Wszystko o Oriflame - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-27, 21:22   #3871
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Oriflame

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Oj tak z Oriflame jest ciężko

Avon sprzedaje się właściwie sam. Większości osób nie trzeba zamawiać - upominają się o katalog sami.
A ile to ja się czasem musiałam nalatać i naprzekonywać
No właśnie... Jak dziś wręczyłam mojej siostrze katalog, to obejrzała do połowy i stwierdziła,że nic ciekawego nie ma. Nie wiem, czemu ludzie tak rzucają sie na Avon, czy to przez reklamę, czy przez sposób prezentacji kosmetyków w katalogu ( a w tej dziedzinie, nie oszukujmy się, Oriflame ma czego uczyć sie od konkurencji)...

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 08:14   #3872
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
Wszyscy polecają więc też kupię - nie używałam jeszcze nigdy takiego wysokiego filtra ale chyba czas zacząć
To nie jest wysoki filtr. To absolutne minimum. Przynajmniej dla filtromaniaczek.

Cytat:
Avon sprzedaje się właściwie sam.
No i ja wlasnie tego nie moge zrozumiec. Przeciez Avon ma mnostwo bubli! W zasadzie wiekszosc. A ceny wcale nie niskie.... W drogeriach jest duzo tanszych i lepszych kosmetykow.... Na co Ci ludzie sie tak rzucaja?!
Stary 2008-02-28, 09:02   #3873
BRAVIA
Raczkowanie

chyba ludzie rzucają się na ładne obrazeczki i hasełko "promocja" i "bedziesz piękna".
ja równiez postanowiłam zaopatrzyć się w wysoki filtr tak na wszlki wypadek, bo czaspoleciec w ciepłe kraje
juz się nie mogę doczekać nowego katalogu no i moich czarnych cieniuszków
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 11:09   #3874
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Chcę tą kosmetyczkę za 19,90 ze str 46 W sumie nic nie jest napisane, że nie można jej kupić za 19,90.
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 11:19   #3875
Blue sky
Zakorzenienie

GG do Blue sky

ja od zawsze wolalam kosmetyki oriflame ale bardzo trudno bylo mi znalesc konsultantke bo wszedzie avon kroluje, co prawda kosmetyki oriflame sa drozsze ale weglug mnie jakosciowo o wiele lepsze niz avon
Stary 2008-02-28, 11:33   #3876
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Witam

Możecie mi powiedzieć jak mogę ogladać i zamawiać z tego mini katalogu? Moja mama jest kosnsultantką ale nie ma dostępu do netu, a ja dopiero teraz się z tym katalodżkiem spotkałam, i nie wiem na jakiej stronie (ani nic więcej) on jest.
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:17   #3877
zabula87
Wtajemniczenie

http://www.pagegangster.com/shop/pub...ns/view/16714/ to link do minikatalogu.

Avon to przykład owczego pędu po prostu ktoś ze znajomych bierze to ja też. Nie wszyscy tak robią, ale jest tak najczęściej. O Oriflame też krążą różne stereotypy i to fałszywe. Ludzie od kilku lat nie widzieli katalogu, a ciągle mówią: drogie, nie dają żadnego efektu, nikt tego nie kupuje itp. Nawet raz spotkałam się z opinią pani w średnim wieku, że Oriflame to sekta
Ja wole Oriflame, bo lubię te kosmetyki i mam większe możliwości rozwoju w tej firmie.
W Avonie mam koleżanke. Jest też kilka perełek, które kupuje, ale jeśli moja koleżanka sama mi powiedziała, że większe zakupy robi u mnie w Ori niż u siebie to coś chyba też znaczy.
Każdy ma swój wybór na siłę nikomu nie będę wciskać katalogu. Jeśli mówi nie to nie i odchodze.
A na nieprzyjemne komentarze odpowiadam, że spotkamy się za kilka lat i wtedy zobaczymy komu się opłaciło bo ja jestem uparta i swój cel osiągnę.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:23   #3878
kagwi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Witam

Możecie mi powiedzieć jak mogę ogladać i zamawiać z tego mini katalogu? Moja mama jest kosnsultantką ale nie ma dostępu do netu, a ja dopiero teraz się z tym katalodżkiem spotkałam, i nie wiem na jakiej stronie (ani nic więcej) on jest.
Jeśli chodzi o 'uprawnienia', to wystarczy wejść na www.oriflame.pl>Zaloguj> po lewej stronie wpisać Numer(konsultanta) a jako hasło - data urodzenia konsultanta. I juuż

Mam nadzieję, że o to chodziło
kagwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:24   #3879
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

zabula87 - ja widziałam ten link i katlog, tylko nie wiem jak zobaczyć np. następne takie - czy na tej samej stronie? a jak mam z tego coś zamówić?

edit:
kagwi - o to mi chodziło, dziękuję, i jak się zaloguję to tam będę wiedziała co dalej robić?
Stary 2008-02-28, 12:43   #3880
kagwi
Raczkowanie

Nie powinnaś mieć problemów

Ten katalog zaraz po zalogowaniu pokazuje się po lewej stronie, na zielono "minikatalog". Pod każdą stroną katalogu spis produktów i opcja 'dodaj do koszyka'. Jeśli robiłaś jakiekolwiek zakupy w necie to zasada działania jest taka sama.

Tak samo zamawia się z katalogu głównego/obowiązującego. Te promocyjne to tak jak wcześniej wspomniano - rarytasiki - rzadko, ale się zdarzają. Wtedy po tej lewej stronie na ekranie masz nowinki wyświetlone. A jeśli oriflame będzie miało e-maila, to i na skrzynkę info podeśle.

W razie niejasności pisz na PW
kagwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 12:47   #3881
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
A na nieprzyjemne komentarze odpowiadam, że spotkamy się za kilka lat i wtedy zobaczymy komu się opłaciło bo ja jestem uparta i swój cel osiągnę.
I tak 3mac!!!
A na jakim jesteś procencie jeśli można wiedziec?

Jesli chodzi o komentarze, ze kosmetyki drozsze i niechodliwe, to ja nie rozumiem. Ja 100-200pp robie bez wiekszego wysiłku. Kiedyś robiłam i po 600 - teraz bardziej koncentruje sie na sponsorowaniu, dlatego tylko 100-200 pp. Mam dosłownie kilka klientek z najbliższej rodziny i znajomych. Zawsze ktoś tam czegoś potrzebuje i punkciki jakoś nalatują.
Kiedy zajmowałam się duzo sprzedazą, chodziłam na szkolenia i tą wiedzę przekazywałam klientkom. Dzięki temu pozostały mi "wierne", nawet jak przerwałam na wiele miesiecy prace w ori. Kiedy znow sie tym zajelam, odrazu zaczely u mnie zamawiac. Dzieki wiedzy kosmetycznej, jestem dla nich autorytetem w dziedzinie kosmetologii i jak opowiadają o jakimś problemie ze skórą i co na to zaradzić, bez mrugnięcia okiem kupują to, co ja zalecę. Poza tym mają już swoje sprawdzone kosmetyki, ze czasem tylko zostawiam katalog, a klientka sama dzwoni za kilka dni zlozyc zamowienie
Nie mniej jednak muszę się przyznać, że przerzuciłam się na pielęgnację z biochemii kosmetycznej i z wiedzy o kosmetykach ori znacznie się opuściłam
Stary 2008-02-28, 13:18   #3882
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez kagwi Pokaż wiadomość
Nie powinnaś mieć problemów

Ten katalog zaraz po zalogowaniu pokazuje się po lewej stronie, na zielono "minikatalog". Pod każdą stroną katalogu spis produktów i opcja 'dodaj do koszyka'. Jeśli robiłaś jakiekolwiek zakupy w necie to zasada działania jest taka sama.

Tak samo zamawia się z katalogu głównego/obowiązującego. Te promocyjne to tak jak wcześniej wspomniano - rarytasiki - rzadko, ale się zdarzają. Wtedy po tej lewej stronie na ekranie masz nowinki wyświetlone. A jeśli oriflame będzie miało e-maila, to i na skrzynkę info podeśle.

W razie niejasności pisz na PW
dziękuję za wyjaśnienia, jeszcze się nie logowałam bo muszę ten numer od mamy załapać (chyba że na fakturach jest), i przez tą stronę też mogę normalnie zamawiać? I kosmetyki przyjdą tam gdzie zawsze czyli do tej Pani u której je odbieram?
Stary 2008-02-28, 15:12   #3883
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
dziękuję za wyjaśnienia, jeszcze się nie logowałam bo muszę ten numer od mamy załapać (chyba że na fakturach jest), i przez tą stronę też mogę normalnie zamawiać? I kosmetyki przyjdą tam gdzie zawsze czyli do tej Pani u której je odbieram?
na fakturze jest oczywiście numer konsultanta. Na www.oriflame.pl mozna normalnie zamawiac, a kosmetyki przyjda tam, gdzie wybierzesz. Biuro regionalne/oddział/filia lub adres domowy. Przy składaniu zamówienia wybierasz konkretna miejscowosc
Stary 2008-02-28, 17:23   #3884
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

Cytat:

Avon sprzedaje się właściwie sam. Większości osób nie trzeba zamawiać - upominają się o katalog sami.
A ile to ja się czasem musiałam nalatać i naprzekonywać
nie zgadzam sie. wszystko zalezy od naszego nastawienia do danych kosmetykow i sposobow dawania katalogow naszym klientom. ja robie 300-500p i wprowadzam i SZKOLE 1-2 osoby osobiscie. czy to duzo nie wiem ale pewna jestem mojej grupy
izus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 17:29   #3885
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez Blue sky Pokaż wiadomość
ja od zawsze wolalam kosmetyki oriflame ale bardzo trudno bylo mi znalesc konsultantke bo wszedzie avon kroluje, co prawda kosmetyki oriflame sa drozsze ale weglug mnie jakosciowo o wiele lepsze niz avon
ja tez. jak byalm nastolatka to Avon, ale w czasie studiów absolutnie Oriflame. po studiach jak kolezanka wyjechala do Poznania nie moglam znaleźć konsultantki wiec sama nia zostalam....
obecnie znam duzo kobiet ktore chwal Oriflame
Avon jest tylko czasami lub pozornie tańszy, duzo maja dubli
a porownujac kosmetyki okazuje sie ze ceny sa podobne zas kosmetyki w Ori lepsze
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 17:42   #3886
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Ash Pokaż wiadomość
na fakturze jest oczywiście numer konsultanta. Na www.oriflame.pl mozna normalnie zamawiac, a kosmetyki przyjda tam, gdzie wybierzesz. Biuro regionalne/oddział/filia lub adres domowy. Przy składaniu zamówienia wybierasz konkretna miejscowosc
dzięki, hehe, jeszcze musze się dowiedzieć gdzie ja odbieram zamówienia: biuro czy co to jest...., proszę się nie śmiać
Stary 2008-02-28, 19:27   #3887
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Avon to przykład owczego pędu po prostu ktoś ze znajomych bierze to ja też. Nie wszyscy tak robią, ale jest tak najczęściej.
Nie uważam tak. To nie jest "bo koleżanka", tylko poprostu hm... kobiety lubią katalogi - przeglądać, wybierać. Bardzo duży wpływ ma reklama (np. dobre zdjęcie, tekst itp), ale nie uważam, żeby Ori miało gorsze katalogi. Dla mnie osobiście Avon jest ciekawszy, kosmetyki bardziej do mnie przemawiają, zresztą lepiej się na nich znam, więc może to też to. W Oriflame byłam i nie było zbyt kolorowo. Zresztą pierwszy krem, który kupiłam z katalogu kosmetycznego, uczulił mnie (Ori), także nigdy już tam kremu nie kupiłam. Ori, jak już wiele razy pisałam, ma kilka hitów, ale reszta jest średnio interesująca Z Avonu zawsze mam ochotę na więcej produktów, niż z Ori.
Zresztą myślę, że dla konsultantki Ori lepsza będzie ta firma, bo przecież lepiej się na niej zna
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 19:44   #3888
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabeh Pokaż wiadomość
ja tez. jak byalm nastolatka to Avon, ale w czasie studiów absolutnie Oriflame. po studiach jak kolezanka wyjechala do Poznania nie moglam znaleźć konsultantki wiec sama nia zostalam....
a porownujac kosmetyki okazuje sie ze ceny sa podobne zas kosmetyki w Ori lepsze
Dla mnie Oriflame ma dużo bubli: m.in maseczka Mleko i miód, krem do ciała mleko i miód gold, peeling aloesowy (koło peelingu nawet nei leżało), seria do stóp, cienie, balsam do ust SPA (totalna pomyłka)

Nie mozna tak uogólniac - ta firma jest lepsza a ta gorsza. Duzo zalezy od skóry
Możesz co najwyżej napisac: "dla mnie jest lepsza" .

Do mnie Oriflame nie przemawia - kupiłam kilka kosmetyków (bo kolezanka podsuwała katalogi) i nie byłam zadowolona
Zadowolona byłam tylko z kremu do rąk i paznokci (ale w starszej wesrji, obecny ma inny skład i nie działa na moje rece tak fajnie jak poprzedni) a obecnie polubiłam korektor pod oczy.

Czytałam pochwały różowej pianki do mycia twarzy - zainteresowała mnie, i planuje kupno ale nie wiem kiedy bo mam spory zapas żeli/pianek/kremów do mycia twarzy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 19:58   #3889
lele
Zakorzenienie

Hosenko kazdy ma inna cere i inne kosmetyki mi pasuja.. bo ja cienie uwielbiam ( w paletkach sa najgorsze, ale takie w sztyfcie czy prasowane sa rewelacyjne jak dla mnie).. moja siostra kiedys byla konsultantka avonu wiec mam dobre porownanie obu firm ( bo teraz mama ma oriflame).. ja osobiscie wole oriflame, choc i avon ma niektore fajne rzeczy, ja zmienilam na oriflame i nie zaluje, a wrecz przeciwnie
lele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 20:15   #3890
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Hosenko kazdy ma inna cere i inne kosmetyki mi pasuja..
To fakt Hosenka w "bublach" wymiania m.in. maseczkę Milk&Honey, którą ja bardzo chwalę. Moja cera nie jest typowo sucha, jednak zdarza się, że jest bardzo przesuszona. Ta maseczka daje mi ukojenie i dobrze nawilża Po użyciu żaden puder nawet nie "wyciąga na wierzch" suchych skórek!
Dlatego nie można powiedzieć: to jest bubel, to nie. Bo każdy oceni to inaczej Mnie akurat zadowoliły wszystkie dotychczas wypróbowane produkty Oriflame. Z Avonu miałam tylko 3 kosmetyki, z których nie byłam zadowolona Ale nie mogę powiedzieć, że Avon to same buble (chociaż czasem mam ochotę )
revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 20:19   #3891
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Hosenko kazdy ma inna cere i inne kosmetyki mi pasuja.. bo ja cienie uwielbiam ( w paletkach sa najgorsze, ale takie w sztyfcie czy prasowane sa rewelacyjne jak dla mnie).. moja siostra kiedys byla konsultantka avonu wiec mam dobre porownanie obu firm ( bo teraz mama ma oriflame).. ja osobiscie wole oriflame, choc i avon ma niektore fajne rzeczy, ja zmienilam na oriflame i nie zaluje, a wrecz przeciwnie
Przeciez to napisałam w odniesieniu do tabeh która napisała ogólnikowo że Avon ma buble a Oriflame jest lepsza

Instagram

Stary 2008-02-28, 20:24   #3892
lele
Zakorzenienie

a faktycznie, przepraszam juz mi na oczy siada od nadmiaru nauki
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 20:39   #3893
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus19 Pokaż wiadomość
nie zgadzam sie. wszystko zalezy od naszego nastawienia do danych kosmetykow i sposobow dawania katalogow naszym klientom. ja robie 300-500p i wprowadzam i SZKOLE 1-2 osoby osobiscie. czy to duzo nie wiem ale pewna jestem mojej grupy
Nie pisze tego z powietrza przecież. Tylko z własnego doświadczenia. Mam bardzo duży problem ze sprzedażą - w mojej klasie jest 6 konsultantek Oriflame
W szkole ogólenie konsultantek Avonu i Oriflame ilość ogromna. Avon wszyscy biorą chętniej.

Cytat:
Według mnie oriflame też ma caaałąąą masęęę bubli. Niewiele kosmetyków powaliło mnie na kolana, policzę na palcach chyba nawet jednej ręki
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 20:59   #3894
justysiek
Zadomowienie

Jesli chodzi o katalogi to wydaje mi sie, ze wizualnie ciekawsze ma jednak Avon. Tak samo wydaje mi sie, ze wiekszy popyt jest na Avon. Lubie obie firmy, choc kupuje w nich w zasadzie zupelnie inne rzeczy i chyba jednak znacznie wiecej w Avonie. I tak przykladowo uwazam, ze obie firmy maja dobre kosmetyki do stop, ale w Avonie sa rozne takie fajne "sezonowki" - jak seria kawowa czy jezynowa. I to zacheca. Ale mam wrazenie, ze jest cos jeszcze, choc nie wiem co, co sprawia, ze Oriflame wydaje sie mniej ciekawy...
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 21:26   #3895
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

kurcze wogole co to za off topic sie zrobil :P
ja tylko dodam od siebie..ze zarowno avon jak i oriflame napewno ma jakies kosmetyki ktore sa naszymi ulubiencami tak samo jest z bublami
i tak samo jest z kazda inna firma - nie znam kobiety ktora by kupowala kosmetyki tylko jednej firmy i je wszystkie chwalila..
mowiac choiciazby o makijazu : to podklad z jakiejs firmy ktory nam odpowiada, tusz do rzes firmy i rodzaju jaki nam odpowiada itd itd - wybieramy to co lubimy i to co ODPOWIADA WYLACZNIE NAM ja np. nie wydaje na kosmetyki ani z avonu ani z oriflame fortuny, nie kupuje wielkimi pudlami zeby wszystko miec.. katalogi nie robia na mnie piorunujacego wrazenia juz - bo wiem co potrzebuje, co lubie, co mi sie przyda a czasem na co mam ochote Tak wiec i z ori chetnie kupuje tusze, a z avonu jakies dodatki lube typu pumeks, myjka (no tak musze przyznac male pie rdolki lubie :P)

co do katalogow - wole szate graficzna oriflame, wydaje mi sie duzo bardziej przejrzysta. Avon ma napackane tyle rzeczy na kazdej stronie.. i odczuwam przesyt a malo co mnie interesuje.

a i jeszcze jedna ciekawostka.. kiedys konsultantka avonu sama od siebie przyznala ze oriflame jest lepszy jakosciowo..bo ponoc oriflame jest produkowany naprawde w szwecji a avon w polsce (jakos mi to tlumaczyla dokladniej ale juz nie pamietam)

No za bardzo sie rozpisalam

Ja sobie zamowilam lakier do frencha soft pink i jutro o ile dobrze pojdzie bede go wyprobowywac.. dzis probowalam nalozyc na jednego paznokcia ale jakis taki kleisty mi sie wydawal.. i chyba wolna schnie..
(w mowie w porownaniu do lakierow inglota)
Stary 2008-02-28, 21:33   #3896
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
a i jeszcze jedna ciekawostka.. kiedys konsultantka avonu sama od siebie przyznala ze oriflame jest lepszy jakosciowo..bo ponoc oriflame jest produkowany naprawde w szwecji a avon w polsce (jakos mi to tlumaczyla dokladniej ale juz nie pamietam)
Produkuja w Pl jest fabryka w pl - produkuje też kosmetyki na sprzedaż na wschód i na południe od Polski. Ale dzięki temu, to co produkuja w PL jest tansze bo nei wliczają transportu. Np torebki (z tego co wiem) nei sa produkowane w PL i dlategos a drogie (dochodzi koszt transportu)

Instagram

Stary 2008-02-28, 22:26   #3897
kasia280
Raczkowanie

Cytat:

Ja to zajmuje sie tym i tym, choc avon jest popularniejszy. W polskim sklepie sa zostawione katalogi od 4-5 roznych konsultantek ,a z oriflame tylko ja zostawiam...

Ale z avonu mam lepszy biznes, oriflame idzie ale jakby po masle, tylko 74 strony w nim.... nudnawo.....

Ale za to goraco polecam kremy ( najlepsze na swiecie ) ma ori, avon to kicha pod tym wzgledem, perfumki w ori sa trwalsze. cienie rowniez i blyszczyki do ust ......
kasia280 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 07:31   #3898
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ash Pokaż wiadomość
I tak 3mac!!!
A na jakim jesteś procencie jeśli można wiedziec?

Jesli chodzi o komentarze, ze kosmetyki drozsze i niechodliwe, to ja nie rozumiem. Ja 100-200pp robie bez wiekszego wysiłku. Kiedyś robiłam i po 600 - teraz bardziej koncentruje sie na sponsorowaniu, dlatego tylko 100-200 pp. Mam dosłownie kilka klientek z najbliższej rodziny i znajomych. Zawsze ktoś tam czegoś potrzebuje i punkciki jakoś nalatują.
Kiedy zajmowałam się duzo sprzedazą, chodziłam na szkolenia i tą wiedzę przekazywałam klientkom. Dzięki temu pozostały mi "wierne", nawet jak przerwałam na wiele miesiecy prace w ori. Kiedy znow sie tym zajelam, odrazu zaczely u mnie zamawiac. Dzieki wiedzy kosmetycznej, jestem dla nich autorytetem w dziedzinie kosmetologii i jak opowiadają o jakimś problemie ze skórą i co na to zaradzić, bez mrugnięcia okiem kupują to, co ja zalecę. Poza tym mają już swoje sprawdzone kosmetyki, ze czasem tylko zostawiam katalog, a klientka sama dzwoni za kilka dni zlozyc zamowienie
Nie mniej jednak muszę się przyznać, że przerzuciłam się na pielęgnację z biochemii kosmetycznej i z wiedzy o kosmetykach ori znacznie się opuściłam
Ja początki miałam trudne bo w sumie nie chciałam być konsultantką ale cieszę się, że jednak wyszło jak wyszło. Na święta to czasem i 500pp mam, a tak to 100-200pp Jestem w Ori około 1,5 roku i jak narazie mam 9% no i ambicje na więcej. Najbardziej się cieszę, że mam WSPANIAŁEGO sponsora, który zawsze mi pomoże. Często chodzę na szkolenia nie tylko katalogowe, ale z pielęgnacji cery i teraz zamierzam wybrać się na naukę wizażu Podoba mi się to, że oprócz zarobku i tańszych kosmetyków mogę się rozwijać i to za darmo jeśli nie uda mi się w Ori to zawsze pozostanie mi doświadczenie i umiejętności jakie zdobyłam. Kiedyś bardzo bałam się kontaktów face to face, a teraz je uwielbiam! Tym bardziej, że ludzie jakoś sami przychodzą do mnie. Ostatnio zgłosiły się do mnie 2 osoby, które chcą baaardzo dużo zarobić i wiedzą na czym to polega. Mają ambicję i mam nadzieję, że im się uda W sumie to bardziej się cieszę jak jakaś/jakiś z moich konsultantów (mam 2 panów) osiągnie swój pierwszy sukces (typu 200pp lub pierwszy konsultant w jej/jego grupie). Wiem, że to też idzie na moją korzyść, ale jak widzę, że ktoś jest dumny ze swojego osiągniecia to ja też czuję radość.
W swoim działaniu trzeba mieć wytrwałość, chęci i nie zrażać się

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 09:46   #3899
Emilkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
i tak samo jest z kazda inna firma - nie znam kobiety ktora by kupowala kosmetyki tylko jednej firmy i je wszystkie chwalila..
mowiac choiciazby o makijazu : to podklad z jakiejs firmy ktory nam odpowiada, tusz do rzes firmy i rodzaju jaki nam odpowiada itd itd -

dokładnie zgadzam sie jeśli chodzi o to,ze zadna kobieta nie kupuje kosmetykow tylko jednej firmy....wtedy w ogole zycie byloby beznadziejne,gdybysmy nie testowaly roznych firm....
ja tak samo lubie zarowno z avonu rzeczy jak i z oriflame...

a co do produkcji to po pierwsze co za durna konsultantka(bez urazy),ale co ma piernik do wiatraka?
nie slyszalam jeszcze teorii,ze szwecja produkuje lepsze kosmetyki niz polska....
jesli chodzi o kwestie produkcji to wole avon z tego wzgledu,ze zarabiaja polcay pracujacy w garwolinie,a nie szwedzi,ktorym wystarczy i tak juz kasy....

dziewczynki mam pytanie?czy jest jakies opoznienie kosmetykow oriflame?a jesli jest to czy ono zwykle jest dlugie opoznienie?
bo w avonie kiedys bylo to opoznienie paczek bylo 1 dzien czasem 2 dni....
a jak jest z oriflame?

Edytowane przez Emilkaa
Czas edycji: 2008-02-29 o 11:25 Powód: zmiana
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 11:03   #3900
mischelle
Rozeznanie

Ja jestem konsultantką obu firm.
Ori ma rzeczywiście mniejsze poparcie wśród klientek - wszystkie wolą Avon
A co mówią na temat obu firm?
- w avonie są ładniejsze zapachy
- w avonie dużo tańsze produkty
- w avonie więcej promocji i fajniejsze katalogi (o dziwo sugerują się także kształtem katalogu - Ori jest dla nich za duży i nieporęczny

W Oriflame za to perfumy są trwalsze (nie wszystkie, ale chyba nic nie przebije trwałością Giordani )
W Oriflame jest fajniejsza biżu .
To tyle.

A teraz proszę o wyjaśnienie stosowania
Swedish Spa, Minerals Exfoliating Body Polish (Złuszczający krem do ciała)

Skoro krem to czy stosuje się go po kąpieli jako typowy krem ?Czy jako peeling pod prysznic?

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości