Wszystko o Oriflame - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-01, 13:10   #3571
sylwiusia89
Raczkowanie

Dot.: nowości Oriflame cz. II

Hej dziewczyny proszeę o szybką pomoc !!

Czy jak sie zamawia kosmetyki do odbioru w Biurze Regionalnym to zawsze trzeba wziąśc jeden dodatkowy kosmetyk a jeśli sie go nie weżmie to oni sami go dodaja !!

Ja właśnie zamawiam przez neta i mi sie dodał jeden kosmetyk którego nie miałam w planie kupic !!
sylwiusia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 13:14   #3572
beoneself
Zakorzenienie

Ale w jakim sensie pomoc?

Tak, jeśli zamawia się poniżej 100pp. to do zakupów doda ci się jeden produkt (chyba że sama wybierzesz kosmetyk z odpowiedniej listy)
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 13:22   #3573
sylwiusia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość

Tak, jeśli zamawia się poniżej 100pp. to do zakupów doda ci się jeden produkt (chyba że sama wybierzesz kosmetyk z odpowiedniej listy)

e to lipa

A co z przesyłka ? Ile sie płaci za przesyłke jeśli sie odbiera z Biura Regionalnego ?
Stary 2008-02-01, 13:52   #3574
agnieszka k
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to agnieszka k

a co sądzicie o wodzie toaletowej Saga ze strony 4 z 2 katalogu?

Essence mania trwa

agnieszka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 14:01   #3575
Emilkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka k Pokaż wiadomość
ja ja zamowilam i mam juzbuteleczka jest taka sama jak w katalogu,pojemnosc 30ml
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 14:11   #3576
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez sylwiusia89 Pokaż wiadomość
e to lipa

A co z przesyłka ? Ile sie płaci za przesyłke jeśli sie odbiera z Biura Regionalnego ?
Z tego co wiem to mozna zamiast produktu wybrac oplate jesli sie bierze na Biuro a nie ma sie wymaganej liczby PP, z tego co wyczytalam w cenniku taka oplata wynosi 8zl, jak ja bylam konsultantka to sie nie placilo za odbior paczki, ale moge sie mylic gdyz konsultantka bylam jakis rok temu
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 14:18   #3577
sylwiusia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to mozna zamiast produktu wybrac oplate jesli sie bierze na Biuro a nie ma sie wymaganej liczby PP, z tego co wyczytalam w cenniku taka oplata wynosi 8zl, jak ja bylam konsultantka to sie nie placilo za odbior paczki, ale moge sie mylic gdyz konsultantka bylam jakis rok temu

że niby sie płaci albo przesyłke 8 żł albo sie wybiera jeden produkt z listy ??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-01, 14:20   #3578
agnieszka k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilkaa Pokaż wiadomość
ja ja zamowilam i mam juzbuteleczka jest taka sama jak w katalogu,pojemnosc 30ml
a co zapachem i jego trwalościa????

Essence mania trwa

Stary 2008-02-01, 14:21   #3579
majula
Zakorzenienie

Cytat:
wybierasz oplate 8zl lub produkt a jak nie oni daja sami produkt chyba ze uzyskasz wymagana liczbe PP nie musisz go brac pisze to w cenniku stad wzielam ta informacje ale chyba te 8zl jest doliczane do FV

tak pisze w cenniku :

Składając zamownienie do odbioru w Biurze Regionalnym do kazdego zamowienia o wartosci nizszej niz 100PP dokladany jest produkt promocyjny ktory konsultant mzoe wybrac jesli nie dokona takiego wyboru otrzyma produkt bedacy pierwszym z listy
Jesli nie odpowiada Panstwu zaden z produktow prosimy wybrac oplate 8zl
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 14:23   #3580
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Cytat:
niestety tak
kiedys ktos mi tlumacyzl jak to jest z biurami regionalnymi..ze je otwiera ktos tam..Boze juz nie pamietam..ale jakos musza zarabiac.. i tak to wyglada
Stary 2008-02-01, 14:35   #3581
_magdzia_
BAN stały

Zastanawiam się czy nie zostać konsultantką oriflame
Czy trzeba zamawiać za jakąś określoną kwotę z każdego katalogu czy może być to nawet jedna rzecz? Pytam bo mówicie tu o jakiś punktach
_magdzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-01, 14:37   #3582
sylwiusia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
niestety tak
kiedys ktos mi tlumacyzl jak to jest z biurami regionalnymi..ze je otwiera ktos tam..Boze juz nie pamietam..ale jakos musza zarabiac.. i tak to wyglada

....aha....no jakby było albo albo to chociaz tyle, bo 8 za przesyłke to to jest dość dużo. Lepiej juz wziąśc jakis produkkt
Stary 2008-02-01, 14:58   #3583
sylwiusia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _magdzia_ Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy nie zostać konsultantką oriflame
Czy trzeba zamawiać za jakąś określoną kwotę z każdego katalogu czy może być to nawet jedna rzecz? Pytam bo mówicie tu o jakiś punktach

Nie trzeba zamawiać na jakąś okresloną kwotę - możesz zamówić nawet jedną rzecz a nawet wcale - tylko wtedy po jakim czasie - po 6 miesiacach albo po roku bez zamawiania (nie pamietam już) tracisz członkostwo oriflame. Ale nie musisz sie raczej o to martwic bo wystarczy ze zamówisz jedną rzecz i juz ten czas sie przedłuża o te 6 misięcy czy rok od właśnie od daty ostatniego zamówienia....przynajmnie j wydaje mi sie ze tak jest

Ja często nie zamaiwma nic przez np 2 katalogi albo nawet 3 i nic sie nie dzieje

Za każdy zamówiony kosmetyk masz punkty, a za punkty mozesz miec rabaty itd

Ja polecam zostac kosultantką Oriflame bo uważam ze jest to naprawde bardzo fajna sprawa i na pewno nie będziesz żałowac - a jeśli byś załowała to zawsze możesz odstąpic od członkostwa Oriflame
Stary 2008-02-01, 19:57   #3584
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
a co zapachem i jego trwalościa????
Z tego co czytałam na forum, zapach wzbudza skrajne reakcje.
Ja akurat należę do jego zwolenniczek. Niby taki lekki kwiatowo-owocowy, trochę slodki, ale wychodzi z niego charakterystyczna, chyba szyprowa nuta, przez co nie jest banalny, ma w sobie cos specyficznego. Trwałość, cóż, jak to Oriflame, nie zachwyca
Stary 2008-02-01, 20:02   #3585
agnieszka k
Zakorzenienie

Ale za 12.90 opłaca sie czyz nie bardzo?

PS: i tak już po fakcie bo zamówiłam

Essence mania trwa

Stary 2008-02-01, 21:21   #3586
justysiek
Zadomowienie

Nowy zapach After Hours faktycznie bardzo przypomina mi Fire, zwlaszcza z uplywem czasu. Zapach z probki zaskoczyl mnie intensywnoscia i trwaloscia, ale nie kupie - na szczescie moge sie mu oprzec

Z nowego katalogu chyba wezme zestaw Tea Tree, ten duzy zielony krem do stop, a Mama jakis krem do twarzy z bialo-rozowej serii.
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 09:51   #3587
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

odnosnie biura regionalnego- jesli macie zamowienie (jednorazowe) ponizej 100p dobija sie rodukt z listy lub same go wybieracie, nie ma mozliwosci by z biura ktos wam paczke przywiozl!!
jesli chcecie paczke na adres domowy to jesli macie zamowienie ponizej 100 zalacicie 10zl (chociaz sa sosoby by tego uniknac)
bylam na seminarium regionalnym (bo dostalam zaproszenie) i ten rok zaowiada sie cudownie w naszej firmie!!
po krotce 445nowosci w tytm roku, wiecej reklamy, no i katalogi beda nawet rosnac do 124stron o reszcie dowiecie sie pewno same! uwielbiam ta firme za te mozliwosci ktore nam daje

jesli chodzi o katalog 3 POLECAM wam krem do sto ten zielony(jest w zestawie ze skarpetkami) jest to kosmetyk ktory w tamtym roku skonczyl sie o ok 2gtygodniach a mial byc przez 3 katalogi!!
izus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 10:11   #3588
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Nowy zapach After Hours faktycznie bardzo przypomina mi Fire, zwlaszcza z uplywem czasu. Zapach z probki zaskoczyl mnie intensywnoscia i trwaloscia, ale nie kupie - na szczescie moge sie mu oprzec
Ooo, to muszę dorwać próbkę. Fire całkiem całkiem mi się podoba
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 10:43   #3589
zabula87
Wtajemniczenie

No to super, że ten rok się w Ori tak zapowiada już się cieszę. Zresztą mam już kilka osób do zapisania i ku mojemu zaskoczeniu, same sie zgłosiły.

Fenris, do zamówienia wrzuce Ci pachnącą bibułkę, chyba, że uda mi się dostać całą próbkę

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 11:56   #3590
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Cytat:
Nie trzeba zamawiać na jakąś okresloną kwotę - możesz zamówić nawet jedną rzecz a nawet wcale - tylko wtedy po jakim czasie - po 6 miesiacach albo po roku bez zamawiania (nie pamietam już) tracisz członkostwo oriflame. Ale nie musisz sie raczej o to martwic bo wystarczy ze zamówisz jedną rzecz i juz ten czas sie przedłuża o te 6 misięcy czy rok od właśnie od daty ostatniego zamówienia....przynajmnie j wydaje mi sie ze tak jest

Ja często nie zamaiwma nic przez np 2 katalogi albo nawet 3 i nic sie nie dzieje

Za każdy zamówiony kosmetyk masz punkty, a za punkty mozesz miec rabaty itd

Ja polecam zostac kosultantką Oriflame bo uważam ze jest to naprawde bardzo fajna sprawa i na pewno nie będziesz żałowac - a jeśli byś załowała to zawsze możesz odstąpic od członkostwa Oriflame
hm ciekawie isę zapowiada kariera w ori a mam pytanie, bo wiem ze wpisowe kosztuje 19 zł albo 1zl tam zalezy czy jest promo akurat. A jesli chodzi o te szkolenia, są one konieczne i płatne?? Odbiera się produkty w Biurach bezplatnie?? Czy są jakieś haczyki ?
Stary 2008-02-02, 12:01   #3591
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ja tam uciekłam od Oriflame, bo nie pasowało mi bycie w tej firmie Co prawda są tam moje naukochańsze podkłady do twarzy (GG) i kilka innych ciekawych rzeczy, ale wolę być gdzie indziej konsultantką i ogólnie bardziej pasuje mi inna firma kosmetyczna.
zabula87 - dzięki Próbki dalej po 2zł? Ceny tragiczne
Stary 2008-02-02, 12:47   #3592
sylwiusia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poison27 Pokaż wiadomość
hm ciekawie isę zapowiada kariera w ori a mam pytanie, bo wiem ze wpisowe kosztuje 19 zł albo 1zl tam zalezy czy jest promo akurat. A jesli chodzi o te szkolenia, są one konieczne i płatne?? Odbiera się produkty w Biurach bezplatnie?? Czy są jakieś haczyki ?

Z tgo co wiem to szkolenia nie są konieczne - to jest dla chętnych i raczej są one darmowe. Za bardzo sie jednak tutaj nie orientuje bo sama nie uczestinicze w takich szkoleniach ale nie wydaje mi sie żeby one były płatne

Produkty możesz odbierac w filii (wtedy płacisz za przesyłke 5 zl jeżeli masz mniej niz 100 pp) lub w Biurze Regionalnym wtedy własnie ( bo juz sie dowiedziałam bo sama za bardzo tego nie wiedziałam ) jeżeli masz poniżej 100 pp musisz wybrac jeden produkt z listy- one są w sporej promocji lub wybrac opłate 8 zł. Mozesz jeszcze zamówić paczke na adres domowy - ale nie wiem jaka tu jest opłata bo ja tak nie zamawiam
Stary 2008-02-02, 13:21   #3593
Ines-ka
Zakorzenienie

Ja już skończyłam ze swoją 'karierą w Ori'. To chyba jednak nie dla mnie. Ciągłe braki itd.

Pamiętacie jeszcze te kubki termiczne? Ja zamówiłam 2, jeden dla siebie, drugi dla brata. Ten dla niego okazał się pęknięty w środku. Tzn. ten plastik pękł i woda wlewała się między niego a to aluminium. Oczywiście było już za późno na wymianę. Ori życzyło sobie za jeden 15,31 (cena dla konsultanta), a w Rossmanie taki kosztuje 8 zł. Tak więc radzę dobrze się zastanawiać nad produktami niekosmetycznymi w Ori, a zwłaszcza takimi niby gratis.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 13:25   #3594
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Ja tam uciekłam od Oriflame, bo nie pasowało mi bycie w tej firmie Co prawda są tam moje naukochańsze podkłady do twarzy (GG) i kilka innych ciekawych rzeczy, ale wolę być gdzie indziej konsultantką i ogólnie bardziej pasuje mi inna firma kosmetyczna.
zabula87 - dzięki Próbki dalej po 2zł? Ceny tragiczne
Próbki po 2zl, ale jak ma się 200pp to po 50gr w sumie to ostatnio dorzucają próbki nowych kosmetyków gratis do zamówienia jak się robi kilka razy w katalogu to ma się pare darmowych
Każdy ma inne upodobania może miałaś "złego" sponsora. Ja mam wymarzonego i powoli zbiżam się do 12% i mam wielką nadzieję, że będę mogła sobie wkońcu coś na przyszłość odłożyć.

Cytat:
Napisane przez Poison27 Pokaż wiadomość
W katalogu 2 jest wpisowe za 1zł a w kat.3 za 19zl. Szkolenia są darmowe, tylko niektóre są płatne (tu trzeba się dowiadywać). Ja mam szkolenia organizowane przez mojego sponsora- Dyrektora Diamentowego Ma swoje biuro regionalne, więc tam w swoim znajomym gronie dowiadujemy się różnych ciekawostek+ na szkoleniu katalogi i próbki są dla nas po 50gr.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
Stary 2008-02-02, 14:24   #3595
Fenris
Czekam na Ragnarok

zabula87 - ja nie miałam żadnego sponsora, zacznijmy od tego. W Avonie też z tym lepiej nie jest, na początku jak masz wyniki to się interesują, potem zero kontaktu. Także w każdej firmie w jakiej byłam lub jestem, robię wszystko sama i tak jest chyba najlepiej.
Najlepszym rozwiązaniem jest zebranie się w grupkę kilku konsultantek i zamawianie razem, inaczej bez sensu.

Co do Oriflame Mam nadzieję, że nigdy nie wycofają podkładów GG (ujędrniającego i adaptacyjnego) oraz zielono-czarnej tarki do stóp, bo to moje KWC.

Czy ktoś używał tego antyperspirantu (czy dezodorantu w kulce) makadamia?
Stary 2008-02-02, 14:51   #3596
lele
Zakorzenienie

Cytat:
jest piekna i dlugotrwaly zapach.. ja polecam nie jest ciezka
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 14:52   #3597
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

dla mnie ta woda jest troche za "dzika" wole sppokojniejsze zapachy
izus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 15:15   #3598
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię tego zapachu, drażni mnie.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 15:32   #3599
cosmo82
Rozeznanie

zabula87 a Twój sponsor pomaga Ci budować grupę? tzn. przysyła do Ciebie osoby, abyś je zapisała?
Bo mnie mój sponsor ani trochę nie pomaga :/
Stary 2008-02-02, 16:10   #3600
zabula87
Wtajemniczenie

Nie, nie podsyła mi nowych konsultantów tylko tak jak to mówi mój sponsor : Trzeba dać haczyk, a nie rybke Po prostu przez system szkoleń, rad uczy jak mam rozmawiać z ludźmi i przedstawiać korzyści. Jaki sposób działania wybrać, który najlepiej do mnie pasuje. Ja np. wolę osobiste spotkania z osobami. Jak być po prostu uczciwym, bo jeśli uczciwie wszystko wytłumaczymy to w przyszłości się to sprocentuje, tzn. konsultanci od nas "nie odfruną". Ja mam z każdym moim konsultantem kontakt (w większości to moje koleżanki, ale mam też jednego mężczyznę, mojego Tż-eta ), no, a później już koleżanki mają swoich konsultantów i czasem nawet nie wiesz, kiedy Ci się to rozrasta.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości