Twister!!!!! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-15, 11:40   #301
DiDDlina
Raczkowanie

Dot.: Twister!!!!!

jak ma sie znajoma konsultanke to mozna sobie wziasc bez prowizji ten twister i to wychodzi ok 27zł wiec nie aż tak drogo ja włąsnie zamówiłam i czekam na przesyłke
DiDDlina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 09:20   #302
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

kupiłam wczoraj twisterka, z linkami chodz ciezko mi jakos krecic sie z nimi wiec linki leza na podlodze a ja opieram sie o regal.. ale nie wiem czy dobrze cwicze.. trzymajac sie za regał rece mam miec prosto a tylko mam ruszac biodrami? cwiczylam wczoraj 10 minut i nie czuje zadnych zakwasów ma ktos jakis filmik albo rysunek jak to mam sie na nim krecic?
Stary 2008-04-25, 20:59   #303
xsylax
Zadomowienie

Ja kupiłam w niedziele, bez linek :P Na początku trzymałam się regału, ale teraz ćwiczę nie trzymając się niczego. Chyba dokupię sobie ciężarki, żeby było trochę łatwiej :P Ale wydaje mi się, że jak się niczego nie trzyma to lepiej pracują mięśnie, z tym, że trzeba pamiętać żeby ruszać biodrami, a nie machać rękami żeby się wprawić w ruch:P
xsylax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 11:16   #304
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

witajcie
wczoraj zakupiłam twister więc przyłączam się do Was
Mam nadzieję, że twister w połączeniu z rolkami, steperkiem i dietą MŻ pomoże na mój tłusty brzuch Sporo już z niego zrzuciłam wiec teraz zależy mi na dopracowaniu szczegółów Liczę, że będą jakieś efekty . Na razie jak dzisiaj zaczęłam ćwiczyć to kolka mnie złapała więc przestałam ale potem znów się wzięłam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 18:42   #305
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
witajcie
wczoraj zakupiłam twister więc przyłączam się do Was
Mam nadzieję, że twister w połączeniu z rolkami, steperkiem i dietą MŻ pomoże na mój tłusty brzuch Sporo już z niego zrzuciłam wiec teraz zależy mi na dopracowaniu szczegółów Liczę, że będą jakieś efekty . Na razie jak dzisiaj zaczęłam ćwiczyć to kolka mnie złapała więc przestałam ale potem znów się wzięłam
Przepraszam, ze nie na temat.. ale można wiedziec jak poradziłaś sobie z tłuszczykiem na brzuszku? i w jakim czasie mniej więcej? :P z góry dziękuję

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 18:50   #306
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze nie na temat.. ale można wiedziec jak poradziłaś sobie z tłuszczykiem na brzuszku? i w jakim czasie mniej więcej? :P z góry dziękuję
tak na prawdę to nie wiem ile cm straciłam..ale zrzuciłam ok 10 kg - tylko w dłuższym okresie czasu bo się nie przykładałam za bardzo...to było tak, że zaczęłam na wiosnę w tamtym roku, latem sobie odpuściłam odchudzanie i jesienią znów zaczęłam. A stosowałam dietę MŻ WR
Stary 2008-04-28, 18:53   #307
Renia90
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedź

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-28, 20:21   #308
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DiDDlina Pokaż wiadomość
jak ma sie znajoma konsultanke to mozna sobie wziasc bez prowizji ten twister i to wychodzi ok 27zł wiec nie aż tak drogo ja włąsnie zamówiłam i czekam na przesyłke
Ehhh dla mnie już nie starczyło bo jest w brakach kurcze a tak się napaliłam na niego...
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 21:36   #309
graffka
Zadomowienie

Ja kupiłam twister w Cerfurze za 24,95 zł i ćwiczę na nim od tygodnia.
I powiem wam coś drogie dziewczyny:TO DZIAŁA!!!!!)))) uwielbiam to urządzenie!boczki są zdecydowanie mniejsze,ćwiczę codziennie po 20 min.
graffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 09:04   #310
rozważna_i_romantyczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez graffka Pokaż wiadomość
I powiem wam coś drogie dziewczyny:TO DZIAŁA!!!!!)))) uwielbiam to urządzenie!boczki są zdecydowanie mniejsze,ćwiczę codziennie po 20 min.
To i ja sobie kupię
Graffko (oraz inne użytkowniczki twisterów), jaki rozmiar twistera najlepszy - taki przeciętny czyli o srednicy 25cm? Czy stopy mieszczą się na nim swobodnie? A moze lepszy jest większy - o średnicy 32cm.
rozważna_i_romantyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 14:00   #311
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez graffka Pokaż wiadomość
Ja szukałam w krakowskim cerfurze i nie znalazłam ehh chyba że żle szukłam na stoisku sportowym>?? w dekathlonie tez szukąłam i w tesco
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-29, 14:56   #312
embeee
Przyczajenie

i ja zaczełam wczoraj ćwiczonka mam nadzieje, że będą efekty
twisterowanie 28.04.08
embeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 15:10   #313
1stLaDy
Wtajemniczenie

http://www.allegro.pl/item349830008_...kami_hit_.html

co myslicie o tym?

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 17:11   #314
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja mam takie pytanko- daleko się odkręcacie ćwicząc na twisterku? Bo ja wczoraj ćwiczyłam pierwszy raz, zrobiłam 15 min i dzisiaj zero zakwasów. Może coś źle robię? staram się odkręcać jak najdalej- oczywiście góra nieruchomo i ruszam tylko dolne części
Stary 2008-04-30, 14:30   #315
gocha20
Przyczajenie

Ja ćwicze trzeci dzień na twisterku przez pierwsze dwa po pół godziny a dzisiaj godzinke mam nadzieje że da to jakieś efekty pozdrawiam a Wam jak idzie?
gocha20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 16:54   #316
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja jednak odwoluję to o braku zakwasów dzisiaj mięsnie dają o sobie znać
Stary 2008-05-01, 09:19   #317
DiDDlina
Raczkowanie

No ja wczoraj wieczorem zakupiłam Twoster..w Tesco. Biedak był ostatni i krzyczał do mnie z pułki Tego z Oriflame niestety nie udało mi sie dostac. Mój ma ok 30cm średnicy, ma takie masujące wypustki na stopy i kosztował 22zł
DiDDlina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-02, 17:09   #318
rozważna_i_romantyczna
Rozeznanie

Hej, ja dzisiaj kupiłam twisterek, tak jak moja przedmówczyni w Tesco . I zaczynam twistowanie. Podciągajmy ten wątek aby się wzajemnie motywować skoro juz zainwestowałyśmy w ten sprzęcik
Stary 2008-05-06, 06:47   #319
Ewik11
Raczkowanie

Zupełnie przypadkiem trafiłam dziś na twisterek Zapomniałam,że cos takiego w ogóle istnieje, sierota. I zaraz przyleciałam tutaj poczytac jakie sa wasze doświadczenia. Twister zamówiłam i nie moge sie doczekac. Nie mam watpliwosci co do jego działania bo to nie jest jakis tam nagle odkryty cudowny bajer a patent wykorzystywany na siłowniach od lat. Kiedys ćwiczyłam na takim potworze. To było wielkie koło z "kierownicą" do którego mozna było dokładac ciężarki. Pamietam jak fajnie mi się na tym kręciło i jak czułam mięśnie brzucha Jeśli ktoś twierdzi, że to nie działa na bank po prostu źle ćwiczy! Trzeba pamiętac o unieruchomieniu tułowia, skręt działa kiedy sie go "hamuje".
Ewik11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-06, 14:10   #320
graffka
Zadomowienie

Ja ćwiczę codziennie rano po 15-20 min (więcej mi się nudzi:P), czasami zginam nogi. Trzymam się szafki, bo jestem zbyt leniwa,żeby pokręcić się sama Po 2 tyg mam 2 cm mniej w talii!!!!Efekty widać gołym okiem,więc dziewczyny kupujcie twister!
Stary 2008-05-06, 14:12   #321
graffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Ja szukałam w krakowskim cerfurze i nie znalazłam ehh chyba że żle szukłam na stoisku sportowym>?? w dekathlonie tez szukąłam i w tesco

Ja kupiłam na stoisku sportowym, stały na najniższej półeczce, przykryte kurzem. Szukaj dalej, a jak nie to przecież jest allegro
Stary 2008-05-06, 14:15   #322
xal
Zakorzenienie

Ja kupiłam w Inter Sport, ceny jak w hiperze, ale wzięłam taki lepszy, bo wydawał mi się solidniejszy. Teraz przykrywa go warstwa kurzu

xal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 09:27   #323
gocha20
Przyczajenie

Cześć dziewczyny ćwicze na twisterze dwa tygodnie i moja talia sie zmniejszyła ale przez to jeszcze bardziej widać boczki macie może jakiś sposób jak ćwiczyć na twistarze żeby on działał bardziej na boczki a nie na talie?? Bardzo was prosze o pomoc
Stary 2008-05-07, 15:15   #324
rozważna_i_romantyczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gocha20 Pokaż wiadomość
macie może jakiś sposób jak ćwiczyć na twistarze żeby on działał bardziej na boczki a nie na talie??
Trzeba bardziej ugiąć nogi w kolanach.
Im bardziej uginasz nogi w kolanach, tym niżej położone mięśnie ćwiczysz. Czyli jak ugniesz lekko, ćwiczysz boczki, bardziej ugniesz, ćwiczysz uda itd.
Stary 2008-05-07, 16:32   #325
gocha20
Przyczajenie

Dziękuje bardzo za odpowiedż
Stary 2008-05-07, 16:40   #326
donia27
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozważna_i_romantyczna Pokaż wiadomość
Trzeba bardziej ugiąć nogi w kolanach.
Im bardziej uginasz nogi w kolanach, tym niżej położone mięśnie ćwiczysz. Czyli jak ugniesz lekko, ćwiczysz boczki, bardziej ugniesz, ćwiczysz uda itd.
Dobrze wiedzieć
Ja też od 1,5 tygodnia zabrałam się za regularne krecenie, kręce codziennie po 20 min i właśnie mam zamiar pozbyć się boczków no ale gdyby twister dodatkowo wpłynął na moje uda to tym bardziej bym sie cieszyła. Jednak nie bardzo w to wierze tak więc oprócz twisterka śmigam na rowerku stacjonarnym i skacze na skakance
donia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 09:03   #327
KALLISTE
Rozeznanie

Mi sie fajnie na tym cwiczy, ale jakos mięsni nie czuje. Cwicze z "ciężarkami" w rękach. W ten sposób utrzymuje równowage. Moze zle to robie. szukalam filmu jakies na youtube zeby zobaczyc jak sie to cwiczy, ale nie ma wiec zostaje mi cwiczyc po swojemu
KALLISTE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 09:11   #328
popiec
Raczkowanie

HEj HO!

A ja ćwicze po 8 minu lub 800 skrętów. Wyniki są, ale boje się , bo zaczął mnie boleć kręgosłup w krzyżu. Myślicie, że to może mieć coś z tym wspólnego? Ma ktoś też takie objawy? Może to wina złych cwiczeń, bo widząc, że robicie po 20 min i nic wam nie jest to juz sama nie wiem.
popiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 21:14   #329
carmelova
Zakorzenienie

20 min. twisterka zaliczone
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 21:32   #330
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez popiec Pokaż wiadomość
HEj HO!

A ja ćwicze po 8 minu lub 800 skrętów. Wyniki są, ale boje się , bo zaczął mnie boleć kręgosłup w krzyżu. Myślicie, że to może mieć coś z tym wspólnego? Ma ktoś też takie objawy? Może to wina złych cwiczeń, bo widząc, że robicie po 20 min i nic wam nie jest to juz sama nie wiem.
może cos źle robisz bo ja generalnie mam problemy z kręgosłupem ale po twisterku nic mnie nie boli, nawet jak chodziłam na rehabilitacje na kręgosłup to mi tam kazali wręcz skręty robić więc chyba nie powinien szkodzić...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości