Wszystko o Oriflame - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-31, 15:25   #571
Ines-ka
Zakorzenienie

Dot.: nowości Oriflame cz. II

Tego z GG i tak wystarcza na dłuuuugo. A po zużyciu można zdjąć gąbeczkę i ją umyć, wsypać do środka inny np. rozkruszony róż i wsio.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 15:33   #572
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Tego z GG i tak wystarcza na dłuuuugo. A po zużyciu można zdjąć gąbeczkę i ją umyć, wsypać do środka inny np. rozkruszony róż i wsio.
O tym to nie pomyślałam
Może faktycznie lepiej go wziąć... Tylko się boję, że może nie przyjśc bo to oferta do wyczerpania, z Avonu mi tak często nie przychodziły kosmetyki
Stary 2007-07-31, 15:42   #573
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
O tym to nie pomyślałam
Może faktycznie lepiej go wziąć... Tylko się boję, że może nie przyjśc bo to oferta do wyczerpania, z Avonu mi tak często nie przychodziły kosmetyki
Kiedyś też był w takiej ofercie, kosztował coś ok. 25 zł. To z zeszłoroczno wiosennej limitowanki GG. Róże Visions będą w stałej ofercie.
Ja dumam nad tym drugim odcieniem.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 16:11   #574
Hosenka*
Zakorzenienie

ja już zlożyłam zamówienie u konsultantki z tego obecnego katalogu:

1. krem do stóp antyperspiracyjny (dla mamy)
2. lakier St.Germain
3. żel morela + biała herbata
i mam nadzieje ze przyjdzie korektor pod oczy który zamawiałamw poprzednim katalogu ale brakło

miałam chrapke na piankę rózowa, ale poczekam na następną promocję - mam jeszcze żel Miraculum Hydra Therapy i cały oliwkowy Ziaji

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 16:18   #575
asienka.tunia
Przyczajenie

GG do asienka.tunia

Dzięki za katalog 12 Słonik. Nie było mnie chwilę a tu już zdjęcia
asienka.tunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 16:46   #576
lipciaa
Raczkowanie

Powróciłam xD
Dzięki wielkie Słoniku za katalog nawet ciekawy, ale zmartwił mnie brak wód bahia chciałam sobie zrobić mały zapas póki jestem przy $$ a tu zonk ;P

Mam maly dylemat... bo w kat. 11 jest woga miss O w promocji i nie wiem czy sobie ją zamówić, czy poczekać na te wody z visions... wąchała ktras z was te próbki...?
Mam jeszcze pytanie dotyczące tych nowych kredek? może mi któras z was coś o nich napisać?

pozdrawiam
lipciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 17:15   #577
Astra
Rozeznanie

Niee no ja mam dosyc Znowu nikt nic nie chce wziasc z katalogu Czlowiek sie nastawi pozytywnie i wgole a tu kolejna porazka, i tak od roku Sorry ale musialam sie wyzalic

Astra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 17:44   #578
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez Astra Pokaż wiadomość
Niee no ja mam dosyc Znowu nikt nic nie chce wziasc z katalogu Czlowiek sie nastawi pozytywnie i wgole a tu kolejna porazka, i tak od roku Sorry ale musialam sie wyzalic
Ech nie martw się, mam tak samo. Ciągle słyszę, że Avon tańszy(?), że w sklepach tyle fajnych kosmetyków(to fakt), itd. Jestem konsultantką samą dla siebie, ale to średnio opłacalnybiznes w takim wypadku...
Stary 2007-07-31, 17:47   #579
isa666
Zakorzenienie

Ostatnio gadałam z koleżanką, ktora jest konsultantką Ori i też narzekała, że ludzie wolą Avon bo tańszy itp.
A ja muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o Ori to jakoś bardziej mi przypasowały kosmetyki do twarzy, z Avonu zaś żele pod prysznic i błyszczyki
Wcale nie uważam, że Avon taki tańszy, w obydwu markach są i droższe i tańsze kosmetyki
Stary 2007-07-31, 17:52   #580
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ostatnio gadałam z koleżanką, ktora jest konsultantką Ori i też narzekała, że ludzie wolą Avon bo tańszy itp.
A ja muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o Ori to jakoś bardziej mi przypasowały kosmetyki do twarzy, z Avonu zaś żele pod prysznic i błyszczyki
Wcale nie uważam, że Avon taki tańszy, w obydwu markach są i droższe i tańsze kosmetyki
No właśnie , z tymi rzekomymi niskimi cenami w Avonie to jakis stereotyp chyba. Chociaż jak byłam konsultantką Avonu to nie miałam problemów ze zbieraniem zamówień... A "metody pracy" mam podobne. Więc o co z tym chodzi
A jedyne zamówienie, które zebrałam w tym katalogu w Ori (kredka do powiek, dla mamy) od dziś jest u mnie w brakach. Drugiego dnia obowiązywania katalogu. Co oni 10 tych kredek wyprodukowali??? Porażka
Stary 2007-07-31, 18:00   #581
anetka_m
Zadomowienie

Ogólnie Oriflame nie chce nam isc na reke Opłaty detaliczne, za wysyłkę... Gdyby choc liczyli te pp za np. próbki, torebki do pakowania czy inne gadzety już by było lepiej. Ja mam porównanie z Avonu, bo w obu jestem konsultantka i na prawdę z Avonu co katalog składam zamowienia na 300-400 zł, a z Ori już kilka katalogów ominełam i pewnie niebawem bede musiała kolejną opłatę członkowska uiszczac Porażka totalna...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-31, 18:02   #582
słonik
Zakorzenienie

Nie ma za co Dziewczyny
Mnie katalog się średnio podoba szczerze powiedziawszy
Nowe wody są bardzo przyjemne, na pewno się na którąś skuszę
Podoba mi się brelok do telefonu
Na pewno kupię balsam po goleniu dla TŻ..
Poza tym MOŻE wybiorę coś z serii bahia
No i to by było na tyle
Zaciekawiły mnie również nowe balsamy, ale raczej poczekam na opinie - najpierw muszę wykończyć to, co mam
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 18:49   #583
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ja już zlożyłam zamówienie u konsultantki z tego obecnego katalogu:

1. krem do stóp antyperspiracyjny (dla mamy)
2. lakier St.Germain
3. żel morela + biała herbata
i mam nadzieje ze przyjdzie korektor pod oczy który zamawiałamw poprzednim katalogu ale brakło

miałam chrapke na piankę rózowa, ale poczekam na następną promocję - mam jeszcze żel Miraculum Hydra Therapy i cały oliwkowy Ziaji
a z tego następnego katalogu, którego fotki wkleiła słonik, skusze sie pewnie na kuleczki rozświetlejace różowe

Instagram

Stary 2007-07-31, 18:56   #584
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

A mnie baaardzo zainteresował ten puder z GG razem z pędzelkiem. Tani nie jest, ale cóż. Dobrze że 9 sierpnia mam szkolenie z nowościami z 11 i 12, wszystko sobie pooglądam
Stary 2007-08-01, 11:20   #585
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anetka832 Pokaż wiadomość
No właśnie , z tymi rzekomymi niskimi cenami w Avonie to jakis stereotyp chyba. Chociaż jak byłam konsultantką Avonu to nie miałam problemów ze zbieraniem zamówień... A "metody pracy" mam podobne. Więc o co z tym chodzi
A jedyne zamówienie, które zebrałam w tym katalogu w Ori (kredka do powiek, dla mamy) od dziś jest u mnie w brakach. Drugiego dnia obowiązywania katalogu. Co oni 10 tych kredek wyprodukowali??? Porażka
Ja tak od kilku lat porownuje katalogi Avonu i Oriflame (choc ostatnie kilka miesiecy mialam mala przerwe) i choc jesli chodzi o makijaz i perfumy to ceny obie firmy maja podobne, tak z pielegnacja jest roznie...przynajmniej tak mi sie wydaje
Np. w Oriflame balsam tonujacy 200 ml kosztuje 10,90 w promocji, w Avonie doplacajac zlotowke dostaje sie 400 ml
Albo maseczki do twarzy, nie schodza ponizej 10 zl, a pojemnosc to 50 ml Czy mleczko 150 ml za 16,90 zl, w Avonie za nizsza cene mozna kuppic i mleczko i krem. Produkty do oczyszcania w Ori kosztuja ponad 20 zlotych, np. pianka Comfort --- 23,90 w promocji, w Avonie to nie do pomyslenia Albo ta seria dla mlodej skory, w Ori niemalze wszystko w promocji 16,90 za sztuke, w Avonie przy dobrej promocji mozna doplacic zlotowke czy dwie i miec dwa produkty
Mozna by tak wymieniac i wymieniac....moim zdaniem te 'tansze' produkty Ori sprzedaje w wyzszych cenach i ta roznica przy przegladaniu katalogow jest naprawde rzucajca sie w oczy

A ja teraz dzieki uprzejmosci Bravii czekam na zmowienie z katalogu 11I juz kilka rzeczy wpadlo mi w oczy z 12-stki.

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 11:29   #586
pink69
Zakorzenienie

Ptaszysko: ceny cenami,ale liczy sie przecież jakość.W wielu kremach Avony widziałam alkohol.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 11:46   #587
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Ptaszysko: ceny cenami,ale liczy sie przecież jakość.W wielu kremach Avony widziałam alkohol.
Ja nie bronie Avonu, bo maja troche bubli, ale maja tez troche dobrych produktow, ktore sa o niebo tansze niz w Ori

Ale ja czuje sie dziwnie, gdy dostaje maseczke za 14 zl, ktora jest mini: tylko 50 ml za ta cene w drogeriach sa maseczki lepsze jakosciowo i o wiekszej pojemnosci i chyba to odstrasza czesc klienetow od Ori.

Kiedys pomagalam kolezance-konsultantce Oriflame i rozdawalam katalogi wsrod kolezanek, takich ktore nie oszczedzaja na kosmetykach i na przestrzeni pol roku tylko jedna, doslownie ejdna zlozyla zamowienie na 50 zl Wszystkie zgodnie argumentowaly,ze wola pojsc do drogerii . Cos w tym jest

Ponadto pamietam,ze jak ja pare lat wstecz zamwialam kosmetyki Oriflame, to bardzo rzadko je dostawalam (chodzi mi o te w promocyjnych cenach), bo one mialy adnotacje ' liczba produktow w cenie promocyjnej ograniczona' . Dochodzilo do takich absurdow,ze zamawiajac co miesiac, dostawalam kosmetyki z co trzeciego, czwartego zamowienia...ehhh to tez zniechecalo czlowieka
Teraz widze to sie zmienilo na plusFajnie
Ale kiedys to byla chyba zmora konsultantek.

Stary 2007-08-01, 11:49   #588
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
no własnie w moim przypadku kosmetyki Avonu sa tańsze i lepsze Zawiodłam sie na niewielu (np. nie podeszły mi wszelkie kulki, czy tusze (oprócz stylisty), lakiery wolno schną) a za to z wielu jestem zadowolona. Czego nietstey nie moge powiedziec o Oriflame
Z tego co pamietam to miałam:

maseczkę z mlekiem i miodem - po 1 uzyciu poszła na Targowisko
krem do ciała milk&honey gold - okropieństwo, brzydki zapach i słabe działanie
dwukolorowy korektor Tea Tree - nie maskował, nie leczył
dezodorant Freya - z katalogu spodobał mis ie zapach wody Freya wiec wziełam dezodorant - zapach mdły, intensywny, zupełnie nei to co w katalogu
kulka Exotic - zero ochrony, zostawiał slady
cienie Walnut Pearls - słaby kolor, niemal niewidoczne na oku, nie spodobały mi się, mimo iż lubię taką tonację
puder flawless - słabo matuje
nowe róze Visions - ładne, ale podrażniają mi skórę - czuje pieczenie
balsam do ust aloesowy - balsam? kpina - twarde toto, jak sie udało nanieść na usta, to na zimie sztywniało spowrotem na ustach, bleh
lakiery Visions - długo schną i sa miękkie - jeszcze kilka dni po malowaniu ogłam odciskać paznokcie
cienie Visions (te co kiedys były) - twarde, prawie neiwidoczne, mało trwałe
balsam do ust SPA - baaardzo kiepskie nawilżenie, usta stały sie wręcz suche i ściągnięte...

coś tam jeszcze miałam ale nie pamietam już

za to zadowolona byłam z niewielu produktów:
- kulki brązujące GG
- krem do rak i paznokci ale w poprzednim opakowaniu, ten w nowym miałam i jest do
- korektor pod oczy flawless

i to tyle

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2007-08-01 o 14:04
Stary 2007-08-01, 13:57   #589
lafaza
Raczkowanie

ja tam nie narzekam na jakość produktów oriflame .
z avonu tez zamawiam ale czesto dostaje uczulenia np szmapon . odzywka czy te spraye perfumowane ..... okropienstwo
z ori uczulenia nigdy nie mialam
lafaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 14:18   #590
justysiek
Zadomowienie

W sumie w moim otoczeniu tez zauwazylam, ze kolezanki wola z Avonu zamawiac niz z Oriflame'u, sama nie wiem w sumie dlaczego, ale wyglada na to, ze uznaja Avon za tanszy i ciekawszy, ale np. moja konsultantka Oriflame w ogole nie ma innej pracy, zyje tylko i wylacznie z Oriflame'u, ma ogromne zamowienia i bardzo duzo klientow, przynajmniej z 50 osob z tego co wiem i to takich, co na duze kwoty zamawiaja. Sama bym zostala konsultantka w obu firmach, ale jak juz pisalam wyzej - moje kolezanki prawie nic nie kupuja, wiec nie mialabym chetnych i musialabym brac tylko dla siebie i Mamy.
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 16:38   #591
Elwinga
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Kiedyś też był w takiej ofercie, kosztował coś ok. 25 zł. To z zeszłoroczno wiosennej limitowanki GG. Róże Visions będą w stałej ofercie.
Ja dumam nad tym drugim odcieniem.
Ten róż był już w ubiegłorocznej letniej wyprzedaży. Wiem, bo wtedy go kupiłam. Chyba nawet recenzowałam na KWC.

Z aktualnego katalogu (11) wzięłam sobie lakier do paznokci w odcieniu Gold Rush, płyn morelowy do kąpieli i szampon żurawinowy. Szampony to jedyna rzecz, którą mogę bezkarnie magazynować, skoro włosy myję codziennie.
Elwinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 17:03   #592
lafaza
Raczkowanie

Czy stosował ktoś zel oczyszczająco tonizujący Tea Tree. ???? bo potrzebuje coś do oczyszczania twarzy a tego jescze nie miałam . Jak myślicie?
Stary 2007-08-01, 17:21   #593
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez lafaza Pokaż wiadomość
Czy stosował ktoś zel oczyszczająco tonizujący Tea Tree. ???? bo potrzebuje coś do oczyszczania twarzy a tego jescze nie miałam . Jak myślicie?
Ja miałam tę starą wersję, chociaż myślę że nie różnią się od siebie zbytnio. A ta stara wersja była średnia-ot przeciętny żel, wydajny, o specyficznym zapachu, mojej tłustej cery nie wysuszał ani nie ściągał( ale mało który żel mnie wysusza), oczyszczał ok, chociaż wypryskom nie zapobiegał. Standard.
Stary 2007-08-01, 17:53   #594
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Używam tej nowej wersji. Jest bardzo wydajny. Jedna kropelka wystarczy gęsty [dla mnie plus!], nie wysusza [tak jak pisała moja poprzedniczka], zapach ma dość intensywny. Podobny do dentoseptu ogólnie to jestem zadowolona Myślę, że warto spróbować.

Chciałam dodać, że strasznie spodobał mi się ten róż Vision Róże w kamieniu nie dawały takiego efektu jak ten [mam peach i spicy]. Przez Ori zaczęłam się bardziej malować Bez bazy, podkładu adaptacyjnego, różu Vision nie wychodzę
Odebrałam dziś paczkę. Wzięłam sobie szampon i odżywkę wygładzającą. Ciekawe jakie mają działanie. I wzięłam pomadkę Plump&Gloss, chociaż dużo osób na nią narzeka. Mam kolor Pout i jest super zjadłam w niej obiad i niewiele się zjadło. Może to zależy jak kto lubi. Mnie się jak narzie spodobała.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub

Edytowane przez zabula87
Czas edycji: 2007-08-01 o 18:46 Powód: dodanie tekstu
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 18:34   #595
lafaza
Raczkowanie

a to sprobuje jak nie wysusza skory to zamawiam
Stary 2007-08-01, 19:11   #596
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
W sumie w moim otoczeniu tez zauwazylam, ze kolezanki wola z Avonu zamawiac niz z Oriflame'u, sama nie wiem w sumie dlaczego, ale wyglada na to, ze uznaja Avon za tanszy i ciekawszy, ale np. moja konsultantka Oriflame w ogole nie ma innej pracy, zyje tylko i wylacznie z Oriflame'u, ma ogromne zamowienia i bardzo duzo klientow, przynajmniej z 50 osob z tego co wiem i to takich, co na duze kwoty zamawiaja. Sama bym zostala konsultantka w obu firmach, ale jak juz pisalam wyzej - moje kolezanki prawie nic nie kupuja, wiec nie mialabym chetnych i musialabym brac tylko dla siebie i Mamy.
Avon kazdy produkt potrafi sprzedacTo jakis zestawik, to jakas promocjaNo i non stop nowosci, po kilkanascie w jednym katalogu --- widac ruch w katalogach
W Oriflame tego brak, ja przynajmniej tego nie widze
Brak dynamizmu, a przynajmniej nie tak duzy jak u konkurencji.

A co do malarskich rozy, naprawde sa swietne---efekt po stokroc lepszy od tradycyjnego rozu
Za to zawiodlam sie na maseczce z melkiem i miodem, nie dosc ze miniaturowa pojemnosc, to jeszcze slabe dzialanie i okropny zapach---mialy byc mleczko i miod,a tu nici

Stary 2007-08-01, 19:16   #597
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
oj ja go wręcz ubóstwiam. Ma cudowny zapaszek , super oczyszcza i dodatkowo jest bardzo bardzo wydajny ( 1 butelka starcza na jakieś 2 miesiące codziennego stosowania rano i wieczorem) Na prawde polecam tym bardziej ze jest teraz w promocji

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-01, 20:07   #598
BRAVIA
Raczkowanie

z kilkoma ocenami produktów się nie zgodzę.

-puder flawless bardzo dobrze matuje moją skorę ktora z natury lubi płatać psikusy więc się przetłuszcza, a ten puder zapewnia mi mat na kilka dobrych godzin
-lakiery visions- baardzo szybko schną, najszybciej ze wszystkich lakierów. dzisiaj malowałam paznokcie w drodze do pracy w samochodzie, w ciągu około 10 minut nałożyłam dwie warstwy a jak weszłam do biura były już suchutkie i twarde, nie mam żadnego draśniecia na nich, jedyny minus tych lakierów ze mają krótki zywot (okolo 2 dni) i że pędzelek jest za krótki

ale za to wsciekłam się dzisiaj jak odebrałam zamówienie i róż z aplikatorem z giordani był wtraźnie uzywany, opakowanie było pomięte, zerwane było zabezpieczenie zeby się pyłek nie wysypywał, poza tym pełno rozu bylo rozsypanego po pudełeczku. szkoda ze zorientowałam się dopiero w domu, będę musiała iść jutro z reklamacją, szok że takie coś co ktoś zwrocił wciskają innym do zamówienia.
takie coś jest niedopuszczalne.
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 22:12   #599
rzyrafka
Zakorzenienie

z 11 ciekawa jestem:
nowych zapachów
tego czegoś niebieskiego pod oczy z Optimals
balsamów owockowych- dobrze że jeszcze żeli nie kupiłam, będę czekać na promocje kompletów
i serii aloesowej, zwłaszcza żelu do mycia- winogronowy był fajny sle juz się kończy
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 22:43   #600
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Chciałam dodać, że strasznie spodobał mi się ten róż Vision Róże w kamieniu nie dawały takiego efektu jak ten [mam peach i spicy]. Przez Ori zaczęłam się bardziej malować Bez bazy, podkładu adaptacyjnego, różu Vision nie wychodzę

Zabula, czy uzywasz tego różu malarskiego na podkład i puder? bo czytalam w poprzednich postach ze sie wałkuje i dlatego odradzilam klientce, a teraz nie wiem czy dobrze...

Edytowane przez tabeh
Czas edycji: 2007-08-01 o 22:45 Powód: błąd
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości