Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 16:40   #4441
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

dziękuję. a jak jest odwrotni? przestawiamy z 3 na 2 godz.??
asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:49   #4442
florunia1010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
hihih ale ja zagladałam kiedyś i sie dziwilam gdziiee te tooryy..

A jak to jest z samolotem? frunie sie z kupami i wyrzucają na lądzie ? bo podobno jakby spadały kupy z nieba to moznaby bylo sie zassać w klopie ...

I takie jeszcze male pytanie: Czemu do cholery musze sie logować co 5 minut?!?! czy tylko ja tak mam? a wlasnie przed chwila co minute;/
w samolocie sie tylko da zrobić siusiu, przynajmniej w tych którymi latałam tak było (Ryanair i inne podobne "tanie linie") Muszla jest zabudowana i tylko "ciecz" może przelecieć małymi szczelinkami. W razie czego- trzeba trzymać
florunia1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:57   #4443
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Mój facet nie lubi ani błyszczyków ani szminek. akurat z tym nie ma problemu bo sama używam tylko szminki ochronne.
No i mam pytanie, jak faceta przekonać że sam też mógłby takiej używać ochronnej pomadki? do mojego nic nie dociera! strasznie pękają mu usta i jeszcze sam obgryza te skórki, i wygląda to brzydko i mnie wkurza. a on za nic nie chce się przekonać do szminki! mówi że jest tłusta i nie lubi tego uczucia no i że to niemęskie. ale jak mu krew z wargi leci to taki męskie jest nie wiem czy to w dobrym miejscu zadaję takie pytanie? ale jak mam przekonać mojego faceta?
Może daj mu carmex? On sie szybko wchłania. Ja używam tylko tego bo też nie znosze tych pomadek są takie tłuste maziowate i jak jeszcze zostawiają taki nalot bialy, bleh jak sie tylko tym posmaruje to odrazu wycieram, nie moge tego znieść. A carmexem sie bardzo często smaruje. Wciśnij mu jakiś kit ze to specjalnie dla mężczyzn Ja mam taki w tubce i wygląda jak klej Nie uzywaj slowa pomadka bo sie wystraszy.. powiedz że to taki... lek na spierzchnięte usta:P
Stary 2009-10-30, 17:06   #4444
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Może daj mu carmex? On sie szybko wchłania. Ja używam tylko tego bo też nie znosze tych pomadek są takie tłuste maziowate i jak jeszcze zostawiają taki nalot bialy, bleh jak sie tylko tym posmaruje to odrazu wycieram, nie moge tego znieść. A carmexem sie bardzo często smaruje. Wciśnij mu jakiś kit ze to specjalnie dla mężczyzn Ja mam taki w tubce i wygląda jak klej Nie uzywaj slowa pomadka bo sie wystraszy.. powiedz że to taki... lek na spierzchnięte usta:P
niezłe musze spróbować. dzieki
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:06   #4445
Rozzz
Zakorzenienie

Mam urządzenie wielofunkcyjne nowe. I są troszkę kłopoty, ponieważ jak wsadza się kartkę to strzępi i trzeba otwierac je i wyciągac, a właściwie wytargiwac kartkę. Coś tam drukuje, ale po prostu nie wychodzi do końca. Może źle się kartkę wkałda czy coś...? ja tego nie robiłam tylko wujek, który generlanie lepiej się zna, a jednak nie wychodzi... wiecie o co chodzi?

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:27   #4446
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
  • Na portalu randki o2 da się kogoś znaleźć po nr gg ? Pierwszy raz tam trafiłam a muszę kogoś odszukać
  • Znacie dobrą stronę o snach...tzn wytłumaczeniu ich. Szukam przez google ale te senniki co znajduję są dość ubogie mimo wyskakujących sloganów "największy sennik""najwięcej haseł" nigdy nie wierzyłam w "moc" snów ale dzisiejszy zaciekawił mnie
Co do snów, nie można bazować do końca na sennikach, bo dla jednej osoby, lubiącej pająki, sen o pająkach może być przyjemny, natomiast dla kogoś, kto ich nie lubi, będzie to koszmar. Generalnie, wszystko trzeba spersonalizować.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:36   #4447
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Rozzz Pokaż wiadomość
Mam urządzenie wielofunkcyjne nowe. I są troszkę kłopoty, ponieważ jak wsadza się kartkę to strzępi i trzeba otwierac je i wyciągac, a właściwie wytargiwac kartkę. Coś tam drukuje, ale po prostu nie wychodzi do końca. Może źle się kartkę wkałda czy coś...? ja tego nie robiłam tylko wujek, który generlanie lepiej się zna, a jednak nie wychodzi... wiecie o co chodzi?
a może masz za luźno ustawiony podajnik papieru? wtedy kartka się przekrzywia i dlatego...?
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:44   #4448
Kirsti
Rozeznanie

Poszperałam trochę w necie i w samolotach są chyba tzw. toalety próżniowe, są to specjalne zbiorniki, które później się opróżnia i montuje ponownie. Środki chemiczne niwelują przykry zapach. Takie samo rozwiązanie stosuje się np. w przyczepach kempingowych. A tak samo czasem nie działają też Toi Toie?

PS. Też muszę się, co chwilę logować.
Stary 2009-10-30, 17:46   #4449
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

A mi już troche przeszło z tym logowaniem, chyba was zaraziłam
Stary 2009-10-30, 18:26   #4450
whip
psy-chopatka

Dlaczego niektórzy chrapią przez sen i czy jest jakiś skuteczny lek albo metoda na chrapanie?
Stary 2009-10-30, 18:27   #4451
mmm87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kirsti Pokaż wiadomość
Poszperałam trochę w necie i w samolotach są chyba tzw. toalety próżniowe, są to specjalne zbiorniki, które później się opróżnia i montuje ponownie. Środki chemiczne niwelują przykry zapach. Takie samo rozwiązanie stosuje się np. w przyczepach kempingowych. A tak samo czasem nie działają też Toi Toie?

Toi Toie działają w dużo mniej skomplikowany sposób (o ile dobrze pamiętam, bo dawno nie miałam przyjemności korzystać, to jak zajrzy się do tej dziury, widać wszystko, co tam władowali poprzednicy) i na pewno bez środków chemicznych niwelujących przykry zapach
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:41   #4452
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Mój facet nie lubi ani błyszczyków ani szminek. akurat z tym nie ma problemu bo sama używam tylko szminki ochronne.
No i mam pytanie, jak faceta przekonać że sam też mógłby takiej używać ochronnej pomadki? do mojego nic nie dociera! strasznie pękają mu usta i jeszcze sam obgryza te skórki, i wygląda to brzydko i mnie wkurza. a on za nic nie chce się przekonać do szminki! mówi że jest tłusta i nie lubi tego uczucia no i że to niemęskie. ale jak mu krew z wargi leci to taki męskie jest nie wiem czy to w dobrym miejscu zadaję takie pytanie? ale jak mam przekonać mojego faceta?
Możesz smarować znacznie więcej pomadką na swoich ustach i od razu go pocałować Po co perswazja?
A tak serio, to Cyska dobrze radzi - daj mu coś co mniej wygląda jak szminka, bo oczywiście większość mężczyzn uważa, że sztyfty ochronne skoro wyglądają podobnie do szminek, to znaczy że tylko kobiety ich mają używać Dobrze, że mój sam z siebie ma pomadkę (jeszcze czasem mu podbieram jak swojej nie wezmę ) Ale spróbować posmarować mu twarz kremem - masakra No nie da się...bo tłuste, bo się klei, bo bleee...faceci są dziwni

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:25   #4453
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi dotyczące tego błyszczyku Czyli to jednak racja, że większość facetów tego nie lubi

Agniesia Trzeba było posmarować się tym błyszczykiem na to spotkanie z exem

kusia Jeśli pociąg jedzie wystarczająco szybko, to to się wszystko ładnie rozbryzguje na torach i nawozi okoliczne kwiatki

Hehe miałam dzisiaj koszmar, że mój były, sporo starszy facet przyjechał do mnie i zaczął gadać z moimi rodzicami (którzy nie mieli o nim zielonego pojęcia Prawdę mówiąc chyba dalej myślą, że nigdy nie miałam chłopaka ) a oni [rodzice] mnie potem chcieli wziąć na "poważną rozmowę o życiu" Jakoś mnie to przeraziło

ziuta Mój brat podczas kuracji na trądzik musiał przez ponad rok smarować usta pomadką i to dosłownie co 10min, bo strasznie mu wysychały (najpierw jakimiś tam aptecznymi, potem zwykłą pomadką ochronną dla mężczyzn z nivea ). Już dawno kuracja skończona, a on z przyzwyczajenia zawsze ma je przy sobie A jego dziewczyna jest zachwycona, bo zawsze ma mięciutkie usta

A z kremem jest tak, że po tygodniu facet się przyzwyczaja. Znacie to uczucie, że jeśli nie nałożycie kremu rano i wieczorem, to macie taką jakby ściągniętą skórę? Jeżeli da się mężczyźnie krem ("no weź chociaż przez tydzień smaruj się cienką warstewką rano i wieczorem. Jak Ci się nie spodoba, to okay, ale przynajmniej przez ten tydzień sumiennie wypróbuj ") po tygodniu z przyzwyczajenia będzie go używał
Stary 2009-10-30, 19:30   #4454
201610310857
Konto usunięte

Mam kumpla, któremu strasznie pękają usta, kupiłam mu pomadkę dla męzczyzn z Nivea. Użwya, kończy mu się już, muszę drugą kupić.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 19:42   #4455
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Mam kumpla, któremu strasznie pękają usta, kupiłam mu pomadkę dla męzczyzn z Nivea. Użwya, kończy mu się już, muszę drugą kupić.
Hehe mój brat w ciągu roku kuracji zużył około 30 (nie pamiętam dokładnie) pare razy nawet eksperymentował z jakimiś waniliowymi, pomarańczowymi, porzeczkowymi itd.
Stary 2009-10-30, 19:47   #4456
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu TŻ kupiłam tę pomadkę. Sama też podbieram
On w sumie woli wazelinę, ale pudełeczko jest mało wygodne, a ta pomadka Nivea jest OK.

Mojemu błyszczyki nie przeszkadzają. Zawsze mówi ''Daj spokój, dawaj dzióba!''
A jak ja nie chcę mieć rozmazanego błyszczyka to nastawiam policzek
Stary 2009-10-30, 19:55   #4457
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Edeldredzia a mogę zapytać dlaczego koniec z dredami? (podpis) Jakoś tak mnie to nurtuje od dłuższego czasu
Stary 2009-10-30, 20:02   #4458
Ryfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Dlaczego niektórzy chrapią przez sen i czy jest jakiś skuteczny lek albo metoda na chrapanie?
Chrapią, bo mają luźne podniebienie miękkie i kiedy wdychają albo wydychają powietrze ono furczy jak struna Lekarstwem może być chirurgiczne wycięcie podniebienia, moga spać na boku a nie na wznak. Widziałam tez takie krążki w aptece, ale nie wiem o co w tym chodzi i czy to działa.
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 20:05   #4459
Sexi_Pistol
Raczkowanie

Co dokładnie znaczy powiedzenie na kogoś 'pańska skórka' (nie chodzi o słodycze)
Stary 2009-10-30, 20:15   #4460
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
Edeldredzia a mogę zapytać dlaczego koniec z dredami? (podpis) Jakoś tak mnie to nurtuje od dłuższego czasu

Dlatego, że nigdy nie będe w stanie zapuścić włosów dłuższych niż do ramiom:P a syntetyki sa dziadowe wg mnie:P Obecnie mam 8 cm na głowie, gdzie niegdzie krótsze, więc było by ciężko, a okropnie wygladam jak zapuszczam i mam ni za dlugie, ni za krotkie;P
Stary 2009-10-30, 20:23   #4461
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Dlatego, że nigdy nie będe w stanie zapuścić włosów dłuższych niż do ramiom:P a syntetyki sa dziadowe wg mnie:P Obecnie mam 8 cm na głowie, gdzie niegdzie krótsze, więc było by ciężko, a okropnie wygladam jak zapuszczam i mam ni za dlugie, ni za krotkie;P
Ach ojj współczuję
Mam kolegę, który już od trzech lat ma dready, ale on ma problem ze zbyt szybko rosnącymi włosami Mówi, że strasznie go to irytuje, bo często musi dokręcać, żeby to jakoś wyglądało.. Ehh i tak źle, i tak nieodbrze
Stary 2009-10-30, 20:25   #4462
201610310857
Konto usunięte

Dzięki aczkolwiek mam nadzieeję, że może kiedyś mi się uda
Pozdrów kolegę
Stary 2009-10-30, 21:09   #4463
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kirsti Pokaż wiadomość

mnie się wydaje, że Toi Toie wypróżniane są tak samo jak te stare wychodki z dziurą. Po prostu raz na jakiś czas przyjeżdża szambiarka i wszystko "wysysa"

A wracając do tych kupek w pociągu... Mi zawsze babcia zabraniała chodzić do toalety w PKP podczas postoju, bo twierdziła, że ktoś tam może coś naprawiać a, ja mogłabym go "pobrudzić"
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:20   #4464
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
mnie się wydaje, że Toi Toie wypróżniane są tak samo jak te stare wychodki z dziurą. Po prostu raz na jakiś czas przyjeżdża szambiarka i wszystko "wysysa"

A wracając do tych kupek w pociągu... Mi zawsze babcia zabraniała chodzić do toalety w PKP podczas postoju, bo twierdziła, że ktoś tam może coś naprawiać a, ja mogłabym go "pobrudzić"
mnie mama zawsze mówiła, że za załatwianie się na postoju jest kara, ale... no, jak szybciutko zrobię i wrócę do swojego przedziału, to jak mnie złapią?
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:31   #4465
magda s.
Zakorzenienie

dlaczego sciereczki z mikrofibry sa prawie tylko kolorowe (a w marketach zdecydowanie TYLKO kolorowe)
pastelowe co prawda - zolte, zielone, niebieskie, rozowe...ale jednak z z kolorem a nie biale (albo czarne)
dopiero dzis znalazlam biale (ale drogie)...czarnych do tej pory nie spotkalam...

dlaczego?
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:50   #4466
Martini17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foremka001 Pokaż wiadomość
Ja wrzucam, ale robie wyjątek u TZ mamy, bo kiedys powiedziala mu, zeby mi przekazal, zebym tego nie robila, bo panowie od wyprozniania szamba musieli je wylawiac i ze przez to w ogole moze kiedys zapchac im sie rura. Było mi strasznie wstyd. Któregos razu z "rozbiegu" wrzuciłam tampon do kibelka i musiałam wyławiac go wieszakiem, zeby jego mama sie nie wsciekła, gdy znowu przyjada wypróżniać szambo.
Sympatyczna "przyszła teściowa"

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
mnie mama zawsze mówiła, że za załatwianie się na postoju jest kara, ale... no, jak szybciutko zrobię i wrócę do swojego przedziału, to jak mnie złapią?
Dziewczyny jak trzeba to trzeba. Zawsze można powiedzieć, że ma się problemy z pęcherzem. Ja mam bardzo słaby i jak musze sie załatwić to po prostu muszę.
Martini17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 22:11   #4467
Wenress
Zakorzenienie

Widzę, że temat wypróżniania sie powraca
Mnie też zastanawiały kibelki w pociągach, ale po pierwszej długiej jeździe, kiedy musiałam z takiego skorzystać już wiem, dlaczego tory nie są całe zasrane - jak nie ma absolutnej konieczności to chyba nikt nie chodzi sie załatwiać w pociągu, ten kibel odstrasza.... jeden wielki syf :/ Jak sobie przypomnę to mi sie niedobrze robi, to było nawet gorsze od toi toia.... Więc na pewno z dłuzszym posiedzeniem bym sie tam nie wybrała, gdyby była szansa, że wytrzymam.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 22:28   #4468
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Jak to jak ?
Analiza laboratoryjna kupy i hola
Stary 2009-10-30, 22:48   #4469
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
dlaczego sciereczki z mikrofibry sa prawie tylko kolorowe (a w marketach zdecydowanie TYLKO kolorowe)
pastelowe co prawda - zolte, zielone, niebieskie, rozowe...ale jednak z z kolorem a nie biale (albo czarne)
dopiero dzis znalazlam biale (ale drogie)...czarnych do tej pory nie spotkalam...

dlaczego?

Istnieje cos takiego jak kod kolorow w profesjonalnym czyszczeniu. Przykladowo zielony to kuchnia, niebieski - biuro, czerwony(rozowy) - toalety, a zolty - np szpitale. W ten sposob pani sprzatajaca nie bedzie uzywac do przecierania stolu w restauracji tej samej szmatki ktora wycierala kibelek- tak w uproszczeniu .
To samo dotyczy mopow, myjek, wiaderek i innych srodkow czyszczacych .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 22:51   #4470
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Istnieje cos takiego jak kod kolorow w profesjonalnym czyszczeniu. Przykladowo zielony to kuchnia, niebieski - biuro, czerwony(rozowy) - toalety, a zolty - np szpitale. W ten sposob pani sprzatajaca nie bedzie uzywac do przecierania stolu w restauracji tej samej szmatki ktora wycierala kibelek- tak w uproszczeniu .
To samo dotyczy mopow, myjek, wiaderek i innych srodkow czyszczacych .
mopy to (dla odmiany) sa tylko biale...ewentualnie niebieskie...przysiegam, ze rozowych nie widzialam...

ale bialy i czarny to chyba kolory neutralne? w tej terminologii czyszczenia... wiec powinno byc in najwiecej, jako uniwersalnych.... czy zle kombinuje...?
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości