Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 13:18   #3841
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
IKEA nie prowadzi sprzedaży przez Internet, prawda? Przeglądam ich stronę, mają fajne i tanie, opłacalne antyramy, ale ja do najbliższego sklepu mam z 30 km Powinni to zmienić
ta, a ja do najbliższej Ikei mam chyba z 300km :P
gsk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 13:18   #3842
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa.

postaram się, chociaż dla mnie to cięzko, bo sięczarwienię i czasem coś tam powiem, ale od razu czerwień.

Dziewczyny co zrobićjak ktoś się czerwieni?
nie ma za co kiedys kolezanka patrzy na mnie z takim przerazeniem i pyta, czy jestem chora. ja -> a ona na to, ze kiedy mowilam na forum pojawily mi sie czerwone plamy na szyi. początkowo byłam przerażona, ale nic na to nie poradze. na czerwony odcien twarzy chyba tez nic nie zdziałamy nie myslec o tym.[/QUOTE]

dlaczego większość pytań w tym wątku ma związek ze mną?
mam to samo. tzn miałam. udało się to opanować, choć plamy na szyi niestety wyłażą kiedy mają ochotę.

moje rady
  • nie jedz ostrych i słonych potraw, chipsów, zupek chińskich i innych tym podobnych śmieci - może ta rada jest banalna, ale mi pomogło. nawet wyprysków mnie odnotowałam poza tym ja odstawiłam alkohol - po łyku czegokolwiek miałam czerwoną twarz i właśnie plamy na szyi
  • domyślam się, że rumień dopada Cię w porze jesienno-zimowej i najczęściej na wieczór. nie da się raczej nic z tym zrobić. mi podkład nawet nie pomaga. mam wrażenie, że skóra nie może pod nim swobodnie oddychać
  • jedź rutinoscorbin i wit.C ale na prawdę regularnie. na pewno pomoże
  • stosuj krem z filtrem i nie eksperymentuj z kosmetykami. ja np używam kremu nawilżającego z filtrem na dzień, a na noc czegoś co łagodzi i uspakaja naczynka
  • myję też twarz wodą przegotowaną
na plamy na szyi jeszcze nie znalazłam sposobu
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 13:34   #3843
andere
Zadomowienie

Ja właśnie odkryłam przyczynę choroby mojego bojownika... Roślinka. Tylko teraz doszła zmiana koloru, zrobił się 'blady'. ;(

Maleńka
andere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 13:51   #3844
Tamlin
Raczkowanie

GG do Tamlin

Witam wszystkim,
Mam pytanie natury... hmm filozoficznej ? Czy kobieta może kochac dwóch mężczyzn? (oczywiście nie chodzi o miłośc np. braterską)

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Tamlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 13:55   #3845
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
nie ma za co kiedys kolezanka patrzy na mnie z takim przerazeniem i pyta, czy jestem chora. ja -> a ona na to, ze kiedy mowilam na forum pojawily mi sie czerwone plamy na szyi. początkowo byłam przerażona, ale nic na to nie poradze. na czerwony odcien twarzy chyba tez nic nie zdziałamy nie myslec o tym.
W liceum był u nas w klasie taki chłopak, że raz jak wyszedł do odpowiedzi, to w miarę mówienia zaczęła mu się na szyi pojawiać taka strasznie czerwona plama i szła do twarzy kończąc się tak równiutko w jednym miejscu, że to aż dziwnie wyglądało Widać się właśnie chłopak zestresował

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
dlaczego większość pytań w tym wątku ma związek ze mną?
mam to samo. tzn miałam. udało się to opanować, choć plamy na szyi niestety wyłażą kiedy mają ochotę.

moje rady
  • nie jedz ostrych i słonych potraw, chipsów, zupek chińskich i innych tym podobnych śmieci - może ta rada jest banalna, ale mi pomogło. nawet wyprysków mnie odnotowałam poza tym ja odstawiłam alkohol - po łyku czegokolwiek miałam czerwoną twarz i właśnie plamy na szyi
  • domyślam się, że rumień dopada Cię w porze jesienno-zimowej i najczęściej na wieczór. nie da się raczej nic z tym zrobić. mi podkład nawet nie pomaga. mam wrażenie, że skóra nie może pod nim swobodnie oddychać
  • jedź rutinoscorbin i wit.C ale na prawdę regularnie. na pewno pomoże
  • stosuj krem z filtrem i nie eksperymentuj z kosmetykami. ja np używam kremu nawilżającego z filtrem na dzień, a na noc czegoś co łagodzi i uspakaja naczynka
  • myję też twarz wodą przegotowaną
na plamy na szyi jeszcze nie znalazłam sposobu
No ale to chodzi chyba nie o taki rumień jak zimą wyskakuje od mrozu, tylko o taki od zawstydzenia Nie wiem czy pomogą w tym np. filtry...ale taki rutinoscorbin, to ogólnie mógłby coś zdziałać, w końcu uszczelnia naczynia.

A co do alkoholu i rumieńca, to ja od pewnego czasu mam coś takiego po winie (wyłącznie po winie, nie wiem czemu ) Napije się jeden nieduży kieliszek i zaczynają mnie tak palić policzki...i w ogóle wszystko. Robi mi się tak gorąco, że jak niedawno poczęstował mnie tata winem, a ja później wyszłam spotkać się z koleżanką - to wyszłam rozpięta, z podwiniętymi rękawami, mimo, że było dość zimno...koleżanka się na mnie patrzyła jak na dzicz jakąś i pytała czy nie jest mi zimno (ona była ubrana w 3 warstwy ubrań)

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 13:57   #3846
rapifen
Zakorzenienie

Wydaje mi się że może :P

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 13:59   #3847
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tamlin Pokaż wiadomość
Witam wszystkim,
Mam pytanie natury... hmm filozoficznej ? Czy kobieta może kochac dwóch mężczyzn? (oczywiście nie chodzi o miłośc np. braterską)
Ja myślę, że może Ale to tylko takie moje zdanie. Bo dajmy na to, że jeden mężczyzna pociąga ją w jakiejś jednej sferze, a drugi w innej...i bez obydwu nie może wtedy żyć, bo gdyby ich połączyć, to by było fajnie, ale jak się nie da? To się kocha obydwu i tyle

Stary 2009-10-18, 14:22   #3848
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Ja myślę, że może Ale to tylko takie moje zdanie. Bo dajmy na to, że jeden mężczyzna pociąga ją w jakiejś jednej sferze, a drugi w innej...i bez obydwu nie może wtedy żyć, bo gdyby ich połączyć, to by było fajnie, ale jak się nie da? To się kocha obydwu i tyle
Też myślę ze może, nawet znam taki przypadek jak tu kocurka opisała Dziewczyna nie wiedziała którego wybrac, co zrobić, po prostu spotkała dwóch mężczyzn w jednym czasie którzy jej tam odpowiadają mentalnie itp i zaiskrzyło...
Stary 2009-10-18, 14:28   #3849
Lorien
Raczkowanie

To to chyba nie jest miłość-miłość tylko miłość-zauroczenie.
Lorien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:32   #3850
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorien Pokaż wiadomość
To to chyba nie jest miłość-miłość tylko miłość-zauroczenie.
też tak sądzę
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:35   #3851
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

czy ja wiem, ta moja koleżanka z jednym z nich była rok, a drugiego baardzo długo znała, pare ładnych lat, przyjaźnili się, aż sobie w pewnym momencie zdała sprawe że chciałaby być i z jednym i drugim ;p

Ja chyba bardziej nie rozumiem dlaczego to mialoby być niemożliwe

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2009-10-18 o 14:38
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:52   #3852
laylaaa
Zakorzenienie

obtarły mnie nowe skórzane kozaki (z boku na pięcie, obie stopy ) i moje pytanie: co z nimi zrobić? wiem, że skórzane buty muszą się dopasować do stopy, ale jak mam je nosić skoro naprawdę mocno obcierają? a może szewc coś na to zaradzi, 'rozbije' je w tym miejscu? nie obcierają kiedy do każdego buta włożę dwie korkowe wkładki

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 14:54   #3853
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
obtarły mnie nowe skórzane kozaki (z boku na pięcie, obie stopy ) i moje pytanie: co z nimi zrobić? wiem, że skórzane buty muszą się dopasować do stopy, ale jak mam je nosić skoro naprawdę mocno obcierają? a może szewc coś na to zaradzi, 'rozbije' je w tym miejscu? nie obcierają kiedy do każdego buta włożę dwie korkowe wkładki
ale obcierają cię na pięcie?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 15:24   #3854
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Poczekaj aż Ci się zagoi, i kup taki specyfik "rozmiękczający" skórę. Rozumiem, że buty z prawdziwej skóry są. Jak już będziesz miała zagojone, to wkładasz skarpety, psikasz tą rozmiękczającą pianką buta (od środka albo z zewnątrz, w zależności od tego jakie psikadło kupisz), zakładasz na nogę i nosisz ze dwie godziny.

Moja mama zawsze tak robi, bo ma bardzo szeroką stopę, i jak but jest dobry na długość to za wąski. Potem zawsze jest ok ja tak robiłam z glanami, bo z tyłu mnie zawsze obcierały na ścięgnie, bo się tak "wginały" do środka.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 15:30   #3855
agta85
Wtajemniczenie

Nie wiedziałam, że istnieją takie rozmiękczające pianki. Człowiek uczy się całe życie.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 15:44   #3856
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ale obcierają cię na pięcie?
dokładniej obcierają mnie z boku pięty.

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Poczekaj aż Ci się zagoi, i kup taki specyfik "rozmiękczający" skórę. Rozumiem, że buty z prawdziwej skóry są. Jak już będziesz miała zagojone, to wkładasz skarpety, psikasz tą rozmiękczającą pianką buta (od środka albo z zewnątrz, w zależności od tego jakie psikadło kupisz), zakładasz na nogę i nosisz ze dwie godziny.

Moja mama zawsze tak robi, bo ma bardzo szeroką stopę, i jak but jest dobry na długość to za wąski. Potem zawsze jest ok ja tak robiłam z glanami, bo z tyłu mnie zawsze obcierały na ścięgnie, bo się tak "wginały" do środka.
o, dzięki myślę, że mnie obcierają bo w tym miejscu skóra jest twardsza i sztywna, nie wiedziałam że są jakieś rozmiękczające psikadła. mam nadzieję, że łatwo je dostanę w jakimś obuwniczym.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 15:51   #3857
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
dokładniej obcierają mnie z boku pięty.

o, dzięki myślę, że mnie obcierają bo w tym miejscu skóra jest twardsza i sztywna, nie wiedziałam że są jakieś rozmiękczające psikadła. mam nadzieję, że łatwo je dostanę w jakimś obuwniczym.

Tak, w większości sklepów obuwniczych są takie rzeczy
Stary 2009-10-18, 16:32   #3858
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babeczka83 Pokaż wiadomość
Nie ma. Pies może żyć przypięty do budy całe życie.
hmm
ostatnio były jakies protesty, myslałam że to coś dało..

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 18:17   #3859
dark chocolate
Raczkowanie

czy ktoś wie czym różni się zwykły kibel od bidetu (i czy wogóle się różni) ??
dark chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 18:20   #3860
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez dark chocolate Pokaż wiadomość
czy ktoś wie czym różni się zwykły kibel od bidetu (i czy wogóle się różni) ??
Na bidet siadasz i sobie w nim myjesz pupę i części intymne że tak powiem, na w kiblu wiadomo co robisz :P
Stary 2009-10-18, 19:34   #3861
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Tak, w większości sklepów obuwniczych są takie rzeczy
a czy one działaja na sztuczną skórę?
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:42   #3862
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Wredonisia Pokaż wiadomość
a czy one działaja na sztuczną skórę?
Te które ja miałam były na naturalną. Może są osobne to sztucznej, zapytaj w obuwniczym
Stary 2009-10-18, 19:52   #3863
Nicole
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dokładnie tak mam, niedawno znowu się to zaczęło, nie mam pojęcia co na to poradzić i dlaczego tak jest Ktoś ma jakieś pomysły?

Nicole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:01   #3864
famka89
Zadomowienie

Laski , mam nietypowe pytanie ... mieszka ze mną student który REGULARNIE spłukuje wode w ubikacji przed "załatwieniem" się i po... na dodatek odwiedza toaletę co godzine ; pytałam go czy ma problemy z żołądkiem - zaprzeczył. Przez to schodzi nam dużo więcej wody(nie wspominam nawet o jego paro godzinnym kąpaniu) - czy to normalne? Czy któraś domyśla się jakie może być uzasadnienie tego zachowania? Głupio mi pytać dosadnie czemu dwa razy spłukuje wodę.

Wiem ,że to totalna głupota ,ale ciekawi mnie to
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:03   #3865
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość

No ale to chodzi chyba nie o taki rumień jak zimą wyskakuje od mrozu, tylko o taki od zawstydzenia Nie wiem czy pomogą w tym np. filtry...ale taki rutinoscorbin, to ogólnie mógłby coś zdziałać, w końcu uszczelnia naczynia.

A co do alkoholu i rumieńca, to ja od pewnego czasu mam coś takiego po winie (wyłącznie po winie, nie wiem czemu ) Napije się jeden nieduży kieliszek i zaczynają mnie tak palić policzki...i w ogóle wszystko. Robi mi się tak gorąco, że jak niedawno poczęstował mnie tata winem, a ja później wyszłam spotkać się z koleżanką - to wyszłam rozpięta, z podwiniętymi rękawami, mimo, że było dość zimno...koleżanka się na mnie patrzyła jak na dzicz jakąś i pytała czy nie jest mi zimno (ona była ubrana w 3 warstwy ubrań)
ja bym powiedziała, że ten rumień od wstydzenia nasila mi się właśnie w porze jesienno-zimowej. przeważnie jest tak, że najpierw przechodzą mnie dreszcze - takie bardziej stresowe, później lekko się pocę i wtedy zaczynam się czerwienić. widocznie w chłodniejsze pory roku naczynka są najbardziej katowane i dlatego muszą po katować mnie
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:06   #3866
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
Laski , mam nietypowe pytanie ... mieszka ze mną student który REGULARNIE spłukuje wode w ubikacji przed "załatwieniem" się i po... na dodatek odwiedza toaletę co godzine ; pytałam go czy ma problemy z żołądkiem - zaprzeczył. Przez to schodzi nam dużo więcej wody(nie wspominam nawet o jego paro godzinnym kąpaniu) - czy to normalne? Czy któraś domyśla się jakie może być uzasadnienie tego zachowania? Głupio mi pytać dosadnie czemu dwa razy spłukuje wodę.

Nie znam nikogo takie powiedz mu poprostu niech płaci więcej za wode, czemu ty masz płacić za jego bezsensowne spłukiwanie wody...
Stary 2009-10-18, 20:28   #3867
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość

Może zostawiasz tam jakieś kłaki czy cos Ja spłukuje jak widze że coś tam plywa, jakieś paproszki, kłaczki:P Ale no żartuje Też by mnie to wkurzało
Stary 2009-10-18, 20:52   #3868
201604200942
Konto usunięte

jaką ważność mają kompoty/soki domowej roboty?
Takie przetwory robi się na zimę, ale co jeśli zostaną na następny rok? Nie zepsują się? ;>
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:54   #3869
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym powiedziała, że ten rumień od wstydzenia nasila mi się właśnie w porze jesienno-zimowej. przeważnie jest tak, że najpierw przechodzą mnie dreszcze - takie bardziej stresowe, później lekko się pocę i wtedy zaczynam się czerwienić. widocznie w chłodniejsze pory roku naczynka są najbardziej katowane i dlatego muszą po katować mnie
Hmm...nie zauważyłam, żeby mi się to nasilało z tą porą roku - ale może nie zwróciłam uwagi?

famka89 - a weź się spytaj wprost, co się przejmujesz Może koleś jest obsesyjnie dbający o higienę i wszystko go brzyyydzi (szczerze mówiąc, nie cierpię jak ktoś taki jest ) I musi sobie wodę spuścić przed, żeby było czyściej tam gdzie on chce zostawić swoje nieczystości

Stary 2009-10-18, 20:55   #3870
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
jaką ważność mają kompoty/soki domowej roboty?
Takie przetwory robi się na zimę, ale co jeśli zostaną na następny rok? Nie zepsują się? ;>
Jeśli dobrze się zakręci czy tam zawekuje (nie znam się) to mogą stać długo. Przynajmniej ja sobie ostatnio robiłam zupe wiśniową z paro letnich wiśni w kompocie i było wszystko dobre
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości