|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie przedmioty trzeba zdawać na turystyke?
Cytat:
Lepiej sie upewnic, niz sluchac plotek, czy sie domyslac ![]() |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
sprawdz co jest wymagane. Ja się wybieram na UAm i biola mi niepotrzebna
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
cieszę się, że trafiłam na ten wątek
Musze zadecydować co chcę dalej robić. Kocham podróże i języki obce dlatego skłaniam się ku turystyce i rekreacji właśnie myślałam wcześniej nad technologią żywienia, ale później stwierdziłam, że w porównaniu z tymi studiami taki dietetyk prowadzi strasznie nudne życie. Chętnie was tu jeszcze trochę poczytam, bo bardzo się napaliłam na ten kierunek
|
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam takie dylematy: Myślicie ze tir to zbyt oblegany i mało ambitny kierunek> Bo ja czasami odnoszę takie wrażenie
![]() Złoże jeszcze na gospodarke przestrzenną na UAm i wtedy pomyslę co wybrać
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
To sa oblegane kierunki, ale teraz duzo jest takich i nie ma co patrzec na ten aspekt, a czy malo ambitny to sie nie zgodze, niby czemu tak uwazasz ??
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Jestem tegoroczną maturzystka i chcialabym dostac sie na studia dzienne na Turystyke i Rekreacje w Gdansku. Chodzi o Akademie Wychowania Fizycznego. Na maturze zdaje polski, angielski i biologie. Moje pytanie: czy trudno jest sie tam dostac? Jak wyglada egzamin ze sprawnosci fizycznej? Koniecznie trzeba cos trenowac i byc super z w-fu zeby go zdac??Bardzo prosze o Wasze odpowiedzi. Wchodzilam na ich strone, ale prawde mowiac niewiele tam jest napisane na ten temat
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: turystyka i rekreacja :)
Łączę z innym, dużym wątkiem na temat turystyki i rekreacji. Znajdziesz tu na pewno sporo informacji, a nt. konkretnej uczelni i przeprowadzanej przez nią rekrutacji i tak się musisz dowiedzieć wprost ze źródła.
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny? Jak wygladaly Wasze egzaminy ze sprawnosci fizycznej? Bo wlasnie tego sie najbardziej obawiam
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Czy jest ktos w stanie w gole odpowiedziec mi na moje pytania???
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie także mam:
Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu: od ilu % z geografi przyjmowali w zeszłym roku/latach ? |
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
O studiowaniu na Turystyce i Rekreacji pomyślałam zbyt późno, dopiero w styczniu ( jestem tegoroczną maturzystką, od wczoraj już mam WAKACJE ), kiedy przedmioty zostały już wybrane, czas mieliśmy do końca grudnia.
Wcześniej myślałam o naukach społecznych - psychologia, socjologia i wybrałam historię i wos. Zastanawiałam się nad AWF lub UAM, ale w tej sytuacji będę musiała iść chyba do szkoły prywatnej - raczej Poznań. W Poznaniu są trzy szkoły niepubliczne, które oferują TiR, więc chyba którąś z nich wybiorę, bo zdawać za rok geografię to też tak nie zabardzo mi się uśmiecha. |
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też juz na powaznie interesuje TiR.Niedawno sie jeszcze wachałam miedzy kosmetologia a TiR ale teraz juz sie przekonalam do tego drugiego
![]() OD pazdziernika wybieram sie do KRakowa na studia prywatne gdyż zdawałam na mturze wos i nie dostane sie bez geografi na państwowe. Mam upatrzone 4 uczelnie : 1.Krakowska Szkoła Wyższa im. Andrzeja Frycza Modrzejewskiego kierunek turystyka miedzynarodowa 2.Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowosci w KRakowie kierunek zarzadzanie turystyka i hotelarstwem 3.Małopolska Wyższa Szkoła Zawodowa w KRakowie kierunek turystyka i hotelarstwo 4.Wyższa Szkoła Ubezpieczen w Krakowie kierunek gospodarka turystyczna. Może akurat któraś z was studiuje,studiuowała w którejs z tych szkół.,moze macie znajomych ..?? JEsli tak prossze o prywatna opinie,info.BO zdaje sobie sprawe że ze stron internetowych nie można wszystkiego wyczytac.LEpsza jest opinia praktykującego ![]() ![]() Pozdrawiam
|
|
#103 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
podnoszę wątek bo mam kilka pytan:
1. doczytalam na stronie AWF w Poznaniu, ze nie wymagaja juz testow sprawnosciowych, ale nie o to chodzi. czy na AWF na wydziale TiR skupiaja sie bardziej na turystyce czy na sporcie? bo nie chce isc na studia na ktorych bede uczyc sie czegos zupelnie innego niz zamierzalam. ![]() 2. czy na UAM-ie na wydziale geografii i geologii sa organizowane jakies wycieczki, obozy, no praca w terenie? i znowu: chcialabym probowac sie tez w praktyce, a nie tylko w teorii. 3. czy matura z geografii jest trudna? cale liceum nastawialam sie na historie, ale z nia mam szanse tylko na AWF lub szkoly prywatne, a chyba bym chciala isc na UAM. |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiem Ci na pytanie 2 - bo studiuje na 4 juz roku TIiR UAM zaocznie - są organizowane wycieczki , obozy...jest wycieczka którą sami organizujemy, jest obóz sportowy połączony z wykładami od rana do wieczora , były ćwiczenia terenowe po wielkopolsce i praktyki - w hotelu i biurze podróży! pozdrawiam
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1. Z tego co ja wiem, to zajecia sportowe są realizowane ok. 1,5h/ tydzień i są bardzo różne (np. gry i zabawy ruchowe, podstawy tańca albo basen . Jeżeli chodzi o nauke, to jest dość dużo geografii, ale jest też dużo różnych zapychaczy. Tzn tak jest na TiR w Krakowie, ale podejrzewam, że w Poznaniu będzie podobnie ![]() 3. Ponoć jest całkiem łatwa, jeżeli się ma ogólne pojęcie o temacie
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
|
dziekuje za odpowiedzi.
ewulinku-czyli nie wieje nudą? ty jestes na zaocznych a masz tak ciekawie, wiec pewnie na dziennych bedzie podobnie szkoda tylko, ze geografia jest wymagana. netty-a z tych zajec sportowych to nie ma sie egzaminow nie?
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny kierunek , dla ludzi ciekawych świata w sam raz!
|
|
|
#108 |
|
po prostu Em :)
|
Myślicie, że ktoś będzie patrzył na to, że byłam zwolniona z w-fu w liceum? (chcę się dostać na Akademię Ekonomiczną w Krakowie)
|
|
|
#109 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Np. na zakończenie zajęć na basenie trzeba przepłynąć każdym stylem na ocene, a po lekcjach tańca zatańczyć na ocene Wszyscy zdają Cytat:
U nas na mało rzeczy zwracają uwagę, a na studentów to już chyba w ogóle
|
||
|
|
|
|
#110 | |
|
|
Cytat:
pytania troche głupie, ale chodzi o to, ze nie chce na awfie sie stresować sportem zamiast np. turystyka miedzynarodowa a netty powiedz mi jeszcze ( ) jestes zadowolona ze poszlas na turystke na AWF a nie na zwykły uniwerek? jakos sie do tego nie moge przekonac, ale nioe chce zdawac geografii na maturze a ona jest potrzebna na UAM, natomiast na AWF poznanski wymagaja historii...a i netty nie boisz sie, ze nie znajdziesz pracy? tzn. ostatnio duzo czytalam, ze teraz jest moda na turystyke jak niedawno byla moda na marketing. wiem, marudzę
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podejście jest zdecydowanie luźne, na pewno nie będziesz miała sie czym stresować Nie wiem jak jest na uniwerkach, ale na AWF jest o tyle dobrze, że nie ma za dużo zajęć, są rozsądnie poukładane, piątki zawsze wolne no i dużo wycieczek A z pracą to nigdy nic nie wiadomo Ale mam nadzieję, że nie będzie źle, ponoć Polska się bardzo rozwija turystycznie i są potrzebni specjaliści
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Hey, czy ktos ma zna jakos opinie na temat Wielkopolskiej Wyzszej Szkoly Turystyki i Zarzadzania w poznaniu (WWSTiZ) mam zamiar zlozyc tam dokumenty na zaoczne, ale to stosunkowo nowa uczelnia, zastanawialam sie takze nad WSHIG w poznaniu ale ta z kolei jest dosc duzo drozsza
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Jest tu ktos z GWSH - Gornoslaskiej Wyzszej Szkoly Handlowej na turystyce?
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
A może wiecie coś o WSIiZ w Rzeszowie. Znajduję się tam ten kierunek. Może ktos z Was ukończył tą szkołę. A co myślicie nad robieniem zoacznych studiów?
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem studentką 3 roku TiR na WSSP w Lublinie, specjalność- obsługa ruchu turystycznego. W tym roku czeka mnie pisanie pracy licencjackiej. Póki co tematu brak
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
jest tu ktos z AWFu na turystyce? prosze o relacje jak te studia wygladaja i egzamin sprawnosciowy
|
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Z pewnością wśród wizażanek znajdą się jakieś studentki turystyki. Możecie się z nami podzielić Waszymi spostrzeżeniami?
-gdzie studiujecie [miasto gdzie znajduje się szkoła a miejsce zamieszkania]? -dziennie/zaocznie? -w akademiku? -jakie warunki musiałyście spełnić by dostać się tu? -jak napisać maturę, z czego pisać, na co zwrócić szczególną uwagę ? -co Wam się podoba, co Was odrzuca? -jakie zawody możecie wykonywać po ukończeniu tego kierunku? -dlaczego wybrałyście ten kierunek? oraz inne ciekawe rzeczy. Pomoże to z pewnością wizażankom które dopiero podejmują naukę w szkole wyższej lub po prostu myślą o wyborze kierunku. Proponuję utworzenie takich wątków do poszczególnych kierunków i proszę o pomoc inne wizażanki, chętne do pomocy. Tymczasem proszę o wypowiedź studenki
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
up
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: KIERUNEK: Turystyka - studia.
up
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.

Lepiej sie upewnic, niz sluchac plotek, czy sie domyslac