem z dostaniem się na TiR (myślę o AWF lub UEK)
Edytowane przez agatano Czas edycji: 2014-07-01 o 15:36 |
|
|
|
|
#963 |
|
Przyczajenie
|
Gdyby ktoś miał pomysł iść na TiR na AGH, a nie pasjonuje się geologią to niech się w głowę puknie i bierze nogi za pas -_-
Z krakowskich TiRów najsensowniejszym wydaje mi się być UP, UE to praktycznie sama ekonomia. AWF - jeśli ktoś jest nastawiony na sport to całkiem niezły pomysł. ale takie przedmioty np. jak fizjologia człowieka, podstawy rekreacji, pedagogika czasu wolnego prowadzone są przez tego samego gościa na AWF i AGH. Podobnie sprawa się ma z Krajoznawstwem, podstawami turystyki i turystyką kwalifikowaną.
|
|
#964 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Na AWF nie wiem jak było z progami. Sama myśl, że stawia się tam głównie na sport lekko mnie przeraża, więc wybrałam że już wolę się męczyć z ekonomią niż ledwo dychać na w-fie. Pocieszam się myślą, że jakieś podstawy z ekonomi zawsze się przydadzą, a sesja z tego typu przedmiotów jakoś jest do przejścia, bo w końcu nie powinni od nas wymagać nie wiadomo jak zaawansowanej ekonomii jak np. na FiR.
|
|
|
|
|
|
#965 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za info
miejmy nadzieję, że się uda :P
|
|
|
|
|
#966 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#967 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#968 |
|
Przyczajenie
|
I jak wyniki? Wybiera się ktoś w tym roku na TiR np. na UEK?
|
|
|
|
|
#969 |
|
Przyczajenie
|
ja dostalam sie na TiR na AGH i na UEK i nie wiem gdzie wybrac...
|
|
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
TiR to kuźnia bezrobotnych, nie polecam.
|
|
|
|
|
#971 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#972 |
|
Przyczajenie
|
Tak samo jak po filologii, psychologii,filozofii, pedagogice, prawie, a nawet ekonomii. Mój kuzyn skończył na AGH górnictwo jest inżynierem i też ma problem ze znalezieniem pracy. Żadne studia teraz jej nie gwarantują.
Sylwia0202 to musisz się teraz zastanowić co cie bardziej interesuje. W zeszłym roku moja koleżanka też dostała się na TiR na AGH, a w tym roku wiem że przechodzi ona i kilkoro osób z jej grupy na UEK. Mówiła mi że jak dla niej było tam za dużo chemii (nie wiem po co komu chemia?) ciągle musieli robić jakieś projekty i uczyli się pod kątem geologii, a UEK jest nastawiony bardziej na ekonomię, ale ja np. już wolę się męczyć z ekonomią niż z chemią. |
|
|
|
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
Chyba mówisz o filologii polskiej, bo po każdej innej (np. angielska, włoska, szwedzka itp) są dużo większe szanse i możliwości znalezienia dobrej pracy.
Edytowane przez karolkarmel Czas edycji: 2014-07-10 o 17:11 |
|
|
|
|
#974 |
|
Przyczajenie
|
no to zdecydowanie ekonomie
wlasnie szukam teraz w necie jakis opinii o tym kierunku i uczelniach. wczesniej myslalam ze AGH to będzie dużo lepszy wybór ale coraz bardziej przekonuje sie do UEK---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- A Ty Riveer? gdzie się wybierasz?
|
|
|
|
|
#975 |
|
Przyczajenie
|
A ja się wybieram na UEK oczywiście
chociaż dostałam się też na UE w Katowicach, ale jakoś bardziej przemawia do mnie ten UEK, chociaż właściwie nikt ze znajomych z mojego rocznika się tam nie wybiera to jestem dobrej myśli że jakiś fajnych ludzi się zawsze spotka mam nadzieję, że się zobaczymy w październiku
|
|
|
|
|
#976 |
|
Przyczajenie
|
również dostałam się na UEK
więc być może spotkamy się w październiku
|
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Jak turystyka to tylko AWF w Krakowie. Świetna kadra i super możliwości.
|
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
ja dostalam sie na uek do Katowic . Mysle, ze lepsze perspektyw sa jednak po Agh. Renoma i jakosc nauczania robi swoje
|
|
|
|
|
#979 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#980 |
|
Przyczajenie
|
ja jednak wybrałam AGH
|
|
|
|
|
#981 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Mam problem ze znalezieniem uczelni z bezpłatnym kierunkiem turystyka i rekreacja. Przekopałam już cały internet i mase forów, i nadal nic. Byłam nastawiona na studia na uam w Poznaniu, ale wyczytałam, że nie jest szczególnie świetną uczelnią, a traktowanie studentów jest tragiczne. :/ na awf odpada. Bo zajęcia są tam pod kątem sportu, a ja chcę sie uczyć konkretnych rzeczy Może ktoś studiował Tir bezpłatnie i nie na awf, czy nawet może mi polecić jakąś godną uwagi uczelnię? Z góry wielkie dzięki! |
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpłatna turystyka i rekreacja, gdzie?
Czyli chciałabyś gruszki na wierzbie?
Nie wiem jak to szukałaś, ale studia dzienne są bezpłatne na każdej uczelni publicznej.
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze, UAM (jak na warunki polskie) jest dobrą uczelnią.
Po drugie, traktowanie studentów jest jak wszędzie, nie licz na to, że znajdziesz uczelnię, na której wszyscy będę studenta cały czas głaskać i może jeszcze za uszkiem drapać. A przynajmniej nie za darmo. Po trzecie, nie wiem jak przekopywałaś, ale gratuluję, nie jest łatwo nie znaleźć uczelni z TiRem dziennym. ps. nie wiem, czy akurat w przypadku turystki poziom uczelni ma jakieś znaczenie. |
|
|
|
|
#984 |
|
Konto usunięte
|
Tir jest na prawie każdym uniwersytecie. Plus inne szkoly. Nie wiem. Masz inny internet?
|
|
|
|
|
#986 |
|
Przyczajenie
|
casus_belli nie liczę na to, ale czytając opinie o UAM-mie trafiałam na same negatywne. Byc moze nie powinnam się nimi tak sugerowac. Uczelni szukałam w większych miastach (północna i zachodnia Polska), pomijając szkoły wyższe. A co do poziomu. Dla mnie ma znaczenie, w innym wypadku poszłabym na tir z awf i nie zawracała głowy wam i sobie
harleyka wychodzi na to, że musze sie podszkolic w googlowaniu szkoły wyższe mnie raczej nie interesują. A "prawie" robi dużą różnicę! Karlie69 haha niesamowite! Uek byłby swietną opcją, ale odpada ze względu, że jest na samym krańcu Polski, podobnie z UR. Jeszcze raz rozważę UAM, uniwerek w Szczecinie. Marzy mi sie tir w trójmiescie, ale tam uniwersytety tego nie mają. Chyba, że znów coś przeoczyłam.
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- A uam jest jednym z najlepszych uniwersytetow w tym kraju. Naprawdę masz osobny internet. ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:37 ---------- A tu masz tir w Trójmieście. Tez awf ale przejrzyj siatke przedmiotów czy faktycznie tego sportu jestctam tak dużo. http://www.awf.gda.pl/index.php?id=678 Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-04-27 o 02:46 |
|
|
|
|
|
#988 |
|
Przyczajenie
|
przeglądałam awf w Gdańsku 10 razy, nie odpowiada mi
. Mam jeszcze inne pytanie, odnośnie do ilu uczelni mniej więcej składałyście podania po maturze?
|
|
|
|
|
#989 |
|
Ash nazg durbatulûk
|
No to chyba rzeczywiście pozostaje Ci tylko albo Szczeci, albo Poznań.
I faktycznie, musiałaś trafić na jakieś dziwne fora, bo UAM nie jest, jak na polskie warunki, kiepską uczelnią. ![]() Ja składałam tylko na 2 uczelnie. Na uniwersytet na jeden kierunek, na politechnikę 3. |
|
|
|
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
Na 3, w tym na jednej na 2 kierunki. Z tym, ze na jedną nawet nie podalam finalnie wyników matur, na drugą nie zapłaciłam bo już mi się w międzyczasie zdążyło wyklarowac gdzie i co chce studiować.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

Ogólnie nie tego spodziewałam się po turystyce na UEKu. Z chęcią bym się przepisała, tylko tak jak wcześniej pisałam trochę szkoda mi tego roku. Mam nadzieję że w następnych latach będzie już lepiej. A na AWF jak tam? Ciężkie mieliście przedmioty? 

Boję się, że mogę mieć problem z dostaniem się na TiR