|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
Pokaż wyniki sondy: Czy oglądałyście bądź czytałyście "Zmierzch" ? | |||
Tak, oglądałam ten film. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
41 | 17,01% |
Tak, czytałam książkę. |
17 | 7,05% |
Tak, czytałam książkę i oglądałam ten film. |
179 | 74,27% |
Pierwszy raz o tym słyszę. |
4 | 1,66% |
Głosujący: 241. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Saga Zmierzch - Stephenie Meyer (cz.II)
Dwie najbardziej rażące mnie różnice:
1. Życie jest do dupy, a potem umierasz >> Życie to jedno wielkie gówno, a potem się umiera. ![]() 2. ( Nazwa rodziału ) Zniewalająca >> Pod urokiem? ![]() ![]() Że hę? ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
Właśnie przesłuchałam sobie piosenki z soundtracku do NM. Nie podobają mi się
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Do wydawnictwa wysłałam maila z tydzień temu i jeszcze nie zdążyli odpisać ![]()
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
[quote=EfC!@;11772027]Właśnie przesłuchałam sobie piosenki z soundtracku do NM. Nie podobają mi się
![]() Skąd miałas liste piosenek? Ja widziałam jakąs napisaną podobno przez panią Meyer i w sumie były niektóre stare dobre kawałki ( np. Coldplay The scientist & Fix You; Evanesence - Going under & My Immortal ) i jak się tego słuchało w kontekście NM to brrr ciary szły po plecach! ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() Edytowane przez arkadia1616 Czas edycji: 2009-04-05 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Ja namówiłam mamę na obejrzenie Zmierzchu i...podobał jej się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1086 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Chyba jako jedyna zaluje ze przeczytalam ksiazke ![]() ![]() ![]() ![]() W ogole uwazam ze ksiazka by na niczym nie stracila gdyby autorka troche ja rozciagnela w czasie i skupila sie na szczegolach bo 4 tomy to troche malo zeby mnie wykonczyc i zebym powiedziala sobie dosc;D Filmu nie zamierzam ogladac bo zobaczylam trailer i natychmiast wylaczylam bo sie wystraszylam ze Pattison calkiem zniszczy moje wyobraznie o Edwardzie.Wielbicielki Pattisona nie bijcie ![]() Macie gdzies ebooka do Midnight Sun??I jest po polsku czy angielsku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Midnight sun w wersji ang i pl znajdziesz na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠, a w wersji angielskiej również na oficjalnej stronie S. Meyer, swoją drogą właśnie tam znalazłam też I rozdział MS poprawiony i zapowiedź kontynuacji książki: http://www.stepheniemeyer.com/midnightsun.html na samym końcu strony..
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() S.Meyer dzięki takiemu a nie innemu zakończeniu Przed Świtem zostawiła sobie możliwość kontynuowania losów Edwarda i Belli albo ich córki ![]() Może weźmie przykład z A.Rice i napisze 12 części ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otwórzcie na spis treści w KWN i tam jest, że rozdzial 25. Prawda zacyzna się od 419 , a tka na prawdę od 421 .. ![]() ![]() Niby mały błąd ale mogliby dopatrzeć chociaż takie rzeczy skoro tłumaczyć nie umieją ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy gdzieś już to ktoś tu dodał, więc dzielę się
![]() Do you realize?" - The Flaming Lips (B) "Papercut" - Linkin Park (B) "Hyper Music" - Muse (B) "Apocalypse Please" - Muse (B) "Time Stands Still" - The All-American Rejects (B) "Empty Room" - Marjorie Fair (B) "Unwell" - Matchbox Twenty (B) "Pain" - Jimmy Eat World (B) "Ride" - The Vines (B) "Fix You" - Coldplay (J) "Blueside" - Rooney (B) "Over My Head (Cable Car)" - The Fray (B) "Going Under" - Evanescence (B) "Tautou" - Brand New (B) "Be My Escape" - Relient K (B) "Never Let You Down" - Verve Pipe (J) "Sing For Absolution" - Muse (E) "Ya Mamma" - Fatboy Slim (Generic action-scene music) "D.O.A." - Foo Fighters "Stare" - Marjorie Fair (B) "Memory" - Sugarcult (B) "The Truth About Heaven" - Armor For Sleep (B) "The Scientist" - Coldplay (E) "Sound of Pulling Heaven Down" - Blue October (E) Alternates: "Drag" - Placebo (B) "Like A Stone" - Audioslave (B) "World Has Turned and Left Me Here" - Weezer (B) "Best I Ever Had" - Vertical Horizon (B) "My Immortal" - Evanescence (B) "Not the One" - Collective Soul (B) "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of" - U2 (B) "Rest In Pieces" - Saliva (B) "White Flag" - Dido (B) "Everybody's Changing" - Keane (B) "Unintended" - Muse (B) "I Miss You" - Blink 182 (B) "The Reason" - Hoobastank (E) "Hate Me" (radio edit) - Blue October (E) B,E,J - Wiadomo kogo dotyczy ![]() Nie przesłuchałam jeszcze wszystkiego ale spora część mi się bardzo pdoba. A co wy na to? ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez pati7624 Czas edycji: 2009-04-06 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
ja mam na kompie soundtracki ze wszystkich książek, nawet MS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
BAN stały
|
Odnośnie kolejnych części
Czytałam (niestety nie zapisałam strony), że po zmierzchu oczami Edwarada ma być rozwinięty wątek wpojenia Reenesmee i Jacoba (7 lata później - jak będzie "dojrzała" to chyba 7 lat... już nie pamiętam) może to są kolejne marzenia fanów, ale byłoby ciekawie, nieprawdaż |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Raczkowanie
|
Mi się podobają piosenki zespołu 'Muse' x]
' - I lubię słuchać bicia twego serca - powiedział nieco poważniejszym tonem. - To dla mnie najważniejszy odgłos na świecie. Jestem na niego już tak wyczulony, że przysięgam, wyłapałbym go z odległości kilku kilometrów.' ~ Zaćmienie ~ <3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
wiadomo, Muse są najlepsi
![]() (mam nadzieje, że się nie zlecą pseudofani po new moon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Raczkowanie
|
w 'Zmierzchu' są też boskie piosenki x]
Full Moon- The black Ghosts. Bardzo mi się tam muza podoba xP
' - I lubię słuchać bicia twego serca - powiedział nieco poważniejszym tonem. - To dla mnie najważniejszy odgłos na świecie. Jestem na niego już tak wyczulony, że przysięgam, wyłapałbym go z odległości kilku kilometrów.' ~ Zaćmienie ~ <3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
A ja kocham Evanescence
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze Mutemath jest świetna spotlight piosenka ![]() Szczególnie mi się podoba coś w stylu ;'daj się poniesć jesteś jednym z nas" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do soundtracku... Raczej same znane zespoły. Może dorzucą coś nowego ![]()
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez EfC!@ Czas edycji: 2009-04-06 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Skoro powstał Cykl Bella Swan , to przecież jeżeli Meyer ma zamiar robić Cykl Edward Cullen to na samym zmierzchu nie przystanie, prawda ?
![]() Alice ? Może jeszcze Zmierzch oczami Billy'ego ? Charliego? Ba, Renee ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
nie lepiej coś nowego?
ja nie mam ochoty na całą sage od początku z perspektywy innych bohaterów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Niech Edewarda skońxczy
![]() ![]() A takie życie przed Forks to jak dla mnie nie jest do sagi (tzn tych czterech części) wiec mogloby cos takiego powstac ![]() tylko zeby nie mieszala i nie robila jednej ksiazki oczami tego, drugiej tamtego .
![]() |
![]() |
#1105 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy ja wiem, mi się już trochę Belka zbrzydła... A tak w ogóle, to nasmarowałyście tyle, że łooooo... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
[1=70dd468e07eb673ab65e89e 138309c61dced7434_5f137f2 51019b;11779552]
A tak w ogóle, to nasmarowałyście tyle, że łooooo... ![]() ![]() ![]() Zgadzam się w 100% :P PS: Ja bym się pokusiłą tylko jeszcze na KwN oczami Edwarda. Reszcie mówię stanowcze NIE! Pamiętam było z Magdą M. Fani tak napierali na scenarzystów, że tamci dokręcili jeszcze jeden sezon który okazał się najgorszy ze wszystkich ![]() Co za duzo to....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wolałabym żeby napisała książkę o Cullenach. Bo jeśli zacznie rozwijać dalsze ich losy po czwartej części to się zrobi harlekin, a ja przez kolejne parę tomów nie przeżyję "uśmiechnął się łobuzersko"... ![]()
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez EfC!@ Czas edycji: 2009-04-06 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.