Wszystko o Oriflame - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-10, 18:53   #3001
kasia280
Raczkowanie

Dot.: nowości Oriflame cz. II

mam pytanie : szukam czegoś co zatuszowałoby moje cienie pod oczami oraz blizny po wypryskach . Myslałam o bazie pod makijaż albo o krektorze , co polecacie ? Mam cerę mieszaną....

dzięki za podpowiedzi
pozdro
kasia280 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 19:23   #3002
stellla
Rozeznanie

Przejrzalam watek i nikt o to nie zapytal, a ja potrzebuje info. Kilka skanow jest sxietych i nie widac cen: jakie sa ceny tych nowych kosmetykow Milk i Honey (balsam do rak i pianka pod prsyznic) w katalogu 1? I tez z kat. 1: ile ksoztuje korekcyjny puder prasowany?

Dolaczam sie do pytania o te trwale pomadko-blyszczki, bardzo podoba mi sie kolor Nectarine. Czy one sa kryjace czy nie?

A ktos juz moze mial do czynienia z pomadkami w kredce, ktore beda w kat. 1?

Co sadzicie o torebce Vitage z 1? Na zdjeciu baaardzo mi sie podoba. Podstawowe pytanie: czy ma jakies przegrody/kieszonki w srodku i jak jest zapinana (zamek?).
stellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 20:02   #3003
Asia088
Przyczajenie

GG do Asia088

Cytat:
Napisane przez stellla Pokaż wiadomość
Przejrzalam watek i nikt o to nie zapytal, a ja potrzebuje info. Kilka skanow jest sxietych i nie widac cen: jakie sa ceny tych nowych kosmetykow Milk i Honey (balsam do rak i pianka pod prsyznic) w katalogu 1? I tez z kat. 1: ile ksoztuje korekcyjny puder prasowany?

Dolaczam sie do pytania o te trwale pomadko-blyszczki, bardzo podoba mi sie kolor Nectarine. Czy one sa kryjace czy nie?
Balsam do rąk Milk&Honey Gold - 12,9
Dwufazowa pianka pod prysznic - 18,9
Korekcyjny puder prasowany - 24,9

Trwale pomadki są według mnie za bardzo trwale, trudno je zmyc. Kolory sa zupelnie inne niz w katalogu ale dosyc ladne. Pomadki nie nawilżaja, ale tez nie wysuszaja. No i to wszystko, chyba ze chcecie cos jeszcze wiedziec.
Asia088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 21:05   #3004
stellla
Rozeznanie

Wielkie dzieki. To poczekam z miodowymi nowosciami do kat. 1. A te trwale pomadki hmm nadal sie waham, bardzo zjadam wszytsko i byloby rewelacyjnie, gdyby dawaly taki lekki, swietlisty efekt jak na foto, a jednoczesnie sie trzymaly. Bede musiala sie wybrac do filii. Musze tez poznac zapach Divine Sensuale... Opis obledny.
Stary 2007-12-10, 21:35   #3005
beoneself
Zakorzenienie

Pilna sprawa - ile dni ma konsultantka na zwrócenie produktu???
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 21:43   #3006
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Asia088 Pokaż wiadomość
Balsam do rąk Milk&Honey Gold - 12,9
Dwufazowa pianka pod prysznic - 18,9
Korekcyjny puder prasowany - 24,9

Trwale pomadki są według mnie za bardzo trwale, trudno je zmyc. Kolory sa zupelnie inne niz w katalogu ale dosyc ladne. Pomadki nie nawilżaja, ale tez nie wysuszaja. No i to wszystko, chyba ze chcecie cos jeszcze wiedziec.
a mogłabyś powiedzieć który z tych kolorów pomadki supertrwałej jest delikatnym jasnym różem? a także czy jest tam ciemny róż?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 21:44   #3007
BRAVIA
Raczkowanie

Klient 10 dni

konsultantka 21 dni
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 21:48   #3008
beoneself
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo
Stary 2007-12-10, 22:06   #3009
Asia088
Przyczajenie

GG do Asia088

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
a mogłabyś powiedzieć który z tych kolorów pomadki supertrwałej jest delikatnym jasnym różem? a także czy jest tam ciemny róż?
Nie oglądalam wszystkich kolorów, ale clover haze widzialam i mysle ze jest to jasny róż, ciemny róż to wg mnie Sumptuous który tez testowalam, więcej odcieni nie widzialam. Mam nadzieje ze pomoglam.
Asia088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 07:04   #3010
isa666
Zakorzenienie

Odebrałam moje zamówienie wczoraj:
- emulsja rozświetlająca Optimals Radiance(to już moja 2 tubka, bardzo ją lubię )
- złuszczający żel pod prysznic z zimowej serii z czarną porzeczką - powiem tak...pachnie ładnie(tak jak cukierki porzeczkowo-jeżynowe), ale zapach jest baaaaardzo delikatny, przy myciu ledwo go czuć a po spłukaniu się wodoą już wogóle nic a nic Żel jest przezroczysty i ma niebieskie i białe drobinki(to one ścierają), ale bardzo delikatnie, chyba słabiej nawet niż peelingi Joanna za 3 zł
Jak za tą cenę, to wg. mnie nie opłaca się tego żelu brać, słaby zapach, prawie nic nie ściera... Kicha
Stary 2007-12-11, 07:08   #3011
snowqueen
Zakorzenienie

Ja dlatego nie kupowałam tego żelu, uważam, że ori ma beznadziejne te złuszczające żele. Chyba nawet Cię uprzedzałam
Ten bez drobinek, z żurawiną, tez był do niczego.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 07:21   #3012
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Ja dlatego nie kupowałam tego żelu, uważam, że ori ma beznadziejne te złuszczające żele. Chyba nawet Cię uprzedzałam
Ten bez drobinek, z żurawiną, tez był do niczego.
Wiem, uprzedzałaś, ale zamówienie już było w drodze Jakoś przeżyję i zużyję ten żel, ale następnym razem się nie skuszę
Stary 2007-12-11, 07:24   #3013
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Wiem, uprzedzałaś, ale zamówienie już było w drodze Jakoś przeżyję i zużyję ten żel, ale następnym razem się nie skuszę
No jak w drodze, to inna sprawa

W ori wg mnie w ogóle nie ma fajnych peelingów - nawet takich delikatnych, nie mówiąc już o zdzierakach
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 07:55   #3014
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anetka832 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące zwrotów: czy mogę zwrócić kosmetyk, jeśli nie mam opakowania? Konkretnie chodzi mi o wodę toaletową, nie mam kartonika
A kolczyki z poprzedniego katalogu zrobiły mi masakrę z uszu Spuchnięte, bolące i wogóle...po kilku godzinach noszenia. A tak mi sie spodobały i też muszę je zwrócić
Mozesz zwrocic perfumy bez kartonika. A kolczyki mozesz zwrocic jako brak jakosciowy i wpisujesz objawy alergii.

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Pilna sprawa - ile dni ma konsultantka na zwrócenie produktu???
21 dni roboczych w ramach gwarancji i chyba 3 miesiace w przypadku brakow jakosciowych min alergii na dany produkt.
Stary 2007-12-11, 10:08   #3015
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

ja mam ta pomadke trwala narawde fajna, dlugo sie trzyma, pomalowalam sie nia wczoraj na spotkanie motywacyjne o 16 a wrocilam ok 22 i nadal byla

a co do peelingow tego arktycznego czy z wisnia i granatem- sa to pelingi do codziennego stosowania(z zalozenia firmy) i nie moga one mocno scierac-tak mi mowila kosmetyczka, ja jak potrzebuje mocnego zluszczenia uzywam scrubu do stop
izus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 12:22   #3016
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus19 Pokaż wiadomość
ja mam ta pomadke trwala narawde fajna, dlugo sie trzyma, pomalowalam sie nia wczoraj na spotkanie motywacyjne o 16 a wrocilam ok 22 i nadal byla

a co do peelingow tego arktycznego czy z wisnia i granatem- sa to pelingi do codziennego stosowania(z zalozenia firmy) i nie moga one mocno scierac-tak mi mowila kosmetyczka, ja jak potrzebuje mocnego zluszczenia uzywam scrubu do stop
Oooo... ja właśnie chciałam zapytać o te pomadki, podoba mi się ta, która ma modelka na zdjęciu w katalogu, taki ciemny róż jakby z odrobiną czerwieni I jeszcze ta w kolorze najjaśniejszego różu.

Oprócz tego chciałam zapytać, czy widziała któraś z Was, te nowe błyszczyki GG(są 3 kolory, edycja zimowa), interesuje mnie ten brązowo-złoty i ten najjaśniejszy rażąco-czerwony Jakie są w rzeczywistości?
Stary 2007-12-11, 12:59   #3017
gos88
Raczkowanie

Smile Dot.: nowości Oriflame cz. II

Słuchajcie dziewczyny, widziała któraś już kalendarz ścienny na 2008 rok, bo wacham sie czy go zamówić ???
gos88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 15:30   #3018
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

własnie dostalam moje zamowienie z ori, dopiero dzisiaj bo znajoma konsultankta była chora. Zamowilam tylko pogrubiający tusz z ostatniej strony i malarski róż Spicy mmoj ulubiony a z 1 sporo rzeczy mi się podoba. Na pewno wezme:
korektor Visions
Tusz Wonder
a kuszą:
krem do ciałą z orzechem makadamii itd:P
wody toaletowe fire ice i air
korekcyjny puder prasowany
Stary 2007-12-11, 17:24   #3019
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Mam pytanie Musze oddać pomadkę bo klientce sie nie podoba Ale nie ma już pudełeczka. Da sie tak? I czy fakture zapłace już z odliczoną pomadka czy zwróca przy nastepnym zamówieniu?
Proszę o odpowiedź

Edytowane przez Kfiatuszek12345
Czas edycji: 2007-12-11 o 19:28
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 18:48   #3020
stellla
Rozeznanie

Bylam w filii, obadalam, co chcialam (no, nie wsyztsko...). Wezme krem zurawinowy (back order, w 1 dostane pewnie...), mysle, czy wziac tonik tez zurawinowy czy aloesowy, ale chyba jednak zuurawina, bo aloes jest stale w ofercie, zaryzykuje baze, Kiss Proof Nectarine i mysle nad elektryczna zalotka - co sadzicie?
Stary 2007-12-11, 19:22   #3021
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość
Mozesz zwrocic perfumy bez kartonika. A kolczyki mozesz zwrocic jako brak jakosciowy i wpisujesz objawy alergii.

21 dni roboczych w ramach gwarancji i chyba 3 miesiace w przypadku brakow jakosciowych min alergii na dany produkt.
Dzięki za odp., właśnie byłam wczoraj w biurze i nie było żadnych problemów ze zwrotem.
Ktos pytał o te trwałe pomadki-testowałam w biurze i jednym słowem cieszę się, że nie zamówiłam wcześniej. Testowałam odcień Pink Blush-niby w miarę neutralny róż, a na moich ustach intensywny, brzydki, taki "bazarowy" różowy kolor. Trwałe-bez przesady: po około godzinie od nałożenia lekki posiłek (kanapki), a po posiłku kolor został tylko na brzegu ust, reszta zeszła. Wyglądało to fatalnie: mocno różowe brzegi+reszta ust w naturalnym kolorze. I faktycznie, te resztki które zostały, trzymały sie dzielnie (niestety) kolejne 2 godziny, aż do peelingu ust szczoteczką do zębów. Podsumowując, efekt ok ( jeśli dobierzemy dobry kolor) na początku, później tylko gorzej
Stary 2007-12-11, 19:30   #3022
beoneself
Zakorzenienie

A ja mam tyle zwrótów że aż mi głupio!!!
Muszę zwrócić... hmm, 5 albo 6 produktów. Nie ma chyba jakiegoś ograniczenia, nie powiedzą mi w biurze, że nie mogę ?
Stary 2007-12-11, 19:35   #3023
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Muszę zwrócić... hmm, 5 albo 6 produktów. Nie ma chyba jakiegoś ograniczenia, nie powiedzą mi w biurze, że nie mogę ?
Teoretycznie to chyba całe zamówienie można zwrócić Ale ja wczoraj pierwszy raz robiłam zwrot, tylko 2 produkty, więc nie wiem jak to w praktyce wygląda
Stary 2007-12-11, 19:37   #3024
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek12345 Pokaż wiadomość
Mam pytanie Musze oddać pomadkę bo klientce sie nie podoba Ale nie ma już pudełeczka. Da sie tak? I czy fakture zapłace już z odliczoną pomadka czy zwróca przy nastepnym zamówieniu?
Proszę o odpowiedź
Cytat:
Cytat:
Teoretycznie to chyba całe zamówienie można zwrócić Ale ja wczoraj pierwszy raz robiłam zwrot, tylko 2 produkty, więc nie wiem jak to w praktyce wygląda
Czy ktoś mi pomoże?
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 19:39   #3025
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek12345 Pokaż wiadomość
Czy ktoś mi pomoże?
Ja zwracałam perfumy bez pudełeczka i nie było problemu. A pieniążki za zwrot odliczą mi od następnego zamówienia.
Stary 2007-12-11, 20:16   #3026
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Dostałam wiadomosc o Ori, ze znow w ofercie jest zestaw Times R, ale nie napisali co w nim jest. Pomóżcie jak wiecie kod zestawu 620049.
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 20:20   #3027
beoneself
Zakorzenienie

A nie orientujecie się... czy jest możliwe, abym nie płaciła za całą fakturę?
Robię zwrot na ponad 100zł. Czy jest szansa, abym nie musiła płacić za kosmetyki, które będę zwracać? Nie mam nawet skąd nagle wytrzysnąć stówy
Stary 2007-12-11, 20:22   #3028
BRAVIA
Raczkowanie

dostałyście wszystkie wiadomości od oriflame na pocztę??
wraca time reversin, pisza jak dokonać rezerwacji hotelowych, jeszcze jest informacja o kartkach swiatecznych

Cytat:
A nie orientujecie się... czy jest możliwe, abym nie płaciła za całą fakturę?
Robię zwrot na ponad 100zł. Czy jest szansa, abym nie musiła płacić za kosmetyki, które będę zwracać? Nie mam nawet skąd nagle wytrzysnąć stówy
niestety musisz zapłacić, p,óxniej jedynie będzie zwrot i to jako rabat, a nie jako wypłata pieniędzy

Edytowane przez rambo
Czas edycji: 2007-12-11 o 20:50 Powód: post pod postem
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 21:25   #3029
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Asia088 Pokaż wiadomość
Nie oglądalam wszystkich kolorów, ale clover haze widzialam i mysle ze jest to jasny róż, ciemny róż to wg mnie Sumptuous który tez testowalam, więcej odcieni nie widzialam. Mam nadzieje ze pomoglam.
[/QUOTE]

Cytat:
Dzięki za odp., właśnie byłam wczoraj w biurze i nie było żadnych problemów ze zwrotem.
Ktos pytał o te trwałe pomadki-testowałam w biurze i jednym słowem cieszę się, że nie zamówiłam wcześniej. Testowałam odcień Pink Blush-niby w miarę neutralny róż, a na moich ustach intensywny, brzydki, taki "bazarowy" różowy kolor. Trwałe-bez przesady: po około godzinie od nałożenia lekki posiłek (kanapki), a po posiłku kolor został tylko na brzegu ust, reszta zeszła. Wyglądało to fatalnie: mocno różowe brzegi+reszta ust w naturalnym kolorze. I faktycznie, te resztki które zostały, trzymały sie dzielnie (niestety) kolejne 2 godziny, aż do peelingu ust szczoteczką do zębów. Podsumowując, efekt ok ( jeśli dobierzemy dobry kolor) na początku, później tylko gorzej
dziękuję wam za opinnie, myślę że zaryzykuję z tą Clover Haze, a także Sumptuous lub Juicy berry - ciekawe czym się róznią i mam nadzieję że nie są bordem tylko jednak różem

Cytat:
Napisane przez izus19 Pokaż wiadomość

a ty jaki masz kolorek?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-12, 07:46   #3030
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

ja mam pink blush, sprawdzilam pomalowalam sie rano potem nuczelni zjadlam sniadane i pomaka nadal jest moze to dlatego ze klade na puder. kolorek bardzo fajny

pomadke mozna zwrocic bez opakowania(konieczna faktura)
co do zwrotu produktow mozna jednorazowo 5 produktow z 1 faktury wrocic
izus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości