Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 21:10   #3961
Ivi 1988
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez lennyGIRL Pokaż wiadomość
Pytałam już w innym wątku ale nie dostałam odpowiedzi: gdzie można pracować po inżynierii biomedycznej?
wujek google moze pomoze?

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:15   #3962
rapifen
Zakorzenienie

Włosi robią pizze cienką jak papier, nalewają na nią olej i praktycznie zwijają od boków w rulonik żeby nic nie wylatywało - jest taka cienka że aż się rozrywa
Natomiast polskie pizze wyglądają zupełnie inaczej, zupełnie inaczej się je robi, ja bym proponowała jeść widelcem, tym bardziej na grubym cieście :P

Moja torebka do klubu ma długi pasek i jest malutka - klucz, telefon, portfelik i papierosy się mieszczą i są ściśnięte. Torebkę tak dobieram by w razie ścisku móc iść z nią tańczyć, bo jak jest pusto to nie boje się położyć torebki, ale jak jest człowiek na człowieku to malutką ze sobą biorę. Ewentualnie zostawiam klucz i portfel w samochodzie, telefon do kieszeni a w torebeczce papierosy xD

Co do ustępowania miejsc w autobusie - ciężarnym ustępuję zawsze. Starszym niekoniecznie, można mieć 60, 70 lat i czuć się lepiej niż ja w danym dniu >:x

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:19   #3963
69love69
Zakorzenienie

jak to jest z fotogenicznością?czemu czasem na zdjęciu wyglądam 100 razy gorzej niż w rzeczywistości? co ten aparat robi z moja twarza ;p tzn. ze inni też mnie tak źle widzą?tzn. w takim zlym stanie?
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:20   #3964
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

No ja niestety nigdy nie wiem ze będę szła na impreze;p(nie zabardzo lubię) zawsze mnie namawiają kolo 23... (a o takiej porze znaleźć wolną loże jest niemożliwe.. nawet o kawalek krzeselka jest trudno;p) dlatego biorę wielką torbę.. choć i tak nie mam małej;p I nie tanczymy w kolku kolo toreb bo sie najzwyczajniej nawet kolka nie da zrobic jest taki tlok wiec nikt nawet nie widzi ze ta moja torba tam sie wala;p
Stary 2009-10-19, 21:20   #3965
superedzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Skoro tu można pytać o wszystko to ja zapytam co to jest chlebek turecki i czy można go w Polsce kupić, bo pierwszy raz o nim słyszę.
bardzo przepraszam ale to moje upośledzenie - dysortografia
superedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:20   #3966
rapifen
Zakorzenienie

ja mam na odwrót ;p na zdjęciach och ach a na żywo jakoś koślawo

aparat przerysowuje pewne rzeczy np robiąc zdjęcie z bliska nos wydaje się inny trochę może zniekształcać :P

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:26   #3967
superedzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez superedzia Pokaż wiadomość
bardzo przepraszam ale to moje upośledzenie - dysortografia
chlebki to takie placki pieczone w takich dziwnych piecach chlebowy (wygladaja jak dzban) płaskie i miękkie.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lennyGIRL Pokaż wiadomość
Pytałam już w innym wątku ale nie dostałam odpowiedzi: gdzie można pracować po inżynierii biomedycznej?
laboratorium, w policji, technologi żywienia
Stary 2009-10-19, 21:28   #3968
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
chlebki to takie placki pieczone w takich dziwnych piecach chlebowy (wygladaja jak dzban) płaskie i miękkie.

a mi się wydaje, że chlebek turecki to ten taki mały słodki chlebek z rodzynkami sa tez takie buleczki, pycha
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:29   #3969
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Crazy_Sweet_Dream_ Pokaż wiadomość
A co robicie z torebką na imprezie... Ja nigdy nie wiem jak jej pilnowa nie biore... I mam problem z kluczami, telefonem... wciskam po kieszeniach...

I chodzi o taka klubowa, bo domowka to wiadomo
Ja mam na te okazje mini torebeczkę na długim pasku

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
jak to jest z fotogenicznością?czemu czasem na zdjęciu wyglądam 100 razy gorzej niż w rzeczywistości? co ten aparat robi z moja twarza ;p tzn. ze inni też mnie tak źle widzą?tzn. w takim zlym stanie?
Też mnie to zawsze zastanawia...bo czy to możliwe, że tylko światło na nas tak wpływa?
No i co prawda padło już to pytanie w wątku, ale nadal tak naprawdę nie wiem - czy wyglądamy tak jak na zdjęciu czy tak jak w lustrze? Budzi to mój wieczny niepokój - zawsze twierdziłam, że lustro prawdę Ci powie...a ostatnio mój TŻ stwierdził, że on się nad tym zastanawiał i uznaje, że jednak aparat. Mało się nie popłakałam, bo ja tak fatalnie na fotkach wychodzę Szczególnie tych z zaskoczenia

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:29   #3970
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Ja też strasznie wychodze na zdjęciach uwidoczniają wszystkie moje wady. Jak na żywo nie widać tak bardzo że nos mam troche jak rudolf w kształcie to na zdjęciach wszystko widać :/
gsk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:32   #3971
Ivi 1988
Zakorzenienie

a co do ustep, miejsca w busach- hm, nie wiem,czy to tlyko moje zdanie,ale czy te wszystkie babcinki zawsze jezdza tylko 2,3 przystanki? i zawsze musza wtedy siedziec?

zawsze jak ktos mi jeczal nad uchem "czemu nadal siedze" a nie ustepuje, to jak naprawde nie mam ochoty ustapic gburowatej moheciarce mowie "zaraz wysiadam" ZAWSZE SPOKOJ POTEM i o dziwo, jak mowie "jade na koncowy" tak samo dziala

Ale ciezarnym i o lasce zawsze ustepuje

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:40   #3972
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
a co do ustep, miejsca w busach- hm, nie wiem,czy to tlyko moje zdanie,ale czy te wszystkie babcinki zawsze jezdza tylko 2,3 przystanki? i zawsze musza wtedy siedziec?
Ufff... A już myślałam, ze to tylko ja tak uważam z tymi 2-3 przystankami
aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:44   #3973
superedzia
Raczkowanie

Cytat:
a mi się wydaje, że chlebek turecki to ten taki mały słodki chlebek z rodzynkami sa tez takie buleczki, pycha
to wszystko trochę przypomina nasz podpłomyk ale inaczej wygląda (tak smakuje)
Stary 2009-10-19, 22:20   #3974
famka89
Zadomowienie

a co do starszych kobitek ... zastanawia mnie po co one malują te obleśne kreski (brwi) , czy w podeszłym wieku wypadają też tam włosy ? czy one bledną? może golą?

Edytowane przez famka89
Czas edycji: 2009-10-19 o 22:21
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 22:32   #3975
superedzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
a co do starszych kobitek ... zastanawia mnie po co one malują te obleśne kreski (brwi) , czy w podeszłym wieku wypadają też tam włosy ? czy one bledną? może golą?
czytałaś co napisałam o tej co miała jak markerem? ...Ja wiem one sknerzą na kosmetyczkę i same po omacku bo już prawie nic niewidzą(a w okularach to raczej jest to niewykonalne) malują sobie henną i wyglądają jak Breżniew. To jest jeszcze spoko w porównaniu z tym jak siwe babeczki robią sobie płukankę fioletem i wyglądają jak kosmitki. Mega hitem u starszej babeczki jest piętka dinozaura (popękana, żółta i z narostem) lub niuchające pazury u palców stóp ....tak tymi szponami rysują chodnik. No i zapomniałabym uwielbiam te co pod pończochami mają kłębuszki na nogach cudo. Zastanawia mnie czemu kobiety w wieku od 60 lat przestają dbać swój wygląd...mam nadzieje, że ja będę jednak zawsze mieć styl i szyk a jak nie to już mojemu mówiłam niech mnie odszczeli.
Stary 2009-10-19, 22:33   #3976
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
czytałaś co napisałam o tej co miała jak markerem? ...Ja wiem one sknerzą na kosmetyczkę i same po omacku bo już prawie nic niewidzą(a w okularach to raczej jest to niewykonalne) malują sobie henną i wyglądają jak Breżniew. To jest jeszcze spoko w porównaniu z tym jak siwe babeczki robią sobie płukankę fioletem i wyglądają jak kosmitki. Mega hitem u starszej babeczki jest piętka dinozaura (popękana, żółta i z narostem) lub niuchające pazury u palców stóp ....tak tymi szponami rysują chodnik. No i zapomniałabym uwielbiam te co pod pończochami mają kłębuszki na nogach cudo. Zastanawia mnie czemu kobiety w wieku od 60 lat przestają dbać swój wygląd...mam nadzieje, że ja będę jednak zawsze mieć styl i szyk a jak nie to już mojemu mówiłam niech mnie odszczeli.
Ja myślę, że one z tego pokolenia, które nie "musiało" golić, więc nie przestały, a raczej nigdy tego nie robiły .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 22:37   #3977
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Czemu się mówi "raz kozie śmierć", czemu akurat Kozie a nie krowie albo kotu?
Stary 2009-10-19, 22:44   #3978
superedzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ja myślę, że one z tego pokolenia, które nie "musiało" golić, więc nie przestały, a raczej nigdy tego nie robiły .
...dobra bo zaczęłam wątek geriatryczny to może skończę. Dziewczyny znacie dobry krem, balsam na cycuchy bo od 27 czerwca schudłam 21 kg i mi si zrobiły jak uszy psa Pluto i uciekają pod pachę...załamka, to jedyny minus dity. Masuje, ćwiczę z piłką, on masuje a one jakoś nie mogą się wsiąść w garść. Jaki? gdzie? i ile kosztuje?

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Czemu się mówi "raz kozie śmierć", czemu akurat Kozie a nie krowie albo kotu?
bo to poganie, kiedyś kozy składali na ołtarze w ofierze (z poderżniętym gardłem) a potem owce i to może analogicznie jakoś tak powstało
Stary 2009-10-19, 22:44   #3979
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
...dobra bo zaczęłam wątek geriatryczny to może skończę. Dziewczyny znacie dobry krem, balsam na cycuchy bo od 27 czerwca schudłam 21 kg i mi si zrobiły jak uszy psa Pluto i uciekają pod pachę...załamka, to jedyny minus dity. Masuje, ćwiczę z piłką, on masuje a one jakoś nie mogą się wsiąść w garść. Jaki? gdzie? i ile kosztuje?
Sprawdź w KWC
Stary 2009-10-19, 22:50   #3980
superedzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Sprawdź w KWC
ja chyba nie grypsuje co KWC?

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
piwo po 12 h pracy to głupi pomysł...padam na r..a i jeszcze bredzę...pa
Stary 2009-10-19, 23:01   #3981
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

piwo po 12 h pracy to głupi pomysł...padam na r..a i jeszcze bredzę...pa
KWC- Kosmetyk Wszech Czasów masz tam podane recenzje wizażanek na temat róznych kosmetyków i nie tylko.
Stary 2009-10-19, 23:12   #3982
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

superedzia a masz dobrze dobrany stanik?:P wygarnie ci cycki spod pach:P
Stary 2009-10-19, 23:52   #3983
stasiek
Wtajemniczenie

czy krem z filtrem taki do opalania, który został otwarty, może przeleżakowąć sobie całą zimę i będzie zdatny do użycia latem? czy filtry się zepsują?
Stary 2009-10-20, 09:04   #3984
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Myślę, że trochę niesprawiedliwie oceniasz. Starsze panie często o siebie dbają ale po pierwsze mają inne standardy wyglądu niż młode kobiety, po drugie czasem mimo chęci im nie wychodzi - bo nie dowidzą, albo ręka już nie ta. Jak moja blisko 80-letnia babcia czasem sobie pomaluje paznokcie to klękajcie narody ... Krzywo obcięte bo nie widzi, pomalowane pół palców i skórki... Czasem z litości jej robię manicure. Ma dobre chęci ale efekt jest marny. Tak samo z farbowaniem - brudne uszy, szyja (bo farba czarna) a ona tego po prostu nie widzi.

Często zamiast śmiać się z babć należy im pomóc bo w tym wieku raczej nie pójdą do kosmetyczki z powodów finansowych i dlatego, że nigdy nie chodziły więc się wstydzą. Wiele kobiet chce dobrze wyglądać po prostu nie dają rady.
Stary 2009-10-20, 11:03   #3985
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
nikt chyba nie pobije mojej prababci, która w wieku 87 lat (dożyła kochana 96 lat) z górki bo mieszkała w górach zimą zjeżdżała na sankach ok 3 km do kościoła. Słuchajcie widok był komiczny babulka na sankach sterujaca nogami a od tyłu wiuchała tylko chustka na głowie. Pytałam czy się nie boi twierdziła, że tak przynajmniej się niepoślizganie...babcia była świetną babką codziennie piła setkę ajerkoniaku i używała markowych wód toaletowych a dobę przed śmiercią w szpitalu zażyczyła sobie zimnego piwa. Taka będę do końca....przynajmniej taka chce być.
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
to prababcia mojego szwagra była też dobra bo mieszkała w domu opieki i spierniczała przed pensjonariuszami i przeskoczyła przez płot a miała bodajże 95 lat
Cytat:
te w DPSach są bardzo żywotne znam kilka... jedna mimo demencji i tego, że na golasa ściska pluszowego baranka ma chłopaka lat 88 i chodzą ze sobą i on ja obmacuje a ona robi sobie komiczny makijaż. Czad w tym wieku amory to musi być doznanie.
fajnie tu ...tematy od kibla, podpasek, tamponów, obsługi kompa, jogurtu greckiego, zachowanie w komunikacji miejskiej po starość.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Mirabelkaa dzięki
Cytat:
Napisane przez andere Pokaż wiadomość
Wracając do tematu babć i dziadków. Mój dziadek, to dawał czadu No to tak: zawsze powtarzał, że chce umrzeć w miłych okolicznościach. No i tak się stało. Od lat co miesiąc po wpłynięciu emerytury, szedł sobie do kolegi na melanż. Nie było go kilka dni, czasami tydzień albo 2 Oczywiście czasem robił przerwę i wbijał na chwilkę. No i po takowej imprezie dostał zawału Ale umarł w miłych okolicznościach- koledze i synach... Ogólnie to straszny jajcarz był. Kiedyś w Wielkanoc wybył do swojego kumpla, bo 'ja kolegi samotnego nie mogłem zostawić' Każdego potrafił zwyzywać i z każdym się pokłócić, ale na końcu zawsze mówił: 'Ty jesteś taki i taki, ale i tak Cię lubię'. Nie znam człowieka który by go nie lubił lub był z nim w konflikcie...
Jak miałam wypadek, spadłam z konia i trochę się uszkodziłam, to wszyscy łzy w oczach, wściekli i w ogóle, a on z uśmiechem na twarzy: 'eeee tam, nic jej nie jest'.
Ehhh... Super koleś był
świetne te wasze opowieści, inna perspektywa babć i dziadków

Cytat:
Napisane przez _Crazy_Sweet_Dream_ Pokaż wiadomość
A co robicie z torebką na imprezie... Ja nigdy nie wiem jak jej pilnowa nie biore... I mam problem z kluczami, telefonem... wciskam po kieszeniach...

I chodzi o taka klubowa, bo domowka to wiadomo
idę z dużą torebkę, bo nigdy nie jestem pewna czy aby na pewno pójdę, ale i tak najczęściej proszę barmana, barmankę i chowają mi za bar nie lubię małych torebek

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 12:33   #3986
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slonko8918 Pokaż wiadomość
idę z dużą torebkę, bo nigdy nie jestem pewna czy aby na pewno pójdę, ale i tak najczęściej proszę barmana, barmankę i chowają mi za bar nie lubię małych torebek
w znajomych mi klubach by Cię wyśmiali. albo okradli

ale zazdroszcze. to praktyczne rozwiazanie. sama - jeśli idę z dziewczynami - chodze z małą torebką. wtedy trzymam ją przy sobie non stop. gdy idziemy wieksza grupa (w tym z moim tż, który nie tańczy ), moge sobie pozwolic na wieksza torbe i buty na zmiane, bo zajmujemy duze loze, w ktorych zawsze ktos znajomy siedzi.
Stary 2009-10-20, 12:53   #3987
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
w znajomych mi klubach by Cię wyśmiali. albo okradli

ale zazdroszcze. to praktyczne rozwiazanie. sama - jeśli idę z dziewczynami - chodze z małą torebką. wtedy trzymam ją przy sobie non stop. gdy idziemy wieksza grupa (w tym z moim tż, który nie tańczy ), moge sobie pozwolic na wieksza torbe i buty na zmiane, bo zajmujemy duze loze, w ktorych zawsze ktos znajomy siedzi.
ja mieszkam w małym mieście, i u mnie każdy się zna, więc nie ma problemu
jak gdzieś dalej wybywam, to torebka przy sobie, albo znajomi pilnują

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 12:58   #3988
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Wiecie gdzie można kupić "literki na samochód" - ktoś mi oderwał jedną literkę od nazwy modelu Konkretnie chodzi mi o VW Bora.

Chodzi mi o takie jak w załączeniu - gdzie to zdobyć?
Zdjęcie z internetu jest, zaznaczyłam o jaki napis chodzi
Stary 2009-10-20, 13:00   #3989
Dagunia
Komplikatorka

Salon albo allegro. Tu i tu są.
Stary 2009-10-20, 13:01   #3990
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slonko8918 Pokaż wiadomość
ja mieszkam w małym mieście, i u mnie każdy się zna, więc nie ma problemu
jak gdzieś dalej wybywam, to torebka przy sobie, albo znajomi pilnują
oj, fajnie

na domówkach, na których jest duzo osób (nieznajomych, osób towarzyszących itp) chowam torebkę do szafki gospodarza gdzies w pokoju, między ciuchy. u nas niestety nawet na domówkach zdarzały się kradzieże
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości