|
|
#211 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: turystyka i rekreacja :)
Witam
![]() Postaowiłam składac papiery na AGH w KRK na TiR. Dodatkowo na UJ na dziennikarstwo ale to nie ten wątek ![]() i mam mały klops. uwielbiam KRK ale Wawie też a obecne mam sytuacje taka że często msuze dojeżdżać do wawy więc najlepiej byłoby mi isc na studia do Stolicy i zaczynaja się schody. Chce na tego TiR. co polecacie? chyba patrze tylko na SGGW, no bo na UW jest geografia o specjalizacji turystyka... to raczej mi nie pasuje na SGH z tego co słyszałam żeby rpzeżyć trzeba siedzieć z nosem w książkach. dlatego mam pytanie,co mi polecacie z warszawskich uczelni? p.s. i spytam jescze o Poznań
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12013292]Witam
![]() Postaowiłam składac papiery na AGH w KRK na TiR. Dodatkowo na UJ na dziennikarstwo ale to nie ten wątek ![]() i mam mały klops. uwielbiam KRK ale Wawie też a obecne mam sytuacje taka że często msuze dojeżdżać do wawy więc najlepiej byłoby mi isc na studia do Stolicy i zaczynaja się schody. Chce na tego TiR. co polecacie? chyba patrze tylko na SGGW, no bo na UW jest geografia o specjalizacji turystyka... to raczej mi nie pasuje na SGH z tego co słyszałam żeby rpzeżyć trzeba siedzieć z nosem w książkach. dlatego mam pytanie,co mi polecacie z warszawskich uczelni? p.s. i spytam jescze o Poznań [/quote]Na uniwersytecie poznańskim jest szczególny nacisk na geografię, turystyka jest tu na wydziale nauk geograficznych i geologicznych , mamy najróżniejsze wykłady z geografii. no ale co się dziwić jak tam tyle różnych profesorów z różnymi geograficznymi specjalizacjami... myślę,że na UW jest podobnie
|
|
#213 |
|
Konto usunięte
|
Wiem, słyszałam ze najlepsi geografowie wywodzą sie z Poznania
![]() ale to miasto ejst u mnie na 3 m-cu hehe a na poważnie to TiR chyba nie ma w poznaniu tak dużo |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12013463]Wiem, słyszałam ze najlepsi geografowie wywodzą sie z Poznania
![]() ale to miasto ejst u mnie na 3 m-cu hehe a na poważnie to TiR chyba nie ma w poznaniu tak dużo[/quote] czasami zastanawiam się czy studiuję geografię czy tir ![]() W Poznaniu : Tir na UAM TiR na Awf jest jeszcze Szkoła : Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii na AE też jest jakaś turystyka Wielkopolska Wyższa Szkoła Turystyki i Zarządzania
|
|
#215 |
|
Konto usunięte
|
Bóg ci zapłać
![]() na AWF nie chce... uwielbiam sport ale moja kondycja to ejst... co najwyzej w siatke dobra jestem ;] więc troche sie boje. ale dziękiz a info. a co o Wawie? |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12013898]Bóg ci zapłać
![]() na AWF nie chce... uwielbiam sport ale moja kondycja to ejst... co najwyzej w siatke dobra jestem ;] więc troche sie boje. ale dziękiz a info. a co o Wawie?[/quote] zobacz ten link : http://warszawa.dlastudenta.pl/dlaMa...s_szkol&id=605
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
|
heh dzieki ale narazie mnie nei ratuje bo nawet nie ma SGGW. na SGH nie dam rady heh.
ale ok trzeba zacząć brać sie za te składanie papierów w końcu. |
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, studiuje Tir na uamie dziennie. Z tego co wiem, to na AWF jest lepiej, wiekszy nacisk na języki - bo u nas jest katastrofa;/ Ogólnie, to nie polecam, są osoby, którym sie podoba, ale ogólnie większośc nie jest zadowolona, większość myśli nad drugim kierunkiem itp.
Ciągłe maglowanie tego samego z geografii i te koszty wsyztskich wyjazdów;/ |
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nacisk na geografię jest maksymalny... co roku podobne przedmioty ![]() z językami fakt, u nas wcale nie uczono 2 - teraz chyba się to zmieniło. ja na szczęście trafiłam na wymagającego wykładowce z anglika, narzekałam na niego , ale wyniosłam dużo. La primavera a Ty na którym jesteś roku? tak szczerze powiem, że odnośnie biur podróży - pracy , całej tej specyfiki nie wyniosłam za dużo... wszystko trzeba samemu poznawać, mi się udało zdobyć praktykę i otwieram swoje biuro właśnie - więc trzymajcie kciuki.
|
|
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szacuneczekto ajk to ejst. praktyki na własna ręke? i wyżywienie i zakwaterowanie też? |
|
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem na IIroku, z hiszpańskiego fakt, że kobieta jest świetna i coś robimy, ale angielski, brak słów...
Geografia, geologia,to porażka, bo ile można to samo przerabiać, a przedmiotów praktycznych jest na prawdę niewiele. chciałam jeszcze dodać, że hiszpański kończy sie po 2,5 semestru, nawet egzaminu nie można z niego zdawać i co my mamy zrobić ze znajomościa języka na tym poziomie, trzeba dalej samemu inwestować, bo nauka przerywana jest po krótkim czasie. Ogólnie nie chcę nikogo zniechęcać, ale moim zdaniem jest jeden wielki chaos i brak konkretnego planu jak to ma wyglądać np. na magisterce. Chociaż z drugiej strony obozy - mimo iż drogie, to na prawdę fajna przygoda
Edytowane przez la primavera Czas edycji: 2009-04-23 o 23:50 |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12017053]
szacuneczekto ajk to ejst. praktyki na własna ręke? i wyżywienie i zakwaterowanie też?[/quote] odnośnie praktyk ... u nas na uczelni trzeba było odbyć 2 tygodniowe. przeszłam się więc po paru większych organizatorach i jakie było moje zdziwienie jak w biurze podróży usłyszałam, że na 2 tyg oni nie przyjmują, bo co to za praktyka 2 tyg, minimum miesiąc. i taka prawda, uważam że te praktyki na które wysyła uczelnia są mało warte. podobnie jak praktyki hotelowe, 2 tyg polerowałam sztućce , a przepraszam jeden dzień byłam na recepcji ![]() uczelnia tylko daje wymogi co do praktyk - że biuro musi być wpisane w rejestr , że hotel ma 3 gwiazdki. jak chciałyśmy odbyć z koleżanką praktyki w hotelu w górach , już takim wypasionym i zapytałyśmy w dziekanacie czy nam zwrócą za dojazd, to Pani się zdziwiła... jedyne w czym mi pomogła ta uczelnia, to że zdobyłam pracę, że tak napiszę w zawodzie - bo w biurze podróży i tam właśnie 2 lata zdobywałam doświadczenie ! ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
mój promotor mówił, że pomału zmienia się program studiów na tirze - że niektóre przedmioty będą wyrzucane.
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
A co myślicie o Wielkopolskiej Wyższej Szkole Turystyki i Zarządzania?
|
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Konto usunięte
|
Wybrałam, AGH i SGGW. ale bardziej zależy mi na AGH
kurde w poznaniu nei mam na co złozyć, jak mówicie ,że z językami jest kiepsko na UAM. zostałaby mi jakaś prywatna, a wole ejdnak mieć te 2000 w keiszeni |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was uczęszcza na SGGW? Ja bym tam chciała się wybrać, ew. do Gdańska, albo do tego poznania na UAM. Podobno na SGGW są testy sprawnościowe na początku? :/
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Jestem tegoroczną maturzystą. Wybieram się na tir na Uniwesytet Szczeciński. Mam związku z tym kilka pytań:
1. Jak jest z nauką języków tzn. jakośc nauczania, ile języków można się uczyc, czy jest ciężko ? 2. Jakie były progi punktowe w oststnich latach (Ile mieliście procent z matury)? |
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
czy na TiR na UAM są jakieś testy sprawnościowe ? pływanie etc.?
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
Ja się zastanawiam nad TiR albo reklamą i marketingiem na WSZiB w Poznaniu. Jeśli chodzi o TiR to pod uwagę biorę WWSTiZ w poznaniu, WSH we Wrocławiu lub PWSZ w Sulechowie (ale to tak awaryjnie jak bym się nie dostała do wro albo poznania). Szukałam po internece opini o tych uczelniach ale niewiele tego jest :/. Czy mógłby mi ktoś coś napisać o tych uczelniach? Czy warto, czy trudno jest się tam dostać, utrzymać się itp itd.
|
|
|
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez urbi15 Czas edycji: 2019-10-29 o 08:04 |
|
|
|
|
#232 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez urbi15 Czas edycji: 2019-10-29 o 08:04 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
po prostu Em :)
|
Na pewno nie będzie do robienia żadnych projektów, zajęć terenowych też raczej nie. Jedne praktyki do odbębnienia, ale to jak na każdych studiach i można to zrobić w Krakowie.
|
|
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez urbi15 Czas edycji: 2019-10-29 o 08:05 |
|
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
Ja składam w tym roku papiery na UAM i U. Szczeciński i mam nadzieje że gdzieś sie dostane:P bo TiR to ciekawy kierunek...hmm tylko potem gorzej z mieszkaniem :/
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
witam.
Czy jest ktoś kto studiuje TiR w Bydgoszczy?? Waham sie miedzy UKW a Uniwersytetem Szczecińskim. W Bydgoszczy są studia tylko I stopnia. Myślicie, że jest szansa że stworzą II stopień? Martwią mnie też koszty wyjazdów. Naczytałam sie o tych wszystkich wycieczkach i obozach i strach mnie oblecial Jeżeli jest ktoś z UKW albo US kto chciałby podzielić sie ze mna informacjami prosze o kontakt |
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Czy z liczbą 105 punktów mam szanse dostac sie na TIR w Szczecinie??
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() jestem tegoroczną maturzystka i chciałabym studiować TiR, dokładnie to albo na AWFie albo na UAMie w Poznaniu Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć jak liczy się te całe pkt ? bo chciałabym mniejwiecej wiedzieć czy mam szansę się tam w ogóle dostać. I może są tu jakies studentki TiR z Poznania ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

szacuneczek