|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Dobrze wiedzieć
Swoją drogą to dziwne, ciekawe czy jest to jakoś medycznie wyjaśnione
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ułozenie żył na nadgarstkach u każdego człowieka jest takie samo? Np. u mnie na lewej ręce na nadgarstku żyły tworzą taki mały trapez, a na prawej mam 2 proste całkiem i z tej drugiej odłącza się trzecia. Każdy takie ma?
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Nie każdy, bo ja mam inaczej
Na lewym mam dwie , które się rozdwajają, a na prawym też dwie, ale tylko ta wewnętrzna się rozdwaja.. :P A nie i jeszcze między nimi jest taka cieniutka trzecia :P Czyli chyba każdy ma inaczej Tak mi się wydaję, bo nawet u jednego człowieka jak sama widzisz, na oby dwu nadgarstkach się różnią.
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, jak jest z tymi biegami w samodzodzie, bo nurtuje mnie to od dawna.
Które biegi do jakich sytuacji sie stosuje? Czy zawsze należy ruszać z jedynki i skąd wiadomo kiedy z jedynki trzeba zmienić na dwójkę? Oświećcie mnie proszę, bo jestem niekumata |
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego kiedy zmieniać biegi to zależy co chcesz zrobić no i jakie masz obroty silnika. poza tym to słychać. |
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
To ciekawe od czego zależne są te żyły
![]() A jak to jest z płytami Cd i DVD? W najnowszym Newsweeku wyczytałam, że płyty mniej znanych firm przechowują dane od 2-5 lat, a popularniejszych nawet do 50 lat! A potem co się dzieje? Dane wylatują? Ulatniają się? Płyta jest pusta i nie można jej użyć ponownie, tak? Tylko do wyrzucenia. |
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy zmieniamy biegi zależy od pojemności silnika i jego rodzaju(diesel/benzyna) ale to się słyszy - samochód wtedy głośniej chodzi- więc gdy zaczyna 'wyć' pyk na dwójeczkę/czy inny wyższy bieg biegi zazwyczaj zmienia się po pewnym czasie odruchowo, ja jeżdżę 1,5 roku i już nawet nie patrzę na obroty bo po prostu to słyszę, znam swój samochód wiem kiedy woła o wyższy bieg ![]() jeździłaś/jeździsz/masz zamiar jeździć?
|
|
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() wdowa_po_leninie - jeździć nie jeżdżę, bo nie umiem i nie mam prawka, ale zamierzam robić i to już niebawem owszem, jeździłam :P ale tylko raz, tato koniecznie chciał mi pokazać jak się jeździ, doświadczenia mam tylko z jedynką no i z wstecznymogólnie, ta pierwsze jazda to był dla mnie wielki stres, ale nikogo nie zabiłam a jak jest dwójka, to po pewnym czasie trzeba ją zmienić na trójkę, czy jak? |
|
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) jest zawodna.
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - na początku ciężko wyczuć moment kiedy czas zmienić bieg, nie raz zdarzyło mi się piłować auto na niskim biegu i wysokich obrotach ale z czasem to się czuje, słyszy i rozumie ![]() dla mnie też pierwsza jazda była stresem (taka z L na dachu) ale od 4ej wiedziałam już, że kocham jeździć ![]() tak, mamy jedynkę, dwójkę, trójkę, czwórkę i piątkę (w niektórym samochodach też szóstkę ) - no i wstecznyzaczynamy od jedynki- ruszamy (jedynka jest głównie do ruszania, więc nie robi się na niej dużo metrów), zazwyczaj za chwilę zmieniamy na dwójkę - gdy masz około 30km/h - trzeci bieg (piszę tak mniej-więcej bo to jak napisałam, zależy od auta), przy około 60km/h czwarty, i przy 90km/h piąty - to taka bardziej ekonomiczna jazda ![]() wszystko zależy od sytuacji na drodze, od wykonywanych manewrów itp ![]() jestem pewna, że na kursie wszystkiego dokładnie się nauczysz i zrozumiesz, powodzenia
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie Mam nadzieję, że podołam i kiedyś będę mogła wyjechac na ulicę nie stanowiąc zagrożenia dla siebie i dla innych
|
|
|
|
|
#912 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żyją sobie długo i szczęśliwie, ale zwykle scenariusz nie przewiduje tak długiego filmu, by pokazać jeszcze, że po przeżytym horrorze ofiary musiały zeznawać w sądzie, a następnie zostać uniewinnione za morderstwo w obronie własnej. Cytat:
|
||
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego z nerwów dostaje sie biegunki? ;p
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio w gazetce media marktu byla waga z funkcja pomiaru tkanki tluszczowej. I tu moje pytanie: jak? ;p
|
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Po powrocie z nad morza bardzo jestem ciekawa jak to jest ze w niektorych dużych muszlach słychać szum morza? A może tak jest tylko z tymi muszlami kupionymi w sklepie?
Może ktoś zna odpowiedź |
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam takie nietypowe pytanie
otóż:ile dni/tygodni/miesięcy ( ) żyje mucha? -taka zwykła domowa oczywiscie
|
|
#917 |
|
maszyna, nie człowiek
|
MalinowaMamba - nie jestem ekspertem, ale tu raczej chodzi o mozliwosci uszkodzenia płytki.
69love69 - niekoneicznie biegunki To rekacja danego organizumu na dany bodziec. Niektorzy dostają zatwardzenia, mdlości, albo tików nerwowych (stres+zmęczenie) - niekoniecznie mają więc biegunkę.
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2009-08-16 o 16:59 |
|
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym słyszałam, że dane z takich płyt moga faktycznie odejśc po paru latach w niebyt :d Nie wiem, może jest to spowodowane utlenianiem się materiału, na którym dane zostały wypalone? Podobno przechowywanie płyt w zaciemnionym, chłodnym miejscu przedłuża ich trwałość. Więc czynniki zewnetrzne grają tutaj istotną rolę. Ja z reguły uważam na płyty, które sama nagrywam, mam ich sporo, niektóre mają z 5 lat i wszystko hula jak należy ![]() A co do biegunki - brzuch jest częścią ciała mocno unerwioną, więc wszelkie stany emocjonalne moga się na nim odbić. Stres wspomaga ruchy perystaltyczne, więc treść pokarmowa z jelit nie zostaje zageszczona tak, jak powinna i po nieługim czasie zostaje wydalona. |
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
lalalabamba dzięki, już kapuje
![]() angela gdzieś czytałam, że mucha żyje około 4 tygodni, a w zimie w mieszkaniu może 'przezimować' i wtedy będzie żyła dłuuuzej. ewelinucha to nie jest żaden odgłos morza. Tak się przyjęło . Muszla 'działa' na takiej samej zasadzie co szklanka. Wzmacnia odgłos przepływającej krwi w naszych naczyniach krwionośnych. Z małe muszelki tego nie usłyszysz, bo ma ona za małe ścianki, żeby wystarczająco odbić odgłos.
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pytam o to, co sama miewam
|
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
Mam nietypowe pytanie które mnie zastanawia od dłuższego czasu
a mianowicie,..czy istnieje taka możliwość, że kobieta jest w stanie zgwałcić mężczyzne?? ![]()
|
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co,planujesz?
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
no, ale żeby go zgwałcić to by musiał mieć wzwód, a wydaje sie, ze w takiej styuacji gdzie by nie chcial to nic nie drgnie, ze tak powiem?;p nie wiem czy napisalam to dosyc zrozumiale
|
|
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
No tak,ale sa takie wypadki kiedy facet nie chce miec wzwodu a jednak ma,bo to jest silniejsze od niego,wiec wydaje mi sie,ze jakby kobieta sie mocno postarala go podniecic to chyba w koncu by jej sie udalo,nawet jak on by nie chcial,chociaz troche,a tyle wystarczy.
|
#925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak mu stanie, to znaczy, ze mu się podoba i gwałt wtedy nie bedzie gwałtem Ja uważam, ze faceci zawsze tego chcą i zgwałcić ich nie mozna, każdą sposobność obrócą na swoją korzyść |
|
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Jak mierzona jest oglądalnośc w telewizji ;>?
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Ale chodzi mi o to jak podają na przykład, że w niedziele iles milionów oglądalo tvn a ileś polsat
|
|
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż mówi, że z całą pewnością gwałt na mężczyźnie jest możliwy.
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce oglądalność mierzona jest przez dwa ośrodki badawcze: AGB Nielsen Media Research oraz OBOP. Z uwagi na metodologię badań wyniki oglądalności są podawane dla każdej minuty. Oznacza to, że oglądalność programu jest średnią z jego minutowych oglądalności. Wg AGB w 2008 r. udział procentowy kanałów w widowni przedstawiał się następujaco: TVP1 22,63 %; TVP2 16,83; TVN 16,73; Polsat 15,42; TVP Info 4,32; TVN24 2,71; TV 4 1,83; TV Puls 0,8; Superstacja 0,21; Polsat News[1] 0,07 % [2]. Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ogl%C4%85dalno%C5%9B%C4%87 Audymetr ang. (audimeter) - urządzenie, które służy do pomiaru oglądalności stacji telewizyjnych przez wybraną grupę respondentów (gospodarstw domowych). Audymetr umożliwia dokonanie analizy:
Źródło „http://pl.wikipedia.org/wiki/Audymetr” Kategorie: Marketing • Media Edytowane przez MalinowaMamba Czas edycji: 2009-08-16 o 22:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Swoją drogą to dziwne, ciekawe czy jest to jakoś medycznie wyjaśnione

Tak mi się wydaję, bo nawet u jednego człowieka jak sama widzisz, na oby dwu nadgarstkach się różnią.

) żyje mucha? -taka zwykła domowa oczywiscie
. Muszla 'działa' na takiej samej zasadzie co szklanka. Wzmacnia odgłos przepływającej krwi w naszych naczyniach krwionośnych. Z małe muszelki tego nie usłyszysz, bo ma ona za małe ścianki, żeby wystarczająco odbić odgłos.