Wszystko o Oriflame - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-15, 18:30   #4171
izus19
Raczkowanie

GG do izus19
Dot.: Wszystko o Oriflame

oplata wznawiajaca jest zawsze doliczana jesli opuscimy wiecej niz 1 katalog bez jakiegokolwiek zamowienia,oplaTA wynosi 19 9 czy 1zl w zaleznosci od promocji danego katalogu
izus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 18:40   #4172
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Hej Mam pytanko odnośnie Programu Witamy - czy będzie, jeśli ktoś zacznie go w Katalogu 5? Myślę, że tak, w końcu dlaczego niektórzy mają być poszkodowani, ale wolę się upewnić A jeśli tak - to jakie będą prezenty?
W K05 opłata wpisowa będzie wynosić 19 zł. Jeśli ktoś złoży zamówienie razem z wnioskiem, to opłata doliczy mu się do faktury, czy trzeba będzie osobno płacić na to specjalne konto?
revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 19:27   #4173
the magus
Wtajemniczenie

hej. mam pytanie czy orientujecie się może czy bedzie jeszcze mozliwosc kupna czarnego tuszu wonder? w katalogu 4 są tylko odcienie brown i prune co mnie nie zadowala
pzdr
the magus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 19:36   #4174
kagwi
Raczkowanie

@revontulet_ - opłata dolicza się do faktury.
kagwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 20:46   #4175
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez the magus Pokaż wiadomość
hej. mam pytanie czy orientujecie się może czy bedzie jeszcze mozliwosc kupna czarnego tuszu wonder? w katalogu 4 są tylko odcienie brown i prune co mnie nie zadowala
pzdr
Ależ jest też czarny na stronie 9 Czarny kolor na dodatek jest w promocji
revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 22:11   #4176
moya07
Zakorzenienie

NOm, i w 5 tez jest tlyko czarnyw promocji, pozatym jak nie ma w katalogu produktu, to ejst przecież w cenniku i z niego można tez zamawiać
moya07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 23:29   #4177
laza
Zakorzenienie

Dot.: nowości Oriflame cz. II

czy któraś z was stosuje jakis puder oriflame i czy dobry sie okazal.? i czy zgadzal sie z odcieniem w katalogu.?
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-16, 07:22   #4178
mijjenka
Zakorzenienie

A jak malować rzesy tym tuszem Wonder..? wlasnie chce go sobie zamowic(jak zwykle zachecona KWC).

Zna moze ktoras jakas technike skuteczna,zeby ladnie wygladaly?

To konto nie istnieje.
mijjenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 07:59   #4179
BRAVIA
Raczkowanie

już niejednokrotnie w tym wątku dziewczyny mówiły, jak malować rzęsy wonderem....
ale to już ostatni raz najpierw krótkimi włoskami ruchem zygzakowatym ( na objetość) a później długimi włoskami szybko bez ruchu zygzakowatego ( na dłogośc).
ja jeszcze przekręcałam szczoreczkę od małych do długich włosków i w ten sposób rzesy wywijały się do góry
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 08:04   #4180
lemonka
Zakorzenienie

laza.. ja uzywam podkladu Giordani i normalizujacego.. z obu jestem zadowolona..
a jezeli chodzi o puder to mi w zupelnosci starcza vision w kompakcie..

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 08:20   #4181
BRAVIA
Raczkowanie

dla mnie z kompaktów najlepszy był prasowany puder korekcyjny.. idealny, co prawda w pudełku wygląda na trochę ziemisty, ale dopasowuje się do koloru twarzy i robi genialny efekt alabastrowej buźki, matowej i gładkiej, a do tego nie zapycha porów to był mój ulubieniec, ale od czasu jak zaczęłam stosować podkład normalizujący t-balance ten różowy, to puder stał się zbedny a buzia wygląda pięknie
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-16, 10:45   #4182
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
czy któraś z was stosuje jakis puder oriflame i czy dobry sie okazal.? i czy zgadzal sie z odcieniem w katalogu.?
Ja używam pudru pyłkowego/sypkiego. Ten w starej wersji i jestem baaardzo zadowolona Już nie zamienię go na kompaktowy. Jak rano nim zrobię to do 18 mam nienaganny makijaż, a mam cerę mieszaną. Ciekawa jestem jaki będzie w nowej wersji. Wiem, że w katalogu jest błąd w kolorach, bo widziałam je na żywo i raczej prasowany Medium nie jeste taki ciemny! Niewiele różni się odcieniem od Light. W sumie można powiedzieć, że Medium w rzeczywistości jest w odcieniu jak Light w katalogu, a Light w rzeczywistości jest jaśniejszy.
Również tak jak BRAVIA używam podkładu normalizującego i jestem bardzo zadowolona Teraz mi się kończy, więc powrócę do GG adaptacyjnego, bo jeszcze z lata mi został. W ogóle to chwalę sobie kosmetyki kolorowe Ori.
Używam obecnie fluidy Hydra Energy i muszę powiedzieć, że jest świetny. Wkońcu moja cera jest porządnie nawilżona i nie jest obciążona. Nawet kroski już się tak często nie pojawiają. Polecam, bo jest w kat. 5 w promocji a fluid bardzo wydajny!

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 11:17   #4183
gosiaczek6
Zakorzenienie

ja używam od dawna niezmiennnie pudru w kulkach Giordani tego z różowymi kulkami, jak chce alby efekt był bardziej brazujący to poprostu wyjmuje te rózowe, to bardzo dobry puder
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 12:49   #4184
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
> Korekcyjny prasowany - bardzo dobry, dobrze matuje, tylko kolor troche zbyt "brudny" jak dla mnie, wiec wole normalizujacy,
> normalizujacy prasowany odcien jasniejszy - swietny!!! uwielbiam go!!! kolor dla mnie rewelacyjny i swietny mat,
> Visions prasowany odcien ciemniejszy - ogolnie bylby dobry, ale jest pomaranczowy na twarzy.
Teraz Ori powoli wprowadza nowe, ciekawe jakie beda i czy beda odpowiedniki korekcyjnego i normalizujacego.

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Używam obecnie fluidy Hydra Energy i muszę powiedzieć, że jest świetny. Wkońcu moja cera jest porządnie nawilżona i nie jest obciążona. Nawet kroski już się tak często nie pojawiają. Polecam, bo jest w kat. 5 w promocji a fluid bardzo wydajny!
Ja tez go bardzo polecam, nie obciaza, nie zapycha i bardzo dobrze nawilza, wystarczy odrobina na cala twarz (raz nalozylam wiecej i zwalkowal sie przy nakladaniu pudru).
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 13:06   #4185
laza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
> Korekcyjny prasowany - bardzo dobry, dobrze matuje, tylko kolor troche zbyt "brudny" jak dla mnie, wiec wole normalizujacy,
> normalizujacy prasowany odcien jasniejszy - swietny!!! uwielbiam go!!! kolor dla mnie rewelacyjny i swietny mat,
> Visions prasowany odcien ciemniejszy - ogolnie bylby dobry, ale jest pomaranczowy na twarzy.
Teraz Ori powoli wprowadza nowe, ciekawe jakie beda i czy beda odpowiedniki korekcyjnego i normalizujacego.

Ja tez go bardzo polecam, nie obciaza, nie zapycha i bardzo dobrze nawilza, wystarczy odrobina na cala twarz (raz nalozylam wiecej i zwalkowal sie przy nakladaniu pudru).
mozecie podac jakies dokladne nazwy;p takie jak sa w katalogu .?
i w koncu juz nie wiem ktory wybrac i sie pogubilam xD moze mi ktos napsiac liste dokladna tych pudrow ktore polecilyscie bo juz nie weim ktory to ktory a ktory sie powtarza jestem zakrecona, bede wdzieczna i to mi ulatwi wybor bo dopeiro jestem w oriflame 4 miesiace i nei za bardzo sie orientuje w tych nazwach
Stary 2008-03-16, 13:27   #4186
słonik
Zakorzenienie

a jak Wam się podoba nowy wiosenny mini katalog promocyjny? Ja się chyba skuszę na parę rzeczy
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 13:32   #4187
laza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
a jak Wam się podoba nowy wiosenny mini katalog promocyjny? Ja się chyba skuszę na parę rzeczy
jezcze go nie widzialam chyba musze spr poczte fajny byl ten co byl ostatnio ten mini ;p
Stary 2008-03-16, 13:54   #4188
cosmo82
Rozeznanie

Cytat:
słonik daj link do niego bo nie mogę go znaleść na stronie Ori
Stary 2008-03-16, 14:16   #4189
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cosmo82 Pokaż wiadomość
słonik daj link do niego bo nie mogę go znaleść na stronie Ori
Masz na pewno na mailu a jak coś to: http://poland.oriflame.com/promocje/...upy/Ulotka.pdf

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-16, 14:19   #4190
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
mozecie podac jakies dokladne nazwy;p takie jak sa w katalogu .?
i w koncu juz nie wiem ktory wybrac i sie pogubilam xD moze mi ktos napsiac liste dokladna tych pudrow ktore polecilyscie bo juz nie weim ktory to ktory a ktory sie powtarza jestem zakrecona, bede wdzieczna i to mi ulatwi wybor bo dopeiro jestem w oriflame 4 miesiace i nei za bardzo sie orientuje w tych nazwach
Korekcyjnego juz nie ma, zostal wycofany. A pozostale, o ktorych pisze to: puder matujacy Visions - w kat. 4 na str. 54 oraz normalizujacy puder prasowany - w kat. 4 na str. 56.

Cytat:
Hmm no wlasnie, gdzie on jest, bo ja tez go na stronie Ori nie widze

O, dzieki zabula, ale jak dla mnie niestety nieciekawy znowu. Szkoda
Stary 2008-03-16, 14:28   #4191
cosmo82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Masz na pewno na mailu a jak coś to: http://poland.oriflame.com/promocje/...upy/Ulotka.pdf
o super, dzięki zabula
Stary 2008-03-16, 14:33   #4192
laza
Zakorzenienie

dzięki *; od pudru oczkeuję żeby przez 4 godz. byla cera matowa ale matowa i bez maski, zebym nalozyla tylko krem i puder a nie korektory, podklady, pudry i potem sie koleznaki pytaja co ja tak tej tapety nakladam;/ mam strasznie tlusta cere a nei chcem co pol godziny oprawiac jej ;/ i w ddoatku moaj cera jest wrazliwa na zapachowe kosmetyki bo po tym mam czerwona wysypke ;/
Stary 2008-03-16, 14:49   #4193
renekmgb
Raczkowanie

Dziewczyny!
Możecie mi powiedzieć czy puder w kulkach (ten brązujący) Giordani Gold ma te świecące drobinki? Szukam pudru w kulkach ale każdy z nich ma te drobinki a ja ich nie lubię
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 15:06   #4194
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Moje drogie, mam pytanie - czy odcień Porcelain podkładu normalizującego jest naprawdę jasny?? Jestem bledziochem i wiecznie mam problem z dobraniem sobie podkładu

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 15:19   #4195
Barwinek
Raczkowanie

Rosiczka --> Bladość bladości nierówna, ale wg mnie Porcelain będzie Ci pasował. Ja też jestem bladzioszkiem i ten odcień mi odpowiada

Dziewczyny, czy któraś z Was miała pomadki Vivid - odcienie Pink Dusk i Mother of Pearl? Jak one wyglądają na ustach?
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 15:33   #4196
laza
Zakorzenienie

Wszystko o Oriflame

no więc tak mam do wyboru: podkład normalizujący, hydra energy, puder sypki, puder normalizujący no i nie wiem ;( a przed hydra energy nakladacie krem.??

ile ten sypki a ile normalizujacy puder prsowany utrzymuje sie na twarzy w przypadku cery tlustej/mieszanej .?? ja jest u was.??

jak już kupie to jeden z podkłądów + puder największa wadę kupowania tego z oriflame jest dla mnie to że nie wiem jaki kolor a mam już puder jeden bo sie pomylilam i jest strasznie ciemny i teraz na ciemne jestem uczuolna ;p no a zaleta ze jest tanio czytalam różne opinie na KWC i nie wiem ;( o hydra energy super latywy są ;p o podkładzie normalizującm pisze że nie kryje;/ nie chcialbym zeby dawal efektu maski też;/ puder normalizujacy fajnei ze ma lusterko ale nie wiem czy wystarczy na przynajmniej 4 godz.;/ a sypki wydaje sie fajny ale trzeba nosic i usterko i pedzel do niego;( no i jak sie za duzo nabierze to sie zmarnuje i lawo moze sie wysypac ;( nie wiem ;(

a co sądzicie o bazie pod makijaż .??

Edytowane przez rambo
Czas edycji: 2008-03-16 o 17:39 Powód: post pod postem, proszę korzystać z opcji multicytowania i edycji !
Stary 2008-03-16, 16:03   #4197
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Barwinek Pokaż wiadomość
Rosiczka --> Bladość bladości nierówna, ale wg mnie Porcelain będzie Ci pasował. Ja też jestem bladzioszkiem i ten odcień mi odpowiada
Dziękujęw takim razie kupię go sobie

Cytat:
a co sądzicie o bazie pod makijaż .??
Przyłączam się do pytania

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 16:06   #4198
laza
Zakorzenienie

sory ze tyle naprodukowalam ale jestem strasznie ciekawska i musze szybko wiedziec xD
Stary 2008-03-16, 16:08   #4199
justysiek
Zadomowienie

Ale Hydra Energy to nie jest podklad, to jest fluid w sensie lekki krem. Jezeli chodzi o pudry, to nie wiem czy dadza Ci mat na tyle czasu ile chcesz. Ja mam cere tlusta, ale nie bardzo tlusta, tylko troche, w dodatku z tendencja do odwadniania. Jesli jej dobrze nie nawilzam, albo przesusze kosmetykami do cery tlustej - to sie msci. Z Oriflame nie ma obecnie podkladu do cery tlustej, jest tylko normalizujacy do mieszanej. Moze po prostu wyprobuj podklady i pudry z Ori i zobacz czy cos Ci bedzie pasowac, a jak nie to trzeba szukac w innych firmach. Jesli chodzi o baze, to na KWC jest kilka opinii: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ce-primer.html

Acha i mala prosba - uzywaj funkcji edytuj, zeby nie pisac tylu postow jeden pod drugim
Stary 2008-03-16, 17:14   #4200
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Czy z tego mini katalogu można zamawiać tylko przez internet czy w filii także można?? I trzeba płacić 5 zl jak się weźmie tak poza zamówieniem z bieżącego katalogu??Oczywiście jak się nie zrobiło 100 pp??

Czy ktoś wie??

Edytowane przez Kfiatuszek12345
Czas edycji: 2008-03-17 o 11:21
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości