|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame
No właśnie... Jak dziś wręczyłam mojej siostrze katalog, to obejrzała do połowy i stwierdziła,że nic ciekawego nie ma. Nie wiem, czemu ludzie tak rzucają sie na Avon, czy to przez reklamę, czy przez sposób prezentacji kosmetyków w katalogu ( a w tej dziedzinie, nie oszukujmy się, Oriflame ma czego uczyć sie od konkurencji)...
#3872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i ja wlasnie tego nie moge zrozumiec. Przeciez Avon ma mnostwo bubli! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3873 |
Raczkowanie
|
chyba ludzie rzucają się na ładne obrazeczki i hasełko "promocja" i "bedziesz piękna".
ja równiez postanowiłam zaopatrzyć się w wysoki filtr ![]() ![]() juz się nie mogę doczekać nowego katalogu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
Chcę tą kosmetyczkę za 19,90 ze str 46 W sumie nic nie jest napisane, że nie można jej kupić za 19,90.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
ja od zawsze wolalam kosmetyki oriflame ale bardzo trudno bylo mi znalesc konsultantke bo wszedzie avon kroluje, co prawda kosmetyki oriflame sa drozsze ale weglug mnie jakosciowo o wiele lepsze niz avon
![]()
#3876 |
Zakorzenienie
|
Witam
Możecie mi powiedzieć jak mogę ogladać i zamawiać z tego mini katalogu? Moja mama jest kosnsultantką ale nie ma dostępu do netu, a ja dopiero teraz się z tym katalodżkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Wtajemniczenie
|
http://www.pagegangster.com/shop/pub...ns/view/16714/ to link do minikatalogu.
Avon to przykład owczego pędu ![]() ![]() ![]() Ja wole Oriflame, bo lubię te kosmetyki i mam większe możliwości rozwoju w tej firmie. W Avonie mam koleżanke. Jest też kilka perełek, które kupuje, ale jeśli moja koleżanka sama mi powiedziała, że większe zakupy robi u mnie w Ori niż u siebie to coś chyba też znaczy. Każdy ma swój wybór ![]() A na nieprzyjemne komentarze odpowiadam, że spotkamy się za kilka lat i wtedy zobaczymy komu się opłaciło ![]()
![]() |
#3878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że o to chodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
zabula87 - ja widziałam ten link i katlog
![]() edit: kagwi - o to mi chodziło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Raczkowanie
|
Nie powinnaś mieć problemów
![]() Ten katalog zaraz po zalogowaniu pokazuje się po lewej stronie, na zielono "minikatalog". Pod każdą stroną katalogu spis produktów i opcja 'dodaj do koszyka'. Jeśli robiłaś jakiekolwiek zakupy w necie to zasada działania jest taka sama. Tak samo zamawia się z katalogu głównego/obowiązującego. Te promocyjne to tak jak wcześniej wspomniano - rarytasiki - rzadko, ale się zdarzają. Wtedy po tej lewej stronie na ekranie masz nowinki wyświetlone. A jeśli oriflame będzie miało e-maila, to i na skrzynkę info podeśle. W razie niejasności pisz na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na jakim jesteś procencie jeśli można wiedziec? Jesli chodzi o komentarze, ze kosmetyki drozsze i niechodliwe, to ja nie rozumiem. Ja 100-200pp robie bez wiekszego wysiłku. Kiedyś robiłam i po 600 - teraz bardziej koncentruje sie na sponsorowaniu, dlatego tylko 100-200 pp. Mam dosłownie kilka klientek z najbliższej rodziny i znajomych. Zawsze ktoś tam czegoś potrzebuje i punkciki jakoś nalatują. Kiedy zajmowałam się duzo sprzedazą, chodziłam na szkolenia i tą wiedzę przekazywałam klientkom. Dzięki temu pozostały mi "wierne", nawet jak przerwałam na wiele miesiecy prace w ori. Kiedy znow sie tym zajelam, odrazu zaczely u mnie zamawiac. Dzieki wiedzy kosmetycznej, jestem dla nich autorytetem w dziedzinie kosmetologii ![]() ![]() Nie mniej jednak muszę się przyznać, że przerzuciłam się na pielęgnację z biochemii kosmetycznej i z wiedzy o kosmetykach ori znacznie się opuściłam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
obecnie znam duzo kobiet ktore chwal Oriflame Avon jest tylko czasami lub pozornie tańszy, duzo maja dubli a porownujac kosmetyki okazuje sie ze ceny sa podobne zas kosmetyki w Ori lepsze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Zresztą myślę, że dla konsultantki Ori lepsza będzie ta firma, bo przecież lepiej się na niej zna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mozna tak uogólniac - ta firma jest lepsza a ta gorsza. Duzo zalezy od skóry ![]() Możesz co najwyżej napisac: "dla mnie jest lepsza" . Do mnie Oriflame nie przemawia - kupiłam kilka kosmetyków (bo kolezanka podsuwała katalogi) i nie byłam zadowolona ![]() Zadowolona byłam tylko z kremu do rąk i paznokci (ale w starszej wesrji, obecny ma inny skład i nie działa na moje rece tak fajnie jak poprzedni) a obecnie polubiłam korektor pod oczy. Czytałam pochwały różowej pianki do mycia twarzy - zainteresowała mnie, i planuje kupno ale nie wiem kiedy bo mam spory zapas żeli/pianek/kremów do mycia twarzy ![]()
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Hosenko kazdy ma inna cere i inne kosmetyki mi pasuja.. bo ja cienie uwielbiam ( w paletkach sa najgorsze, ale takie w sztyfcie czy prasowane sa rewelacyjne jak dla mnie).. moja siostra kiedys byla konsultantka avonu wiec mam dobre porownanie obu firm ( bo teraz mama ma oriflame).. ja osobiscie wole oriflame, choc i avon ma niektore fajne rzeczy, ja zmienilam na oriflame i nie zaluje, a wrecz przeciwnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zadomowienie
|
To fakt
![]() ![]() Dlatego nie można powiedzieć: to jest bubel, to nie. Bo każdy oceni to inaczej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
a faktycznie, przepraszam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W szkole ogólenie konsultantek Avonu i Oriflame ilość ogromna. Avon wszyscy biorą chętniej. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o katalogi to wydaje mi sie, ze wizualnie ciekawsze ma jednak Avon. Tak samo wydaje mi sie, ze wiekszy popyt jest na Avon. Lubie obie firmy, choc kupuje w nich w zasadzie zupelnie inne rzeczy i chyba jednak znacznie wiecej w Avonie. I tak przykladowo uwazam, ze obie firmy maja dobre kosmetyki do stop, ale w Avonie sa rozne takie fajne "sezonowki" - jak seria kawowa czy jezynowa. I to zacheca. Ale mam wrazenie, ze jest cos jeszcze, choc nie wiem co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
kurcze wogole co to za off topic sie zrobil :P
ja tylko dodam od siebie..ze zarowno avon jak i oriflame napewno ma jakies kosmetyki ktore sa naszymi ulubiencami ![]() ![]() i tak samo jest z kazda inna firma - nie znam kobiety ktora by kupowala kosmetyki tylko jednej firmy i je wszystkie chwalila.. mowiac choiciazby o makijazu : to podklad z jakiejs firmy ktory nam odpowiada, tusz do rzes firmy i rodzaju jaki nam odpowiada itd itd - wybieramy to co lubimy i to co ODPOWIADA WYLACZNIE NAM ![]() ![]() ![]() co do katalogow - wole szate graficzna oriflame, wydaje mi sie duzo bardziej przejrzysta. Avon ma napackane tyle rzeczy na kazdej stronie.. i odczuwam przesyt a malo co mnie interesuje. a i jeszcze jedna ciekawostka.. kiedys konsultantka avonu sama od siebie przyznala ze oriflame jest lepszy jakosciowo..bo ponoc oriflame jest produkowany naprawde w szwecji a avon w polsce (jakos mi to tlumaczyla dokladniej ale juz nie pamietam) No za bardzo sie rozpisalam ![]() Ja sobie zamowilam lakier do frencha soft pink i jutro o ile dobrze pojdzie bede go wyprobowywac.. dzis probowalam nalozyc na jednego paznokcia ale jakis taki kleisty mi sie wydawal.. i chyba wolna schnie.. (w mowie w porownaniu do lakierow inglota)
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to zajmuje sie tym i tym, choc avon jest popularniejszy. W polskim sklepie sa zostawione katalogi od 4-5 roznych konsultantek ,a z oriflame tylko ja zostawiam... Ale z avonu mam lepszy biznes, oriflame idzie ale jakby po masle, tylko 74 strony w nim.... nudnawo..... Ale za to goraco polecam kremy ( najlepsze na swiecie ) ma ori, avon to kicha pod tym wzgledem, perfumki w ori sa trwalsze. cienie rowniez i blyszczyki do ust ...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W swoim działaniu trzeba mieć wytrwałość, chęci i nie zrażać się ![]()
![]() |
#3899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak samo lubie zarowno z avonu rzeczy jak i z oriflame... ![]() a co do produkcji to po pierwsze co za durna konsultantka(bez urazy),ale co ma piernik do wiatraka? nie slyszalam jeszcze teorii,ze szwecja produkuje lepsze kosmetyki niz polska.... jesli chodzi o kwestie produkcji to wole avon z tego wzgledu,ze zarabiaja polcay pracujacy w garwolinie,a nie szwedzi,ktorym wystarczy i tak juz kasy.... dziewczynki mam pytanie?czy jest jakies opoznienie kosmetykow oriflame?a jesli jest to czy ono zwykle jest dlugie opoznienie? bo w avonie kiedys bylo to opoznienie paczek bylo 1 dzien czasem 2 dni.... a jak jest z oriflame? Edytowane przez Emilkaa Czas edycji: 2008-02-29 o 11:25 Powód: zmiana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Rozeznanie
|
Ja jestem konsultantką obu firm.
Ori ma rzeczywiście mniejsze poparcie wśród klientek - wszystkie wolą Avon ![]() A co mówią na temat obu firm? - w avonie są ładniejsze zapachy - w avonie dużo tańsze produkty - w avonie więcej promocji i fajniejsze katalogi (o dziwo sugerują się także kształtem katalogu - Ori jest dla nich za duży i nieporęczny ![]() W Oriflame za to perfumy są trwalsze (nie wszystkie, ale chyba nic nie przebije trwałością Giordani ![]() W Oriflame jest fajniejsza biżu ![]() To tyle. A teraz proszę o wyjaśnienie stosowania Swedish Spa, Minerals Exfoliating Body Polish (Złuszczający krem do ciała) Skoro krem to czy stosuje się go po kąpieli jako typowy krem ?Czy jako peeling pod prysznic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.