Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 20:44   #3151
aktaga13
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez foremka001 Pokaż wiadomość
A ja zawsze wciskam ten i ten
ale zgadzam sie z powyzszymi zdaniami...powinno wciskac sie ten przycisk w ktorym kierunku chcesz jechac.
wciskasz tam, gdzie chcesz jechać. w ten sposób przyjeżdża do Ciebie winda która jest najbliżej, a oprócz tego masz pierwszeństwo przejazdu - sytuacja z dziś - stoję już w windzie w centrum handlowym i kilka sekund zastanawiam się na którym piętrze postawiliśmy auto, na co do windy wciska się babka i ciśnie parter. jako że "zamówiłam sobie" windę w górę i dopiero po niej wcisnęłam 3 piętro winda pojechala do góry
Stary 2009-10-02, 20:46   #3152
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
mnie się nie mylą bo wiem która jakie piosenki śpiewa ale faktem jest że mają prawie identyczne barwy głosu i gdy zamknę oczy słuchając Pauli ma się wrażenie jakbym słyszała Górniakową i na odwrót
No ja właśnie nie znam ich najnowszych piosenek, Górniak kojarzę ze starszych, fanką żadnej z nich nie jestem i za Chiny odróżnić nie mogę
Jeszcze kiedyś zobaczyłam teledysk Pauli i miała tam podobną fryzurę do Górniak sprzed paru lat. I zaczęłam się zastanawiać, która to
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 20:56   #3153
Daenerys
Wtajemniczenie

Jak smakuje ludzkie mieso?
Nie bijcie, ale dzis w pracy uparzylam sie, possalam chwile to oparzenie (malutkie) i mi przeszlo. Zastanawialam sie co takiego w slinie jest ze pomaga? (to moje drugie pytanie).
Przypomniala mi sie tez pewna historia. Jak mialam moze z 10 lat kolezanki z podstawowki nazwaly dziewczyne ktora poslinila zranione kolano kanibalka.
Dlatego tak mnie naszlo...

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 20:58   #3154
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Jak to naprawde jest z początkiem rodzenia? Tzn. (z tego co widze na filmach) raz jest tak że babie wypływają wody płodowe i wie już że będzie rodziła a raz że zaczynają się skurcze i już że rodzi. O co chodzi z tymi wodami? Naprawde tak nagle wylatują z kobiety? Czy najpierw są skurcze a przed samym porodem wylatują? :P
Bywa różnie ,nieraz chlustają na raz ale mogą też się sączyć .
Mnie odeszly na raz po 5 godzinach skurczów i 25 minut pozniej urodzilam córkę

Koleżanka jechała z reczniiem miedzy nogami bo wody odchodzil jej ponad pol godziny
pojawiaja sie skurcze i potem odchodzi woda-bardzo przyjemne uczucie
po odejsciu wód nalezy jechac do szpitala/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 21:04   #3155
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
Nie bijcie, ale dzis w pracy uparzylam sie, possalam chwile to oparzenie (malutkie) i mi przeszlo. Zastanawialam sie co takiego w slinie jest ze pomaga? (to moje drugie pytanie).
Przypomniala mi sie tez pewna historia. Jak mialam moze z 10 lat kolezanki z podstawowki nazwaly dziewczyne ktora poslinila zranione kolano kanibalka.
Mój germanista opowiadał, że jego babcia (która ciężko przezyła wojnę) nauczyła go odróżniać mięso ludzkie od zwierzęcego. Podobno po ugotowaniu ludzkie mięso jest białe (bielsze od mięsa z kurczaka) i jest chyba słodki

ślina ma jakies enzymy, które oczyszczają ranę, dlatego zwierzęta liżą swoje skaleczenia, a ludzie odruchowo wsadzają zraniony palec do ust.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 07:57   #3156
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
moze po to że jak..hm... np chcesz jechac do góry a jesteś na 3 pietrze to ona sobie wtedy pomysli ze zachaczy o ludzi z parteru(którzy też nota bene chcą jechać do góry) i dopiero z nimi otworzy sie przed tobą hihihi A jakbyś wcisła do dołu to by cie zabrala wczesniej. Nie wiem czy napewno tak sobie wymyśliłam. Ładnie wymyśliłam?

O już sabbatha napisała logiczniej
Sabbatha no to nie źle! chcialam ci napisać wczesniej, co oni zdjęcia z grilla załączają czy co:P I co przyjmujecie takich ludzi? są normalni?
Ogólnie duzo CV się i tak odrzuca, na szczęście moje szefostwo na zdjęcia nie patrzy

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 08:31   #3157
balletoevs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
Ślina posiada enzym - lizozym, który działa bakteriobójczo
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 09:28   #3158
Rozzz
Zakorzenienie

Z tą śliną dokładnie tak Z resztą tak samo działa na pokarm
SamaraMorganx ciekawe po co uczyli ją jak się odróżnia mięso ludzkie od zwierzęcego Ja sama też zawsze byłam ciekawa, krew to chyba wiadomo jak smakuje...

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 10:16   #3159
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rozzz Pokaż wiadomość
Z tą śliną dokładnie tak Z resztą tak samo działa na pokarm
SamaraMorganx ciekawe po co uczyli ją jak się odróżnia mięso ludzkie od zwierzęcego Ja sama też zawsze byłam ciekawa, krew to chyba wiadomo jak smakuje...
Nie uczyli nikogo tego. Ona sama musiała coś jeść, by przeżyć...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 12:45   #3160
lennyGIRL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lennyGIRL Pokaż wiadomość
Czy na opakowaniu po soczewkach jest gdzieś napisane czy to są miesięczne/3miesięczne/itp.. soczewki??
ponawiam pytanie

Life is like a coin
you can spend it any way you want to
but you can only spend it once
l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n . . .
lennyGIRL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 13:01   #3161
Jutte
Wtajemniczenie

hym.. czy wie ktoś co to jest " 5% Uhg Ac Salicylici 50.0 " ?? Bo dermatolog mi coś takiego zapisała a to lek robiony więc otrzymałam coś w postaci bardzo gęstej maści coś podobnego do Linomagu ;]
poszłam do dermatologa z moimi strasznymi suchymi piętami i niby mi to na piętki zapisała.. ma to jeszcze jakieś inne zastosowanie ?
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 13:39   #3162
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lennyGIRL Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie
Sprawdziłam swoje Johnson'a i nie ma na opakowaniu ani słowa o tym, że są 2-tygodniowe Ale nie widzę problemu - zawsze możesz sobie w necie sprawdzić na ile są czasu jeśli nie pamiętasz

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
hym.. czy wie ktoś co to jest " 5% Uhg Ac Salicylici 50.0 " ?? Bo dermatolog mi coś takiego zapisała a to lek robiony więc otrzymałam coś w postaci bardzo gęstej maści coś podobnego do Linomagu ;]
poszłam do dermatologa z moimi strasznymi suchymi piętami i niby mi to na piętki zapisała.. ma to jeszcze jakieś inne zastosowanie ?
Nie mam pojęcia co to dokładnie oznacza, ale na pewno jest to kwas salicylowy i jego stężenie - kwas salicylowy działa złuszczająco i przeciwbakteryjnie (dlatego został przepisany na pięty), występuje też zwykle w kremach na trądzik...ale niekoniecznie w takim stężeniu A jeśli chcesz inne zastosowanie, to myślę, że jeśli masz rogowacenie okołomieszkowe to maść złuszczająca na pięty przeważnie świetnie robi na tą dolegliwość

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2009-10-03 o 13:42
bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 13:44   #3163
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Sprawdziłam swoje Johnson'a i nie ma na opakowaniu ani słowa o tym, że są 2-tygodniowe Ale nie widzę problemu - zawsze możesz sobie w necie sprawdzić na ile są czasu jeśli nie pamiętasz
ja mam 1 dniowe Johnson'a i tylko nazwa mówi mi, że są 1 dniowe : 1 Day Acuvue Moist żadnych dodatkowych info nigdzie nie ma

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 15:22   #3164
Wenress
Zakorzenienie

Na opakowaniu po soczewkach mojej siostry jest napisane, że są 3miesięczne.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 18:47   #3165
farmamozg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
Ung to skrót łaciński od unguentum - znaczy maść. Przepisała Ci 50 gramów 5% maści z kwasem salicylowym zapewne na wazelinie białej dlatego jest gęste i białe A kwas salicylowy ma silne właściwości keratolityczne więc na "twarde" piętki będzie doskonały . Można też na zmiany trądzikowe używać ale wtedy w mniejszym stężeniu.
farmamozg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 18:51   #3166
cholernarejestracja
Copyraptor

Moja kolej.

Jak to jest, że czujemy "mokrość" nawet gdy nie powinniśmy? Jak np. włożymy gumowe albo lateksowe rękawiczki, i wsadzimy je pod kran, to czujemy, że ręce mamy mokre. Chociaż jak ściągniemy rękawiczki, to łapy są suche jak to działa?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 19:29   #3167
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Sprawa komputerowa: kiedyś zgrywałam zdjęcia z telefonu na komputer. Dziś, chcąc je obejrzeć - nie mogę. Są one maleńkie, mają format .bmp i zaledwie kilka kb, dosłownie miniaturki. Próbowałam je przekonwertować na .jpg, ale nic to nie daje, dalej są maleńkie... co mam zrobić, żeby były w normalnej rozdzielczości?
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 19:38   #3168
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Sprawa komputerowa: kiedyś zgrywałam zdjęcia z telefonu na komputer. Dziś, chcąc je obejrzeć - nie mogę. Są one maleńkie, mają format .bmp i zaledwie kilka kb, dosłownie miniaturki. Próbowałam je przekonwertować na .jpg, ale nic to nie daje, dalej są maleńkie... co mam zrobić, żeby były w normalnej rozdzielczości?
Zgrać jeszcze raz, w lepszym formacie może zgrałaś jakieś thumby, miniaturki - takie z podglądu. Nie da się poprawić magicznie rozdzielczości.

A tak na marginesie, ZUPEŁNIE nie związane z powyższym - jak leciało to powiedzonko, że z g**na złota nie zrobisz, czy jakoś tak?

Edit: Hula, a jaką w zasadzie masz komórkę? Bo jak jakąś starą, to może ona po prostu takie zdjęcia robi.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 20:15   #3169
illuvies
Wtajemniczenie

Cholerko, z g*wna miodu nie ukręcisz?
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 20:43   #3170
agussa
Wtajemniczenie

GG do agussa

Mam bilet studencki taki zwykły jednorazowy na przejazd MPK. Niestety pociągnełam go za mocno i przedarł mi sie na pół. Czy jesli go skleję i skasuje to moge dostac kare w razie kontroli?

A drugie pytanie troszke chyba natury prawnej:
Jesli mąż wniósł pozew o separację a żona się nie zgadza, jak wygląda taka rosprawa w sądzie? Na jakiej podstawie sad daje separacje skoro jedno sie zgadza a drugie nie?

agussa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:02   #3171
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez agussa Pokaż wiadomość
(...)
A drugie pytanie troszke chyba natury prawnej:
Jesli mąż wniósł pozew o separację a żona się nie zgadza, jak wygląda taka rosprawa w sądzie? Na jakiej podstawie sad daje separacje skoro jedno sie zgadza a drugie nie?
Sąd ocenia czy nastąpił rozkdład pożycia - pod względem uczuciowym, fizycznym i ekonomicznym(np. czy prowadzą wspólne gospodarstwo domowe).

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Moja kolej.

Jak to jest, że czujemy "mokrość" nawet gdy nie powinniśmy? Jak np. włożymy gumowe albo lateksowe rękawiczki, i wsadzimy je pod kran, to czujemy, że ręce mamy mokre. Chociaż jak ściągniemy rękawiczki, to łapy są suche jak to działa?
W rękawiczkach nie czuję, ale uczucie znam- np. jak jadę samochodem i pada mi na zamkniętą szybę wydaje mi się czasem, że i na mnie coś kapie. Ktoś ma jakiś pomysł?
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:05   #3172
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Sąd ocenia czy nastąpił rozkdład pożycia - pod względem uczuciowym, fizycznym i ekonomicznym(np. czy prowadzą wspólne gospodarstwo domowe).

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

W rękawiczkach nie czuję, ale uczucie znam- np. jak jadę samochodem i pada mi na zamkniętą szybę wydaje mi się czasem, że i na mnie coś kapie. Ktoś ma jakiś pomysł?
moze czujemy to, bo psychika nam dziala?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:06   #3173
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cholerko, największy problem jest w tym, że na kom już tych zdjęć nie mam. I nie jest to wina telefonu, bo wcześniej normalnie te zdjęcia na nim oglądałam, w normalniej rozdzielczości, dopiero po zgraniu musiały się tak ten, a ja głupia z telefonu usunęłam Tak, to są jakieś thumby... chyba pozostaje mi przywracanie systemu, tylko właśnie nie rozumiem tego jak na początku na komputerze one były "normalne", a potem się "zespuły"...
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:08   #3174
rapifen
Zakorzenienie

czy tylko mi chrzani się dziś forum?:/

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:11   #3175
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
moze czujemy to, bo psychika nam dziala?
Podejrzewam, że to na zasadzie bólu, jaki ludzie odczuwają w amputowanych kończynach- mózg "uważa", że powinien coś odczuwać i to "odczuwa".
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:27   #3176
monika154
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
ja też od jakiegoś czasu dobijam się na wizaż i dopiero mi się teraz udało

monika154 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 23:34   #3177
maudy
Wtajemniczenie

hej czy zeby stwierdzic przeziebienie pecharza trzeba isc tylko do ginekologa czy mozna do lekarza pierwszego kontkatu ?? Nawet jak pojde sie zalatwic to juz po chwili znowu cche mi sie siku. Po za tym teraz mam okres i czy okolice krzyza i nerek moga bardziej mnie bolec wlasnie przez okres czy to od pecharza poszlo?? Bo kiedys jak mnie krzyze bolaly to zazwyczj jak sie kladlam spac to mi pomagalo a teraz juz mam tak od dwoch dni i dopiero pomoglo jak tabletki przeciwbolowe wzielam .
maudy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 23:47   #3178
Savathus
Raczkowanie

Cytat:
Mi także
Stary 2009-10-03, 23:52   #3179
Julianka_7oo7
Zadomowienie

Maudy, mozesz isc do lekarza pierwszego kontaktu. zleci ci pewnie badanie moczu i krwi. I lepiej nie bagatelizuj, bo nieleczone stany zapalne w tych miejscach mają przykre konsekwencje.
Julianka_7oo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 00:01   #3180
Yavka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że to na zasadzie bólu, jaki ludzie odczuwają w amputowanych kończynach- mózg "uważa", że powinien coś odczuwać i to "odczuwa".
Odczuwanie np. swędzenia w amputowanej kończynie polega na drażnieniu włókien nerwowych, którymi przesyłane są sygnały tylko jednego rodzaju, np to że swędzi mały palec u stopy. W takim przypadku niezależnie od tego na jakim odcinku takie włókno podrażnimy to i tak będziemy odczuwać swędzenie małego palca. Drażnienie nie musi wystąpić na końcu tego włokna. Tak przynajmniej tłumaczyli to na zajęciach z fizjologii.

Co do odczuwania wilgoci podczas wsadzania ręki w rękawiczce pod wode to na discovery channel wyjaśnili to następująco. Jeśli np. na ręke działa jednocześnie zimno (od tej wody) i nacisk (też od tej wody) to przez to odczuwamy wilgoć mimo, że nasza ręka wcale nie ma bezpośredniego kontaktu z wodą.
Yavka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości