|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
Pokaż wyniki sondy: Czy oglądałyście bądź czytałyście "Zmierzch" ? | |||
Tak, oglądałam ten film. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
41 | 17,01% |
Tak, czytałam książkę. |
17 | 7,05% |
Tak, czytałam książkę i oglądałam ten film. |
179 | 74,27% |
Pierwszy raz o tym słyszę. |
4 | 1,66% |
Głosujący: 241. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Saga Zmierzch - Stephenie Meyer (cz.II)
Kiepska wiadomość...
![]() Kawałek wywiadu: " Pytanie do producenta (Wyck): Powstała petycja, aby kolejna część weszła do kin wcześniej. Czy jest na to jakaś szansa? Wyck: Nie, przepraszam. To jest niestety niemożliwe. "
![]() |
#4622 | |
Wtajemniczenie
|
Po filmie wrażenia pozytywne, serio, myślałam że będzie znacznie gorzej - ogólnie nie przepadam za tą częścią książki, nie spodobał mi się w ogóle pomysł z ciążą Belli, pamiętam jak się wściekłam, gdy o tym przeczytałam
![]() ![]() Ślub mi się podobał, Bella miała genialny tył sukienki ![]() Ciążę i poród moim zdaniem przedstawili dobrze, miał być dramat i był, obawiałam się wcześniej że zbytnio to "ugrzecznią". Choć dobrze się tego nie oglądało, to fakt ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4623 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Ee, a mnie właśnie wątek z ciążą bardzo się spodobał
![]() Ale również jestem nieco zawiedziona że nie doszło dalej do większej konfrontacji z Volturi ![]() ![]() ![]() Oby w filmie działo się więcej.
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez trochę poirytowało wpojenie Jacoba ale cóż przeżyłam. Natomiast druga dziwna sprawa to ta z bitwą, duża część książki zajmują przygotowania do bitwy i nagle...... odchodzą wycofują się.
Tez mam nadzieję że w filmie trochę to poprawią. A co do filmu faktycznie jedna z gorszych scen to chyba ta jak porozumiewają się wilki klepiąc coś jeden przez drugiego.
![]() |
#4626 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Prosze:
http://videozer.com/video/ZH64
![]() |
#4628 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu pachnie mi to telenowelą i tyle ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#4630 |
BAN stały
|
Moim zdaniem w książce walka była i to jaka - na umysły (że to tak ujmę)
Wpojenie mnie rozbawiło totalnie - a ile spraw rozwiązało Jeśli chodzi o II część - takie "emocje" trzeba dawkować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4631 |
|
Bardzo się cieszę, że Przed świtem podzielono na 2 części. Ciężko to wszystko byłoby zmieścić w jednym filmie
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
To fakt. Zbyt wiele rzeczy musiałoby zostać pominięte. Szkoda tylko że przerwa taaaaaaaka długa.
![]() |
#4633 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z chęcią bym obejrzała gdyby nie limit , który leci szybko ![]() Wie może ktoś kiedy "Saga Zmierzch: Przed Świtem" wychodzi na dvd? ![]() Zamierzam iść w tygodniu do kina, ale zastanawiałam się kiedy wychodzi na płycie dvd. Dla mnie te całe wpojenie było zrobione na siłę. By wszystkich uszczęśliwić. A już najbardziej nieszczęśliwego Jacoba. S. M mogła np. wpoić Jacoba w Leah a Leah w Jacoba. Wszyscy byliby szczęśliwi ![]() Ostatnia część sagi jest najlepsza! ![]() Nie mogę się już doczekać kiedy pójdę do kina ![]() Oglądałam fragment i wydaje mi się, że dobrze wykonali swoją pracę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4634 |
|
[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;30664907]Dziękuję
![]() Z chęcią bym obejrzała gdyby nie limit , który leci szybko ![]() Wie może ktoś kiedy "Saga Zmierzch: Przed Świtem" wychodzi na dvd? ![]() Zamierzam iść w tygodniu do kina, ale zastanawiałam się kiedy wychodzi na płycie dvd. Dla mnie te całe wpojenie było zrobione na siłę. By wszystkich uszczęśliwić. A już najbardziej nieszczęśliwego Jacoba. S. M mogła np. wpoić Jacoba w Leah a Leah w Jacoba. Wszyscy byliby szczęśliwi ![]() Ostatnia część sagi jest najlepsza! ![]() Nie mogę się już doczekać kiedy pójdę do kina ![]() Oglądałam fragment i wydaje mi się, że dobrze wykonali swoją pracę ![]() Ja jestem zadowolona ![]()
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;30664907]Dziękuję
![]() Z chęcią bym obejrzała gdyby nie limit , który leci szybko ![]() Wie może ktoś kiedy "Saga Zmierzch: Przed Świtem" wychodzi na dvd? ![]() Zamierzam iść w tygodniu do kina, ale zastanawiałam się kiedy wychodzi na płycie dvd. Dla mnie te całe wpojenie było zrobione na siłę. By wszystkich uszczęśliwić. A już najbardziej nieszczęśliwego Jacoba. S. M mogła np. wpoić Jacoba w Leah a Leah w Jacoba. Wszyscy byliby szczęśliwi ![]() Ostatnia część sagi jest najlepsza! ![]() Nie mogę się już doczekać kiedy pójdę do kina ![]() Oglądałam fragment i wydaje mi się, że dobrze wykonali swoją pracę ![]() Wczoraj można było obejrzec bez limitu... ale juz usuneli ![]() Wg reżysera film na dvd wyjdzie na wiosnę. Pomysł wpojenia bardzo mi sie podoba ![]()
![]() |
#4636 |
|
[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;30664907]
Dla mnie te całe wpojenie było zrobione na siłę. By wszystkich uszczęśliwić. A już najbardziej nieszczęśliwego Jacoba. S. M mogła np. wpoić Jacoba w Leah a Leah w Jacoba. Wszyscy byliby szczęśliwi ![]() Ostatnia część sagi jest najlepsza! ![]() [/QUOTE] Podoba mi się taki pomysł. Jak czytałam książkę, też byłam za ![]()
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
mnie tam się z ciążą i ślubem pomysł podobał, przecież to się nie mogło inaczej skończyć. W ogóle na początku sagi nie chciałam bardzo żeby Bellę zmieniono, ale totalnie zaakceptowałam jej przemianę, teraz sobie już nie wyobrażam, żeby miała nie byc wampirem. No i nie mogę się doczekać jej w tej roli w filmie
![]() hmmm czyli ta scena to była tylko ta z Volturi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Mnie się podoba wpojenie Jacoba - wyjaśniło wiele kwestii (sam fakt co go tak ciągnęło do Belli), zażegnało na zawsze konflikt z wilkołakami. No i logiczne jest bo wiklołaki wpajają się w jak najlepsze geny dla siebie, a jak wiadomo Renesmee miała super mieszankę genów dających jej siłę, piękny wygląd no i wieczność
![]()
![]() |
#4639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie też się to podoba, bo tak to mi zawsze było szkoda Jake'a a teraz jest w końcu szczęśliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na jednym ze zwiastunów widać jak Jacob ląduje na ścianie, podejrzewam że jest to moment kiedy Bella dowiedziała się o wpojeniu ![]() No i mam nadzieję że będzie fragment kiedy siłuje się z Emmetem na rękę ![]() Tak ta ostatnia scena to ta z Volturi.
![]() |
![]() |
#4641 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Na wiosnę dopiero? ![]() Chciałam w prezencie kupić kuzynce bo ma urodziny w lutym a uwielbia "Zmierzch" Dokładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie co S. M mogłaby napisać kolejną część książki ,ale głównymi bohaterami byliby Jacob i Renesmee. Ciekawe jak potoczyłyby się ich losy? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;30671844]Szkoda;/ Nic nie wiedziałam, że wczoraj było bez limitu ;/
Na wiosnę dopiero? ![]() Chciałam w prezencie kupić kuzynce bo ma urodziny w lutym a uwielbia "Zmierzch" Znalazłam to: Znana jest data premiery BD na DVD! Wczoraj wspominaliśmy o tym, że prawdopodobna data „The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1″ na DVD, to wiosna 2012 roku, a dzisiaj mamy już oficjalne potwierdzenie! W Niemczech pojawiła się informacja, że płyty pojawią się na sklepowych półkach już 30 kwietnia 2012!
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra Renesmee ma super geny i Jacob też, które przekażą później dzieciom. A dzieci kim będą? [/QUOTE] I właśnie to jest fascynujące niedopowiedzenie ![]() ![]() Bardziej to irytuje mnie fakt przedstawiania samego filmu "Przed Świtem I" przez krytyków jako beznadziejny, na podstawie fabuły która przecież pochodzi z książki ![]() ![]() A to dvd bardzo późno, coś czuję że jednak dodadzą bardzo dużo wyciętych scen ![]()
http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2011-11-22 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4644 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że tak późno. Cytat:
![]() Niech krytykują. W końcu to ich praca, ale film i tak odniósł sukces ![]() Też myślę, że znajdą się w dvd sceny usunięte ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4645 |
|
Krytycy swoje, a my swoje
![]()
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam że mają być wycięte sceny łóżkowe który musiały być usunięte żeby film mógł być w niższej klasie wiekowej.
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
no i ja się właśnie tak nastawiłam na te sceny
![]() ![]() ![]() ![]() ja właśnie zniuchałam, że tż mi kupił na Mikołaja trylogię na blue ray ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z prezentem dobry pomysł. Mój mąż nie ma koncepcji musze mu podpowiedzieć ![]()
![]() |
![]() |
#4649 |
|
Ja też już napisałam zmierzchowy list do Mikołaja
![]()
![]() |
#4650 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fajny prezent ![]() Dostałam taki sam dzisiaj ![]() Od kuzynki na 20-ste urodziny, które mam dzisiaj ![]() ![]() O co poprosiłaś Mikołaja? ![]() Jeśli można wiedzieć, może u Ciebie z listy wpadnę na to co kupić kuzynce na urodziny. Filmy ma, poduszkę, bluzę, plecak, piórnik. Wszystko prawie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.