Wszystko o Oriflame - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-13, 15:26   #1231
mycha555
Raczkowanie

Dot.: nowości Oriflame cz. II

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
winogrona zapychają, a już najbardziej żel do mycia
zuzywam teraz krem na dzien jako balsam do ciała i jeszcze śmierdząca maseczka mi została..
Ja mam tą maseczkę i mi się podoba jej zapach i nie zapycha mnie
Kumpela ma krem z tego i bardzo sobie go chwali. To zależy od rodzaju buzki i gustu

Zakochana

mycha555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 15:34   #1232
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A ja właśnie złożyłam zamówienie i już kolejny katalog nie ma Gloss Boostera Black Currant. Ręce opadają, bo ja już nie wiem tłumaczyć klientkom jak go nie ma, jak w katalogu cały czas jest

Pozdrawiam!

Wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują, że w tym zamówieniu wreszcie te błyszczyki dostanę Czy tak będzie w istocie, zobaczę jutro odbierając zamówienie.

Przez ostatnie katalogi nic dla siebie nie zamawiałam, bo jakoś nic szczególnie nie wpadło mi w oko. W tym nowym chyba skuszę się tylko na peeling do rąk. Te nowe propozycje makijażu nie wyglądają dla mnie zbyt atrakcyjnie. Ani modelkom nie pasują, ani nic w nich nowatorskiego. A ta kredka/cień w sztyfcie przypomina mi dosyć tłustą Illuminate Eye Crayon. Poza tym jak to później ostrzyć, bo wiadomo, że czubek szybko się zetrze

Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 16:03   #1233
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Co jest najśmieszniejsze to, że zamówili podobno 2mil. tuszy Wonder i będą stale dostarczać do magazynów, a ja chciałam wczoraj złożyć zamówienie na oddział w Chorzowie i co? tuszy Wonder-czarny nie ma, są w brakach:| wr.
Bajki.

Z 14 zainteresiły mnie tylko
fiolety z limitowanki GG
etui na szminkę
róże w musie ParisParis
peeling do rąk

Ma któraś z was Twilight i Sunset (Bahia) na zbyciu? Przygarnę (tzn. wymienię) każde ilości.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 16:40   #1234
słonik
Zakorzenienie

Ines-ko : Mam Bahia sunset na zbyciu
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 18:56   #1235
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Bajki.

Z 14 zainteresiły mnie tylko
fiolety z limitowanki GG
etui na szminkę
róże w musie ParisParis
peeling do rąk

Ma któraś z was Twilight i Sunset (Bahia) na zbyciu? Przygarnę (tzn. wymienię) każde ilości.
etui na szminke możesz kupić za 3,50 w sklepikach z różnymi duperelkami typu 'wszystko po 4 zł' widziałam o wiele ładniejsze od tego z katalogu, w domu mam też kilka ale i tak nie uzywam

Anahstasio, mi też się te makijaże z 14 zupełnie nie podobaja jakies takie sztuczne na maksa.
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 18:58   #1236
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Czyli jednak In Tune jest zapachem unisex... Nie sądzę aby taka uniwersalność mu na dobre wyszła a juz tak się cieszyłam,ze jakiś świeży zapach wchodzi i do tego fajnie zaprezentowany

Dołączam się do prośby jednej z dziewczyn o opinie na temat kremu miodowego do twarzy. Przeglądałam jego skład i nie zauważyłam mojego wroga (Isopropyl Myristate), więc mnie kusi. Na winogronowego tez miałam chrapkę,ale doczytałam,ze ma w składzie w/w zapychacz, więc go sobie odpuszczę.

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 19:01   #1237
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
etui na szminke możesz kupić za 3,50 w sklepikach z różnymi duperelkami typu 'wszystko po 4 zł' widziałam o wiele ładniejsze od tego z katalogu, w domu mam też kilka ale i tak nie uzywam
Niezłe mają przebicie.
Stary 2007-09-13, 19:44   #1238
BRAVIA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Niezłe mają przebicie.
no dokładnie, ja nieraz takie dostaję w zwykłym sklepiku drogeryjnym całkowicie gratis do jakiejś szmineczki wcale nie z najwyższej półki.

i te 2 miliony tuszy też były dla mnie tylko bujdą nie wierzę takim ludziom
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 20:15   #1239
justyssa
Raczkowanie

GG do justyssa

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A ta kredka/cień w sztyfcie przypomina mi dosyć tłustą Illuminate Eye Crayon. Poza tym jak to później ostrzyć, bo wiadomo, że czubek szybko się zetrze

kosmetyczka na szkoleniu mowila ze to cos nie uzywa sie prostopadle tylko tak po skosie. wtedy sie nie zetrze czubek.
justyssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 12:05   #1240
loverek
Raczkowanie

co sadzicie o tuszu wonder? przed chwila go dostalam, mam posklejane rzesy niczym tuszem za 4 zl :/ ale sie wscieklam. A czy wam tez zdarzylo sie kupic puder prasowany i kolory sie roznia niz w katalogu? ten light/medium jest prawie bialy:/ i te cienie forever malutkie takie i juz wiem ze wydalam 120 zl na marne a kupilam palete do makijazu udalo mi sie zobaczyc na stronce promocje polecam
loverek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 12:18   #1241
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverek Pokaż wiadomość
co sadzicie o tuszu wonder? przed chwila go dostalam, mam posklejane rzesy niczym tuszem za 4 zl :/ ale sie wscieklam. A czy wam tez zdarzylo sie kupic puder prasowany i kolory sie roznia niz w katalogu? ten light/medium jest prawie bialy:/ i te cienie forever malutkie takie i juz wiem ze wydalam 120 zl na marne a kupilam palete do makijazu udalo mi sie zobaczyc na stronce promocje polecam
ja z tuszu jestem zadowolona. mi nie skleja rzęs. wg mnie każdą szczoteczką trzeba się nauczyć malowac i tyle, a tusz jest bardzo dobry.
jeśli chodzi o puder - na twarzy nieco ciemnieje i stapia się ze skórą.
a cienie forever.... no cóż.. czy naprawde potrzebujesz wiekszych? przeciez to nie błyszczyk.. poza tym są one naprawde swietnej jakosci i nie trzeba robic poprawek.. wiec czy naprawde zmarnowałas te pieniądze? poużywaj a dopiero po jakims czasie zacznij oceniac i mówic ze wszsytko jest takie złe...

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 12:28   #1242
loverek
Raczkowanie

to fakt juz musze zmienic zdanie tusz moze byc nie mam co prawda firanek rzes ale takei dziwne mam te rzesy no nie wiem jak to nazwac no nic a co do cieni to fakt nie sa potrzebne wieksze ale zle sie mi rozporowadza taki cien z aplikatorem. za to paletka jest swietna ma czarnu cien i 2 super roze a puder no mam nadzieje ze mi sie stopi ze skora a nie bede wygladala jakbym byla posypana maka szkoda tylko ze taka mala paczuszka byla 2 cienie forever, tusz, puder, blyszczyk mietowy, paletka i szamopn z wanilia ktory jednak waniliowo nie pachnie zamawiam tylko dla siebie, i szkoda ze nie mozna np wywalic tych 2 katalogow po zlotowke w sumie zadne pieniadze ale po co mi az 3 katalogi dla samej siebie
Stary 2007-09-14, 12:33   #1243
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

da sie chyba wywalic katalogi - dziewczyny tak pisaly..i kiedys sama sprawdzalam, ale teraz biore dodatkowo katalogi -dla kolezanek

a co to za paletka z promocji? ile za nia dalas i czy jest jeszcze moze dostepna?

ja tez mam nowy tusz jego szczoteczka niezmiernie kojarzy mi sie z (UWAGA UWAGA ) gasieniczka :P troche trudno mi sie do niej bylo przekonac bo jest ruchliwa i miekka..troszke sobie posklejalam rzes ale nie tak bardz - zawsze tak mam jak uzywam nowych tuszy - nie potrafie sie nimi poslugiwac..a raczej posluguje sie nieporadnie :P

CO do efektu to przypomina mi troszke efekt wydluzajaco podkrecajacego tuszu oriflame ktory juz wycofali (katalog lub 2 temu )..tamta szczoteczka byla sztywna i wieksza

zobaczymy jak mi sie dalej bedzie go uzywalo
Stary 2007-09-14, 12:35   #1244
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
i szkoda ze nie mozna np wywalic tych 2 katalogow po zlotowke w sumie zadne pieniadze ale po co mi az 3 katalogi dla samej siebie
Oczywiście, że można, ja zawsze je wywalam.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 12:46   #1245
loverek
Raczkowanie

tak tylko ze na tej pierwszej stronie jak zamawiam to nie ma w ogole ich , jest tylko to co sama wpisalam, wiem ze sie dawalo ale ten ich stystem to szwankuje czesto. No niewazne. co do paletki to kosztowala 40 zl...byla w promocji w sensie na tej stronce co macie wlasne zamowienia z boku po prawej wyskakuje taki pasek z kosmetykami, tam czesto sa jakies stare kolorowki albo cos z obecnego katalogu. Jesli bede zamawiac cos jeszcze z 13 to zamowie jeszcze jedna sobie a co podaje kod 2330

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-14, 13:25   #1246
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Oczywiście, że można, ja zawsze je wywalam.
Ale gdzie wywalałaś?do kosza?nie rozumiem
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 13:37   #1247
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek12345 Pokaż wiadomość
Usuwam je podczas składania zamówienia przez internet Dodają się one jako serwis klubowy czy coś takiego, a jak jest to moje kolejne zamówienie z katalogu, to są zbędne, więc usuwam.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 14:50   #1248
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Usuwam je podczas składania zamówienia przez internet Dodają się one jako serwis klubowy czy coś takiego, a jak jest to moje kolejne zamówienie z katalogu, to są zbędne, więc usuwam.
Ahajuż rozumiem Dzieki
Stary 2007-09-14, 18:02   #1249
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek12345 Pokaż wiadomość
podczas składania zamówienia przez Internet trzeba wejsc w "zobacz oczekujące" i tam zaznaczyc aby usunąć.
ja tez zawsze usuwam, w biurze regionalnym mam duzo taniej
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-14, 19:17   #1250
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabeh Pokaż wiadomość
podczas składania zamówienia przez Internet trzeba wejsc w "zobacz oczekujące" i tam zaznaczyc aby usunąć.
ja tez zawsze usuwam, w biurze regionalnym mam duzo taniej
Dziekuje
Stary 2007-09-14, 20:17   #1251
Bunia's
Rozeznanie

Jaka jest wasza opinia na temat mydełka - limonka i imbir, lub mango i yogurt ?... a tak wogole, to one sa pod prysznic. co nie?...nie da rąk ?:P
Bunia's jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 20:26   #1252
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bunia's Pokaż wiadomość
Jaka jest wasza opinia na temat mydełka - limonka i imbir, lub mango i yogurt ?... a tak wogole, to one sa pod prysznic. co nie?...nie da rąk ?:P
Miałam mango i jogurt. Nie wyobrażam sobie myć się codziennie mydłem pod prysznicem. Ładnie pachnie, jest kremowe. Jako mydło do rąk b. fajne. Pewnie do niego wrócę, a poszło w 2-3 miesiące.
Stary 2007-09-14, 20:47   #1253
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
co sadzicie o tuszu wonder? przed chwila go dostalam, mam posklejane rzesy niczym tuszem za 4 zl :/ ale sie wscieklam.
Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
ja z tuszu jestem zadowolona. mi nie skleja rzęs. wg mnie każdą szczoteczką trzeba się nauczyć malowac i tyle, a tusz jest bardzo dobry.
Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
ja tez mam nowy tusz jego szczoteczka niezmiernie kojarzy mi sie z (UWAGA UWAGA ) gasieniczka :P troche trudno mi sie do niej bylo przekonac bo jest ruchliwa i miekka..troszke sobie posklejalam rzes ale nie tak bardz - zawsze tak mam jak uzywam nowych tuszy - nie potrafie sie nimi poslugiwac..a raczej posluguje sie nieporadnie :P

CO do efektu to przypomina mi troszke efekt wydluzajaco podkrecajacego tuszu oriflame ktory juz wycofali (katalog lub 2 temu )..tamta szczoteczka byla sztywna i wieksza

zobaczymy jak mi sie dalej bedzie go uzywalo
Też mam ten tusz w kolorze śliwkowym, używam od wczoraj i jestem nawet zadowolona Co prawda liczyłam na bardziej wyraźny kolor, a to raczej taka bardzo stonowana śliwka, ale świetnie się komponuje z wszelkimi odcieniami fioletu na powiekach. Poza tym tusz sam w sobie jest naprawdę niezły i podoba mi się efekt, jaki daje. Może nie są to rzęsy jak z reklamy, ale czasem lubię taki w naturalny look - rzęsy lekko pogrubione, ale za to ładnie wydłużone, podkręcone i dobrze rozczesane. No i ta szczoteczka mi się podoba -te dłuższe kolce rewelacyjnie rozdzielają górne rzęsy i fajnie malują te dolne. Myślę, że jednak mimo małego zawodu z kolorem tusz zostanie u mnie. Za taką cenę to naprawdę niezły tusz Wydaje mi się lepszy od Pełni Rzęs z Avonu, a nawet od tego nowego zielonego Maybelline'a
Aaa, i jak zwykle z nowymi tuszami mam ten problem, że muszę się z nimi dogryźć to i ten Oriflame i ten Maybelline spodobały mi się od pierwszego użycia i nie miałam najmniejszych problemów z malowaniem nimi rzęs. Chyba polubię takie elastyczne szczoteczki Choć w sumie takie bez wad nie są - jak się spieszę nie ma siły, żebym się nie ukłuła w oko Ale to już moja wina...

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2007-09-14 o 20:49 Powód: dopisek
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-15, 10:13   #1254
BRAVIA
Raczkowanie

muszę zmienić zdanie na temat tuszu wonder.poddałam go próbie i nie dokręciłam go na noc. jak mu sie trochę zgęstniało, to teraz się znacznie lepiej maluje. nadal uważam, że nie jest to spektakularny efekt sztucznych rzęs, ale wydłużenie jest dość ładne i rzęsy są podkręcone. stosuję 3 warstwy i wtedy efekt jest dość ładny. ja mam duże wymagania co do tuszu, ale nie zapomniałam ze ten kosztuje niecałe 20 zł, więc.. nie spodziewamy sie cudów. jest dobry ale mogłby być jeszcze lepszy
na minus muszę mu policzyć, że robią mi się ciemne plamy na dolnej powiece i to dość szybko.
mimo wszystko będę go polecać klientkom, które nie oczekują sztucznych rzes i firanek do nieba .. zwłaszcza jak mają tak krótkie rzęsy jak ja, ale pracuję nad tym , olejek rycynowy już zdziałał wiele będą jeszcze dłuższe jupi
Stary 2007-09-15, 11:07   #1255
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Cytat:
Mydełka według mnie kiepskie...Wcale fajnie nie pachną,nie nawilżają Pod prysznic na pewno bym ich nie zabrała Słabizna
Stary 2007-09-15, 12:16   #1256
Bunia's
Rozeznanie

no a żele z tej samej serii? tez nie zabardzo?
Bunia's jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 12:43   #1257
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:

mam żel pod prysznic kokosowy i mango. oba zapachy mi sie podobają. nie sa mocne wiec to na plus bo ja nie lubie intentywnych żeli i dlugo sie utrzymujacych zapachów po kąpieli.
nie wiem na ile starcza bo ja zmieniam co jakiś czas zanim skończy sie opakowanie. pieni sie dobrze nawet bez myjki
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 13:30   #1258
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Cytat:
tak tylko ze na tej pierwszej stronie jak zamawiam to nie ma w ogole ich , jest tylko to co sama wpisalam, wiem ze sie dawalo ale ten ich stystem to szwankuje czesto. No niewazne. co do paletki to kosztowala 40 zl...byla w promocji w sensie na tej stronce co macie wlasne zamowienia z boku po prawej wyskakuje taki pasek z kosmetykami, tam czesto sa jakies stare kolorowki albo cos z obecnego katalogu. Jesli bede zamawiac cos jeszcze z 13 to zamowie jeszcze jedna sobie a co podaje kod 2330
Loverek, a czy na powiece kolory cieni z tej paletki są intensywne, czy wyblakłe? masz mozliwosc wstawienia jej zdjęcia, i ręki maźniętej tymi cieniami?
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 15:24   #1259
BRAVIA
Raczkowanie

Cytat:
mam żele i płyny do kapieli kokosowe i morelowe. wydaje mi się że nie ma różnicy, czy kupisz żel pod prysznic czy do kąpieli, bo są niemal identyczne.
tylko ceną się różnią. pienią się dobrze, ale szybko się kończą, przy codziennym stosowaniu żel pod prysznic skończył się po dwóch tygodniach a ten do kąpieli starcza analogicznie na miesiąc. zapachy ładne ale krótkotrwałe, nadają się tylko pod prysznic, w kąpieli się gubią.
Stary 2007-09-15, 16:30   #1260
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Cytat:
Napisane przez BRAVIA Pokaż wiadomość
mam żele i płyny do kapieli kokosowe i morelowe. wydaje mi się że nie ma różnicy, czy kupisz żel pod prysznic czy do kąpieli, bo są niemal identyczne.
tylko ceną się różnią. pienią się dobrze, ale szybko się kończą, przy codziennym stosowaniu żel pod prysznic skończył się po dwóch tygodniach a ten do kąpieli starcza analogicznie na miesiąc. zapachy ładne ale krótkotrwałe, nadają się tylko pod prysznic, w kąpieli się gubią.
a ja myslalam ze plyn do kapieli to taki plyn co sie wlewa do wanny i on robi "pianke" ..a zel to zel pod prysznic do mycia...

czy ja jakas nieteges jestem?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości