Twister!!!!! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-16, 14:47   #1951
lilak
Raczkowanie

Dot.: Twister!!!!!

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko, czy obracając się trzymasz się czegos? Czy machasz łapkami?
No właśnie na początku miałam problem, jak się za ten twister zabrać, bo bez trzymanki - przy tych pierwszych, początkowych próbach- miałam czasem problem z równowagą hihi, a z drugiej strony wydawało mi się, że właśnie bez trzymanki wkładam (mięśnie wkładają) więcej pracy w skręty. Więc pozostałam przy skrętach bez trzymanki, ujarzmiłam twister , teraz nie zdarza mi się stracić równowagi; tak Beatiska, macham łapkami. I przyznam, że na samym początku, łapki od tego machania również dały znać o sobie. Ale teraz ćwiczy mi się bardzo lekko, zapewne przez to, że zaczęłam ćwiczyć regularnie.
Bardzo mi zależy na tym, żeby znowu fajnie wyglądać i żeby swobodnie wyjść w bikini na plażę. Więc się zawzięłam!!! Teraz -tak jak sobie obiecałam- dołożę dodatkowo niepełne brzuszki (spięcia) i hula hop. Codziennie. A jak nie będzie mi się chciało, to mam skuteczną dla mnie metodę: kiedy mi się nie chce ćwiczyć, zdejmuję ubranie i staję przez lustrem. I możecie się śmiać, ale robię się na siebie zła i ruszam do ćwiczeń.
lilak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 15:41   #1952
beatiska
Zakorzenienie

To fajnie Mam twister, ale uzywam go raz na ruski rok. Musze przyznac, ze troszke mnie zmotywowałaś Dzięki
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 07:06   #1953
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilak Pokaż wiadomość
No właśnie na początku miałam problem, jak się za ten twister zabrać, bo bez trzymanki - przy tych pierwszych, początkowych próbach- miałam czasem problem z równowagą hihi, a z drugiej strony wydawało mi się, że właśnie bez trzymanki wkładam (mięśnie wkładają) więcej pracy w skręty.
Ja jakoś równowagę trzymam, ale bez trzymanki strasznie się męczę i już po minucie wymiękam
Jutro 3 tygodnie z twisterem
Stary 2010-05-17, 11:02   #1954
lilak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Ja jakoś równowagę trzymam, ale bez trzymanki strasznie się męczę i już po minucie wymiękam
Jutro 3 tygodnie z twisterem
Zauważyłam, że wiele osób ćwiczy trzymając się czegoś. Każdy dobiera metodę dla siebie, więc jeśli tak Ci lepiej idzie, to nie zmuszaj się do skrętów bez trzymanki. Masz już 3 tydzień, nie zmarnuj tego- do boju!!!

Tak samo z tempem. Na twisterku nie trzeba zasuwać jak szalony kojot Trzeba dobrać tempo do siebie. Ja po szybkich skrętach robię te wolniejsze z zatrzymaniem (przytrzymaniem napiętych mięśni w skręcie), wtedy nadal się ćwiczy, mięśnie ładnie pracują a tempo zwalnia, więc zmęczenie odchodzi. Po chwili wracam do szybszego tempa i tak na zmianę.
Zawsze w zasięgu ręki stawiam sobie też wodę mineralną. Na moment zjeść, dać łyka, odsapnąć i do ćwiczeń. To też pomaga.

Beatiska, cieszę się...

Warto pamiętać, zwłaszcza kiedy dopada nas zmęczenie, że to zmęczenie zaprocentuje. Dla nas. Dla samopoczucia, dobrego wyglądu.
Mnie na początku szło ciężko. I byłam na siebie zła, że wcześniej miałam niezłą figurę, wystarczyło regularnie ćwiczyć... a nie robiłam tego; teraz dużo więcej pracy muszę włożyć by ją odzyskać. Ciało ma się tylko jedno. A satysfakcja z tego, że to, jak się wygląda jest efektem naszej pracy i determinacji, ... ta satysfakcja też jest przyjemna. Chociaż do mojej satysfakcji jeszcze długa droga
Zaczęłam ćwiczyć właśnie wtedy, kiedy stanęłam przez lustrem i powiedziałam sobie w duchu: To przecież nie ja. Gdzie moja smukła sylwetka... Ale niestety to odbicie w lustrze to byłam ja. Bu!
Tym razem nie mam zamiaru odpuścić. Nawet kiedy mięśnie bolą, gdy teraz - zgodnie z planem- robię dodatkowo niepełne brzuszki i inne ćwiczenia, bywa że robię chwilę przerwy, leżę przez chwilę a mięśnie brzuchaczka bolą, ale wiem, że nie wstanę, że ta przerwa da mi siłę żeby za chwilę ćwiczyć dalej. Nie odpuszczę!
Stary 2010-05-17, 13:21   #1955
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Zauważyłam, że wiele osób ćwiczy trzymając się czegoś. Każdy dobiera metodę dla siebie, więc jeśli tak Ci lepiej idzie, to nie zmuszaj się do skrętów bez trzymanki. Masz już 3 tydzień, nie zmarnuj tego- do boju!!!

Tak samo z tempem. Na twisterku nie trzeba zasuwać jak szalony kojot Trzeba dobrać tempo do siebie. Ja po szybkich skrętach robię te wolniejsze z zatrzymaniem (przytrzymaniem napiętych mięśni w skręcie), wtedy nadal się ćwiczy, mięśnie ładnie pracują a tempo zwalnia, więc zmęczenie odchodzi. Po chwili wracam do szybszego tempa i tak na zmianę.
Zawsze w zasięgu ręki stawiam sobie też wodę mineralną. Na moment zjeść, dać łyka, odsapnąć i do ćwiczeń. To też pomaga.

Beatiska, cieszę się...

Warto pamiętać, zwłaszcza kiedy dopada nas zmęczenie, że to zmęczenie zaprocentuje. Dla nas. Dla samopoczucia, dobrego wyglądu.
Mnie na początku szło ciężko. I byłam na siebie zła, że wcześniej miałam niezłą figurę, wystarczyło regularnie ćwiczyć... a nie robiłam tego; teraz dużo więcej pracy muszę włożyć by ją odzyskać. Ciało ma się tylko jedno. A satysfakcja z tego, że to, jak się wygląda jest efektem naszej pracy i determinacji, ... ta satysfakcja też jest przyjemna. Chociaż do mojej satysfakcji jeszcze długa droga
Zaczęłam ćwiczyć właśnie wtedy, kiedy stanęłam przez lustrem i powiedziałam sobie w duchu: To przecież nie ja. Gdzie moja smukła sylwetka... Ale niestety to odbicie w lustrze to byłam ja. Bu!
Tym razem nie mam zamiaru odpuścić. Nawet kiedy mięśnie bolą, gdy teraz - zgodnie z planem- robię dodatkowo niepełne brzuszki i inne ćwiczenia, bywa że robię chwilę przerwy, leżę przez chwilę a mięśnie brzuchaczka bolą, ale wiem, że nie wstanę, że ta przerwa da mi siłę żeby za chwilę ćwiczyć dalej. Nie odpuszczę!
Jak ładnie powiedziane Zgadzam się z tym wszystkim co napisałaś w 100%

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 14:42   #1956
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
A pewnie, że nie zmarnuję. Ja lubię ćwiczyć I efekty bardzo dobre
Stary 2010-05-17, 16:31   #1957
nanaaaaa87
Zadomowienie

to ja sie dolaczam do twistujacych
Twister kupiony i dzisiaj juz 20 min wykrecone
nanaaaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 17:56   #1958
lilak
Raczkowanie

Dziękuję $ylwu$.

Hej nanaaaaa87, mam nadzieję, że zapał na twister szybko Ci nie minie Bo naprawdę warto na nim ćwiczyć.
Zresztą, w dobrych siłowniach dla kobiet, również można twister zobaczyć, choć oczywiście tam ten sprzęt wygląda nieco inaczej.

Edytowane przez lilak
Czas edycji: 2010-05-18 o 10:32 Powód: popisanie odp.
Stary 2010-05-18, 18:24   #1959
megusiia
Zakorzenienie

GG do megusiia Send a message via Skype™ to megusiia

Dzis 8minut, kondycja juz nie ta :P ale ciagle sie biore za siebie cos kolka mnie dzis syzbko lapala i lapki boalal ale systematyczne cwiczenia codzienne i juz sie nie bedzie tego tak odczuwac
Stary 2010-05-18, 18:32   #1960
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megusiia Pokaż wiadomość
Dzis 8minut, kondycja juz nie ta :P ale ciagle sie biore za siebie cos kolka mnie dzis syzbko lapala i lapki boalal ale systematyczne cwiczenia codzienne i juz sie nie bedzie tego tak odczuwac
Mnie po 3 tygodniach już tak bardzo nie męczy kręcenie i kolka nie łapie
I dużo lżej jest mi przy leciutko ugiętych kolanach
Stary 2010-05-18, 19:02   #1961
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Mnie po 3 tygodniach już tak bardzo nie męczy kręcenie i kolka nie łapie
I dużo lżej jest mi przy leciutko ugiętych kolanach
a wtedy cudownie pracuje tyłeczek i uda
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 22:20   #1962
nanaaaaa87
Zadomowienie

wczoraj 25 min
dzisiaj 20 min
Stary 2010-05-20, 15:35   #1963
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Ale taka zwykła trampolina? I po prostu na niej skaczesz? Wybacz, nie znam się na takich sprzętach
Stary 2010-05-20, 16:53   #1964
sweetgirl1986
Przyczajenie

wiem że to trochę nie na temat ale co myślicie o platformie wibracyjnej? bo słyszałam dużo pozytywnych opinii ale sama jeszcze jej nie próbowałam? Zastanawiam się czy ją do siebie do klubu, czy będą chętni na niej ćwiczyć
sweetgirl1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-21, 16:46   #1965
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Aż tak wykańcza? To super uwielbiam się męczyć i czuć że chudnę haha na razie nie mam tyle kasy, ale w wakacje może się skuszę

dziś po 4 dniach przerwy wracam do twistera
Stary 2010-05-21, 22:45   #1966
nanaaaaa87
Zadomowienie

u mnie wczoraj 15 min i dzisiaj 20 min twistowania

a nad trampolina tez sie zastanawialam ale moglabym sobie skakac tylko w weekendy bo u mnie w domu nie ma miejsca :P
Stary 2010-05-22, 10:03   #1967
beatiska
Zakorzenienie

kurcze, obejrzałam te ćwieczenia na trampolinie i zastanawiam się nad zakupem. Nie wychodzi drogo, bo te o mniejszej średnicy (co mi bardziej odpowiada, bo mam mało miejsca w domu) z przesyłką wychodzą nie całe 100zł

Popatrze jeszcze po sklepach stacjonarnych, moze znajdę gdzies tańszą bez przesyłki
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2010-05-22, 10:44   #1968
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
kurcze, obejrzałam te ćwieczenia na trampolinie i zastanawiam się nad zakupem. Nie wychodzi drogo, bo te o mniejszej średnicy (co mi bardziej odpowiada, bo mam mało miejsca w domu) z przesyłką wychodzą nie całe 100zł

Popatrze jeszcze po sklepach stacjonarnych, moze znajdę gdzies tańszą bez przesyłki
Hmm ale weź pod uwagę, że twister w niektórych hipermarketach kosztuje nawet niecałe 20 zł

Stary 2010-05-22, 12:25   #1969
beatiska
Zakorzenienie

$ylwu$ No wiem włąsnie, dlatego wolę się na początku rozejrzeć po sklepach stacjonarnych, zeby nie przepłacać

Edit: teraz doszłam do tego, ze chyba Ci chodziło o to, zeby kupić twister, bo taniej wychodzi :P

Ale ciumok ze mnie :P

Twister już mam i mnie starsznie nudzi, a trampolina to na pwno świetna zabawa, a zarazem ćwiczenia. Akurat jak siostrzeńce będą do mnie przyjeżdząć to przynjamnije bede juz miala co z nimi robic :P

Narysuj mi coś

23/6

Edytowane przez beatiska
Czas edycji: 2010-05-22 o 12:27 Powód: oświecenie :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 14:42   #1970
Pati155
Rozeznanie

GG do Pati155

Ja niestety miałam tygodniową przerwę w twistowaniu. Wczoraj zaliczyłam 15'.
Teraz ciężej mi się na twisterze ćwiczy, bo mój tata coś przy nim zmajstrował i ciężko chodzi. Ale przynajmniej teraz wszystko bardziej mnie boli, więc ćwiczenia są efektowniejsze.
Pati155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-22, 16:23   #1971
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
$ylwu$ No wiem włąsnie, dlatego wolę się na początku rozejrzeć po sklepach stacjonarnych, zeby nie przepłacać

Edit: teraz doszłam do tego, ze chyba Ci chodziło o to, zeby kupić twister, bo taniej wychodzi :P

Ale ciumok ze mnie :P

Twister już mam i mnie starsznie nudzi, a trampolina to na pwno świetna zabawa, a zarazem ćwiczenia. Akurat jak siostrzeńce będą do mnie przyjeżdząć to przynjamnije bede juz miala co z nimi robic :P
Tak właśnie o to mi chodziło

Stary 2010-05-22, 20:20   #1972
carmelova
Zakorzenienie

Hej, dołączam do Was
Twister mam od 1,5 roku, kiedyś ćwiczyłam codziennie po 10 minut, ale po ok 2 miesiącach przestałam.
Wczoraj się z nim przeprosiłam i kręciłam 20 minut. Zaraz znowu wskakuję na mój sprzęcik
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 08:16   #1973
ania4891
Zadomowienie

Tydzień przerwy w twisterowaniu. Potrzebuję mobilizacji

Cytat:
Napisane przez bborowka Pokaż wiadomość
Ochh ja pamiętam jak zaczynałam z twisterem to na drugi dzień miałam kłopot żeby się podnieść z krzesła w pracy Ogólnie twister jest fajny i moim zdaniem przynosi sporo korzyści (talia, brzuch, plecy, tyłek, uda, łydki...), ale jak dla mnie jednak trochę za mało dynamiczny... Więc się przerzuciłam na trampolinę. Wydatek w sumie nie taki gigantyczny jeśli się dobrze rozejrzeć. Ja kupowałam przez internet najtańszą i najprostszą trampolinę za ok. 150 zł w Sport-shopie. Po takiej 20 minutowej sesji wysiadają nie tylko nogi i pośladki, ale też ręce i wszystkie inne mięśnie o których istnieniu nie ma się pojęcia
Ja też myślałam o kupnie trampoliny dla córki bo są po 60zł Nie to, żebym chciała sobie poskakać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 12:21   #1974
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Mnie do działania zawsze mobilizuje ten wątek. Pooglądam a potem od razu potulnie idę ćwiczyć...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358398
Nie wiedziałam, że jest taki wątek
Mój brzuch też niczego sobie

Cytat:
Napisane przez fitunia Pokaż wiadomość
Ja ćwiczę od niedawna na stepperze w domku. Powoli widzę efekty.. tu i tam kilka centymetrów mniej... Zaczynam myśleć o sprzęciku do talii i właśnie dlatego zastanawiam się nad twisterem.. może nie będzie nudno ćwiczyć tak na zmianę ze stepperem..
Ja też miałam stepper, ale przepalił się bo nikt nie powiedział mi, że nie można na nim chodzić po 3 godziny
A twister jest chyba dużo nudniejszy
Stary 2010-05-25, 12:55   #1975
krolowakiczu
Zakorzenienie

ano ja mam twister i właśnie dziśpierwszy dzień intensywnych ćwiczeń Kolke mam już po 10 min ://

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 14:08   #1976
lilak
Raczkowanie

[QUOTE=ania4891;19512495]Tydzień przerwy w twisterowaniu. Potrzebuję mobilizacji

Ćwiczyć, ćwiczyć!! Bo warto! Na twister, ale już!

Mnie nie chciało się ostatnio robić brzuszków (spięć), oj nie chciało...
Zamiast tego przebierałam sobie w szafie w letnich ciuszkach. Przymierzyłam m.in. letnie spodnie, ale oczywiście od dłuższego czasu nie mogłam się w nich dopiąć, w końcu udało się (na siłę!!!)...i ... po chwili guzik odstrzelił od spodni. Chwila załamki; popatrzyłam na podłogę... i za moment leżała na niej karimata, a na niej ja, robiąca brzuszki. Guzik =równał się= mobilizacja.

Dla mnie twister pozostanie stałym elementem ćwiczeń, bo nic nie przyniosło mi tyle korzyści, co on (na talię, uda, tyłeczek). Jest skuteczny, więc zostaje obowiązkowo w zestawie ćwiczeń!
Muszę jeszcze zlikwidować nadmiar tłuszczyku z dolnej części brzuszka. O to nie tak łatwo. Ale warto się pomęczyć, by czuć się dobrze ze sobą, swobodnie...

Ćwiczenia regularnie wykonywane zwracają się z nawiązką. Bo to nie tylko wydatkowanie energii, ale regularność ćwiczeń sprawia, że ćwiczenia które wcześniej sprawiały problem, przestają być tym trudem. Na początku, przez kilka pierwszych dni zrobienie 70ciu spięć (niepełnych brzuszków) było wysiłkiem, po którym mięśnie bolały; z czasem 70 spięć to nie taki problem, bo mięśnie ładnie się wzmocniły. Na początku mogłam zrobić 10 spięć jako jedną serię. Więc robiłam 7 takich serii (w każdej po 10 spięć) z przerwami. Teraz 10 spięć jako seria to za mało, bo nie czuję już takiego mocnego wysiłku. Zwiększyłam ją do 20 spięć. I robię 10 serii w każdej po 20 spięć, czyli 200 brzuszków. I teraz dalej zaczynam zwiększać ilość.
Wiem, że kolejne efekty ćwiczeń nie przyjdą od razu. Ale bez ćwiczeń, nie przejdą wcale!

Dziewczyny, wytrwajcie w postanowieniach. Nie odpuszczajcie. Mam na myśli wszystkie dziewczyny, które tak jak ja, postanowiły pozbyć się nadmiaru tłuszczyku i wyrzeźbić figurę ćwiczeniami.
Stary 2010-05-25, 17:42   #1977
lilak
Raczkowanie

Cytat:
Poza tym stepper działa głównie na łydki, a ja nie potrzebuję akurat nic tam zmieniać Wbrew pozorom twister jest bardziej ogólnorozwojowy!
Fakt. Porównując twister i stepper, na którym też kiedyś miałam okazję ćwiczyć, podpisuję się pod tym, że twister jest bardziej ogólnorozwojowy.
I daje efekty przy wcale nie takim wielkim wysiłku.

Ale każdy dobiera sprzęt do siebie. Zależy co się chce wyszczuplić. Mnie stepper nie za bardzo służył. Nie na te partie ciała, z którymi problem miałam.
Za to twister wycmokać bym mogła za pomoc...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 19:03   #1978
ma-li-na
Zadomowienie

przyłączam się
na twisterze ćwiczę4 razy w tyg po 15-20 min od stycznia ,

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 19:42   #1979
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Napisane przez ma-li-na Pokaż wiadomość
przyłączam się
na twisterze ćwiczę4 razy w tyg po 15-20 min od stycznia ,
I jak efekty?

Stary 2010-05-25, 19:51   #1980
ma-li-na
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
I jak efekty?
eh powiem ci tak jak zaczynałam miałam bardzo dużoo w pasie nie przewróć się bo 89cm! dziś mam 10 cm mniej czyli 79cm czyli 10 cm mniej nie jest źle ,ale przydałoby się z 12cm zrzucić ,więc sporo pracy przede mną ...cóż

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości