|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Raczkowanie
|
Dot.: Twister!!!!!
Drogie Dziewczyny! Jestem typem lenia kanapowego, ważę 52kg przy wzroście 167 więc chyba źle nie jest, ale... chciałabym żeby było lepiej i dlatego postanowiłam używać Twistera, dzięki Wam! Mam zamiar ćwiczyć w ten sposób, że najpierw kilka minut twister, potem kilka agrafka=motylek, kilka twister, kilka agrafka. Teraz pozostaje mi jedynie zamówić obydwa sprzęty na Allegro i czekać aż przyjdą. Trzymajcie za mnie kciuki, żebym się szybko nie poddała! W końcu trzeba coś ze sobą robić, żeby cały czas podobać się swojemu Mężczyźnie
![]() ![]()
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sama wpadłam na ten pomysł, bo mam problem z wewnętrznymi partiami ud. Jednak jakoś nie mogę się zdobyć na kupno tej agrafki. No i na razie ćwiczę tylko na twisterze, stepperze i 8min. Ale teraz głównie stepper żeby w końcu tą fałdkę spalić. Bo chyba już tylko aeroby sobie z nią poradzą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2643 |
Rozeznanie
|
Widzę dziewczyny, że większość z was jest nieźle zmobilizowana do ćwiczeń
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2644 |
Rozeznanie
|
Nie martw się, nie jesteś jedyna xmajtajx ;]
Też zaniedbuję ćwiczenia, ale to niestety ze względu na brak czasu (szkoła+nauka i zadania), ale staram się ćwiczyć steperkiem podczas oglądania powtórki mojego serialu w necie, choć nie zawsze mam siłę. Jest to 25 stepera na jednym odcinku i 25 minut hula-hop na drugim. Bo w tygodniu brak czasu. Jedynie spacery z psem i w-f. Pozdrawiam i trzymam kciuki! ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2645 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zamówiłam sobie na Allegro Twister a jutro wybiorę się do GoSportu po agrafkę i zaczynam ćwiczenia!
![]()
![]() |
#2646 |
Rozeznanie
|
Życzę owocnych ćwiczeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2647 |
Zadomowienie
|
a ja krece krece
![]() dzoewczyny tak sobie mysle...jak wy sie krecicie na tym twest. trzemacie sie czegos, tak zeby okrecały sie tylko biodra??czy w miescu machacie rekoma? nie wiem jak to wytłumaczyc hehe
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2011-09-20 o 14:54 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2648 |
Rozeznanie
|
Ja czasem podstawiam sobie twisterek przy ścianie i na wysokości piersi trzymam się ściany
![]() ![]() POwiedzcie mi dziewczyny, może jakaś już miała tego typu problem... Kręcę się na tym moim twisterku a po niecałych 3 minutach strasznie bolą mnie boczne mięśnie, jakby pod żebrami, muszę się położyć i dłuższą chwile zwijać z bólu, nie wiem czy to normalne :/ Niektórzy mówią, że jeśli boli to znaczy, że mięśnie pracują ale ten ból jest nie do wytrzymania, zawsze muszę przerywać ćwiczenia i wracać do nich po dłuższym czasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kręcąc się na twistrzene cwiczysz własnie skosne miesnie brzucha dlatego mozesz po jakims czasie czuc dyskomfort, a moze to byc tez kolka. ps. ja tez krece tymi dwoma metodami i uwarzam ze ta pierwsza jest zdecydowanie lepsza
![]() |
![]() |
#2650 |
Rozeznanie
|
Dzięki za poradę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
koniecznie, zrob np 50 obrotow w jedna i druga strone tzn. 100 chwila przerwy i znowu . żeby sie rozgrzac troche a nie od razu 30 minut sie krecic troche bez sensu
![]() |
#2652 |
Raczkowanie
|
A są jakieś wskazania badz przeciwskazania do kręcenia się na tym urządzonku?
BO widze ze kazdy pisze 20 minut dziennie, a jakbym tak chciala z godzine? ;d
![]() |
#2653 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny nie mogę się do niego zmotywować... Od kilku miesięcy leży nieużywany w szafie, mam wrażenie, że głośno chodzi i wkurza mnie w nim to. Oprócz tego nie nudzi Was to kręcenie? No kurcze ;/ Ja nawet kilku minut nie potrafiłam się pokręcić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
Ja podczas kręcenia oglądam TV kub uczę się
![]()
![]() |
![]() |
#2655 |
Raczkowanie
|
a ja tez mam w domu twistera i lezy na szafie haha
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;2961675 8]Dziewczyny nie mogę się do niego zmotywować... Od kilku miesięcy leży nieużywany w szafie, mam wrażenie, że głośno chodzi i wkurza mnie w nim to. Oprócz tego nie nudzi Was to kręcenie? No kurcze ;/ Ja nawet kilku minut nie potrafiłam się pokręcić.[/QUOTE] Przekonaj się do jakiegoś serialu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2657 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tylko mam wrażenie, że moi domownicy się wkurzą, gdy zacznę tak kręcić xD już stepper im nieraz nieźle hałasował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2658 |
Rozeznanie
|
bluesky49 !!!
Całkiem nie do tematu, ale weszłam na Twojego bloga i szok! ;o Słuchasz Comy?! ;D Szacun ![]() Hałasuje Ci twister? Mi tylko trochę "szumi" ale daję głośniej i jest git ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Raczkowanie
|
W niedzielę pierwszy raz ćwiczyłam na Twisterze, oczywiście po rozgrzewce i rozciąganiu.... I wczoraj miałam taaaaakie zakwasy nóg
![]() Polecam te filmiki -> http://www.youtube.com/watch?v=fdswU...eature=related
![]() |
#2661 |
Rozeznanie
|
Ja rozgrzewam się skacząc na skakance, później twisterek a na końcu gdy już leniwie leże na łóżku agrafka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Filmiki fajne, już je kiedyś oglądałam, a co lepsze nawet próbowałam zacząć takie ćwiczenia ale jak zwykle na paru razach się skończyło, u mnie motywacja jest chwilowa a oponka rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2662 |
Raczkowanie
|
I już jest!! Mój twisterek
![]() A razem z nim moje pytanie, przeczytałam wszystko chyba dotyczące jak na nim ćwiczyć i nadal nie wiem bo jedni piszą jedno a drudzy zaprzeczają. Jak się na nim wkoncu ćwiczy? Gdy nie trzymam się niczego a macham sobie rączkami tak jakbym np biegała to jest źle? Dodam że wtedy mnie kolka nie łapie. A gdy już o coś się opieram rękami to kolka łapie po 2 minutach. Prosze o rade!!
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2664 |
Raczkowanie
|
Ale mi właśnie się lepiej ćwiczy bez żadnego oparcia, a ja ćwicze bez oparcia to tak jakbym się właśnie wymachami rękami napędzała. TO jest prawidłowe?
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Tak.
![]() |
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
O! Cześć Dzaga
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Hej Patiuszka
![]() ![]() No i jak pierwsze wrażenia? ![]()
![]() |
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co robicie w ramach rozgrzewki przed twisterem? Niestety nie mam miejsca na hulahop w pokoju ani skakankę więc szukam innych rozwiązań, oprócz biegania wkoło domu
![]()
![]() ![]() Grupa wsparcia dla osób na diecie/poście ![]() https://www.facebook.com/groups/290127541648831// Strona o diecie i zdrowym odżywianiu ![]() https://www.facebook.com/Healthy-Pro...9417682702351/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie robię rozgrzewki, po prostu kilka skłonów i na początku powolutku kręcę, a potem już tak rytmicznie ![]() Dziewczynki, nie wiecie czemu na instrukcji obsługi twistera napisano, że kategorycznie nie wolno na nim ćwiczyć jesli jest choć trochę wilgotny? ![]() Ten mój twister nie ma żadnej elektroniki ani liczników, ot po prostu dwa kółka plastikowe...
![]() |
![]() |
#2670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.