|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Twister!!!!!
Cytat:
![]() ![]() Bardzo mi zależy na tym, żeby znowu fajnie wyglądać i żeby swobodnie wyjść w bikini na plażę. Więc się zawzięłam!!! Teraz -tak jak sobie obiecałam- dołożę dodatkowo niepełne brzuszki (spięcia) i hula hop. Codziennie. A jak nie będzie mi się chciało, to mam skuteczną dla mnie metodę: kiedy mi się nie chce ćwiczyć, zdejmuję ubranie i staję przez lustrem. I możecie się śmiać, ale robię się na siebie zła i ruszam do ćwiczeń. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
To fajnie
![]() ![]() ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro 3 tygodnie z twisterem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak samo z tempem. Na twisterku nie trzeba zasuwać jak szalony kojot ![]() Zawsze w zasięgu ręki stawiam sobie też wodę mineralną. Na moment zjeść, dać łyka, odsapnąć i do ćwiczeń. ![]() Beatiska, cieszę się... ![]() Warto pamiętać, zwłaszcza kiedy dopada nas zmęczenie, że to zmęczenie zaprocentuje. Dla nas. Dla samopoczucia, dobrego wyglądu. Mnie na początku szło ciężko. I byłam na siebie zła, że wcześniej miałam niezłą figurę, wystarczyło regularnie ćwiczyć... a nie robiłam tego; teraz dużo więcej pracy muszę włożyć by ją odzyskać. Ciało ma się tylko jedno. A satysfakcja z tego, że to, jak się wygląda jest efektem naszej pracy i determinacji, ... ta satysfakcja też jest przyjemna. Chociaż do mojej satysfakcji jeszcze długa droga ![]() Zaczęłam ćwiczyć właśnie wtedy, kiedy stanęłam przez lustrem i powiedziałam sobie w duchu: To przecież nie ja. Gdzie moja smukła sylwetka... Ale niestety to odbicie w lustrze to byłam ja. Bu! ![]() Tym razem nie mam zamiaru odpuścić. Nawet kiedy mięśnie bolą, gdy teraz - zgodnie z planem- robię dodatkowo niepełne brzuszki i inne ćwiczenia, bywa że robię chwilę przerwy, leżę przez chwilę a mięśnie brzuchaczka bolą, ale wiem, że nie wstanę, że ta przerwa da mi siłę żeby za chwilę ćwiczyć dalej. Nie odpuszczę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
to ja sie dolaczam do twistujacych
![]() Twister kupiony i dzisiaj juz 20 min wykrecone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1958 |
Raczkowanie
|
Dziękuję $ylwu$.
![]() Hej nanaaaaa87, mam nadzieję, że zapał na twister szybko Ci nie minie ![]() Zresztą, w dobrych siłowniach dla kobiet, również można twister zobaczyć, choć oczywiście tam ten sprzęt wygląda nieco inaczej. Edytowane przez lilak Czas edycji: 2010-05-18 o 10:32 Powód: popisanie odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
Dzis 8minut, kondycja juz nie ta :P ale ciagle sie biore za siebie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I dużo lżej jest mi przy leciutko ugiętych kolanach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
wczoraj 25 min
dzisiaj 20 min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1963 |
Zadomowienie
|
Ale taka zwykła trampolina? I po prostu na niej skaczesz? Wybacz, nie znam się na takich sprzętach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1964 |
Przyczajenie
|
wiem że to trochę nie na temat ale co myślicie o platformie wibracyjnej? bo słyszałam dużo pozytywnych opinii ale sama jeszcze jej nie próbowałam? Zastanawiam się czy ją do siebie do klubu, czy będą chętni na niej ćwiczyć
![]() |
#1965 |
Zadomowienie
|
Aż tak wykańcza? To super
![]() ![]() ![]() dziś po 4 dniach przerwy wracam do twistera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1966 |
Zadomowienie
|
u mnie wczoraj 15 min i dzisiaj 20 min twistowania
a nad trampolina tez sie zastanawialam ale moglabym sobie skakac tylko w weekendy bo u mnie w domu nie ma miejsca :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
kurcze, obejrzałam te ćwieczenia na trampolinie i zastanawiam się nad zakupem. Nie wychodzi drogo, bo te o mniejszej średnicy (co mi bardziej odpowiada, bo mam mało miejsca w domu) z przesyłką wychodzą nie całe 100zł
![]() Popatrze jeszcze po sklepach stacjonarnych, moze znajdę gdzies tańszą bez przesyłki ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1969 |
Zakorzenienie
|
$ylwu$ No wiem włąsnie, dlatego wolę się na początku rozejrzeć po sklepach stacjonarnych, zeby nie przepłacać
![]() Edit: teraz doszłam do tego, ze chyba Ci chodziło o to, zeby kupić twister, bo taniej wychodzi :P Ale ciumok ze mnie :P Twister już mam i mnie starsznie nudzi, a trampolina to na pwno świetna zabawa, a zarazem ćwiczenia. Akurat jak siostrzeńce będą do mnie przyjeżdząć to przynjamnije bede juz miala co z nimi robic :P
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 Edytowane przez beatiska Czas edycji: 2010-05-22 o 12:27 Powód: oświecenie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
Rozeznanie
|
Ja niestety miałam tygodniową przerwę w twistowaniu. Wczoraj zaliczyłam 15'.
Teraz ciężej mi się na twisterze ćwiczy, bo mój tata coś przy nim zmajstrował i ciężko chodzi. Ale przynajmniej teraz wszystko bardziej mnie boli, więc ćwiczenia są efektowniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Hej, dołączam do Was
![]() Twister mam od 1,5 roku, kiedyś ćwiczyłam codziennie po 10 minut, ale po ok 2 miesiącach przestałam. Wczoraj się z nim przeprosiłam i kręciłam 20 minut. Zaraz znowu wskakuję na mój sprzęcik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1973 | |
Zadomowienie
|
Tydzień przerwy w twisterowaniu. Potrzebuję mobilizacji
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój brzuch też niczego sobie ![]() Cytat:
![]() A twister jest chyba dużo nudniejszy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
ano ja mam twister i właśnie dziśpierwszy dzień intensywnych ćwiczeń
![]()
![]() |
#1976 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ania4891;19512495]Tydzień przerwy w twisterowaniu. Potrzebuję mobilizacji
![]() Ćwiczyć, ćwiczyć!! Bo warto! Na twister, ale już! ![]() Mnie nie chciało się ostatnio robić brzuszków (spięć), oj nie chciało... Zamiast tego przebierałam sobie w szafie w letnich ciuszkach. Przymierzyłam m.in. letnie spodnie, ale oczywiście od dłuższego czasu nie mogłam się w nich dopiąć, w końcu udało się (na siłę!!!)...i ... po chwili guzik odstrzelił od spodni. ![]() ![]() Dla mnie twister pozostanie stałym elementem ćwiczeń, bo nic nie przyniosło mi tyle korzyści, co on (na talię, uda, tyłeczek). Jest skuteczny, więc zostaje obowiązkowo w zestawie ćwiczeń! Muszę jeszcze zlikwidować nadmiar tłuszczyku z dolnej części brzuszka. O to nie tak łatwo. ![]() Ćwiczenia regularnie wykonywane zwracają się z nawiązką. Bo to nie tylko wydatkowanie energii, ale regularność ćwiczeń sprawia, że ćwiczenia które wcześniej sprawiały problem, przestają być tym trudem. Na początku, przez kilka pierwszych dni zrobienie 70ciu spięć (niepełnych brzuszków) było wysiłkiem, po którym mięśnie bolały; z czasem 70 spięć to nie taki problem, bo mięśnie ładnie się wzmocniły. Na początku mogłam zrobić 10 spięć jako jedną serię. Więc robiłam 7 takich serii (w każdej po 10 spięć) z przerwami. Teraz 10 spięć jako seria to za mało, bo nie czuję już takiego mocnego wysiłku. Zwiększyłam ją do 20 spięć. I robię 10 serii w każdej po 20 spięć, czyli 200 brzuszków. I teraz dalej zaczynam zwiększać ilość. Wiem, że kolejne efekty ćwiczeń nie przyjdą od razu. Ale bez ćwiczeń, nie przejdą wcale! ![]() Dziewczyny, wytrwajcie w postanowieniach. Nie odpuszczajcie. Mam na myśli wszystkie dziewczyny, które tak jak ja, postanowiły pozbyć się nadmiaru tłuszczyku i wyrzeźbić figurę ćwiczeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I daje efekty przy wcale nie takim wielkim wysiłku. Ale każdy dobiera sprzęt do siebie. Zależy co się chce wyszczuplić. Mnie stepper nie za bardzo służył. Nie na te partie ciała, z którymi problem miałam. Za to twister wycmokać bym mogła za pomoc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 |
Zadomowienie
|
przyłączam się
![]() na twisterze ćwiczę4 razy w tyg po 15-20 min od stycznia ,
![]() |
#1979 |
Zadomowienie
|
I jak efekty?
![]() |
![]() |
#1980 |
Zadomowienie
|
eh powiem ci tak jak zaczynałam miałam bardzo dużoo w pasie nie przewróć się bo 89cm! dziś mam 10 cm mniej czyli 79cm czyli 10 cm mniej nie jest źle ,ale przydałoby się z 12cm zrzucić ,więc sporo pracy przede mną ...cóż
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.