Wszystko o Oriflame - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-16, 17:25   #4201
laza
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame

hmm...to ja chyba kupie ten fluid hydra energy i moze baze jaksie to o niej dobrze wypowie no i puder nadal nie wiem ktory ;(

sory nie zauwazylam linka do KWC dla bazy ;p

a cy moge na wymyta sore bez niczego nalozyc najpierw fluid hydra energy potem baze i na koncu puder ./ czy jak ;p
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 17:25   #4202
bochema
Zadomowienie

GG do bochema

Jaka szkoda ze ja jeszcze nie znam kosmetykow oriflame, no ale mam okazje je w koncu poznac. we wtorek jade po swoje pierwsze zamowienie
bochema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 17:35   #4203
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
hmm...to ja chyba kupie ten fluid hydra energy i moze baze jaksie to o niej dobrze wypowie no i puder nadal nie wiem ktory ;(

sory nie zauwazylam linka do KWC dla bazy ;p

a cy moge na wymyta sore bez niczego nalozyc najpierw fluid hydra energy potem baze i na koncu puder ./ czy jak ;p
No tak, fluid Hydra Energy jak kremik normalnie po umyciu twarzy Potem baza, podklad i puder, albo sam puder A puder ja Tobie osobiscie radze ten normalizujacy prasowany choc nie wiem czy on bedzie jeszcze w promocji, bo chyba go wkrotce wycofaja
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 17:41   #4204
laza
Zakorzenienie

w 5 katalogu jest po 19,90 zł to chyba to włąśie kupię ale nie chcem po bazie podkładu bo będę wygladac jak w masce ;/ podklad i puder to nie dla mnie bo wygladam sztucznie i wszyscy sie mnie pytaja co ja sobie zrobilam ;( to w 5 katalogu będzie: fluid hydra energy= 19,90 zł baza = 14,90 zł i puder= 19,90 zł razem 54.70 zł i minus 30 % = 38,29 ;p no to mysle ze mi to starczy na dosc dlugo na ile wam starcza fluid , na ile baza a na ile puder ;p .? mylicie ze jak bede oszczednie uzywac to mi starczy do po wakacji .? uzywam 6 razy w tygodniu jak jest wiecej wolnego to w oogle nie uzywamake-upu ;p
Stary 2008-03-16, 17:44   #4205
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
w 5 katalogu jest po 19,90 zł to chyba to włąśie kupię ale nie chcem po bazie podkładu bo będę wygladac jak w masce ;/ podklad i puder to nie dla mnie bo wygladam sztucznie i wszyscy sie mnie pytaja co ja sobie zrobilam ;( to w 5 katalogu będzie: fluid hydra energy= 19,90 zł baza = 14,90 zł i puder= 19,90 zł razem 54.70 zł i minus 30 % = 38,29 ;p no to mysle ze mi to starczy na dosc dlugo na ile wam starcza fluid , na ile baza a na ile puder ;p .? mylicie ze jak bede oszczednie uzywac to mi starczy do po wakacji .? uzywam 6 razy w tygodniu jak jest wiecej wolnego to w oogle nie uzywamake-upu ;p
Fluid jest wydajny, bo jego trzeba malutko nalozyc na twarz, inaczej moze sie zwalkowac. Puder hmmm no nie wiem, wydaje mi sie, ze on jest srednio wydajny, ale ja czesto poprawiam makijaz, jak gdzies jestem w ciagu dnia.
Stary 2008-03-16, 17:48   #4206
laza
Zakorzenienie

ja poprawiam tak 2-3 razy w zaleznosci czy mi sie swieci skora czynie ;p musze go duzo nawalic zeby co pol godziny nie poprawiac;/

a co powiecie na temat pasty wybielajacej oriflame .?
Stary 2008-03-16, 18:02   #4207
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Sama nie używałam, ale słyszałam, że ładnie wybiela Też jestem własnie ciekawa tej pasty...

A ja mam pytanko o tę bransoletkę Neon's Party Czy ktoś ją kiedyś widział? Jaka jest szeroka? Czy ma ładne kolorki? I czy są rzeczywiście świecące jak neony Bardzo mi się spodobała ale nie wiem czy warto Najlepiej jakby ktoś wkleił fotki bo jak się domyślam, była już kiedyś w sprzedaży dostępna.
revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-16, 18:25   #4208
cosmo82
Rozeznanie

Cytat:

Dla mnie obie pasty Oriflame są super, przede wszystkim dlatego że nie pienią się tak mocno jak np. Blend-a-med i nie mają intensywnego "smaku" Dla niektórych to może być minusem, ale mnie właśnie dlatego odpowiadają najbardziej. I mam nadzieję, że nigdy ich nie wycofają
Stary 2008-03-16, 18:53   #4209
laza
Zakorzenienie

a ma kto zdj zebow po stosowaniu tej pasty
Stary 2008-03-16, 19:06   #4210
BRAVIA
Raczkowanie

ojeje, wykupuję chyba pół minikatalogu
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 19:10   #4211
laza
Zakorzenienie

;p a mnie sie nci nie spodobalo tylko mame chyba troszke wkurzyl ujedrniajacy balsam i nawlizajacy balsam bo 2 razy wiecej zaplacila ;p
Stary 2008-03-16, 19:17   #4212
renekmgb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renekmgb Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Możecie mi powiedzieć czy puder w kulkach (ten brązujący) Giordani Gold ma te świecące drobinki? Szukam pudru w kulkach ale każdy z nich ma te drobinki a ja ich nie lubię

Podnoszę swoje pytanie

Tak zachwalacie ten fluid hydra energy i zastanawiam się nad jego kupnem ale w katalogu jest napisane że nadaje się on do cery tłustej.
Waszym zdanie do cery suchej (bo taką mam) będzie za słaby???
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 19:27   #4213
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was wypróbowała ten nowy krem stopniowo opalający do twarzy z katalogu 4? Bo zastanawiam się nad zamówieniem...

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 19:31   #4214
laza
Zakorzenienie

hmm..a fluidu hydra energy miałam 2 próbki i jest dobry a mam ucha i wrażliwa cerę ale mam 15 lat a on jest chyba od 20 czy 25 ;/ i co teraz .?
Stary 2008-03-16, 19:32   #4215
laza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was wypróbowała ten nowy krem stopniowo opalający do twarzy z katalogu 4? Bo zastanawiam się nad zamówieniem...
właśnie chciałam go zakupić ale sama nie wiem bo nie chcem mieć buzi jak murzyn a ciała wygladajacego przy tym jak jakaś bladoszka ;p
Stary 2008-03-16, 19:38   #4216
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie chciałam go zakupić ale sama nie wiem bo nie chcem mieć buzi jak murzyn a ciała wygladajacego przy tym jak jakaś bladoszka ;p
A ja właśnie obawiam się zbyt słabego efektu - miałam takie kremy z Garniera(skóra muśnięta słońcem) i Dove(summer glow) i jak dla mnie - efekt zbyt słaby ;/

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 19:42   #4217
laza
Zakorzenienie

nie w iem;/ ja sie zawsze na twarz boje to stosowac bo m isie zdaje ze bede miec jakies plamy itede;/ uzywalam tylko dove i johnsons z brązujących ale do ciałą a mam ciemna karnację)
Stary 2008-03-16, 20:13   #4218
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renekmgb Pokaż wiadomość
Tak zachwalacie ten fluid hydra energy i zastanawiam się nad jego kupnem ale w katalogu jest napisane że nadaje się on do cery tłustej.
Waszym zdanie do cery suchej (bo taką mam) będzie za słaby???
Hmmm, wydaje mi sie, ze za slaby to chyba nie ale moze do suchej lepiej kupic krem Hydra Energy?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wilzajacy.html

A o kremie stopniowo opalajacym dziewczyny niedawno pisaly i z tego co pamietam to nie daje on mocnego efektu, wrecz ktos narzekal, ze nie widzi go wcale.
Stary 2008-03-16, 20:13   #4219
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:

a co sądzicie o bazie pod makijaż .??

rewelacyjna. nakladam na fluid hydra (ten niebieski z oriflame) a na baze podklad i puder normalizujacy w kompakcie T-balance. nie ma mowy o zadnej masce. Pracuje po 8 godzin i makijazu nie musze poprawiac. mam cere mieszana, no ale 2 razy tyle lat co ty wiec nie wiem jak to bedzie u ciebie.
dodam ze ten fluid nawilzajacy jest dla mnie lepszy niz garniera krem nawilzajacy

Mini Katalog mnie ZACHWYCIL:
i moja prośba: wklejcie zdjecia zestawu lub choc naszyjnika fioletowego Fusion
warto kupic???

Edytowane przez tabeh
Czas edycji: 2008-03-16 o 20:22 Powód: dopisek
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 20:38   #4220
laza
Zakorzenienie

hmm..ja to samo zastosuję le bez podkładu ;p
Stary 2008-03-16, 20:42   #4221
renekmgb
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź
Zastanowie się jeszcze między fluidem a kremem. Co prawda ostatnio kupiłam krem na dzień Optimals Comfort spf8 ale właśnie chciałam coś lżejszego.
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 20:59   #4222
laza
Zakorzenienie

hmm.teraz zainwestuję w buźkę i mam nadzieję, że mi to starczy do końca sierpnia mam juz tonik oriflame z róży bardzo dobry i krem ochronny no i żel kupię z AA Young dla mnie najlepszy no i włąśnie fluid, bazę i puder i będę oszczędzać i mam nadzieję że już nie wydam na buźe an igrosza do końca wakacji(no oprócz koretora bo m isię już kończy ;p)
Stary 2008-03-17, 08:41   #4223
BRAVIA
Raczkowanie

niedawno dopiero zdałam sobie sprawę, jak ważna jest nasza buzia już dzisiaj, jak bardzo ważna jest najlepsza pielegnacja. mam 21 lat, moja mama 45 i bardzo zniszczoną buzię, zawsze używała kremów typu dax, nivea...
mama mojej przyjaciółki ma 53 lata i piekną buzię, co prawda są lekkie zmarszczki ale tylko mimiczne!!!! zawsze używała kremów typu la roche possay, clinique...

jak zobaczyłam tą porażającą różnicę uznałam, że kupienie sobie effaclaru to nie był pieniądze w błoto, rzeczywiście świetny krem ( coś ponad 50 zł więc nie znowu jakis porażająco drogi jak clinique).

ale kosmetyki z oriflame i tak używam zwłaszcza kolorówkę, bo ją po prostu lubię, najważniejsza jest podstawa, czyli naprawdę dobry krem i zdrowe odżywianie

o rany,ale zrobiłam OT, ale tak mnie natchnęło
Stary 2008-03-17, 09:38   #4224
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BRAVIA Pokaż wiadomość
niedawno dopiero zdałam sobie sprawę, jak ważna jest nasza buzia już dzisiaj, jak bardzo ważna jest najlepsza pielegnacja. mam 21 lat, moja mama 45 i bardzo zniszczoną buzię, zawsze używała kremów typu dax, nivea...
mama mojej przyjaciółki ma 53 lata i piekną buzię, co prawda są lekkie zmarszczki ale tylko mimiczne!!!! zawsze używała kremów typu la roche possay, clinique...

jak zobaczyłam tą porażającą różnicę uznałam, że kupienie sobie effaclaru to nie był pieniądze w błoto, rzeczywiście świetny krem ( coś ponad 50 zł więc nie znowu jakis porażająco drogi jak clinique).

ale kosmetyki z oriflame i tak używam zwłaszcza kolorówkę, bo ją po prostu lubię, najważniejsza jest podstawa, czyli naprawdę dobry krem i zdrowe odżywianie

o rany,ale zrobiłam OT, ale tak mnie natchnęło
Masz rację
Ale nie zawsze droższe, znaczy lepsze
Moja mama zaczęła dbać o buźkę bardzo wcześnie i karmiła cerę jakimiś kremami z wyciągami roślinnymi (wcale nie były drogie podobno), a teraz używa średniej,albo niższej półki (bardzo różnie - l'oreal, oriflame, AA, kolastyna). Była osobą palącą, a ma bardzo ładną cerę, jak na swój wiek
Bardzo ważne jest oczyszczanie (codzienny demakijaż - zawsze mamę wyzywam jak chce się położyć spać bez zmycia tapety:P ) i odżywianie - maseczki raz na jakiś czas I oczywiście dieta

Także można mieć piękną cerę bez wydawania kupy pieniędzy na kosmetyki, ale przyznam, że od czasu do czasu warto się spłukać

Poza tym to też jest kwestia indywidualna, więc trudno porównywać.

A żeby nie było OT - dziś zamówiłam z tego mini-katalogu Całą serię arktyczną i pędzle
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 10:19   #4225
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rosiczka_Przeżuwacz Pokaż wiadomość
Tylko,ze to było moje pierwsze zamówienie i chciała żebym miala te 100 PP. Tak jakoś dziwnie się złożyło,ze nie miała za bardzo zamówień zeby mi dołożyć... heh...podejrzane, no ale co zrobię...
Ja rozumiem ze chciala zebys miala 100 pp ale mogla w takiej sytuacji do Ciebie zadzwonic i Ty bys sobie wybrala cos co chcesz albo cos co wiesz ze sprzedasz. Wydaje mi sie ze bala sie ze nic juz sobie nie dolozysz i wolala zadecydowac za Ciebie!

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Można sprawdzić wcześniej (Biznes > Raporty > Produkty niedostępne), żeby np. uprzedzić klientki o brakach, ale informacja o braku danego produktu pojawia się właśnie przy zamówieniu, w jednym z kroków potwierdzających
Niestety w tych raportach nie zawsze sa wszystkie braki. Dlatego najlepiej to sprawdzac w drugim kroku zamowienia...

Cytat:
Napisane przez BRAVIA Pokaż wiadomość
A ja Ci powiem ze o wszystkim i tak decyduja geny i tryb zycia odzywiania sie itp. Moja mama ma 55 lat, zawsze uzywala tylko kremu nivea, nie uzywala kremow z filtrami a cere ma taka ze moglaby spokojnie reklamowac jakis cudowny specyfik odmladzajacy.
Stary 2008-03-17, 10:31   #4226
BRAVIA
Raczkowanie

oczywiście masz rację, geny odgrywają tu baaardzo ważną rolę, niestety my same niejednokrotnie niszczymy naszą buzię wizytami na solarium, zanieczyszczonym środowiskiem i możemu sobie pomagać stosując profesjonalne kosmetyki, które niejednokrotnie działają lepiej, najwięcej zaufania mam do produktów aptecznych.
wiele kosmetyków oriflame dorównuje kosmetykom z tej "sredniej półki", a sa i perełki ze szytow jednak zawsze pamiętajmy, że inwestując w kosmetyki inwestujemy w nasz wygląd za 10 lat
Stary 2008-03-17, 11:41   #4227
kagwi
Raczkowanie

Cytat:
...
to w 5 katalogu będzie: fluid hydra energy= 19,90 zł baza = 14,90 zł i puder= 19,90 zł razem 54.70 zł i minus 30 % = 38,29 ;p no to mysle ze mi to starczy na dosc dlugo
...
Nie zdziw się, jak zapłacisz 42,08 zł

A kto mi podpowie który z trzech dużych pędzli z minikatalogu warto kupić?
kagwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 11:49   #4228
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Czy z tego mini katalogu można zamawiać tylko przez internet czy w filii także można?? I trzeba płacić 5 zl jak się weźmie tak poza zamówieniem z bieżącego katalogu??Oczywiście jak się nie zrobiło 100 pp??

Czy ktoś wie??
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 14:38   #4229
justysiek
Zadomowienie

Moja Mama jest osoba palaca, nie prowadzi zdrowego trybu zycia, z reguly nie zmywa makijazu (wstyd przyznac!) i w nim spi, no i uzywa niewielu kosmetykow, ma 60 lat, a nie wyglada absolutnie na tyle, lecz duzo mlodziej. Tak samo moja Babcia. Wiec to chyba jednak geny

Cytat:
Napisane przez kagwi Pokaż wiadomość
A kto mi podpowie który z trzech dużych pędzli z minikatalogu warto kupić?
Polecam ten "duzy do makijazu" (str. 8 po prawej), uzywam go do kulek brazujacych konkurencji. On jest taki lekko splaszczony, jestem z niego bardzo zadowolona.

Acha, moja Mama ma ten Giordani Gold, skladany, chowa sie go fajnie do etui, ale on jest bardzo miekki, bo ten duzy, opisany powyzej, jest "twardszy", wlosie sie tak nie ugina.
Stary 2008-03-17, 15:28   #4230
Ines-ka
Zakorzenienie

Ale to jest tak samo jak np. z wagą i tuszą.
50% to geny, reszta zdrowe nawyki.
Mamy wpływ na nasz wygląd za kilkanaście lat.

A ja nie polecam pędzli z Ori. Są ze sztucznego włosia, które po 2 miesiącach jest pełne bakterii. W Rossmanie można kupić naturalne pędzle za kilkanaście złotych. Ten z nowej serii chyba jest naturalny?
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości